EK allround en sprint 2019 Collalbo 11/13 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

 1. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Waarschijnlijk al gemeld, maar zie nu pas dat bij de vrouwen sprint de eerste zes onder het (officieuze) WR puntentotaal (van Monique Garbrecht-Enfeldt, uit dec 2000, in Inzell) hebben gereden.
  De Keizer vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Ik heb echt genoten dit weekend hoor! Is toch een van de weinige allroundtoernooien in de afgelopen 10 jaar waarop het nog spannend was op de laatste afstand? Al die toernooien waarbij de winnaar na 500m al vast staat zijn veel minder leuk wat mij betreft.
  Dat gold wel voor de vrouwen maar daar had de wedstrijd door het overlijden van Paulien extra lading. Daar zal ik het vrouwentoernooi met name om herinneren.
  EK sprint vind ik een moeilijke wedstrijd. Enerzijds omdat je de traditionele sprintlanden mist en het toernooi geen historie kent.
  Doordat het maar eens per twee jaar wordt gehouden bouwt het ook niet snel historie op. Aan de andere kant is het voor jonge sprinters wel een kans zich sneller op een internationaal podium te rijden en ervaring op te doen met het rijden van een heel toernooi.

  Maar zoals Erben zei: de historie van de allroundtoernooien. Dat is voor mij toch schaatsen. Je een heel weekend ingraven voor de tv, het hele verhaal volgen, ik geniet daar gewoon enorm van en hoop dat nog lang te kunnen doen!
  Laatst bewerkt: 13 jan 2019
  EenBrabander, Khlebnikov, Mjøsaman en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Wust eindigt op meer dan 3 punten van ADJ, normaal gesproken mag je ervan uitgaan dat Wust daar vlakbij zit of overheen gaat dus 3-4 punten minder dan normaal klopt gewoon. Normaal zou ik heel normaal vinden dat Achtereekte daar achter zit, maar dit is niet de super allrounder Wust (dat kon ook gewoon niet) en dus vind ik de achterstand van Achtereekte op zowel Wust als ADJ (4 punten btw) erg groot. Op een 3km zit Wust normaal trouwens niet 6 seconden achter ADJ, op een 5km niet 9 seconden en ook op een 500m niet 6 tienden.
  Laatst bewerkt: 13 jan 2019
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Door mij ook - mea culpa maxima
  mi vindt dit leuk.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Gaf hij nav de 500m al niet aan moeite met de binnenbochten te hebben. Kramer zei dat die hier wat krapper zijn, klopt dat?
 6. Monique

  Monique Well-Known Member

  Hier nog één, wat Sven betreft dan. Wat is het soms heerlijk om totaal ongelijk te hebben gehad.
  strawbale vindt dit leuk.
 7. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja schijnbaar wel en het minder grip verhaal speelt ook mee volgens mij, hard ijs leidt tot minder grip in vooral de bochten, dat hoor ik tenminste. Maar Roest heeft altijd wel iets moeite met bochten vanwege zijn rijstijl dat wordt hier natuurlijk alleen maar meer.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  De 8 mannen in het eindklassement rijden 0p de 10 hun 5-tijd plus (resp.): 51/50/55/43 (=Bøkko)/51/33 (= De Vries)/48
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Denk het niet, kijkend hun 5k-tijden (Pedersen 2x5k + 55, Bøkko 2x5k +43) heeft de laatste een betere 10 gereden dan de eerste.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De medailleregen:

  NED 13-8-4 = 25
  AUT 3-0-1 = 4
  RUS 2-5-4 = 11
  CZE 1-2-1 = 4
  LAT 1-0-0 =1
  NOR 0-4-6 = 10
  ITA 0-1-3 = 4
  GER 0-0-1 = 1
  fransvanbakel, leenstrafan en Monique vinden dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hoe is dit te verklaren? De Noren halen 10 medailles, maar geen enkele gouden.
  Is er een gebrek aan winnaarsmentaliteit?
  Vorig jaar niet, leek me, maar dit jaar vallen de Noren terug naar het niveau van voor de Spelen :(
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Gebrek aan winnaarsmentaliteit zou ik normaal niet zeggen (klinkt zo onaardig naar topsporters die er zoveel voor doen) maar anders dan dat kan ik die 10 km van SLP ook niet uitleggen.
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik vind het wel een beetje krom dat Letland boven Noorwegen staat in dit lijstje. Ik weet dat dat is omdat een gouden medaille meer waard is in een medailleklassement dan elke zilveren en bronzen medaille, maar als je zou beweren dat Letland het beter heeft gedaan dan Noorwegen zit je toch fout. Een systeem waarbij een gouden medaille bijvoorbeeld zes punten waard is, een zilveren drie punten, en een bronzen één punt zou in mijn opzicht logischer zijn.
 14. mi

