EK allround en sprint 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 11 dec 2020.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ja, dat klopt. Het gebeurde duidelijk voor de start al. Vlak voor de start was ze er al erg mee bezig en direct na de finish meteen weer. Dat lijkt me haar enigszins teleurstellende rit ook deels te verklaren, geen concentratie op de race zelf.
 2. Celebithil

  Celebithil Active Member

  Ik zag het ook bij de start al. Ik zat me nog af te vragen of er een mogelijkheid was om op zo'n moment de starter te vragen voor een minuutje uitstel om een plakbandje te kunnen zetten. Maar ja; de regels dat je zelf verantwoordelijk bent om op tijd bij de start te verschijnen moeten natuurlijk redelijk streng zijn omdat een wedstrijdorganisatie anders chaos is, dus ik snap ook wel weer dat hier geen mogelijkheid voor is in de regels.
 3. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  In het verleden heeft Hedrick wel een bewust zijn vinger gesneden en liet hij dat duidelijk zien. Er werd een pleister gehaald en de starter wachtte gewoon. Chad had verder nergens last van. Dit was toen met het doel om het ijs langer te laten uitharden na de dweil.
 4. Celebithil

  Celebithil Active Member

  En dat Hedrick dat blijkbaar bewust kan doen om een voordeeltje te behalen, is dus precies de reden dat je niet voor dit soort dingen de start wilt uitstellen.
  (Overigens ken ik de regels hierover die nu en in het verleden hiervoor gelden niet; ik gok dat dit soort dingen vallen onder de discretie van de juryleden/starter.)
 5. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ach, Kramer maakte weleens bewust een valse start, ook om het ijs nog net even wat meer tijd te geven, dus laten we nu niet naïef zijn/wezen.
  Eelco vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina