Droogtrainen

Discussie in 'Techniek & training' gestart door JJS, 19 feb 2020.

 1. JJS

  JJS Member

  Nog een paar weken en dan gaat de ijsbaan hier weer dicht. Een ander probleem is dat ik hier op zolder ook geen ijs heb liggen....

  Dus ik vraag me af of er ook oefeningen zijn die ik thuis makkelijk uit kan voeren en waar ik niets of niet teveel voor nodig heb maar die wel bijdragen aan de schaats kracht, conditie en beweging.
 2. Mannes viking

  Mannes viking Member


  Even kopiëren en plakken
  Zo zijn er wel meer filmpjes
 3. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Wie weet bied jouw ijsclub ook wel droogtraining aan in de zomer. Dat is vaak hardstikke gezellig, en je hebt ook nog eens begeleiding van een goede trainer.
  Thuis oefeningen doen kan altijd. Je kunt krachtoefeningen doen om bijvoorbeeld de core stability (buikspieren) of de balans en kracht in de benen te verbeteren, maar het doen van schaatsspecifieke oefeningen zoals schaatspassen kan ook erg nuttig zijn. E.v.t. kun je hiervoor een elastiek/cornerbelt (een cornerbelt is een stugge band om oefeningen mee uit te voeren, al te verkrijgen voor zon €10) aanschaffen. Zeker wanneer je iemand hebt die je hierbij kan ondersteunen is het erg nuttig en steek je hier veel van op om de schaatstechniek te verbeteren.
  Voor oefeningen zou ik gewoon even googlen of rondkijken op YouTube. Er is meer dan genoeg te vinden.

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 7 met Tapatalk
  Mannes viking vindt dit leuk.
 4. Mannes viking

  Mannes viking Member

  Laatst bewerkt: 1 mrt 2020
 5. JJS

  JJS Member

  Zo'n plank ziet er best geinig uit. Maar zelfmaken.... betonplex is veel duurder dan een complete set kopen! (Ik heb wel de luxe van voldoende ruimte, mijn hele zolder heeft sport/fitness bestemming)
  Mannes viking vindt dit leuk.
 6. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Dat ligt aan welk betonplex je neemt. Kijk je bij gamma of praxis, daar hebben ze alleen de allerduurste hardhouten betonplex die ze in de bouw alleen gebruiken als ze het vaak kunnen hergebruiken. Ga je daarentegen naar een pontmeijer of bouwmaat, kan je al betonplex plaatjes van 2 tientjes vinden. Daar haal je dan vervolgens 3 schaatsplanken uit. Rest alleen nog een ruwhouten vuren balkje van een paar euro en wat boutjes.
  Mannes viking vindt dit leuk.
 7. Mannes viking

  Mannes viking Member

  En een goede meubelspray doet wonderen wordt de plank superglad van
  Berend vindt dit leuk.
 8. dsdevries

  dsdevries Active Member

Deel Deze Pagina