Speciaal voor @Elina en @leenstrafan een Kolomna-eten-topic. Wil iemand nog een poll? Zo ja, dan komt er een poll...
Ik kan pas om zes uur gaan koken. tot die tijd zit ik aan het scherm gekluisterd. En ja, het zal wel iets Russisch worden ja... Zoals gezegd vervang ik de beloegakaviaar door beloegalinzen. Die zijn goedkoper, duurzamer en minstens zo voedzaam. Trouwens, borsjt is bietensoep, dus de titel is een beetje dubbelop.
Hadden we hier trouwens niet aan het begin van het seizoen ook al een discussie over? Over koken in de stijl van waar ze op dat moment aan het sporten zijn?
Een vriend van mij kookt vaak aan de hand van het wielrennen. Tussen half oktober en half februari eet hij vier maanden lang alleen maar mosselen, friet, waterzooi en bonbons.
Nou ben ik noch (semi-)professioneel kok, noch (semi-)professioneel Instagrammer, maar dit is uiteindelijk mijn avondeten geworden. Beloegalinzen (als vervanger van echte kaviaar), poffertjes (als vervanger van echte blini) en bietensoep met zure room (als vervanger van echte borsjtsj met smetina).
Echt weer iets voor jou om dan ook echt Russisch eten te maken... Ik heb trouwens de titel veranderd, zodat er niks meer dubbelop staat. Boeuf Stroganoff is ook een Russisch gerecht (dankje Google) en het allitereert net zo goed.
Bij AH verkopen ze kant en klare blini's die nog lekker zijn ook. Is misschien iets voor morgen als er weer een Rus wint.