De Kaag

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 8 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  De ringvaart van de Haarlemmermeerpolder is beschaatsbaar vanaf het pontje Kaag/Buitenkaag totaan Weteringbrug. Wel op een aantal plaatsen (bruggen, ringvaartaquaduct, pontjes) wat klunen maar voor de rest ziet het er goed uit: zwart ijs, vrijwel niet bobbelig, met een dun laagje sneeuw erop. Vanaf de ringvaart kan je de Kagerplassen bereiken via die poel die oost van Kaag-eiland ligt.

  Bij Buitenkaag en bij Weteringbrug is een baantje uitgezet en ziet het er erg gezellig uit. Parkeren kan in Buitenkaag en overal op de dijk.

  Tussen Lisserbroek en het pontje bij Buitenkaag wordt niet geschaatst. Ook tussen Weteringbrug en Leimuiderbrug wordt niet geschaatst. Het ijs ziet er hier ook slecht uit: wit, bobbelig met af en toe grote wakken.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  @Ome Dirk: was dat een windwak, denk je? Het was een wak over de volle breedte van het Zweiland en het water erin was roodbruinig en goor. Lijkt wel alsof daar één of andere lekke gasbuis onder ligt. Maar goed, er viel uitstekend - en gezellig - omheen te klunen.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Net een stukje geschaatst tussen brug Leidscheweg, Vennemeer en Kaag Societeit. Wind flink tegen en een stukje de Kaag op besloten terug te gaan, het ijs op de Kaag is wel aanzienlijk gladder dan op het Vennemeer :) . Hopelijk minder wind binnenkort, dan eens een rondje doen, het was door het koude winderige weer wel lekker rustig :) .

  Overigens regende het hier net even, maar dacht dat het voorlopig zou blijven vriezen. Misschien het het de gladheid van het ijs nog ten goede komt?
 4. Anonymous

  Anonymous Guest


  Lijkt mij ook geen normaal windwak, sochtens, kon je er namelijk gewoon nog schaatsen(uurtje of 11) dacht ik.
  Toen ik terug kwam, een uurtje of 1 lag het in de ene over een vrij groot stuk open.
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  zag vandaag op de zijldijk (leiderdorp) een schaatsers terug komen van van de kaag.
  ze hadden een prima rondje gehad, ga morgen zelf ook en er is voldoende pakeerruimte bij dat restaurant daar naast de brug
  gr. bob
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag heerlijk geschaatst op de Kagerplassen, bijna helemaal rond geweest.
  Alleen bij Warmonderleede en Buitenkaag (thv pontje) niet door kunnen rijden.
  zie hier de gereden route:

  http://connect.garmin.com/activity/21972372
 7. Bert Breed

  Bert Breed New Member

 8. S.-

  S.- New Member

  denken jullie dat het ijs morgen op de kaag nog dik genoeg is..nu het heeft gesneeuwd?
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  nee, denk dat het weg is :D
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zondag 9.30 uur. Kan iemand mij vertellen of het zin heeft om naar de Kaag te gaan? Wordt er enigszins geveegd of moet je door de sneeuw ploegen?

  Gr, Steven
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  10.30 u weet iemand al iets meer over de Kaag? Gisteren wel heel goed kunnen rijden op de Kaag> Mooi strak ijs met dun laagje sneeuw. Hoe is het nu??
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Super zo'n Forum. Vanmorgen vroeg richting de ringvaart gereden om voor het eerst te gaan schaatsen. Puur een gok en onderweg weinig soeps gezien. Alleen aangekomen bij de ringvaart ging mijn hart sneller kloppen...schaatsers op de RIngvaart. Auto geparkeerd in de buurt van Kaagdorp en vanuit daar was het echt fantastisch schaatsen. Af en toe klunen en her en der een wak, maar het ijs was buiten verwachting. Slechts een klein laagje sneeuw met daaronder gitszwart ijs!! KORTOM SUPER genoten en je kunt daar een mooi rondje schaatsen!! :D
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  De kaag is prima te doen. Er liggen wat sneeuwduinen, maar daar schaats je zo doorheen. Alleen t joppe is een groot wak en midden op zweiland is het even oppassen.

  Morremeer, Dieperpoel, Eijmerspoel, Spijkerboor, Kever, Boerenbuurd, Balgerij, Ade, Diepenhoek, Ringvaart tot Oude Wetering, allemaal toegankelijk met mooi ijs (met een laagje sneeuw). Klunen bij de pontjes en bruggen en aquaduct.

  Volgende week weer!
 14. brambk

  brambk New Member

  De Kagerplassen zijn tot en met de ringvaart echt goed te doen. Af en toe kom je wel een wakje tegen, maar door de sneeuw zijn die goed zichtbaar. Jammer dat de Zijl tussen het zeeverkennerseiland en de Kaagsocieteit niet dicht ligt, anders zou je helemaal vanuit Leiden door kunnen schaatsen. Hieronder nog een (gejat) plaatje van de verschillende meren. Waar het woordje 'Zijl' staat, ligt het dus niet dicht. Je kunt wel met twee/drie keer klunen via boerenslootjes naar het Vennemeer, om van daaruit verder te schaatsen.

  [​IMG]
 15. Pesmontis

  Pesmontis New Member

  Wat brambk schrijft kan ik beamen, vrijdag hebben mijn broer en ik nog geprobeerd om vanuit Leiderdorp op de Kaag te komen, maar we zijn net na het zeeverkennerseiland omgekeerd. Bij de zeilvereniging bij Oude Ade zijn we toen nog eens gaan kijken en we hoorden van ijsmeesters aldaar dat er donderdag al mensen vanuit Kaageiland waren overgeschaatst. Het rondje via Rijpwetering was wel leuk om een keer weer te doen, maar het ijs op de Kagerplassen zelf was toch echt het best.

  Ik ben wel benieuwd hoe het er nu bij ligt want volgens mijn broer waren er door de wind nieuwe, grote wakken ontstaan op plekken waar we eerder gewoon overheen konden.

  Overigens vandaag en gisteren bij Schipluiden / Maasland geschaatst, daar was het ijs echt veel beter: gewoon glad en slechts 1 a 2 cm sneeuw.
  Helaas wordt het ijs daar nu snel slechter door de dooi.
 16. brambk

  brambk New Member

  Dat klopt, er waren wel een paar windwakken, met name op het Norremeer. Je kon er omheen schaatsen en ze waren ook goed zichtbaar: de sneeuw die daar lag was een geel/bruin gekleurd. Desalniettemin was er echt goed te schaatsen.
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zojuist van de Kaag gekomen. Uitstekend schaatsbaar. Opstappen via de ringvaart, ronde langs de Kaag. Veel gezellige koek en sopie. Ijs is van prima kwaliteit. Top middag.
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Kaag

  Uit tweede hand van betrouwbare bron: Vandaag, 10-1 werd er op de Kaag geschaatst en de kwaliteit van ijs leek goed, onder een laagje sneeuw.
 19. brambk

  brambk New Member

 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Dat is precies de gedachte die ik gisteren had toen ik het zag, een lekke olieleiding of zo? Maar ik denk dat het gewoon dode algen zijn die het zo'n lekker kleurtje geven. Ik kon er gisteren nog langs de noordkant langs rijden, maar mogelijk dat dit toch weer verder opengewaaid is.

  Vandaag een heel rondje vanaf Warmond naar Kaag Eiland, over de Ringvaart naar Nieuwe Wetering, over de Ringsloot naar Roelofsarendsveen gereden en vanaf daar over de Braassem naar de Wijde Aa, Hoogmade, Vennemeer en terug naar Warmond. Wel veel klunen en uiteindelijk ligt het mooiste ijs op de Kaag!

Deel Deze Pagina