Discussietopic wedstrijden inline-skaten 2018

Discussie in 'Skeeleren' gestart door leenstrafan, 26 mrt 2018.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De wereld skeelerbond (FIRS) heeft het WK Skeeleren 2018 toegewezen aan Nederland. De wedstrijden zullen van 1 t/m 8 juli 2018 georganiseerd worden in Heerde (3 dagen baanwedstrijden op de Bertus Dokter Piste) en Arnhem (3 dagen wegwedstrijden en 1 dag marathon in het centrum van Arnhem).

  En wie organiseren dat toernooi dan? Broers Ronald en Michel Mulder deelnemer én toernooidirecteur bij WK inlineskaten.
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  In dit topic kunnen we praten over de verschillende wedstrijden. Omdat Nederland eindelijk een keer het WK mag organiseren, zullen veel toppers zich dit seizoen daar op gaan richten.
  Bijna alle wedstrijden zullen in Heerde zijn, alleen de afsluitende marathon is in Arnhem.
  Het baantoernooi wordt in Heerde verreden, de wegwedstrijden in Arnhem.
  De baan (piste) is 200m lang en het wegparcours is de omliggende skeelerbaan van 400m. Zie ook hier voor meer info.
  Om zich daarvoor te plaatsen zal het NK baan/weg over 2 weken heel belangrijk zijn. Deze worden in Heerde op dezelfde baan/weg als het WK gehouden. Vanaf komende vrijdag vind daar ook weer de jaarlijkse Europa Cup wedstrijd plaats. Daar zullen weer de nodige internationale toppers, ook van buiten Europa, aan de start staan. Afstanden die hier gereden worden zijn 200m (Dobbin sprint), 500m, 5 km puntenkoers en 10 km afvalkoers.

  Wil je een keer de marathontoppers in actie zien, dan raad ik de wedstrijd van woensdagavond aan in Steenwijk. Elk rondje is het weer volle bak omhoog knallen richting de finishlijn en aan de andere kant van het parcours een scherpe bocht na een afdaling. De dames starten om 18:30, de heren een uur later. Veel toppers aan de start (zie ook deze lijst) , o.a. Elma de Vries, Lisa van der Geest, Berber Vonk, Bianca Roosenboom, Manon Kamminga (?!), Chris Huizinga, Crispijn Ariëns, Sjoerd den Hertog, Robert Post, Gary Hekman en Bart Swings (!).
  Laatst bewerkt: 1 mei 2018
  Lorca vindt dit leuk.
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Bij de wedstrijden in Steenwijk waren er aardig wat internationale rijders actief. Bij de dames was er een flinke Colombiaanse afvaardiging. Manon Kamminga rijd inmiddels voor Bont en is teamgenote van Luz Karime Garzon. Deze Colombiaanse was gedurende de hele wedstrijd zeer actief en pakte ook het drieronden klassement en de leiders prijs (vaakst als eerste op de doorkomst). Op een gegeven moment zaten er zelfs 5 Colombiaanse dames in een kopgroep met Gerline Crediet als enige Nederlandse. De beslissende kopgroep ontstond een paar rondes voor het einde. Daarin een aantal Colombiaansen, Manon Kamminga, de zussen Crediet, Lisa van der Geest en Beau Wagemaker. Elma de Vries sloot later nog aan maar kon geen rol meer spelen in de finale. Manon Kamminga ging de sprint van kop af aan en kon Herrera en Garzon vrij makkelijk verslaan. Daarmee prolongeerde ze haar titel en bewijst daarmee dat ze het nog niet verleerd is. Na afloop gaf ze aan dat de wedstrijd haar vrij makkelijk af ging.
  Bij de heren flink wat buitenlandse rijders: Fransen, Denen, Spanjaarden, een Portugees, een Duitser, Venezulanen en twee Belgen. Net als bij de dames werd het peloton al in de tweede ronde flink uit elkaar getrokken. Rhijnen en Bart Holwerf zaten in een eerste kopgroepje. Na een ronde of 5 was er een kopgroepje weg met meteen een aardige voorsprong. Crispijn Ariëns, Gary Hekman, de Spanjaard Cabello (volgens mij beter bekend als Patxi Peula) en een Fransman geven flink gas. Bart Swings had de slag gemist, gaat in de tegenaanval en weet vrij snel aan te sluiten. In het peloton van zo'n 20 man o.a. Evert Hoolwerf, Sjoerd den Hertog en Chris Huizinga. De Fransman valt weg uit de kopgroep en de vier gaan het uitmaken. Ariëns probeert een paar keer te ontsnappen maar Swings rijd hem steeds terug. De Spanjaard had zich gespaard en probeert de anderen te verrassen in de eindsprint maar Swings pakt het hem terug. Hekman wacht op het juiste moment en sprint naar de zege. Daarmee pakt hij voor de 5e keer de Klim van Stteenwijk en evenaart Arjan Smit, die dat zo'n 10 jaar geleden deed. Swings pakt de leidersprijs en wint daarmee een pakket open haardhout.
  Laatst bewerkt: 2 mei 2018
  ZeeKoei en Lorca vinden dit leuk.
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Morgen gaat het WK inline van start met de wedstrijden op de piste in Heerde.

  Deelnemerslijst: https://www.schaatsen.nl/media/36274/deelnemers-wk-inline-update-29-6.pdf

  Veel grote namen: o.a. Bart Swings, Sandrine Tas, Dan Guo, Pedro Causil, Edwin Estrada, Andres Munoz, Kerstinck Sarmiento, Fabriana Arias, Simon Albrecht, Katharina Rumpus, Gwendal Lepivert, Ewen Fernandez, Timothy Loubineaud, Daniel Niero, Francesca Lollobrigida, Peter Michael, Vanessa Herzog, Patxi Peula, Erin Jackson, Livio Wenger.

  Voor Nederland:

  Mannen
  Piste en weg: Crispijn Ariëns, Luc ter Haar, Gary Hekman, Michel Mulder, Ronald Mulder.
  Piste: Rémon Kwant, Kay Schipper, Rick Schipper.
  Weg: Bart Hoolwerf.
  Marathon: Ingmar Berga, Casper de Gier.

  Vrouwen
  Piste en weg: Elisa Dul, Marijke Groenewoud, Maya de Jong, Elsemieke van Maaren, Bianca Roosenboom.
  Weg: Manon Kamminga.
  Marathon: Gerline Crediet, Elma de Vries.

  Junioren
  Mannen: Janno Botman, Merijn Scheperkamp, Harm Visser, Teun de Wit, Jordy van Workum.
  Vrouwen: Marit van Beijnum, Anna van den Bos, Bente Kerkhoff.

  Programma: https://www.schaatsen.nl/media/36246/totale-programma-speed-en-freestyle.pdf

  Livestream: https://www.schaatsen.nl/kalender/2018/7/inline-speed-skating-world-championships-2018/#!#live
  Kristian, fransvanbakel en Lorca vinden dit leuk.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De eerste dag zit erop. De livestream werkte over het algemeen goed. Soms even verversen na een vastloper. Tevens deskundig commentaar in Nederlands en Engels, wat wil je nog meer.

  In het programma zijn de 300m piste en de relays op de weg geschrapt.

  Korte impressie van de senioren wedstrijden: in de halve finale 1000m dames reden Elisa Dul en Bianca Rosenboom al snel achterin en konden ook niet meer naar voren komen omdat er voor een snelle tijd gereden werd. Sandrine Tas werd verrassend uitgeschakeld in de kwartfinale omdat ze in de langzaamste heat zat. In de finale twee Colombiaansen (Escobar en Arias) die het niet konden afmaken. Vanessa Herzog begon goed voorin maar viel later bij een poging tot inhalen terug. Mareike Thum reed halverwege naar voren en wist stand te houden tot de finish. Lollobrigida die als tweede finishte werd gediskwalificeerd. Herzog herstelt zich nog en wordt 3e.

