EK ST 2013 Malmö

Discussie in 'Shorttrack' gestart door leenstrafan, 19 jan 2013.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het EK Shorttrack in Malmö is ook dit weekend en waar de heren het goed doen, begon het toernooi bij de dames met een domper. Jorien ter Mors werd aangeraakt, maar kreeg geen herkansing. Volgt iemand het EK shorttrack en weet die persoon dan ook waarom Jorien geen herkansing kreeg?
 2. ArjenK

  ArjenK Active Member

  Ik volg het. Vandaag ook weer mooie en spannende races gezien.
  Wat ter Mors betreft: Je wordt alleen meegenomen naar de volgende ronde als je door een fout van iemand anders onderuit bent gegaan. Wat blijkbaar hier niet het geval is geweest.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dus zodra je gehinderd wordt moet je meteen gaan liggen, klinkt mij erg als voetballen in de oren!
 4. ArjenK

  ArjenK Active Member

  Je hoeft niet te vallen om door te gaan. Je kunt ook gehinderd zijn en op een plaats eindigen die geen recht geeft op de volgende ronde. Ook dan wordt je meegenomen naar de volgende ronde.
  Maar je weet nooit of het door de jury gezien wordt als hinderen of als eigen schuld. Dus doorschaatsen tot de finish is meestal wel aan te raden.

  Ik zou gewoon eens wat wedstrijden kijken. Bijvoorbeeld door te beginnen met de samenvattingen op NOS.nl. Je zult de regels snel genoeg oppikken.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nadat ik door een lid van de shorttrack-talentenselectie terecht ben gewezen moet ik mij natuurlijk wel wat meer gaan verdiepen.
 6. ArjenK

  ArjenK Active Member

  Of nu live op Ned 1!!!
 7. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Shorttrack vs Langebaan (Het succes van ter Mors) ek

  Ik weet zo gauw niet waar ik dit anders onder moet brengen.
  Kan iemand met vertellen waarom Ter Mors nadat ze een tussensprint had geplaats er mee stopte. Ze had een behoorlijke voorsprong en vrij baan, het veld lag uit elkaar en ze had niets meer te verliezen. Waarom niet eens wat geprobeerd dan weet je ook waar je toe in staat bent.
  Fontana had echt niet het initiatief genomen om haar terug te halen.
  Ter Mors zal wel geen spijt hebben van haar beslissing om EK allround te laten lopen maar ik weet bijna zeker dat haar resultaat niet slechter zou zijn geweest had ze vorige week wel meegedaan.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Mooie tactiek van de Nederlanders. Kerstholt in de laatste ronde opofferen om de gevaarlijke Rus te hinderen! Jorien ter Mors kan haar supergoede NK's geen vervolg geven, het is wel lastig om in te schatten of dat komt doordat Ter Mors nu minder goed is of omdat de Italiaanse en Britse gewoon zo goed zijn. Bij langebaanschaatsen is dat toch wat makkelijker te bepalen.
 9. koenhak

  koenhak New Member

  Re: Shorttrack vs Langebaan (Het succes van ter Mors)

  ja, dat ligt een beetje aan de belangen in het klassement. Het tempo achter haar lag nog redelijk hoog en dan word het lastig om een rondje te pakken. als je dan op een halve baan voorsprong ligt dan gaan ze versnellen en dat kost te veel energie. wel denk ik dat ze het had kunnen proberen want er was weinig te verliezen. En ben het er ook mee eens dat ze waarschijnlijk niet minder had gepresteerd als ze het EK allround had gereden, maar ze kwam hier voor de Europese titel en die had ze dan al helemaal niet gehaald. Altijd lastig keuzes maken. Achteraf is het vaak makkelijk :)
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Re: Shorttrack vs Langebaan (Het succes van ter Mors)

  Hier!
 11. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Alleen bij de estafette een waardeloze tactiek. Een paar keer verloren ze de leiding door verkeerde keuze bij het lappen van de Hongaar en Italiaan en daarna bij het wisselen nog een paar keer. De laatste wissel was desastreus. Ik vraag me altijd af waarom het tempo zo relatief laag ligt. Verhoog het tempo en je loopt bij het wisselen minder kans om ingehaald te worden.

  Bij de individuele 3000 van de dames viel me dat lage tempo. Na haar demarrage voor de bonuspunten reed Jorien bijna achteruit. Je haalt jezelf toch compleet uit je ritme. Had ze niet op volle snelheid door kunnen gaan. Ze had een aardige voorsprong, het veld lag redelijk uit elkaar en eigenlijk had ze ook niets meer te verliezen.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Re: Shorttrack vs Langebaan (Het succes van ter Mors)

  Voor het eerst sinds heel lange tijd weer eens stukjes shorttrack gezien. Het niveau in de breedte leek me nou niet al te hoog, met alleen maar Nederlanders en fopRussen. En om te zeggen dat het publiek op de banken stond: waren er überhaupt wel betalende toeschouwers?

