De Avondetappe komt terug!

Discussie in 'Wielrennen' gestart door De Goudsche Doorloper, 26 jun 2016.

 1. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ons (of in ieder geval mijn) favoriete programma over de Tour komt terug. Zonder De Mart, maar met Herman van der Zandt en Dione de Graaff. Zie hier het officiële NOS persbericht.

  Persoonlijk had ik me geen betere presentatoren kunnen wensen. Ja, misschien Wilfried de Jong, maar die had er gelijk een totaal ander programma van gemaakt. Stiekem verlang ik toch wel een beetje meer naar het oude vertrouwde, met de châteaus, de wijn, de verhitte discussies over doping, de persoonlijke verhalen van mensen en natuurlijk Dalida. Wat jullie?
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Da's goed nieuws De tour is toch voor de helft wielersport, en voor de helft het vakantiegevoel opwekken.
  Mooie helikopterbeelden, kastelen, wijn en de amazing stroopwafels horen daar bij.
  Mart niet, die kunnen we missen als kiespijn
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Buenos noches mi amor, chin chin...
 4. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Persoonlijk vind ik dat Herman van der Zandt het beter in zijn eentje kan doen. Het enthousiasme van Dione de Graaf is leuk, maar inhoudelijk voegt ze niet zoveel toe aan de discussies/gesprekken. Van fietsen heeft ze gewoonweg niet zoveel verstand. Ze stelt daardoor vragen die leuk zijn voor de kijkers die niet zo bekend zijn met het wielrennen en er meer over te weten willen komen, maar daar is dit mijn inzien niet het programma voor. Waar Herman van der Zandt een standpunt in durft te nemen en de discussie op scherp kan zetten (Zoals Mart dat ook kon), trekt Dione het niveau juist omlaag. Dat is prima voor een inleidend/afsluitend praatje voor of na de etappe, zoals ze ook met schaatsen doet, maar niet voor een uitgebreid praatprogramma als De avondetappe.
 5. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Mee eens. Herman is scherp, gevat en weet gewoon waar hij over praat. Dat idee heb ik bij Dione nooit echt. Het format van de Avondetappe was juist altijd bedoeld om de diepte in te gaan. Om de persoonlijke verhalen achter het wielrennen te vertellen. Om een gezicht te geven aan een paar renners in de Tour of juist eromheen. Ik heb het idee dat de mensen bij de NOS enkel gehoor hebben gegeven aan de meest zichtbare kritiek (Studio Tour had geen sfeer, kastelen of aansprekende gasten) zonder daarbij het probleem bij de wortel aan te pakken. Het probleem van Studio Tour was namelijk dat het te algemeen was. Het was te objectief en onpersoonlijk. Het ging meer over de technische aspecten in de koers en minder over de verhalen. De nieuwe Avondetappe is al een stap in de goede richting, maar blijft fundamenteel toch neigen naar die objectiviteit. Dat Dione co-presentator is, is daar het duidelijkste voorbeeld van.
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  helemaal eens. het is altijd het hinken op twee gedachten bij de NOS, ook bij schaatsen. Naar zo'n wielren-plus programma kijkt echt alleen nog de kenner. Bedien die dan ook. Nu worden er weer itempjes ingestart, en vooral inderdaad de vraaggesprekjes, op het niveau 'Mien uit Assen", de gevelugelde uitspraak van die andere leek Smeets. Dat het voor iedereen te volgen moet zijn.
  Maar die 'iedereen" die kijkt sowieso al niet.

  Daar waar in de voetbalpraatprogramma's vaak over tactiek gesproken wordt, zo diep gaat men in de wielrennerij nooit.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Sloten ze nou de aflevering af met "Le Vent Nous Portera" van Noir Désir?

  Na zelfmoordenaar Dalida nu muziek van moordenaar Bertrand Cantat.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als je Frans kan, snap je waarom ze nou net dat liedje hebben gebruikt.
  "Le vent nous portera" betekent namelijk "De wind zal ons dragen". En dat is wel logisch, als we dadelijk Quintana, door de wind gedragen, de Ventoux op zien vliegen. Of dat vliegen figuurlijk of letterlijk is, wachten we nog eventjes af.
 9. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Als je de geschiedenis kent, dan snap je waarom Leenstrafan nou net die opmerking heeft gemaakt.

