De Kaag

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 8 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag op Kaag geschaatst, mooi ijs, niet geveegd, opgestapt ten zuiden van het pontje aan de dijk bij Kaagdorp. Bij Warmond nog niet betrouwbaar, Kaageiland, sociƫteit, Oude Ade allemaal bereikbaar. Let wel op wakken, 1 ijszeiler stak met het puntje van het zeil uit een wak!
  Wel een aanrader!
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Was het vandaag nog te doen op de kaag?

  In sassenheim ligt er een dikke laag natte sneeuw op het ijs maar ik ben wel van plan morgen op de kaag te gaan schaatsen.

  Zaterdag ook op de kaag geweest en is me zeer goed bevallen!
 3. Bert Breed

  Bert Breed New Member

  Ben vandaag over de Kaag wezen schaatsen. De betrouwbaarheid neemt toch langzaam maar zeker af. Vooral de doorgang vanaf het Vennemeer naar Kaageiland wordt problematisch. Het Zweiland is niet te passeren en het Norremeer hebben we vanmiddag niet meer geprobeerd, vanochtend nog wel. Op de terugweg zag je, dat de doorgang tussen de gele sneeuw (zeer onbetrouwbaar ijs) al een stuk smaller was geworden.
  Zie voor details http://bertbreed.blogspot.com/2010/01/vennemeer.html
  Als je opstapt bij de Ringvaart of de Koppoel, kun je de riskante plekken aardig vermijden en kun je een behoorlijke tocht maken over o.a. de Kever.
 4. kicksled

  kicksled New Member

 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  De Kaag was vandaag (disndag 12/01) nog prima te schaatsen. Alles was erg rustig. Zweiland was oppassen, maar langs de westkant goed te doen. Leede, Laek, Norremeer, Dieperpoel, Eijmerspoel, Spijkerboor, Balgerij, Koppoel waren goed te doen. Er was een baantje geveegd vanaf Kaag over Spijkerboor, Kever, Balgerij. Ringvaart, naar Koppoel. Boerenbuurt vond ik wat riskant. Overal lag zo'n 2cm sneeuw. Zwaar, maar erg mooi schaatsen. Benieuwd wat er van het ijs overblijft als het iets gaat dooien...
 6. edwinwined

  edwinwined New Member

  Weet iemand hoe het vandaag op de Kaag is? Hoelang is de geveegde baan ongeveer? Als het een beetje weer blijft, neem ik vanmiddag vrij om even lekker te schaatsen.

  Edwin.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste Allemaal,

  Ik heb helaas nog geen rondje kunnen schaatsen dit jaar en wil vanmiddag vrij nemen om te schaatsen, samen met mijn zus. Ik werk in Rotterdam en mijn zus in Zaandam. We willen vandaga echt gaan, omdat het gaat dooien. We dachten dat de Kaag misschien een mooie oplossing was om af te spreken vanmiddag rond 15.00h (tussen Rotterdam en Zaandam). Maar hoe zijn de condities op de Kaag (de laatste post op dit forum dateert van afgelopen zaterdag), en wat valt er te verwachten met de aankomende dooi van vanmiddag?

  Bedankt voor eventuele reacties, Vera
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  beste Vera, de laatste post over de ijsconditie op de Kaag was van gisteravond:

  De Kaag was vandaag (disndag 12/01) nog prima te schaatsen. Alles was erg rustig. Zweiland was oppassen, maar langs de westkant goed te doen. Leede, Laek, Norremeer, Dieperpoel, Eijmerspoel, Spijkerboor, Balgerij, Koppoel waren goed te doen. Er was een baantje geveegd vanaf Kaag over Spijkerboor, Kever, Balgerij. Ringvaart, naar Koppoel. Boerenbuurt vond ik wat riskant. Overal lag zo'n 2cm sneeuw. Zwaar, maar erg mooi schaatsen. Benieuwd wat er van het ijs overblijft als het iets gaat dooien...
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo Vera,
  De inzendingen over de Kaag beslaan inmiddels 3 pagina's, dus je moet even doorklikken naar een volgende pagina. Er zijn nog de hele week schaatsverhalen opgezet.
 10. Rinus

  Rinus Member

  Gisterenmiddag rond 14.00 soortgelijk rondje gedaan over de kaag. Volgens iemand die er maandag ook geweest was, was het dinsdag (gisteren) prut, maar ik weet niet waar hij dat op baseerde (was het ijs maandag NOG harder? Kon bijna niet).

