Blokjes afschaffen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Wereldbekerschaatsen.tk, 23 jan 2005.

?

Moeten die blokjes afgeschaft worden??

  1. Ja!!!!

    0 stem(men)
    0,0%
  2. Nee!!!!

    0 stem(men)
    0,0%
  1. Ik zat gisteren te kijken en een heleboel schaatsers reden door de rode blokjes heen. Dit komt natuurlijk door de hoge snelheid. Maar juist met zo'n hoge snelheid is het gevaarlijk als je erop stapt en valt. Ik vind dat die blokjes afgeschaft moeten worden. Ik vind het, vooral in Salt Lake en Calgary erg gevaarlijk. Er moet wél iets anders komen want die schaatsers weten anders niet hoe de bocht loopt. Er moet toch iets zijn, of komen waar je niet over kunt vallen maar wel kunt zien hoe de bocht loopt??!!
  2. Mark

    Mark Active Member

    Dat is er ook, er zitten ook stippen en of lijnen onder, dus hoe de bocht loopt kun je zonder blokjes ook wel zien. Als de blokjes er niet liggen is er echter de mogelijkheid om bochten af te snijden. Dus lekker liggen laten die blokjes, als je gewoon in je baan blijft heb je nergens last van.
  3. Zie je die stippen en lijnen onder het ijs dan?? Had ik niet verwacht, vooral met zo'n hoge snelheid. Alleen... ja, de bocht kan afgesneden worden.
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Er zou idd iets anders moeten komen dan die blokjes, bijvoorbeeld het ouderwetse sneeuwrandje, al kun je daar ook in blijven hangen en uit evenwicht raken. Maar in ieder geval vliegen de blokjes dan niet in het rond. Het is helemaal vervelend als je als tegenstander op een blokje gaat staan dat door de ander midden op de baan is beland, en dat is met een sneeuwrandje niet meer mogelijk.

    Helemaal niets er neerleggen lijkt me geen goed plan, dan gaan mensen idd bochten afsnijden.
  5. Henk Jan

    Henk Jan New Member

    Part of the game, lekker laten liggen die blokjes. Gezien het de meesten wèl lukt om van de blokjes af te blijven... :D
  6. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ik heb nooit een studie van die blokjes gemaakt, maar als ik er goed over nadenk moet het toch wel anders op te lossen zijn.
    Inderdaad ga ik met de stelling mee, dat die blokjes best gevaarlijk zijn.
    Het alternatief moet echter wel een eerlijke voortgang garanderen.
    Bij het baanwielrennen werkt men met duidelijk zichtbaar gekleurde lijnen, als een renner bij het onderdeel sprint buiten de blauwe lijn treedt (dus afsnijdt) volgt diskwalificatie
    Om het risico van bochten afsnijden te voorkomen zou zoiets wellicht ook in de schaatswereld geïntroduceerd kunnen worden.
    Het denkbeeld om die blokjes te vervangen vind ik niet verkeerd.
    Of de alternatieven technisch/ethisch/sportief verantwoord zijn weet ik op dit moment niet, daarvoor kan ik de eventuele negatieve aspecten niet goed genoeg inschatten.
    Toch de moeite waard om het blokjesprobleem eens nader te analyseren.
  7. sharky

    sharky New Member

    Tja aan de ene kant denk ik, het is een kwestie van tussen de blokjes blijven en dan gebeurd er niets. Aan de andere kant kunnen weggetrapte blokje wel de tegenstander hinderen en dat vind ik wel kwalijk, dus er zou best gekeken kunnen worden naar een beter alternatief.

    Als we het toch hebben over veiligheid, het zou best handig zijn om de betonnen rand direct naast de baan te beschermen. Uit de bocht vliegen met snelheden boven de 60 km per uur zonder hoofdbescherming levert risico op. maar het risico op letsel kan wel verminderd worden door iets over beton heen te leggen.
  8. Als je nu het zelfde matriaal op het beton legt, waar de boarding ook is gemaakt. Turners gebruiken het ook.
  9. je maakt toch ook geen springschans lager omdat 1 op de zoveel springers een keer naar beneden dondert. Schaatsen is had LANGS de blokjes schaatsen en niet erop staan. PART OF THE SPORT
  10. Paul

    Paul New Member

    kunnen ze niet gewoon een felgekleurde lijn onder het ijs aanbrengen die je kan zien dmv het felle licht wat zo'n lijn afstraalt.
    verder maak je een apparaat wat afgaat wanneer er iemand over die lijn heengaat.