  Bij de heren werd Kay Schipper 6e in zijn halve finale. In de finale hadden de Belgen Swings en Vosté een hele slechte start. De Colombianen zaten meteen voorin. Swings hersteld zich vrij snel. Het werd een fotofinish waarbij Gwendal Le Pivert die lang wachtte net voor Pedro Causil won. Swings die als derde finishte maakte in de laatste bocht een actie t.o.v. Peter Michael waar hij voor gediskwalificeerd werd.

  Bij de afvalkoers reden Marijke Groenewoud en Maya de Jong voor het eerst met de senioren mee. Groenewoud is net terug van Pfeiffer en moest er vrij snel uit. De Jong deed het beter en sprintte zich nog een paar keer verder.
  In de finale was er onduidelijkheid omdat die met maar drie rijders i.p.v. vijf gereden werd. Daardoor reden Lollobrigida en Tas na hun uitschakeling voor de zekerheid maar door. De Colombiaanse Viveros won met overmacht voor de Chinese Dan Guo die daarmee erg blij was.

  Bij de heren reed Gary Hekman lekker mee aan de buitenkant van het veld en vond dat wel prima. Hij haalde de top 20. Ter Haar viel in de halve finale, kwam wel door en reed naar plek 11 in de finale. Verrassend was de vroege uitschakeling van veelvoudig kampioen Peter Michael (14e). De race werd vrij makkelijk gewonnen door de Colombiaan Cujavante die daarmee zijn titel prolongeert. In de slotfase nog een akkefietje tussen Swings en Niero zonder consequenties.

  Uitslagen:

  1000m
  1. Mareike Thum (Dui) 1:30.340
  2. Yiseul An (ZKor) 1:30.442
  3. Vanessa Herzog (Oos) 1:30.507
  14. Bianca Roosenboom
  15. Elisa Dul
  Francesa Lollobrigida DQ

  1. Gwendal Le Pivert (Fra) 1:22.566
  2. Pedro Causil (Col) 1:22.568
  3. Andres Munoz (Col) 1:23.089
  6. Mathias Vosté (Bel) 1:23.371
  11. Kay Schipper
  Bart Swings (Bel) DQ

  15 km afvalkoers
  1. Johana Viveros (Col) 23:48.513
  2. Dan Guo (Chi) 23:49.296
  3. Fabriana Arias (Col) 23:55.465
  4. Sandrine Tas (Bel)
  5. Francesca Lollobrigida (Ita)
  23. Maya de Jong
  31. Marijke Groenewoud
  32. Anke Vos (Bel)

  1. Alex Cujavante (Col) 21:55.388
  2. Daniel Niero (Ita) 21:56.034
  3. Bart Swings (Bel) 21:57.131
  4. Ewen Fernandez (Fra)
  5. Timothy Loubineaud (Fra)
  11. Luc Ter Haar
  18. Gary Hekman
  33. Tim Sibiet (Bel)

  Alle uitslagen staan hier
  Lorca en Kristian vinden dit leuk.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De tijd vliegt en inmiddels zit het piste toernooi er al weer op. De tweede dag heb ik niet live kunnen volgen, gisteren nog wel een paar relays gezien.
  Korte analyse tweede dag: bij de senioren stonden de punten/afvalkoers op het programma. Bij deze wedstrijd eindigt men met 10 skaters omdat er naast de punten vooraan voor de eerste twee ook steeds de laatste skater afvalt. Bij de finish pakken de eerste drie punten.
  Bij de dames won de Colombiaanse Fabriana Arias met overmacht. Lollo dit keer slechts zilver en de tweede Colombiaanse Viveros pakte door de laatste sprint te winnen het brons voor Sandrine Tas. De Nederlandse dames halen de finale van de race niet. Bij de heren was het spannender: de Colombiaan Alex Cujavante pakt zijn tweede goud, Swings zilver. Ook hier wordt het brons beslist op de laatste sprint, Niero wint hier. Ook de Nederlandse heren halen de finale van de race niet.

  Tot slot de 500 meter. Bij de dames wint Vanessa Herzog haar eerste wereldtitel. Ze komt halverwege aan de leiding en geeft dit niet meer weg. De Koreaanse An Yiseul werd na een valse start en technische fout gediskwalificeerd. Bij de heren strand Michel Mulder in de halve finale. Hij had een hele zware rit met de Colombianen Causil en Estrada plus de snelle Spanjaard Ioseba Fernandez. In de finale bepaalden beide Colombianen om en om het tempo en daar kwam ook niemand meer tussen. Causil wint voor Estrada.

  Derde dag: bij de senioren stonden alleen de relays op het programma. De junioren reden ook nog de afvalkoers. Hier won Merijn Scheperkamp het brons. Later pakte hij samen met Teun de Wit en Jordy Van Workum ook brons op de relay. Goud was daar voor Zuid Korea met een stuk daar achter Frankrijk dat het sprintje van de achtervolgers won.
  Bij de dames senioren was er halverwege de race een flinke valpartij waarbij in totaal 4 dames onder uit gingen. De Duitse en Belgische vielen als laatsten en streden daarna tegen elkaar voor het brons, de Colombiaansen gaven toen flink gas en winnen gevolgd door de Koreaansen. De Nederlandse dames werden in hun serie 4e achter Colombia, Duitsland en de VS. Bij de heren had Nederland een hele zware loting voor de series. In hun serie werd loeihard gereden en eindigden de heren als vierde achter Colombia, België en Italië. Op 0.03 van de finale en op 0.21 van Colombia... In de finale werd er weer flink door gereden en werd het een tweestrijd tussen Colombia en Frankrijk. De Fransman Elton de Souza snijd als tweede de laatste bocht van buiten aan en komt er met hogere snelheid uit dan Causil en pakt daarmee het goud. De Italiaan Niero maakt nog veel goed in de laatste ronde en pakt met voorsprong op de rest het brons.

  Uitslagen:

  10000m punten/afvalkoers:

  1. Fabriana Arias (Col) 20 15:34.653
  2. Francesca Lollobrigida (Ita) 10 15:33.241
  3. Johana Viveros (Col) 8 15:29.965
  4. Sandrine Tas (Fra) 7 15:30.301
  5. Mareike Thum (Dui) 6 15:36.934
  14. Elsemieke van Maaren
  29. Maya de Jong

  1. Alex Cujavente (Col) 14 14:19.220
  2. Bart Swings (Bel) 12 14:12.524
  3. Daniel Niero (Ita) 9 14:11.168
  4. Santiago Roumec (Arg) 7 14:13.184
  5. Ewen Fernandez (Fra) 4 14:20.731
  16. Luc Ter Haar
  19. Crispijn Ariëns
  23. Indra Médard (Bel)

  500m:

  1. Vanessa Herzog (Oos) 46.351
  2. Javiera Vargas (Chl) 46.447
  3. Geiny Pajaro (Col) 47.271
  DQ Yiseul An (ZKor)
  9. Stien Vanhoutte (Bel)
  10. Anke Vos (Bel)
  15. Elisa Dul

  1. Pedro Causil (Col) 43.369
  2. Edwin Estrada (Col) 43.558
  3. Elton de Souza (Fra) 43.910
  4. Jin Young Kim (ZKor) 44.025
  7. Michel Mulder
  13. Kay Schipper
  24. Tim Sibiet (Bel)

  3 km relay:

  1. Colombia (Sarmiento, Viveros, Arias) 4:13.250
  2. Zuid Korea (An, Shin, Lee) 4:13.922
  3. Duitsland (Thum, Schimek, Berg) 4:15.404
  4. België (Vos, Vanhoutte, Tas) 4:16.511
  7. Italië

  1. Frankrijk (De Souza, Lepivert, Fernandez) 3:55.175
  2. Colombia (Causil, Uribe, Estrada) 3:55.251
  3. Italië (Niero, Marsili, Bramante) 3:55.463
  4. Chili (Verdugo, Ramirez, Santibanez) 3:55.721
  5. België (Dwings, Vosté, Sibiet) 3:55.733
  Nederland (Rick Schipper, Kay Schipper, Ronald Mulder) 3:54.869
 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Op zoek naar beelden vond ik het YouTube kanaal van 'Target Sports Analysis' dat races analyseert. Bijvoorbeeld de 1000m heren finale:

  Het beschrijft heel goed wat er tijdens de race gebeurd en waarom rijders bepaalde keuzes maken.

