DSB komt met schaduwploeg

Discussie in 'Lange baan' gestart door 3822, 4 mrt 2007.

 1. 3822

  3822 New Member

  DSB komt met schaduwploeg
  CALGARY, zondag (Telegraaf)
  DSB verschijnt komend schaatsseizoen met een tweede langebaanploeg op het ijs. Het nieuw te formeren team, dat zal luisteren naar de naam Jong DSB, komt onder leiding te staan van de huidige assistent van trainer Jac Orie, oud-schaatser Jakko Jan Leeuwangh. In de formatie moeten talenten worden klaargestoomd voor de overstap naar de internationale top.
  „Dit wordt geen opleidingsploeg met junioren”, benadrukte Orie gisteren in Calgary. „We willen neosenioren die net onder de Nederlandse top zitten een kans geven kennis te maken met een professionele ploeg. In de zomermaanden zullen we met beide ploegen gezamenlijk trainen. Zodra de selectiewedstrijden voor de grote internationale competities achter de rug zijn, kiezen beide ploegen een eigen traject. Zie het als een schaduwploeg.”
  Orie heeft inmiddels met twee jonge schaatsers om de tafel gezeten. Sjoerd de Vries en Tim Roelofsen, de nummers een en twee van de WK junioren in Innsbruck, zijn gepolst voor een overstap naar de formatie. Eerder werd al een overeenkomst met sprintster Margot Boer bereikt.
  Met de Amerikaan Chad Hedrick heeft DSB inmiddels een principeakkoord bereikt. Zodra beide partijen er financieel uit zijn, zet de voormalige wereldkampioen allround zijn handtekening onder een overeenkomst. De Texaan wordt volgens Orie de enige buitenlandse versterking. „Shani Davis en Enrico Fabris, die eerder met ons in verband werden gebracht, komen niet bij ons rijden.”
 2. Sportgekkie

  Sportgekkie New Member

  Ik snap dat Davis niet met Hedrick in 1 ploeg wil rijden, maar vind het jammer dat Enrico Fabris niet naar Nederland komt om bij DSB te trainen. Maar is misschien wel beter voor de Italianen zelf, dat Fabris bij hun blijft.

  Wel een goed initiatief van DSB om de neosenioren klaar te stomen voor de 'grote'ploeg. Benieuwd wie daar nog meer gaan rijden.
 3. Helmud

  Helmud New Member

  Ik neem aan dat Kucsmirak en Bloemen hier ook bij gaan rijden.
 4. rja

  rja New Member

  Ik niet, je moet geen concurenten in het zadel helpen.

  Dat Hedrick nu bij de DSB zit, heb ik gemengde gevoelens over, als Hedrick straks weer in vorm is en de Nederlanders verslaat, wordt ik daar niet blij van.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Die schaduwploeg kan wel wat worden, ik ben alleen benieuwd wat er gebeurt als iemand van de schaduwploeg zo goed is dat hij/zij zich plaatst voor grote internationale toernooien, zoals zeker van Margot Boer is te verwachten. Stappen ze dan over naar de "echte" ploeg, of blijven ze een heel seizoen in de schaduwploeg?
 6. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Mooi plan van DSB.

  @rja: wat is er leuk aan schaatsen als je weet wie er wint? Hedrick is zéker geen favoriet van me maar ik zie hem liever nipt verliezen dan zoals hij nu rondrijdt... De sport moet gewoon spannend zijn
 7. Irma

  Irma New Member

  Ik snap het oprichten van een schaduwploeg niet zo. Waarom worden deze talenten niet toegevoegd aan de andere DSB ploeg? Daar kunnen de talenten alleen maar van leren, ze kunnen zich dan optrekken aan de "senioren DSB-ers".
 8. fred

  fred Member

  Als Margot Boer doorgaat zoals ze nu bezig is, komt ze heus niet in een schaduwploeg, dan plaatst ze zich 'gewoon' voor de worldcup wedstrijden en traint ze lekker met Gerritsen en Timmer mee.
 9. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik krijg er een beetje een dubbel gevoel bij. Op zich is het goed dat een ploeg aandacht aan de opleidng besteed, zoals Rabobank bij het wielrennen doet.

  Maar bij Scheringa krijg ik weer het idee van 'voor een dubbeltje op de eerste rang'. Lekker bij een NK straks 10 rijders meer in beeld, dus gewoon meer reclame tijd, met schaatsers die weinig financiele eisen zullen stellen. De schaatser zijn dan gewoon reclameborden die dan misschien goedkoper zijn dan een pagina in de Telegraaf bijvoorbeeld. Maar goed, misschien ben ik te negatief.

  Komen er ook A junioren bij, die dan voor Jong Oranje worden weggekaapt? Ben ik wel benieuwd naar.
 10. Catwoman

  Catwoman New Member

  Nou nee dus want Orie heeft het expliciet over Neo-senioren toch.....
 11. rja

  rja New Member

  Om nou een concurrent te gaan helpen, omdat de Amerikaanse schaatsbond,
  hun team heeft afgebroken na de Olmpische spelen, dat is toch hun verantwoordelijk niet de onze.

  Met geld steunen we bijna alle schaatsbonden, met sponsoring, dat lijkt me genoeg.
 12. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  DSB heeft dit eerder geprobeerd maar toen de talenten in de kou laten staan omdat ze toch te jong waren. Jammer, ze kaapten ze toen idd voor JO weg en toen ze dus op straat werden gezet door DSB was er natuurlijk in JO ook geen plek voor ze. Ik ben er dus niet zo voor, maar ja ik gun Sjoerd wel een commerciële ploeg alleen vind ik DSB dan weer niks...
 13. coen

  coen New Member

  Zo'n schaduwploeg is een top idee. Waarom?

  Veel uitstraling weinig extra kosten.
  Rijders die zich plaatsen voor de wereldbeker gaan met Orie mee.
  Achterblijvers uit de A-ploeg blijven bij de schaduwploeg. En hebben dus een trainer en mensen om mee te trainen. (altijd handig). Er word dus een veilig klimaat gecreeerd om te ontwikkelen en te trainen.

  Het verbaast mij eigenlijk dat het zo lang geduurd. En wanneer volgen de andere grote sponsors?
 14. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  Ik denk dat DSB eindelijk een goede weg inslaat. Als ze internationaal op zoek zijn naar talenten (Davis, Fabris, Hedrick). Gaan ze dan ook bij de NeoSen kijken naar buitenlandse talenten? In het buitenland rijdt genoeg talent rond.
 15. Hanneke

  Hanneke New Member

  Dat zou wel heel mooi zijn, maar ik denk dat ze zich in eerste instantie tot de Nederlandse talenten beperken
 16. Mark

  Mark Active Member

  Dat heeft weinig zin immers ze mogen geen NK rijden. En dat zijn toch hele belangrijke wedstrijden voor de sponsor, immers dan kunnen de rijders uit een ploeg in het ploeg i.p.v Nederlands pak starten.
 17. moon

  moon New Member

  Dat is wel te hopen. In Nederland rijdt zoveel talent rond. Dus laten ze die eerst maar een kans geven.

Deel Deze Pagina