  mi Well-Known Member

  Niet persoonlijk naar jou hoor! Maar zoals je hierna ook hebt kunnen lezen is er op dit topic (pg 3-4) nogal stevig van leer getrokken over de heerschappij van Roest en daar was oa ik het niet zo mee eens. Daarom moest ik gniffelen toen ik je post las.

  Hoop ik dat Roest het leert? Jazeker!! Zou het fantastisvh vinden! Killer op de baan, vriendelijke rustige jongen ernaast. Helemaal geweldig!
  Hoop ik dat hij gaat domineren: nee nog steeds niet! Omdat ik zwaar bevochten titels nou eenmaal mooier vind om naar te kijken!

  Het grootste deel van de titels van Sven weet ik niet meer heel bewust.
  Het WK sprint van Erben, het goud van Tuitert, het goud van Ireen in mn Vancouver en Pyeongchang, de wereldtitels van Renate en Paulien en ook de titel van bijv Barbara de Loor (vanavond andere tijden sport!) zijn van die momenten waar je nog jaren van kunt genieten...
  Deze van Sven komt ook in dat rijtje en dat komt hem toe!
  sysya vindt dit leuk.
 15. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Bokko heeft er dus alles uitgeperst wat er inzat (evenals de Vries), volgens mij. Om even posts hiervoor te ontkrachten dat de noren geen tactiek hadden en dat Bokko Pedersen de eerste 15 ronden op sleeptouw had moeten nemen. Bokko kon gewoon niet harder maar heeft voor zichzelf wel zijn uiterste best gedaan om Pedersen nog een beetje te volgen. Waarvoor hulde.
  Khlebnikov en strawbale vinden dit leuk.
 16. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ach ja, dat was me weer even ontgaan. Wel ontzettend jammer want het verschil op de 3K was maar twee-tiende.
  Zou Njatun het op de 5K beter hebben gedaan dan Dufter? Vast wel ;) (denk ik dan) maar dat zullen we nooit weten.
 17. mi

  mi Well-Known Member

  Hij had zich op een half rondje kunnen laten rijden en kunnen hazen.

  Tja is dat de bedoeling? Is schaatsen zo’n teamsport? Zou Sven dat voor Roest doen?

  Feit is dat SLP nu geen gevecht om plek 2 heeft geleverd, ook alleen niet. En dat is jammer want ik wil graag strijd zien!
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Nee natuurlijk zou Sven dat niet voor Roest doet. Want Sven gaat altijd voor goud en haalt dat ook bijna altijd.
  Bøkko kon nu echter niet eens voor brons gaan (tenzij iemand zou vallen), en het verschil met de nummer vijf was groot genoeg, dus in principe had hij zich ook gewoon de eerste helft van de 10km compleet naar de (...) kunnen rijden voor Pedersen zonder dat zijn eigen uitslag in het geding kwam. Hij eindigt in het klassement nu in het gapende gat tussen de top-3 en de rest, aangevoerd door Giovannini.

  (Praat ik nu Erben na? :eek:)

  Al zou ik zeker niet willen aanmoedigen dat iemand een rondje afzakt om zijn ploeggenoot te helpen, in de Tour vind ik het altijd zo'n raar gezicht als iemand uit de kopgroep gaat stilstaan of terugfietsen om zijn kopman in het peloton te helpen, hoewel het wel een werkende tactiek is.
 19. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Had gekund... maar zag het één moment uit dat Pedersen harder had gekund? Als je harder kunt, dan heb je geen hulp van een ploegmaat nodig.
  mi vindt dit leuk.
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Das niet helemaal waar, Als je veel uit de wind kunt zitten scheelt je dat gewoon energie. Kramer heeft echt wel veel gehad aan Roest, al die kruisingen waarop hij even uit de wind zit hielpen hem net als op de 1500m

Deel Deze Pagina