Elfstedentocht 2017-2018

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door proeme, 18 sep 2017.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

 2. Jaco

  Jaco Active Member

  Piet heeft zijn Glazen Bol weer opgepoetst.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  En in zijn koffiedik gekeken. En toch zou het mooi zijn als hij gelijk krijgt
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Meestal gaat op dat je zonder paraplu weg kunt als Piet zegt dat het gaat regenen en andersom... ik hoop dat hij hier voor de verandering wel eens gelijk krijgt.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Volgens Piet kan het in de winter vriezen en dooien.
  proeme, Koen en fransvanbakel vinden dit leuk.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Net op tv "it giet oan!"

  Mark Tuitert liet meteen al weten dat hij mee wil doen.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  welke zender? Ergens terug te zien?
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Sinterklaasjournaal ;)

  Intocht is dit jaar in Dokkum.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, dat wist ik, maar Sinterklaasjournaal zit ik nou niet echt op te wachten :p
 11. ijsfan

  ijsfan Member

  het wordt even gedurende een 5 à 7-tal dagen wa kouder, maar erna terug warmer, erna zitten we al te dicht tegen de lente, dus ten vroegste volgende winter nog eens een tocht
 12. ijsfan

  ijsfan Member

  heel misschien is een NK natuurijs nog mogelijk, voor een tocht lijkt het me te laat op het seizoen, jammer : mocht deze synoptische situatie zich een 2 à 3 weken eerder hebben voorgedaan zag het er niet slecht uit
 13. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Alleen op ondiepe plekken zal er waarschijnlijk , net als een paar weken terug , geschaatst kunnen worden. Als dat al gaat gebeuren is het al bijzonder want in de voorbije 35 jaar is het volgens mij maar twee keer eerder voorgekomen dat schaatsen op NL-natuurijs mogelijk was. En dan door de al hoger staande zon alleen in de voormiddag. Hopelijk wordt het nu de 3e x.
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Afgelopen 35 jaar maar 2 keer schaatsen op Nederlands natuurijs mogelijk geweest? Ik neem aan dat dat een tikfout is, in de afgelopen 35 jaar zijn er alleen al 3 elfstedentochten en tientallen andere tochten gehouden. Het NK natuurijs is in de laatste 10 jaar 5 keer gehouden.
 15. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Excuses ; Afgelopen 35 jaar maar 2 keer schaatsen op Nederlands natuurijs mogelijk geweest? Inderdaad fout, Het moet zijn: in de voorbije 35 jaar is het volgens mij maar twee keer eerder voorgekomen dat schaatsen op NL-natuurijs zo laat in de winter mogelijk was.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Als zelfs een vierdaagse tot de mogelijkheden behoort, dan moet een NK Marathon ook kunnen lukken. Wel tricky met de huidige zonkracht die steeds sterker wordt. Zou prachtig zijn. Het is alweer 5 jaar geleden dat Groeneveld de - vooralsnog - laatste Nederlands kampioen op (Nederlands) natuurijs werd.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  Quarantenove vindt dit leuk.
 19. ijsfan

  ijsfan Member

  als NK op natuurijs lukt zou dat rond vrijdag 2 maart moeten zijn, erna toch tekenen van lichte opwarming, ik zie wel 3 problemen : veel wind (nefast voor aangroei ijs), overdag stevige zon en temperaturen die meestal boven het vriespunt gaan uitgaan, door de kortere nachten in combinatie met die wind ga je wel vlot naar -5/-7 °C gaan, maar die -10 °C en lager die echt voor een snelle ijsaangroei zorgen wordt een moeilijker verhaal
 20. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De ijspluim van het KNMI geeft inmiddels een-twee uitkomsten met 15 cm ijs in Leeuwarden volgend weekend. Kans dus nog steeds heel gering, maar niet 0 meer.

Deel Deze Pagina