EK Allround 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 23 jul 2011.

 1. naomie70

  naomie70 Active Member

  @Monique
  Klopt idd. En de druk was elke keer ook zo hoog dat hij er denk ik zelf niet eens meer echt van kon genieten. Hij moest het gewoon maar even doen. Hij is idd een stuk menselijker en relaxter geworden en dat doet hem goed. Ik vind het mooi om hem zo blij te zien na weer een titel. Ook al was deze natuurlijk wel heel speciaal door alles wat er gebeurd is.
 2. naomie70

  naomie70 Active Member

  Twitter bericht van Bokko:
  and come on you dutch. Norway did NOT protest on Sven's finish. I know the ISU looked at the block-kicking of Jan...nothing more!

  Jochem Uytedehaage reageerde daarop met:
  Hi Havard. Ok - So Norway did not went to the referees at all?

  Daar reageerde Bokko weer op met:
  they went to check what happed with Jan and the blocks. No written protest from Norway.

  Dus alles weer heel erg uit zijn verband gehaald en groter gemaakt dan het is?
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Er was er een die de pillon raakte, de pillon tussen de binnen en buitenbaan. Hij tikte hem een halve meter de buitenbaan in, en de schaatser die eraan kwam moest er echt omheen. Geen DQ.

  Het zijn wel twee verschillende gevallen. Een DQ van Sven zou belachelijk geweest zijn, en had je ook binnen de regels wel anders uit kunnen leggen als jurylid. met "Hij kickt niet echt naar voren, maar rijdt op een been over de finish" had je je er wel uit kunnen redeneren. Blokhuijsen snijdt echt de bocht wel kort aan, doet ie steeds, en gaat hier wel even iets te ver. In de Dr. Bibber-dagen was dit wel een DQ geweest. Stom en onnodig, maar dat waren er wel meer destijds.

  Al met al een mooi toernooi en alle reden om ze eens per twee jaar in de open lucht te houden.
  (kunnen we het tweede Thialf niet openlucht maken ?
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Je kunt ook gewoon wat tribunes bouwen rondom de baan van Flevonice. Gegarandeerd dat er altijd wel een flink windje staat. :p
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja leuk, een allroundtoernooi met de 500 en 1500 op de 400-meter-baan van Flevonice, de 5000 meter als tijdrit over 1 (of 1,5 rondje) en de 10000 meter als massstart over 2 of 3 rondjes!
 6. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Tuurlijk...zonder wind, als het niet op een buitenbaan was, dan zou Sablikova nooit hebben gewonnen. :lol: Prachtig.
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Inderdaad..kan me niet voorstellen dat Bokko zoiets zou doen en al helemaal niet om Kramer een oor te naaien. Die kunnen het volgens mij toch best met mekaar vinden?!
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Sensatie, sensatie..man, verslaggevers kunnen soms zooo overdrijven.
 9. Billy

  Billy New Member

  Déjà vu , dit heb ik bij een andere wedstrijd ook al gelezen; daar was toen ook een Nederlandse rijder Groothuis bij betrokken. Wordt dat dan niet voor de wedstrijd door de 4 scheidsrechters gecontroleerd?

  Tijdens de wereld kampioenschappen in Inzell lagen de blokjes blijkbaar wel goed of was er niemand op het idee gekomen omdat als reden aan te voeren??.

  Blijkbaar hebben zowel rijder als scheidsrechters niets geleerd??
 10. abcdefg

  abcdefg New Member

  Sablikova lijkt idd goed met zware omstandigheden overweg te kunnen. Misschien dat zij minder snel verzuurt doordat ze minder spiermassa heeft? Maar als je 12 seconden pakt op Pechstein en maar liefst 21 op Wust op de 5km dan had ze ook gewonnen als Ireen en Pechstein een betere 1500 en 3 km gereden zouden hebben. Om haar titel op de omstandigheden te gooien vind ik dan ook echte onzin. Zij en Kramer hebben gewoon aangetoond de beste te zijn dit weekend. Punt.
 11. frederica

  frederica Active Member

  Ik weet niet hoor, ze lieten toch ook beelden zien van een Noor die formulieren aan het invullen was. Had dat er dan totaal niets mee te maken?
 12. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Baard is broda (met een tekentej onder de a maar die heb ik hier niet op de pc..). Dus misschien dat je daar de overtreffende trap van kan nemen? ;)

  Gisteren bedankte een van de Poolse rijders mij met:"Thanks for the doping" :mrgreen: Doping is aanmoedigen in het Pools :mrgreen: Gelukkig waren er geen omstanders bij anders hadden we denk ik wat uit te leggen ;)

  Ik weet niet waar Niedzwiedzki een opmerking heeft gemaakt over dat hij geen 10km wil rijden? Ben daar wel benieuwd naar.... Denk dat heel veel schaatsers dit denken maar het niet zeggen en dat Niedzwiedzki blijkbaar niet handig is geweest om dit naar buiten te brengen? of is dit iets van de commentatoren? Of heeft iemand op dit forum dit geopperd? Heb zelf niets gezien/gehoord...

