De Kaag

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 8 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Maandag hoorde ik dat er iig op de sloten om de Kaag (boven Warmond) nog niet te schaatsen viel: wel alles dicht maar heel slecht ijs. Nou heeft het daarna nog 1 keer gesneeuwd, maar het is nu al twee dagen prima vriesweer. Ik gok dat we dit weekend nog niet de Kaag op kunnen, misschien het Vennemeer al wel? Bij Oud Ade werd vorig jaar al vrij snel geschaatst.....ik ben benieuwd wat je daar aantreft Woubrugge!
 2. vettejus

  vettejus New Member

  Re: Rondom Leiden....

  Kom net terug van rondje Koppoel, Vennemeer en Kaag, ongelofelijk mooi en nog rustig, paar hobbels vanwege de sneeuw maar o.h.a. goed.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kaag

  Kan er op de Kagerplassen al geschaatst worden? Zo ja, waar?
 4. IJskrasser

  IJskrasser Member

  Re: Rondom Leiden....

  Kon je ook al over het Zweiland?! Of bedoel je Vennemeer, Koppoel, Kleipoel en Hanepoel? En misschien nog Spijkerboor?
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Rondom Leiden....

  Ook de Braassemermeer is prima schaatsbaar! Tot aan het pontje van Oude Wetering, verder kan je helemaal rond.. ik ben alleen nog niet dwars overgestoken. Wel uitkijken voor ijszeilers..
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Rondom Leiden....

  vennemeer ligt nog niet helemaal dicht maar is grotendeels schaatsbaar. Vanddag tot pondje kaagsocieteit geweest.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Rondom Leiden....

  Wat een geweldig nieuws! Dat wordt morgen het Vennemeer, hopelijk kan je opstappen vanaf de Leidseweg zoals vorig jaar, effe onder de brug door en dan richting Vennemeer. Ik denk dat ik ook weet waar mijn baas vandaag was :p .

  Fransjes, Vettejus, bedankt voor info! :)
 8. skater

  skater Member

  Re: Rondom Leiden....

  Waar moet je opstappen dan?
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Rondom Leiden....

  Ja wil ook graag weten waar op de kaag je goed kunt schaatsen. Zijn er nog meer mensen geweest?
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

 11. vink24

  vink24 New Member

  Re: Rondom Leiden....

  Wij zijn vanmiddag op de kaag wezen schaatsen het ijs was goed en veilig we zijn opgestapt vanaf kaag eiland (even de ringvaart over gelopen) op de eimerspoel toen langs de kant het zweiland over tot aan de start toren van de kaag sociteit en daar overgestoken om via de laack,norremeer en de dieperpoel weer terug te komen. daarna nog even via de kever en de sever naar de koppoel geschaats, korom de hele kaag is goed te schaatsen. af en toe wel wat bevroren sneeuw maar op zich goed ijs.
 12. skater

  skater Member

 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Rondom Leiden....

  Vanmiddag ook op de Kaag gweest, vanuit Warmond dwars overgestoken naar 't KOmpas. heel licht bobbeltjes ijs en een klein laagje sneeuw. Je kan ook doorschaatsen naar Rijpwetering maar daar ligt meer sneeuw.

  Vanmiddag ook mensen op het Oegsgeesterkanaal (Rijnsburg) gezien, rondje Katwijk-Leiden-Kaag-Katwijk zit er voorlopig niet in want ze hebben vanmiddag nog een ijsbreker door de oude rijn gestuurd!
 14. WouterB

  WouterB Member

  Je kunt je auto voor de brug op de Leidseweg in de berm parkeren. Vorig jaar stond er tijdens het hoogtepunt ongeveer een km lange rij met geparkeerde auto's in de berm.

  Ik zie overigens op Google maps dat de Leidseweg (zonder ch) na de brug de Leidscheweg heet (met ch). Is dat een foutje of zijn het echt twee 'schillendende' wegen?
 15. vettejus

  vettejus New Member

  Er zijn gister borden geplaatst met verbodenin de berm te parkeren en officiele verkeersborden. Er is een weiland geopend voor auto's waar je de auto tegen 3 euro kunt stallen.
 16. lucassio

  lucassio New Member

  Is er nu op en rond De Kaag goed te schaatsen (Oud Ade, Vennemeer, etc.)?

  Groet!
 17. WouterB

  WouterB Member

  De eigenaar van dat land dacht vorig jaar natuurlijk: "Hoe kan ik bij een volgende vorstperiode een leuk extra centje verdienen.". :D

  Maar goed, vorig jaar was het in het weekend ook wel een redelijke chaos daar.
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmorgen 8uur niemand op Vennemeer.
  Kaag hoor ik wisselende verhalen over. Ga zo zelf maar eens kijken.
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag voor 3 Euro bij de genoemde boer geparkeerd en rondje geschaatst. Over vaartjes naar Rijpwetering, vooral laatste stuk erg slecht ijs. Daarna via Koppoel, Kiekpoel, Ade en Huigsloot (Ringvaart vd Haarlemmermeer) naar Buitenkaag. Vervolgens via Balgerij, Kever, Spijkerboor en Zweiland naar de Sociƫteit. Daarna via Zijp en Vennemeer terug naar de auto.
  Aantal keren klunen, maar over het algemeen zeer goed te doen en het ijs is dik zat. En onder het dunne laagje sneeuw zit stiekem nog best wel vaak wat zwart ijs.
  Kortom: het was heerlijk. Mede dankzij de stevige noordooster!
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kaag is helemaal bereidbaar, alleen een enorm windwak in het Zweiland ( wel aan de noordzijde te passeren) en een paak kluunplekken. Opgestapt in Warmond, naar Kaageiland gereden, door naar Rijpwetering (matig ijs), langs de Kaagsocieteit (pontje even klunen), binnendoor naar Oud Ade, weer naar Rijpwetering en daarna over de plassen voor de wind terug naar Warmond. Heerlijk!

Deel Deze Pagina