    die pilonnen zijn ook levensgevaarlijk :shock:
    gister bij de vrouwen ging er echt bijna 1tje onderuit over zo'n pilon
  11. Helmud

    Helmud New Member

    Die blokken moeten gewoon blijven, dat hoort erbij, je moet er maar vanaf blijven. Wel vind ik dat, als je tegenstander er hinder van zou kunnen ondervinden er strenger opgetreden mag worden. Dat wordt nu veel te weinig gedaan.
    Volgens mij zijn ze met dat idee van die lijnen met licht vorig jaar maart wel bezig geweest in Thialf bezig geweest om dat te testen. Weet iemand daar meer over. Dat is misschien wel een goed idee, maar misschien wel kostbaar?
  12. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    De blokjes moeten gewoon gedoopt worden in water..zodat ze vastvriezen.. diegene die de bocht niet kan houden gaat op zijn bek... ben je ook van het gezeur af dat de blokjes naar de baan van de tegenstander gaan. :twisted:

    Ik heb eens in Haarlem gereden waarbij de blokjes van het ijs afwaaiden...ondanks de wind goede tijd gereden... :lol: :lol:
    Het word dan ineens stukken makkelijker om een bocht te rijden je durft op de rode/blauwe lijn te rijden.

    Blokjes moeten blijven...

    Beter natuurlijk nog het ouderwetse sneeuwrandje op een buitenbaan...liefst iets vastgevroren.

    Krizz
  13. Henk Jan

    Henk Jan New Member

    De blokjes "vastvriezen" gebeurd wel vaker, maar lost het probleem niet op. De meeste ijsbanen hebben rode stippen onder het ijs, Salt Lake volgens mij zelfs een echte lijn (in de bocht).
    Wat mij opvalt is dat de pilon voor de bocht vaak wel wordt weggetrapt, maar de "Electronische Tijdmeter" wordt vrijwel altijd gespaard, terwijl je vaak denk..."daar gaat'ie". Men kan bewust oppassen voor de ET, maar een pilon wordt vaak geramd....
  14. Helmud

    Helmud New Member

    Die et kasten zitten vaak vast, dus als je die ramt, ga je bijna meteen onderuit. Ook zijn ze vaak zwaar, dus kijk ik er wel beter voor uit dan voor die pylon, die kan toch minder schade aanrichten
  15. Henk Jan

    Henk Jan New Member

    Da's idd zo, het ging mij erom dat als "het moet" je als schaatser dus wel de boel kunt laten staan.
  16. Rick

    Rick Ex-moderator Medewerker

    En Dino Gillarduzzi werd op de 500m gediskwalificeerd omdat'ie tegen een pilon in de eerste bocht schopte en z'n tegenstander Even Wetten daarmee hinderde. Wetten maakte overigens gebruik van de extra startoptie, maar verbeterde z'n tijd niet (eerst 35.98 en later 36.21).
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vond het ook niet verstandig dat Even Wetten nog een 500 meter ging schaatsen, zijn afstand is de 1000 en de kans dat hij de tweede 500 beter zou rijden dan de eerste was heel erg klein. En het kost toch extra energie.
  18. roosje

    roosje New Member

    Tis inderdaad zonde van je energie. En reactie op de poll: Die blokjes zijn inderdaad gevaarlijk en er kan best wel naar een oplossing worden gezocht maar dan duurt het jaren voor dat ook echt in werking wordt gebracht.
    Het is echt zon twijfel stelling :?
  19. wim van biezen

    wim van biezen New Member

    Reglementair mogen ze niet vastgevroren zitten! Dus geen oplossing!
    Helaas, de sneeuwrand dient doorsnijdbaar te blijven...

    Dat de blokjes moeten blijven; daar ben ik het mee eens!
    wim.
  20. marathon-man

    marathon-man New Member

    Blokjes

    Ik d8 om gewoon pilonnen neer te zetten en die vast te laten vriezen aan het ijs :twisted: Wedden dat ze de bochten dan goed nemen :wink:

    Alle gekheid op het bekende stokje, waarom "kleuren" ze de banen niet net als de inrijbaan, maar dan in een andere kleur ? Of trek, net als bij de afdaling van het skieën fel gekleurde lijnen. De blokjes hebben sowieso geen toegevoegde waarde want je wordt pas gediskwalificeerd wanneer je de ander hindert, met of zonder blokjes maakt dat niet uit !

    Skeet ze

Deel Deze Pagina