  Het kanaal van 'Patinagem Velocidade Portugal' heeft ook een paar video's geüpload. o.a. de 1000m heren.


  3km relay heren:


  Paul Kamp heeft de 3km relay junioren heren erop gezet:
 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 9. Kristian

  Kristian Active Member

  So no (live) pictures from both the one-lap and the senior points race finals yesterday? Pity.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Helaas niet kunnen kijken en er staat ook geen livestream online om terug te kijken. Vanavond probeer ik wel te kijken, dan zijn de afvalkoersen.

  Gisteren dus de eerste dag van het wegtoernooi in Arnhem. In de buurt van de Rijn hebben ze een kort rondje van 320m uitgezet onder een aantal viaducten door. Wel vreemd dat zo'n kort rondje mag want de regel schrijft voor dat het rondje
  minimaal 400 meter moet zijn.

  Bij de junioren won Jordy van Workum het eerste goud voor Nederland! Hij won de afvalkoers over 20km voor de Colombiaan Andres Bello en de Ecuadoriaan Joel Guacho. Teun de Wit werd vijfde. Bij de dames werd Anna van den Bos 9e op de afvalkoers.
  Voor de junioren betekent dit ook plaatsing voor de jeugd Olympische Spelen.
  Bij de senioren werd de one lap gereden. Bij de dames haalde medaillewinnares Vanessa Herzog de finale net niet. De finale werd een Colombiaans één-tweetje met Andrea Canon in de snelste tijd van de dag voor Yesenia Escobar. Erin Jackson had wat pech op de piste, ze had o.a. een aanvaring met de Colombiaanse Sarmiento, maar pakt nu brons. Voor België haalde Anke Vos nog de halve finale, de Nederlandse dames kwamen niet door de series (beste 16 op tijd) heen.
  Bij de heren werd Ronald Mulder in de kwartfinale uitgeschakeld door Estrada en Thiebault. Michel Mulder haalde knap de finale door in zijn halve finale tweede te worden voor de sterke Fransman Gwendal le Pivert. In de finale helaas geen plak voor Michel, hij eindigde op 0.02 achter Causil als laatste. De winst was voor de Colombiaan Edwin Estrada in de snelste tijd van de dag. Simon Albrecht pakte eindelijk een medaille met zilver.

  De 10km puntenkoers leverde spannende wedstrijden op. Bij de dames viel de beslissing pas op de finish waar de Colombiaanse Johana Viveros 'Lollo' duidelijk achter zich liet. De Duitse Thum pakte brons, Tas viel helaas wat tegen. Het Nederlandse duo wist geen punten te scoren. Bij de heren zat het allemaal heel dicht op elkaar. Op de finish pakte de Itaiaan Niero nog de volle 3 punten maar daarmee viel hij net buiten het podium. De Colombiaan Daniel Zapata had genoeg punten verzameld en moest de Portugees Marreiros achter zich laten op de streep omdat alle punten al werden weg gepakt. Bart Swings kwam 1 punt te kort voor de winst, daar zal hij toch flink van balen want normaal gesproken is dit zijn sterkste onderdeel. Tweevoudig kampioen Cujavente moest blijkbaar knechten want hij werd slechts 10e. Crispijn Ariëns haalde een mooie 8e plek binnen en reed een aantal keren in de punten, Bart Hoolwerf haalde de finale helaas niet.

  Uitslagen:

  One lap (320m)

  1. Andrea Canon (Col) 27.550
  2. Yesenia Escobar (Col) 27.666
  3. Erin Jackson (Vs) 28.145
  4. Giulia Bongiorno (Ita) 28.511
  8. Anke Vos (Bel)
  17. Stien Vanhoutte (Bel)
  19. Elisa Dul
  27. Maya de Jong

  1. Edwin Estrada (Col) 25.152
  2. Simon Albrecht (Dui) 25.458
  3. Pedro Causil (Col) 25.826
  4. Michel Mulder 25.843
  10. Ronald Mulder
  15. Mathias Vosté (Bel)

  10 km puntenkoers

  1. Johana Viveros (Col) 12 15:33.260
  2. Francesca Lollobrigida (Ita) 11 15:33.812
  3. Mareike Thum (Dui) 8 15:35.033
  4. Ho Chen Yang (Tai) 8 15:35.392
  5. Fabriana Arias (Col) 8 15:35.399
  10. Sandrine Tas (Bel) 4 15:35.933
  20. Bianca Roosenboom 15:37.528
  31. Elsemieke van Maaren

  1. Daniel Zapata (Col) 12 14:15.782
  2. Diogo Marreiros (Por) 12 14:18.602
  3. Bart Swings (Bel) 11 14:11.499
  4. Daniel Niero (Ita) 10 14:05.759
  5. Carlos Matute (Ecu) 9 14:14.480
  8. Crispijn Ariëns 6 14:21.760
  28. Indra Médard (Bel)
  35. Bart Hoolwerf
 11. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Laatst bewerkt: 6 jul 2018
 12. Kristian

  Kristian Active Member

  ...was able to see live stream today. :)
  Now, Brazil vs Belgium...
  SprintMaster vindt dit leuk.
 13. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Mooie wedstrijden gezien op de afvalkoers en puntenkoers. Bij de junioren haalde Jordy van Workum brons op de puntenkoers. De race begon met ontsnapping van de Mexicaan Lopez die drie keer als eerste door kwam. Daarna was er een lange ontsnapping van de Ecuadoriaan Sarmiento en de Chileen Vidal. De Amerikaan Workman reed er even later naar toe. Het Nederlandse duo miste de slag en omdat niemand in het peloton wilde rijden groeide het gat met elke ronde tot meer dan 100 meter. Pas na een kleine 10 minuten werd het gat gedicht o.a. dankzij de Nederlanders. Inmiddels had Sarmiento al 18 punten binnen en Workman 15. De Mexicaan uit de beginfase werd op een ronde gezet en verloor zijn punten. Jordy van Workum zat in de ontsnapping met de tweede Ecudoriaan en nog een rijder. Van Workum was zo sterk dat hij ronde na ronde op kop beukte en steeds als eerste doorkwam. Alleen de Belg Suttels kwam er nog overheen in de laatste ronde.
  Bij de dames haalde Bente Kerkhoff de 9e plek met 3 punten. Het werd een Colombiaans één-tweetje met Maria Renteria Rodriguez en Valentina Pinzon.

  De senioren reden de afvalkoers. Bij de dames viel Marijke Groenewoud als tweede af. Manon Kamminga probeerde zoveel mogelijk uit het gedrang te blijven, reed afwisselend voor- of achteraan. Uiteindelijk leverde dat plek 20 op, echt blij zal ze er niet mee zijn. Het Colombiaanse en Italiaanse duo zaten steeds goed voorin. Sandrine Tas reed ook wat wisselend, uiteindelijk plek 10. De finale ging in met 2 Colombiaansen, Lollo en Mareike Thum. Fabriana Arias trok de boel aan voor Johana Viveros en Lollo. In de laatste bocht laten de Colombiaansen een klein gat aan de binnenkant waar Lollo in duikt. Ze passeert beide Colombiaansen en pakt de winst! Het was haar eerste goud op dit toernooi.
  In de koers van de heren een sterk Nederlands duo met Gary Hekman en Crispijn Ariëns. In het begin hadden ze wat moeite bij elkaar te blijven maar dat lukte later beter. Ariëns rijd nogal wat rondes op kop om de koers hard te maken. Er was veel geduw en getrek om achter Bart Swings te zitten, uiteindelijk plakt de Fransman Nolan Beddiaf achter hem. Ariëns weet het tot plek 13 vol te houden. Vlak daarna een valpartij met o.a. Beddiaf maar ook Hekman. Beddiaf weet nog weer aan te sluiten bij de eersten. Hekman niet en eindigt op plek 8. In de finale laat het Colombiaanse duo zich eindelijk zien maar is niet sterk genoeg. Bart Swings trekt op de bel vol aan en houd iedereen achter zich. De Italiaan Daniel Niero tweede voor Nolan Beddiaf. Swings voor het eerst na 5 jaar weer wereldkampioen.