  Op de Warckerleede wat zwakke plekken te zien, maar goed te doen. Door de wind was het wel wat zwaar. Vanaf kaagdorp naar de Kever richting Rijpwetering was er vanalles geveegd. Ook richting de ringvaart en boerenbuurt. Boerenbuurt was goed te doen met uitzondering van een zwakke/slechte plek over bijna de gehele breedte aan de kaagkant. Je komt er prima voorbij op de schaats, maar wellicht kan je voor de ijskwaliteit beter even een stukje (10m ofzo) klunen. In de stad leek het gisteren wat warmer, maar zodra je buiten de stad bent is het nog even hard aan het vriezen!
 11. IJskrasser

  IJskrasser Member

  En je kunt vanaf b.v. 'Midden-Nederland' ook direct doorklikken naar het laatste bericht van b.v.'De Kaag'. Zie het icoontje.
 12. IJskrasser

  IJskrasser Member

  Gistermiddag nog prima geschaatst. De hele Kaag rondgeweest: Zijl, lange fietskluun, Zweiland, Spriet, Norremeer, Eijmerspoel, Spijkerboor, Ringvaart, Hanepoel, Ade, Kleipoel, Koppoel, Spijkerboor, Zweiland, Vennemeer, slootjes Boterhuispolder, Zijl.

  Veel was geveegd. Maar door de meeste sneeuw was ook prima heen te schaatsen. Alleen de sneeuw op de Zijl ter hoogte van de Merenwijk was vreemd zwaar, misschien door die wijk. IJs was soms wat bobbelig, maar dat is eigenlijk geen probleem. Er waren bijna geen scheuren.

  De Grote Sloot en het water langs Warmond was nog open. Het laatste stuk van de Zijl was open over een paar honderd meter, aan het eind was wel vanaf de kant het Zweiland bereikbaar. Het Joppe is als enige meer nog echt open en zit vol vogels, dit is dan ook een zandput. De zuidwesthoek van het Norremeer was zwak. De ringvaart westelijk van Kaageiland is open. Het Zweiland was in niet zo'n goede staat maar was wel langs de zuidrand te schaatsen met een kluun ten oosten de societeit. Boerenslootjes in de Boterhuispolder als doorsteek of omgang zijn vaak in slechte staat. Maar ik ging hier ad hoc doorheen, via Google Earth zie ik een waarschijnlijk betere route via brede doorgaande sloten.
 13. vettejus

  vettejus New Member

  Vandaag opgestapt aan eind van Zijldijk. Via westelijk rand van Kager plassen en Dieperpoel, Eimerspoel, Ringvaart, Koppoel, Zomersloot Oud Ade, Leidseweg, Vennemeer terug naar Zijldijk. Heel mooi. Stukken met weinig mensen, waar het niet geveegd is,drukker waar wel geveegd is. Nu begint het te sneeuwen!. Net op tijd nog een fantastisch tochtje gemaakt.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  weet iemand de huidige status?
  ik wil vrijdag naar de kaar om te schaatsen (vandaag loosdrecht - 30KM)
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag een rondje Kaag gedaan, van starttoren naar kaageiland, rijpwetering, vennemeer - starttoren. Mooie tocht, maar soms dus niet zo makkelijk. Opgewaaid sneeuw is lastig.
  Is er en route van Vennemeer naar de Does/Hoogmade?
  En kun je dan door naar de Brasem?
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

 17. Bert Breed

  Bert Breed New Member

  Vandaag wederom op de Kaag gereden. De geveegde banen leveren vaak zeer goed ijs op. Ik kan het iedereen aanraden. De Wijde Aa is meer kasseienijs. Leuk voor een rondje van 10 km, maar dan is het genoeg. Voor meer details zie http://bertbreed.blogspot.com/2010/01/e ... leven.html
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag op de Kaag geschaatst. Veel sneeuw, maar prachtig ijs eronder. In de buurt van de societeit niet geveegd, rondom kaageiland wel. Superdag!
 19. brambk

  brambk New Member

  We zijn opgestapt bij de Kaagsocieteit. Op Zweiland was het een beetje krakerig, en ook het Norremeer kraakte soms een beetje. Rond Kaag en op de Ringvaart was een mooi rondje geveegd, zelfs op grote stukken tweebaans. Dan merk je dat er eigenlijk best goed ijs onder de sneeuw verscholen ligt. Goed schaatsbaar dus!
 20. mwust

  mwust New Member

Deel Deze Pagina