  Niedzwiedzki is natuurlijk ook geen 10km rijder en het is niet zijn favoriete afstand maar als hij de 10 mag rijden, dan gaat hij er wel volle bak voor Hij zou zich bijvoorbeeld ook nooit afmelden, dat kan toch ook als je er echt geen zin in hebt?

  Ik vond het een leuke rit!! Maar dat kon ook niet anders met wat er in de baan reed! Ik wist wel dat Brodka een PR zou rijden (en k heb eindelijk een 10 van hem gezien!).


  Enkele seconden voor de start van zijn 5km brak zijn veter... dat bracht hem uit de concentratie en hij kon het ook niet meer zo snel een nieuwe erin rijgen....

  Verder ben ik tevreden over de prestaties van dit toernooi van de Poolse ploeg. Wozniak keurig 11e, Czerwonka 7e! En natuurlijk lof voor Szymanski en Brodka. Sinds Niedzwiedzki bij TVM zit, is het niet meer zo vanzelfsprekend dat hij de 10 mag rijden. Zlotkowska staat er volgend jaar weer!!

  Er was trouwens ook nog een interview met Czerwonka op de NOS. Ik heb hem nog niet kunnen zien helaas, maar ben wel erg benieuwd. Schijnt dat de verslaggever geschokkeerd was toen ze vertelde dat het in Polen meer om de TP gaat dan om invidiueel :lol: :lol:

  Daarnaast heeft Silovs mijn verwachtingen overtroffen, echt knap! Wint Sven weer als vanouds en laat Bokko het weer liggen. Bij de dames was het eigenlijk ook we voorspelbaar en toch knap dat Pechstein op haar 39ste dit nog laat zien.
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Precies. Daarom word ik zoooo moe van de mensen die alleen maar zeuren over omstandigheden dit, buitenijs dat..blah blah. De kampioenen zijn gewoon de terechte kampioenen.
 14. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ik denk dat ze protest tegen Sven hebben aangetekend. Wel tegen Jan en dat zou op zich wel terecht geweest. Aantikken is aantikken.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Waar ik op doelde was dat door de zware omstandigheden op de 3 km de 1500 m een rare uitslag kreeg: Sablikova ruim 2 sec voor op Wust en 4 sec. op Pechstein, beide dames hadden totaal geen snelheid in de eerste ronde. Iets wat normaal gesproken onmogelijk is. Maar zelfs met een 'normale' uitslag zou de 5 km de balans alsnog wel naar Sablikova hebben doen doorslaan.
 16. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Inderdaad , regel is regel. De meest lachende derde in dit geval zou wel eens de arbitrage kunnen zijn. Het zou wel eens kunnen dat er van TVM wat die richting in is geschoven?
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  haha, goeie grap. Tenminste, ik ga er vanuit dat je dat niet serieus meent.
 18. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Voor Wust misschien...maar die is gewoon niet slim omgegaan met de omstandigheden. ( Ze kan wel boos worden enzo, maar beginnen met 31 en eindigend met 37.0 is niet goed omgaan met de omstandigheden.)

  Iedereen heeft in de omstandhigheden gereden. Is een kwestie van slim rijden.
 19. Billy

  Billy New Member

  Trainer en rijder zeggen dat haar fysiek dat niet toelaat. Buitenijs is blijkbaar voor Ireen niet de omstandigheid waar ze beter kan presteren dan de anderen.
 20. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Bovendien wisselden de omstandigheden duidelijk, zeker als je kijkt naar 3000 en 1500 vrouwen. De uitslagen waren gewoon erg onlogisch, zeker als je ze ook met elkaar vergelijkt.

  Het is een fabeltje dat je bij vier afstanden allemaal wel een keer geluk of pech hebt. Als je vier keer kop of munt gooit, is de kans best duidelijk aanwezig dat je vier keer kop, of vier keer munt gooit.

  Sablikova was duidelijk de sterkste. Maar het zou best kunnen dat strijd tussen Wust en Pechtstein in het voordeel van Pechstein is beslecht omdat zij betere omstandiheden had op de 3000 meter.

Deel Deze Pagina