Beginner klapschaatsen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Erwin Okken, 26 aug 2014.

 1. dsdevries

  dsdevries Active Member

  De Viking Silver is NIET van echt leder. Enkel de binnenvoering is van echt splitleder. Ik heb er toevallig gisteravond op gelet toen iemand ze uittrok en ze zien er wel snel beschadigd uit. Ze vielen niet uit elkaar, maar er zat een soort craquelé over het hele oppervlak. Nu kan het natuurlijk komen door de manier waarop die persoon mijn haar schaatsen is omgegaan. Als je het niet erg vindt hoe je schaatsen er over een paar jaar uitzien zolang ze het maar doen, dan is de Viking Silver een hele goede schoen.

  Allereerst zou ik NOOIT aanraden je schaatsen online te kopen en zeker niet wanneer het om thermoplastische schaatsen gaat! De beste schaats, is de schaats die jou past! De enige manier om hier achter te komen is door samen met een goede schaatsspecialist verschillende modellen te passen en ze vervolgens echt uit te kunnen proberen in de wetenschap dat je zelfs dan nog terug zou kunnen brengen om ze om te ruilen. Ook het thermoplastisch vervormen of vacuüm trekken zou ik nooit zelf gaan doen. Het is een specialistisch werk en als het verkeerd gaat kan je je hele schoen er door vernachelen. Als je het door een specialist laat doen dan heb je in ieder geval garantie op het werk. Ja, hier betaal je uiteraard iets meer voor, maar dat is het zeker waard!

  Dit gezegd hebbende valt de raps eigenlijk nagenoeg al af voor mij om de simpele reden dat ik ze nooit in een winkel heb zien liggen (wellicht een ander wel?). Dit zou natuurlijk ook een goede reden kunnen hebben. Schaatswinkels nemen alleen schaatsen in het assortiment waar voldoende afzet voor is en waar ze genoeg marge op kunnen halen. Verder ken ik de Raps eigenlijk niet goed genoeg.

  Verder zijn schaatsen niet heel erg mode onderhevig of wordt de prijs door andere factoren beïnvloed. Simpel gezegd: You get what you paid for. Zoals al gezegd. De maple heeft in verhouding een iets betere en stijvere schoen en een iets slechter en slapper ijzer dan de Viking Silver. De Viking Marathon mid is kwalitatief goed gebouwd van goede materialen, maar is een stuk minder stijf en niet thermoplastisch te vervormen. Daarnaast sluit ik me aan bij de adviesen van Glide-Ahead en laat je adviseren in een schaatswinkel! Vaak bieden zij ook nog tweedehands schaatsen/schoenen voor een hele goede prijs die misschien wel betere zijn dan deze nieuwe instapniveau schaatsen.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @dsdevries
  Ik koop mijn schaatsen niet online, dit is alleen de site van de schaatswinkel in Eindhoven. Daar heb ik ook mijn huidige schaatsen gekocht. Ik zou nooit schaatsen kopen zonder ze te passen, dat is nogal wiedes. En zelf thermoplastisch vervormen? Geen idee hoe dat moet.
 3. dsdevries

  dsdevries Active Member

  In dat geval zal ik zeker even langs gaan en de Maples passen. Het is een goede aanbieding en wellicht kan je de ijzers nog inwisselen voor een beter stel. Leg de honderd euro die je over houdt erbij en je hebt een paar mooie schaatsen met een goed onderstel.

Deel Deze Pagina