De Belgentopic

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 19 feb 2011.

 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 2. Kristian

  Kristian Active Member

  How did they qualify?
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik vraag me af waarom België denkt een plek bij het EK allround voor dames te hebben. In ieder geval niet op basis van de WB-wedstrijden van vorig jaar.
  De ISU heeft nog steeds de kwalificatieregels voor het EK niet bekend gemaakt, dus wie weet mag ieder Europees land in ieder geval 1 iemand inschrijven die een limiettijd heeft gereden, maar dat verwacht ik eerlijk gezegd niet.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Waarom zou de ISU dat niet doen? Hoe anders moet je als schaatser zonder resultaten van vorig jaar in aanmerking komen?
 5. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Ging dat in het verleden niet over een ranking 1500+3000 (voor de vrouwen)? Misschien gaan ze ervan uit dat er sws geen 24 deelnemers gaan zijn.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De regels geven aan, dat het maximum aantal vrouwen aan het EK allround maximaal 20 is. 2 keer maximum klinkt raar, maar 2 jaar geleden besloot de ISU, dat er maximaal 16 schaatsters mochten deelnemen.
  Kwalificatie per land is dan als volgt:
  1. Aantal schaatsers bij de top-12 van het vorige toernooi met een maximum van 2 per land.
  2. Opgevuld met schaatsers op basis van een ranking. De ranking is normaliter een klassement 1500+3000 met tijden van de eerste 4 wereldbekers. Nu die niet gereden zijn, moet er een andere ranking komen. Mogelijk op basis van de resultaten van de eerste 4 WBs van vorig jaar? In dat geval zouden de aantallen als volgt zijn, bij een maximum van 20 deelnemers:

  3: NED, RUS, NOR, POL
  2: CZE, GER, ITA
  1: BLR, EST
  reserve: GBR

  Mogen er maar 16 deelnemen, dan vallen er een Estse, een Noorse en 2 Poolsen uit.

  Waarschijnlijk volgende week komen de officiële kwalificatieregels.
 7. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Gezien de beperkte hoeveelheid wedstrijden, zou de ISU er goed aan doen om een ruime hoeveelheid startplekken beschikbaar te stellen voor het EK. Voor veel schaatsers zullen er al heel weinig internationale wedstrijden zijn.
  Duif vindt dit leuk.
 8. Kristian

  Kristian Active Member

  Hm. It seems not ideal to use the EK-championships 2019 to decide quotas. In fact, in 2019 they only used combined results from WC1-4, season 2018/2019 to decide. Communication 2199. The wordings in the Special Regulations are saying that the qualifying rules follow the pratice of the World Allround/Sprint champs, and indeed they are talking about "preceding" championships. But did they interprete it as "preceding year"? No EK allround in 2018.
  So, WC1-4 then? No, of course, those Events were cancelled this season.

  To me, given the exceptional circumstances this time, it would be wise just looking at qualifying times in approved competitions from the first of july 2019. The ISU Council have slightly more powers in times like these it seems. If possible, I would hence have operated with three different qualifying times to decide whether each european ISU-member would get 1, 2, 3, or none national spots. Each member then decide what skaters they use given that they have fulfilled the same qriteria. I.e. if three skaters from Norway qualify, one entered skater must have achived the slowest qualifying time, one the middle qualifying time and one the fastest. Not too many national champs or international competitions ahead, so one can pretty much calculate so you dont get too many participants.
  Laatst bewerkt: 6 dec 2020
 9. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Even in dit draadje verder. We hebben nieuws! Herentals lijkt geen concrete piste meer, trekt zich terug en gaat voor ijshockey, kunstschaatsen en shorttrack.

  "Maar er is dus wel een haalbaarheidsonderzoek gestart, ook in Hasselt. Het is positief dat wij hierin betrokken worden, zodat we kunnen letten op het feit of er voldaan zal worden aan de nodige topsporteisen. Zodat we in één keer een volwaardige piste krijgen. De stad Hasselt staat achter deze stappen met het oog op de bouw van een 400 meter baan."
  "“Ik verwacht nog steeds dat er binnen dit en tien jaar twee 400 meter banen in Vlaanderen zullen zijn”, klinkt het. “Als er eentje in het oosten komt, dan zal er ook eentje in het westen komen. Aan de andere kant van de Kennedytunnel, zeg maar."

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20...R5x9P2gBJfvU17K8JbQfwYLw4lsA3H0VmcZEpoxVM15OQ
 10. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ja, elke 5 jaar een haalbaarheidsonderzoek, maar bouwen, dat willen we zien ;)
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  ZeeKoei vindt dit leuk.
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ik denk dat we op dit forum betere kandidaten hebben, het zou wat zijn :):):)

  trainingen ter voorbereiding van de 10k zouden wel de hoogte in gaan :D
  Lorca vindt dit leuk.
 13. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Weet iemand wat er met "adelbrieven" wordt bedoeld? Is dat je CV, of zijn het juist aanbevelingsbrieven door anderen?

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk dat ze daarmee diploma's en/of certificaten bedoelen. Zonder het zeker te weten.
 15. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Nog eens een interviewtje met Bart. Het klinkt allemaal best aardig, hij gaat iets proberen met nieuwe ijzers en wil alles rijden waar hij zich voor kwalificeert bij de OS. Dat lijkt me goed en in tegenstelling tot de jaren rond Pyeonchang, vind ik ook dat ie weer beter mee komt op de klassieke onderdelen. Het is ook wel eens mooi als iemand uitspreekt om wél overal te willen starten, ipv het afzeggen en sparen en dit en dat.

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211130_94864979

  Swings is sinds vrijdag in Salt Lake City. Hij wordt gezien als specialist op de massastart, het onderdeel waarop hij drie jaar geleden tijdens de Winterspelen in Pyeongchang zilver won. Maar zelf wil hij bij de Spelen in Peking (4 tot en met 20 februari) ook op de 1500, de 5000 en de 10.000 meter starten. Het programma biedt hem, net als vier jaar geleden, die mogelijkheid. Het wordt de derde keer dat Swings aan de Spelen deelneemt.

  “Als ik me plaats, ga ik zeker ook de tien kilometer rijden. In Stavanger liep die best goed, totdat ik een klap van de hamer kreeg. In Polen was de 5000 meter van een goed gehalte en op de 1500 meter is het verschil met de toppers te overzien.”
  strawbale vindt dit leuk.
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Bart swingt
 17. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Ik kan er niets aan doen, ik blijf geprikkeld worden door de titel van dit topic. Het topic. Dus ook Het Belgentopic :p
  ;)
  strawbale en Nickel vinden dit leuk.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het "de Belgen"-topic
 19. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 20. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  strawbale vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina