De Belgentopic

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 19 feb 2011.

 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  onze PR koning met een kapotte veer op de 500, anders waren het vijf PR's geweest (NR op de 500 zit er wel niet in voorlopig :p) ;)

  (er zijn wel leeftijdscategorieën die ouder en sneller zijn)
  Laatst bewerkt: 22 mrt 2019
  seppe vindt dit leuk.
 2. seppe

  seppe Active Member

  Hahahaha, voor wat het waard is idd ja, straffe Belgische records lol :p Maar idd wel zonde van die 500, voor een keer dat ik er enigszins op geoefend had laat mijn materiaal me in de steek bij de start.
  Eerste 10000 als toerist gestart (en helaas uitgereden als toerist), ik mocht niet meer versnellen van de jury. Een kwarettegenstandster - die WR grote meerkamp laagland reed zag ik op diezelfde site :D- had al een paar rondes zitten stayeren nadat ze me eerst voorbij was gegaan en ik er wat later terug voorbij ging. Zij kreeg een waarschuwing voor dat stayeren en moest me opnieuw voorbij, ik kreeg vervolgens ietwat onterecht meteen een waarschuwing dat er een DQ zou volgen als ik geen afstand hield. Zat 7 ronden vast en moest voortdurend inhouden, laatste ronde 2-3s sneller :-D Die kwartetstarten zijn toch vaak chaotisch vind ik, op een 5km is er altijd wel iets en op de 10 al helemaal en de rondetijden werken vervolgens niet meer na inhalen of achter elkaar finishen.
  Was trouwens wel leuk dik ijs, trager maar meer grip (voor de spijkerbanden van de ijsspeedway)
  ZeeKoei en EenBrabander vinden dit leuk.
 3. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Zusjes Vanhoutte na het WK inline nu in Summer cup Heerenveen: Fran 44.17 en Stien 40.99. Daarmee is die laatste ruim 4 seconden sneller dan een jaar geleden toen haar ijsavontuur begon (Summer cup 2018).
  Waren ook een paar juniores aanwezig, Staci Genouw en Noor en Trui Lingier: 54, 54 en 55 sec in hun eerste officiële wedstrijd op ijs.
  Camila en fransvanbakel vinden dit leuk.
 4. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 5. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  onze dames Vanhoutte, Tas en Vos en o.a. ook Suttels drie weken naar Calgary voor trainingskamp
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De Belgen zouden over een paar jaar wel eens een heel sterk team kunnen hebben voor de mixed relay: Swings-Vosté-Tas-Vanhoutte. ;)
 7. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Er is zeker hoop in dit opzicht want ik sprak afgelopen zaterdag Thibau Nys.
  N.a.v. een fragment uit het programma DNA-Nys waarin Sven en Thibau een keer schaatsten in Eindhoven vertelde hij dat hij dat heel gaaf vond en zeker zou overwegen te gaan doen als het veldrijden niet mocht brengen wat hij er van verwacht.
 8. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Over Belgen gesproken: naast Bart Swings rijdt ook Sandrine Tas komend seizoen voor Royal A-ware tijdens de marathonwedstrijden (bron: Leonie Lubbinge).
  Laatst bewerkt: 18 okt 2019
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 10. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  De Vlaamsbrabantse provinciegenoot van Sven heeft zijn eerste zege binnen.
 11. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  De Belgen voorlopig met drie man naar de wereldbeker junioren:
  Gijs Luyten, Fran Vanhoutte en Jason Suttels.
  Suttels heeft afgelopen weekend 2 Belgische juniorenrecords gepakt: 1.57,26 op de 1500 en 4.00,30 op de 3000 (halve minuut sneller dan zijn eerste in Heerenveen begin dit jaar).
  Ter vergelijking: Swings zijn eerste in Inzell ging in 3.55,37, maar was toen net 20 geworden, Suttels is nu anderhalf jaar jonger.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 13. Duif

  Duif Well-Known Member

 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het is zo fragiel om zoiets met hun drieën te proberen, een vierde persoon maakt zo'n team altijd stabieler...

  Misschien overschakelen op een plannetje voor de massastart? Saskia Alusalu is als middelmatige schaatsster met haar 4e plaats op de OS toch Estisch sportvrouw van het jaar geworden.
  Inimene vindt dit leuk.
 15. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Estse is nog wel het mooiste demoniem dat er is. Een mooi palindroom, te mooi om het alternatief Estlandse ook maar te overwegen. Estisch is echt fout ;)
  Camila, mhp1988, Inimene en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 16. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Or we could all alternatively learn eesti keel :) there's a bit more than a million of us, we could use some language reinforcement outside of Estonian borders
  ZeeKoei en EenBrabander vinden dit leuk.
 17. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Hmm.. If de schaatshart van de wereld is located in the Netherlands, we could think about making Tallinn "the mass-start heart of the world" with Saskia as our guardian angel.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  I love how "keel" means "language" in Estonian and "throat" in Dutch. Without a keel, you can't speak a keel.
 19. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  update over Tas (Vos is er inmiddels weer bij)
  "Met wat goeie wil en optimisme richt ze haar blik op de Aziatische wereldbekers, vooral de vierde in Nagano (in Japan, van 13 tot 15 december) waar het ijs er snel bij ligt. Begin dit seizoen plaatste ze zich namelijk voor de 3000m en de massastart, en natuurlijk ook de teampursuit. Deelname – en goede prestaties – in Japan zijn noodzakelijk om zich met het team te plaatsen voor het Europees Kampioenschap en op die manier het project met de ploegenachtervolging draaiende te houden."
  (kbsf)
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 20. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  TP dames: Simon Kuipers coach en Fran Vanhoutte bezet voortaan de plaats van Anke Vos die met schaatsen en skeeleren stopt.

  "De meiden hebben al een hele carrière achter de rug en hebben de bewuste keuze gemaakt om weer onderaan de ladder te beginnen. (...) We gaan er dan ook alles aan doen om ze individueel door te laten groeien.” Op dat laatste ligt komend winterseizoen de focus. “Ja, voor Sandrine en Stien”, aldus bondsvoorzitter Corné Lepoete. “Voor de teamachtervolging hebben we onszelf geen doel gesteld want we willen Fran niet verbranden door haar teveel druk op te leggen. Ze heeft bewezen een topper in wording te zijn, onder andere met een achtste plaats op de Youth Olympic Games. We staan vaak in contact met Simon Kuipers, ook al wordt die niet rechtstreeks door ons betaald. Wij krijgen een beperkt budget van de ISU en kunnen daarmee onze bijdrage aan de Thialf Academy betalen.”"

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20...JLxGgRLesPXEtBtQGnThxwJrUgTlDA7jFL-Iy6Lr3yJU0
  strawbale vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina