De ziekenboeg

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 24 apr 2016.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ai, da's jammer voor Gerritsen. Nu Boer is gestopt, Van Riessen is gaan baanwielrennen, Oenema met een tragische ziekte aan de kant zit en Ter Mors waarschijnlijk een stel World Cups overslaat, had ze zeker goede kans om zich in het team te rijden voor Harbin, Nagano, Astana en Heerenveen. Het niveau van het Nederlandse damessprinten is op de 500 wel eens hoger geweest in de breedte. Er reden het afgelopen seizoen maar twee Nederlandsen op laagland onder de 38.5, waarvan er eentje nu gestopt is.

  Aantal NL-vrouwen onder 38.50 op laagland
  07/08 2
  08/09 2
  09/10 3
  10/11 2
  11/12 4
  12/13 4
  13/14 4
  14/15 4
  15/16 2

  Van den Brandt, Van der Werff, Leenstra, Smit, Das en Kuipers lijken nu te gaan strijden om de tickets.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 2. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Arme Annette dit gun je niemand :(
  Het lichaam kan de topsport niet meer aan
  Eens is er een tijd van komen en er is een tijd van gaan en de tijd van gaan is nu gekomen :oops:
  Paul Lamote vindt dit leuk.
 3. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Ben bang dat dat dus al een tijd geleden was, want in verhouding met d'r jonge jaren heeft ze niet meer zoveel gepresteerd. Natuurlijk, pfeiffer gehad etc., en gewoon pech gehad tijdens de carrière en dat gun je haar niet. Vind haar gewoon een verfrissend, spontaan, gezicht op televisie en gun haar het beste.
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dit past helemaal in de carriere van Gerritsen maar het is idd heel erg jammer, voor haarzelf en voor het damessprinten.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Wouter Olde Heuvel heeft een hersenbloeding gehad, hij wordt nu onderzocht in het Universitair Medisch Centrum Groningen.
 6. mi

  mi Well-Known Member

  Ik lees het ook! Wat afschuwelijk zeg! Hopelijk valt het mee en herstelt hij snel! Vingers gekruisd...
 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, ik las het net ook. Echt vreselijk, hopelijk valt een relatief mee... :(

  Man, na alle ellende tijdens zijn actieve carriere nu ook nog eens dit op slechts 31(!)-jarige leeftijd....
 8. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Dat is even flink schrikken.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Wat akelig voor hem! Hopen dat het meevalt en dat hij weer goed herstelt.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Overigens staat in het bericht hierover op nu.nl ook dat de onderhandelingen tussen TLJ en WOH om als assistent van Orie te beginnen op niks zijn uitgelopen.

  Ja dat is nu even bijzaak natuurlijk, maar toch.
 11. m_90

  m_90 New Member

 12. Eelco

  Eelco Well-Known Member

 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ze had ook bij de spelen en zelfs de maanden daarvoor al veel last. Simpele vraag: Waarom dan niet gelijk na afloop van het seizoen geopereerd ? Dat bleek niet uit de reportage.
  G1ant vindt dit leuk.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Die operatie gaat ook wel eens fout (zelden, maar toch), waardoor het einde carrière is. En misschien wel meer. Dat lijkt me de hoofdreden. Ik zou eerst ook een paar maanden rust en fysio proberen, voor ik me zou laten opereren aan mijn kniepees. Zeker ook omdat je na die operatie toch ook rust moet houden, het zou dus toch al een deel van het komende seizoen verknallen.
 16. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ok, dank voor je info. Dacht dat het een redelijk eenvoudige ingreep was, maar dat is dus niet zo.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  https://www.ntvg.nl/artikelen/de-jumpers-knee-een-goed-te-behandelen-sportletsel/volledig

  Ik denk dat dit haar blessure is (een overbelaste kniepees, de jumpers knee). Daar wordt dus eerst therapie aangeraden, chirurgische behandeling dient men terughoudend mee te zijn. De meeste mensen komen er ook vanaf met therapie.

  Na de operatie loop je een tijd op krukken, volgens deze site mag je pas na 6 tot 12 weken weer een fitnesszaal in om te revalideren. Dat zijn dus nog geen oefeningen die je nodig hebt om topsport te bedrijven. Hier raden ze aan om 9 maanden te wachten met wedstrijden.


  Maar goed, dat het een jumpers knee is is een aanname van mij, al lijken de genoemde klachten er veel op en is ook de gekozen weg (therapie ipv gelijk operatie) een logische bij een jumpers knee.
 18. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Het is een ontzettende k*t-blessure, weet ik uit eigen ervaring. Bij mij werd verwacht dat een paar weken rust en daarna lichte excentrische oefeningen afdoende zouden moeten zijn, maar uiteindelijk heeft het een dik jaar geduurd waarin ik lange tijd niet eens normaal een wandeling kon maken.

  Ter Mors klink een beetje radeloos. Al geef ik ook toe dat de energie bij haar natuurlijk nooit bepaald van het scherm spat tijdens interviews. Allrounden zal het sowieso niet gaan worden, vrees ik.
 19. Spruit

  Spruit Active Member

  Oei dat klinkt alsof het komende seizoen problematisch kan gaan worden voor Ter Mors :( Heb zelf ook een jumpers knee gehad en is echt rot. Bij mij ging het echt pas over toen ik voldoende rust nam en de goede oefeningen had. In vind het toch altijd maar bijzonder hoe topsporters ook met een blessure blijven doorsporten, terwijl me dat toch echt averechts lijkt te werken!
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  In het geval van een OS is dat toch niet zo bijzonder...

Deel Deze Pagina