  Met Dalida kan ik wel compassie hebben, met Bertrand Cantat niet.
  Ook al is het een lekker en vandaag toepasselijk nummer, ik kan het niet los zien van die persoon.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Marijn de Vries is een goede analiste, met oog voor dingen waar anderen niet zo op letten.
  Danny Nelissen is een goede analist, met veel gevoel voor de emotie van de koers.
  Thijs Zonneveld is een goede columnist, met scherpe meningen die vaak een dikke kern van waarheid hebben.

  Rob Harmelink een domme boerenlul die veel cliché's oprakelt.

  Dat is een beetje gechargeerd mijn mening over de NOS-verslaggeving.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik kijk De Avondetappe alleen als het een interessante etappe was, en dan vind ik het wel een prima programma. Herman doet het goed, Dione is vooral een lachebekje maar voor de sfeer is dat wel ok. Verder kan ik me prima vinden in de mening van Leenstrafan. Ik vond Henk Lubberding trouwens wel een erg leuke gast met een duidelijke mening.

  En o ja, ik mis Mart geen seconde.
 12. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  verder valt me op dat ze geen woord frans spreken, maar ook niet de moeite doen zich daar dan wat op te orienteren.
  Let op he, ik heb ook alleen maar drie jaar frans, nou ja plus veel vakantiefrans.

  Zo had Dioontje het al over de de finish IN Chalet Reynard, alsof dat een dorpje zou zijn of zo. Dan heb je weinig wielerhistorische kennis.
  Een paar dagen later was het weer raak: Ze komen boven op'Lacets de grand colombier'. Die 'lacets' zijn gewoon de haarspeldbochten, als je de klim zag,
  niet te missen die dag want vaak in beeld geweest, weet je dus dat ze die bochtjes reden, en dan halverwege de klim weer afbogen naar Anglefort.

  Ook heb ik in deze etappe veel gemist at die eerste klim tot helemaal boven was (1501 m), en daarna door het snelle afslaan dus maar tot 891 m. Dat is nogal een verschil
  @leenstrafan: ik vind zondervaled juist veel te kort door de bocht conclusies hebben, om niet te zeggen 'hij roept maar wat. Zoals over dat afzetten van het parkoers zodat mensen moeten betalen: hoe ziet hij dit in vredesnaam voor zich? men slaagt er nu al niet in meer dan 2, 3 km af te zetten met één rijtje dranghekken. voor het totaal afschermen van het parkoers heb je overal hekken, kassa's en bewakers nodig. Absurd!
  Harmelink vind i juist veel informatie over de koers zelf geven, net als Lubberding.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  de Tour-organisatie noemt die tweede beklimming zelf ook Lacets de Grand Colombier...
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik vond Stef Clement net in de Avondetappe echt wel heel leuk. Hij sprak heel vrijuit, wat je sporters tegenwoordig toch minder ziet doen dan vroeger. Als je dan dan vergelijkt met een Kelderman waar eigenlijk ooit een zinnig woord uitkomt of Mollema die op elke vraag "pfoei, ja, ja, wel een beetje ja" antwoord...
 15. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja, 'de bochten van de grand Colombier'. Maar niet de klim náár de Lacets du grand Colombier.

  Klopt. Stef zat eigenlijk gisteravond op twee baantjes tegelijk te solliciteren. Een mooie laatste paar jaar bij een grote ploeg in de klimtrein, en een bijverdienste als vaste studiogast bij 'de avondetappe' 2018 of 19.
  Hij komt goed uit zijn woorden zonder de platvloerse vlotte babbel van veel (heel veel) praten zonder iets te zeggen.

  Persoonlijk zie ik hem liever in een iets kleinere ploeg en meespringen met ontsnappingen.
 16. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Voor mij mag volgend jaar de Avondetappe weer verdwijnen.
  Als TourduJour , die ik heb erg gemist deze keer , maar weer terug komt. En met de mededeling gisteren dat ook ViveleVelo volgend jaar van 1 t/m 21 juli er zal zijn is er genoeg te leuks te bekijken tijdens de Tour. ViveleVelo was deze keer vaak gelijk met de Avondetappe. Daarom keek ik altijd naar ViveleVelo en vaak de Avondetappe later op de laptop. Meestal vond ik ViveleVelo leuker dan de Avondetappe die nu wel weer beter aan te zien was dan in de periode met Smeets.
  Opmerkelijk is dat deze omlijstende programmas vaak minder slaapverwekkend zijn dan de rechtstreekse uitzendingen van de etappes.

Deel Deze Pagina