  Nee, ik geloof toch niet dat shorttrack nu het grote voorbeeld voor het langebaanschaatsen is. In ieder geval niet in Europa/
 13. ArjenK

  ArjenK Active Member

  Probeer er eens niet naar te kijken met lange baan ogen....

  Maar om het toch even in perspectief te zetten, in de MS zie je toch ook niet de hele tijd mensen vol rijden. Daar zijn ook tempowisselingen. En daar is vaak degene die de tussensprint wint niet de winnaar. Omdat je in een peleton nu eenmaal veel minder wind vangt en veel krachten kan sparen. Volgens mij is dat ook wat de mannen in de relay uiteindelijk opbreekt.

  Verder vond ik het een beetje jammer van het extreem negatieve commentaar op het einde. Tuurlijk is het teleurstellend dat Nederland verliest van Rusland, maar Knegt wordt geklopt door de 4 voudig Wereldkampioen, dat kan gebeuren. Verder wint Nederland met 9 medailles op het EK bij de mannen de helft van alle medailles.
 14. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Re: Shorttrack vs Langebaan (Het succes van ter Mors)

  Dit is dan ook niet de wereldtop.
  Ik vond er eigenlijk niets spectaculair aan. Behalve op het moment dat er (naar later blijkt voor de bonuspunten) wordt aangezet. Verder is er steeds het schrikbeeld Bradbury. Iedereen valt over elkaar en de laatste die een eind achter ligt wint. Grappig, dat wel, maar als dat een Olympische titel oplevert wat is dan de sportieve waarde.
  Bij het hardrijden weet je in ieder geval dat de beste wint, en dat je niet afhankelijk van andermans capriolen.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Een Koreaan die nu voor Rusland rijd.
 16. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Waardeloze tactiek absoluut niet hoor Gerrit. Het is dat Niels een misser maakt en dat daardoor de beste shorttracker van de wereld binnendoor komt. Die estafette was overigens ook niet op een lage snelheid. Ook niet relatief! Kan me wel voorstellen dat het zo op tv oogt.


  Hier lag het tempo inderdaad laag en Jorien had door kunnen (misschien wel moeten) trekken. Het gevaar is alleen dat je zelf helemaal stuk gaat en vervolgens de derde plek kwijtraakt.
 17. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Overigens hangt het ook van je positie af. Wordt je onderuit geschaatst in een kwalificerende positie dan kom je in aanmerking voor een toevoeging. Lig je vijfde dan kun je dit vergeten.
 18. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Re: Shorttrack vs Langebaan (Het succes van ter Mors)

  Zweden heeft geen shorttrack cultuur (1 deelneemster bij de dames), beetje te vergelijken met het EK Allround in Budapest vorig jaar.

  Qua breedte overdrijf je wel wat. Bij de dames medailles voor Italie, Nederland, Polen, Groot-Britannie en Duitsland. Bij de heren voor Nederland, Rusland, Italie en Hongarije. Daarnaast ook niet vergeten dat het een Europees kampioenschap is.
 19. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  OK geen waardeloze tactiek maar het was wel een misser en of Niels of Sjinkie die maakte zullen ze maar moeten uitzoeken.
  Wat betreft de snelheid. Ze reden de Italianen en Hongaren naar huis, maar toen ze gedubbeld werden konden ze nog relatief lang volgen.
  Overigens ik vond dat ze dat vrij hinderlijk deden, ze probeerden zelfs nog in te halen. Mag dat wel.

  Wat had ze te verliezen.
  Die derde plek kon ze alleen kwijt zijn geraakt als haar concurrenten bij de eerste twee waren geëindigd, ze had 10 punten voorsprong en 5 bonuspunten erbij en altijd nog een punt als ze de race uitreed. Een derde plaats geeft 13 punten. Met de Italiaanse en Britse zou dat vrijwel onmogelijk zijn geweest.
  Dit alles had ze van te voren kunnen bedenken. Vraag, waarom wordt er vanaf het begin bijna nooit tempe gereden het gebeurde bij de heren ook niet, daar werd ook maar wat door elkaar gereden. Volgens mij zijn bij de shorttrackers toch ook korte en lange afstandsspecialisten, dus sommigen kun je al in de vernieling rijden.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het lijkt me dat de Italianen en Hongaren het volste recht hebben om weer terug te proberen in te halen. Als je, nadat je gelapt bent, niet meer mee mag doen dan moet je ze maar gewoon laten afsprinten.

Deel Deze Pagina