  Uitslagen:

  20 km afvalkoers

  1. Francesca Lollobrigida (Ita)
  2. Johana Viveros (Col)
  3. Fabriana Arias (Col)
  4. Mareike Thum (Dui)
  5. Ho-Chen Yang (Tai)
  10. Sandrine Tas (Bel)
  20. Manon Kamminga
  26. Anke Vos (Bel)
  30. Marijke Groenewoud

  1. Bart Swings 28:29.287
  2. Daniel Niero (Ita) 28:29.451
  3. Nolan Beddiaf (Fra) 28:29.471
  4. Patxi Peula (Spa) 28:30.433
  5. Manuel Saavedra (Col) 28:31.860
  8. Gary Hekman
  13. Crispijn Ariëns
  27. Tim Sibiet (Bel)
  Laatst bewerkt: 6 jul 2018
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  Kristian vindt dit leuk.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Wat beelden van de eerste dag op de weg vanuit Colombiaans perspectief. Een mix van beelden en interviews.  Ze beginnen met de puntenkoers heren, daarna de junioren, vanaf 4:45 de dames puntenkoers met op 5:55 een opstootje tussen Viveros en Lollobrigida. Vanaf 7:43 wat flarden van de one lap dames en vanaf 9:15 de hele one lap heren.

  Waarschuwing: erg enthousiaste commentator.

  EDIT: ook wat beelden van gisteren:  Ze beginnen met de puntenkoers junioren dames, vanaf 3:08 de senioren dames afvalkoers, vanaf 4:16 de junioren dames one lap en vanaf 6:07 de junioren heren one lap.
  Laatst bewerkt: 7 jul 2018
  Kristian vindt dit leuk.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ook de beelden van de livestream zijn terug te kijken met commentatoren Jan van Loon en Lisanne Buurman.

  20 km afvalkoers senioren:


  One lap junioren:
  Laatst bewerkt: 7 jul 2018
 17. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Vanavond vanaf 19:00 de halve finales en finales 100meter. Morgen ochtend om 10:30 de marathon dames en vanaf 12:00 de marathon heren.
  Allemaal hopen op nog een medaille op de marathon. Gary Hekman is zeker één van de favorieten. Bij de dames hopen dat Manon Kamminga nog één keer kan schitteren.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Gisteren de 100 meters. De series gingen op tijd, de beste 16 naar de achtste finales. Vervolgens 1 tegen 1. Marit van Beijnum verloor in de kwartfinale van de Colombiaanse Andrea Plaza (de uiteindelijke kampioene in 10.700) en werd 5e.
  Bij de junioren heren won de Amerikaan Sabien Tinson de finale van de Colombiaan Alejandro Huertas in 9.933. Glenn Nijenhuis werd 13e en Merijn Scheperkamp 15e.

  Bij de senioren dames won Elisa Dul haar serie maar haar tijd was net te langzaam om door te gaan. Sandrine Tas verloor de kwartfinale van de Taiwanese Chen en Vanessa Herzog verloor de kwartfinale van de Colombiaanse Pajaro.
  In de halve finales won de Colombiaanse Escobar in 10.586 van de Taiwanese Chen in 10.803. De andere Colombiaanse Pajaro won in 10.560 van de Amerikaanse Jackson in 10.739. In de finale won Pajaro de Colombiaanse strijd van Escobar. Er werd nog apart om het brons gereden.
  Bij de heren wonnen Michel (10.372) en Ronald (10.322) Mulder hun serie en kwamen door. Michel ging echter niet meer van start wegens een blessure. Ronald moest tegen het Duitse kanon Simon Albrecht en verloor met 10.062 om 10.033.
  In de halve finales won de Spanjaard Fernandeze in 9.684 voor de Duitser Albrecht die het liet lopen. De tweede wedstrijd won de Colombiaan Estrada in 9.754 voor de Zuid-Koreaan Kim in 9.860. De finale was voor de Spanjaard.

  100 meter:
  1. Geiny Pajaro (Col) 10.579
  2. Yesenia Escobar (Col) 10.621
  3. Ying Chu Chen (Tai) 10.789
  4. Erin Jackson (Vs) 10.847
  5. Vanessa Herzog (Oos) 10.900
  7. Sandrine Tas (Bel) 11.040
  17. Elisa Dul

  1. Ioseba Fernandez (Spa) 9.851
  2. Edwin Estrada (Col) 9.866
  3. Jinyoung Kim (ZKor) 10.248
  4. Simon Albrecht (Dui) DNS
  5. Jaime Uribe (Col) 9.927
  9. Ronald Mulder
  10. Mathias Vosté (Bel)
  16. Michel Mulder
 19. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Helaas geen Nederlands succes bij de marathon.

  Massasprint bij de dames, bij de heren bleef een groep van 12 man weg.

  Dames:
  1. Ho Chen Yang (Tai) 1:10:33.435
  2. Francesca Lollobrigida (Ita) 1:10:33.440
  3. Maria Guerra (Col) 1:10:33.602
  4. Dan Guo (Chi) 1:10:33.856
  5. Nathalia Bermudez (Col) 1:10:33.878
  7. Bianca Roosenboom 1:10:34.003
  13. Manon Kamminga
  41. Sandrine Tas (Bel)
  48. Stien Vanhoutte (Bel)
  54. Katrien Hernalsteen (Bel)
  72. Maya de Jong
  73. Bente Kerkhoff
  75. Gerline Crediet
  78. Elma de Vries
  79. Anna van den Bos
  81. Anke Vos (Bel)
  90. Sabrina Gaudesaboos (Bel)
  DQ Johana Viveros (Col) (finishte als derde)

  Heren:
  1. Felix Rhijnen (Dui) 1:02:15.607
  2. Jorge Bolanos (Ecu) 1:02:15.626
  3. Jason Suttels (Bel) 1:02:15.988
  4. Timothy Loubineaud (Fra) 1:02:16.158
  5. Ingmar Berga 1:02:16.295
  21. Luc Ter Haar 1:03:03.036
  32. Gary Hekman
  34. Casper de Gier
  37. Brecht de Smedt (Bel)
  41. Bart Hoolwerf
  43. Bart Swings (Bel)
  51. Jordy van Workum
  56. Crispijn Ariëns

  De junioren reden met de senioren mee. De Belg Jason Suttels haalde dus een bronzen plak. Bij de dames reden twee Colombiaanse junioren zich in de top 8.
  De beelden:

  Eindsprint dames:
  https://twitter.com/Proskatingnl/status/1015900080241610752

  Zo dicht zat het op elkaar:
  https://twitter.com/uytdehaage/status/1015921998508298240


  Eindsprint heren:
  https://twitter.com/HJKV/status/1015917429178929152

  Superslomo finishline:


  Ook nog wat beelden via de NOS:
  https://nos.nl/artikel/2240498-nederland-blijft-buiten-de-prijzen-op-wk-inline-skaten.html
  Laatst bewerkt: 8 jul 2018
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat is toch wel een beetje anticlimactisch. Een WK in Nederland, zoveel onderdelen, nul medailles.

Deel Deze Pagina