Daikin NK allround, 21 en 22 november 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 12 nov 2020.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  Neeeeee!
  Tot zover de startlijst zeg! Ben blij dat ik mijn VSS nog niet ingevuld heb.
  Wat ontzettend jammer dit!
 2. Elina

  Elina Well-Known Member

  Nou, gaat niet echt goed zo :(
  Morgen het VSS nog maar aanpassen.
 3. Elina

  Elina Well-Known Member

  Zal je zien dat het ook zo'n 2x-vals-DQ-toernooi gedoe word.
  Kan er nu is nooit is iets normaal?
  leenstrafan vindt dit leuk.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  vraag je nou echt om
  normaal
  in 2020?
  leenstrafan, Elina en mi vinden dit leuk.
 5. Elina

  Elina Well-Known Member

 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Balen dat Kramer, Wust en Schouten niet mee doen. Schouten was gezien haar NK afstanden een leuke outsider geweest, Wust kun je eigenlijk nooit afschrijven en al rijdt hij geen deuk in een pakje boter, Kramer op een allround toernooi heeft altijd wel iets. Hopen dat het hier bij blijft en dat er niet nog meer afmeldingen komen.
 7. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik zet overigens in op ter Mors voor dit toernooi, ADJ leek de goede vorm nog niet te hebben bij het NK en daarbij wint ze verbazingwekkend weinig voor een schaatser met haar reputatie. Bij de mannen ben ik vooral benieuwd naar Talsma en interessant om te zien of Bosker echt beter is geworden als allrounder bij JV
 8. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het begint me wel een beetje op te vallen dat al je posts over Antoinette de Jong zo ontzettend negatief zijn. Ik krijg een beetje het gevoel dat je een hekel aan haar hebt, maar misschien heb ik het mis.

  Volgens mij is het gewoon iemand die structureel meedraait in de Nederlandse top, maar geen veelwinnaar is. Die status heeft ze ook nooit gehad. Desalniettemin rijdt ze gewoon prima rond en is ze begonnen met een stabiel NK Afstanden.
 9. mi

  mi Well-Known Member

  Ik snap wel een beetje waar je op doelt. De Jong is als ‘opvolgster van Wüst’ aangewezen door de pers (en nam zelf ook geen blad voor de mond overigens) maar heeft die status niet waar kunnen maken.
  Dat is zuur want dat kleeft beetje aan haar eigenlijk toch heel mooie carriere!
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Om steeds weer vergeleken te worden met Wüst of Kramer door m.n. de pers, ik denk dat veel schaatsers er doodmoe van zijn. Dat is denk ik ook één van de redenen dat Bergsma niet mee doet. Je kunt het als schaatser dan alleen maar goed doen als je de grote favoriet verslaat zoals Bergsma 6 jaar geleden op de 5km.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  En de afmelding van Carlijn Achtereekte is helaas ook een feit!
 12. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Het begint nu echt wel te lijken op het verhaal van de Tien kleine n*g*rtj*s.
  Eelco vindt dit leuk.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik absoluut geen hekel aan haar, het is alleen jammer dat haar echte potentie er vooralsnog nooit helemaal is uitgekomen. ADJ heeft volgens mij echt wel het talent om een veelwinnaar te zijn, het resulteert vooralsnog alleen niet in grote prijzen. Als je zo vaak 2e en 3e wordt als zij dan kun je echt wel. ADJ werd ook gewoon ontzettend gehyped en misschien heb ik daarom nu onrealistische verwachtingen, maar als je kijkt naar haar tijden en allround verleden is zij op papier al een paar jaar de beste Nederlandse allrounder. Het typische is alleen dat dit papier op een groot toernooi bij haar vaak door de versnipperaar gaat en ze voorbij wordt gestoken door Wust. Ditzelfde geldt voor losse afstanden, ze is al jaren de dame die in Nederland naar voren wordt geschoven op de 3km en toch komt het er op WK's en Olympische spelen nooit echt uit.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Antoinette de Jongs erelijst vanaf 15/16: (GD=geen deelname):

  EKall: 3e - 3e - 1e
  EK3km: GD - GD
  EKTP: GD - 1e

  WKall: 3e - 4e - 4e - 3e - 3e
  WK3km: 3e - 3e - 2e - GD
  WKTP: 1e - 1e - 2e - 2e

  OS2018
  3km: 3e
  TP: 2e

  In 2016 haalde ze al twee keer WK-brons, EK-brons en goud met de ploegenachtervolging. Sindsdien is ze bij het allrounden telkens zo rond plaats 3 of 4 blijven hangen, behalve dan in Collalbo. Ook bij het WK afstanden is ze nooit kampioen geworden. Vooral dat rijtje bij het allrounden knaagt een beetje. Vijf WKs achter elkaar top-4, maar nooit goud of zilver. Ik kan me voorstellen dat zij op een moment hoopt zoals Pedersen (2019) of Voronina (2020) hadden op het WK afstanden 5km: een echte superrace op het juiste moment. Die is er tot dusverre nog niet echt geweest.
  sysya, mi en Koen vinden dit leuk.
 15. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik heb het idee dat Antoinette te graag wil. Als er bij haar weinig druk op staat dan rijdt ze technisch beter. Zodra ze over de punten gaat dan is het klaar. Misschien dat ze dit stukje voor zichzelf op kan lossen.
  mi en SprintMaster vinden dit leuk.
 16. Duif

  Duif Well-Known Member

  Mja, kunnen de schaatsers een keer een wedstrijd rijden, melden ze zich massaal af. Zacht gezegd maken ze geen reclame voor de sport.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  zeker waar, maar griep en blaasontsteking kun je weinig aan doen natuurlijk. Een blessure is ook niet heel handig...
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Meen je dat nou ?!

  Hier is geen sprake van "we willen lekker in Collalbo trainen dus we skippen als team de World Cup in Nur-Sultan". Dit zijn stuk voor stuk individuele gevallen, mogelijk veroorzaakt door toppresteren na enkele maanden niet zo goed hebben kunnen trainen. Ireen Wüst gaf zelf aan in het interview met de NOS dat ze graag had willen rijden, maar dat ze is teruggefloten door haar begeleiders.

  De enige bij wie dit misschien niet het geval is, is Sven Kramer. Ik vond zijn 10km erg inspiratieloos bij het NK afstanden.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik vind het trouwens opmerkelijk dat niemand Melissa Wijfje als outsider noemt. Bij het WK allround scheelde het niet veel of zij had het brons voor de neus van De Jong (en Sáblíková) weggekaapt.

  Nu reed ze geen geweldig NK afstanden, maar dat gold wel voor meer mensen.

  Bij de heren vind ik het zeer opmerkelijk dat slechts 5 deelnemers een PR hebben van onder de 37 seconden. Dat duidt niet op heel veel allround-vermogen. Ik heb het idee dat het in Nederland niet meer lucratief is om een allrounder te zijn die vanuit de middenafstanden komt (type Silovs). Je specialiseert je of op 1000m / 1500m, of op 5000m / 10000m, of je bent zo goed dat je drie afstanden op topniveau aankan.
  Eelco vindt dit leuk.
 20. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  En dan zich na afloop toch nog zo druk maken...

Deel Deze Pagina