baggerijs Silverdome

Discussie in 'IJs' gestart door Niek, 6 nov 2006.

 1. Niek

  Niek New Member

  Vanavond 6 november heerlijk naar de ijsbaan zoals iedere zaterdagochtend en maandagavond. Nu was zaterdag al uitgevallen i.v.m. een evenement dus had ik alleen de maandag.

  Aangekomen bij de hal mochten we niet gelijk naar boven richting het ijs. Daar sta je niet gelijk bij stil tot je uiteindelijk met alle 100 schaatsers naar boven mag (leuk door 1 deurtje) waar je de dweilmachine nog zijn rondjes ziet rijden. Dat was voor het eerst dat deze nog bezig was maar ook daar zoek je niets achter. Totdat het moment is aangebroken dat je het ijs op mag. Met 100 man vallen en opstaan, van de ene kale betonplek naar de andere. Te gevaarlijk voor woorden en dus binnen 20 minuten allemaal het ijs af, veel te gevaarlijk en onverantwoord.

  Info leerde al snel dat er 's morgens bijna niets had gelegen en er aan de directie was geadviseerd niet open te gaan. Helaas bleek dat deze directie dat niet van plan was. Waarschijnlijk bang voor enige claims.

  Begin december is de hal weer verhuurd voor een evenement en wij van onze ijsclub vrezen nu al met grote vrezen. Overigens is het verhuren nog het vervelenste voor de pupillen van de verschillende ijsclubs want die schaatsen maar 1 keer per week op zaterdag en dat valt door deze directie dus regelmatig uit. Hier spreekt nu een wat gefrustreerde vader, die zijn dochters gewoon lekker hun rondjes wil zien rijden op zaterdagmiddag en daarvan geniet.

  Mail gestuurd naar de directie en ben zeer benieuwd of ik recatie krijg en wat dit zal inhouden. Word vervolgd.
 2. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Hoi Niek,

  Gewoon 15 minuutjes doorrijden naar Leiden, nagenoeg altijd goed glij-ijs en de rekening sturen naar de Silver Dome!!!!

  Krizz
 3. MargotBoerFan

  MargotBoerFan New Member

  ... in Zoetermeer? daar schaats ik elke zaterdag en tis altijd gewoon goed... al reacties op je mail?
 4. Niek

  Niek New Member

  even de datum nazien en je had geweten dat dit vorig jaar was. Even opletten dus
 5. MargotBoerFan

  MargotBoerFan New Member

  :p goed idee :p k had gewoon gereageerd :p
  k zat het forum af te struinen naar vanalles en nog wat

  doeg
 6. Wouter87

  Wouter87 New Member

  Vanmorgen ging het SilverDome eindelijk weer open. Omdat ik 15 jaar niet geschaatst heb, was ik hier dus ook nog niet eerder geweest. De afgelopen week ben ik een paar keer op de Uithof geweest en dat beviel mij bijzonder goed. Ik wist dat de baan in Zoetermeer kort was, maar het is voor nog geen 5 minuten fietsen en de baan is nog hartstikke nieuw, dus ik ging er min of meer al vanuit dat dit mijn 2e huis voor de winter zou gaan worden.

  Helaas kwam ik van een ijskoude kermis thuis. De baan lijkt van beneden nog best ok, maar toen ik met mijn spullen eenmaal naast de baan stond schrok ik toch wel van de lengte. Omdat ze de bochten wel breed hebben willen maken, stellen de rechte stukken helemaal niets meer voor. Daarnaast krijg je echt het idee dat je op een zoldertje weggestopt zit, zodat vooral niemand maar last van je heeft. Aan de binnenkant is direct een glazen wand en in de bocht zit een restaurant waardoor ik helemaal niet meer de bocht in kon kijken. Ronduit vervelend. En dan was er nog het ijs zelf, het ijs is verre van glad. Veel bobbels, drempels en gewoon slecht gedweild waardoor je de verschillende lagen op elkaar zit liggen, wat een minuscule hoogte verschil oplevert.

  Mijn plannen liggen in deugen. Het ziet ernaar uit dat mijn ideale winter nu ingeruild moet worden voor uren lange reistijd. 1 uur heen en weer 1 uur terug met de tram naar de Uithof in Den Haag. Gelukkig krijg je daar wel een prachtige baan voor terug, waar jij als schaatser het idee hebt dat je in het middelpunt staat. Waar je goed kan werken aan je techniek en waar je nog wat kan opsteken van de oude, wijze mannen die er al jaren schaatsen. Misschien is het allemaal zo erg nog niet. Die uren reistijd moet ik misschien van een andere kant bekijken. Ik moet dankbaar zijn voor het tegenvallende SilverDome. Zoetermeer, bedankt dat u niet even wat extra hebt geïnvesteerd om de baan gewoon 400 meter lang te maken. Ik zal dankzij Zoetermeer niet alleen een hoop schaatsplezier beleven deze winter. Nee, dankzij deze slaapstad zal ik eindelijk ook nog eens de boeken lezen die ik altijd al heb willen lezen! Zoetermeer, bedankt!
 7. Goverman

  Goverman Member

  ^^ zie het van de positieve kant...

  De Uithof is afgelopen jaar (weer) failliet gegaan en heeft voor de evenzoveelste keer een doorstart gemaakt. Op 25-9 was de baan open, maar nu issie al weer dicht: men kan er niet tegen aan koelen momenteel. Ik denk dat dat alles te maken heeft met achterstallig onderhoud. Ook is er m.i. te veel geïnvesteerd in een evenementencentrum en te weinig in de ijsbaan. Eigenlijk is er sprake van een ijsbaan/kartbaan/skibaan met een waterhoofd aan niet-kernactiviteiten... Er zou zat ruimte moeten zijn voor een 400 meterbaan in Den Haag, mede gelet op de vele ijsclubs in het Westland, rondom Leiden en meer richting Waddinxveen/Gouda...

  Nee, het Silverdome is misschien niet die perfecte 400-meter baan, maar... er IS tenminste een ijsbaan in de buurt van Den Haag die open is...

  Ik had er gisteren schaatsles - voor het eerst - en dat ging prima. Hoewel... mijn benen doen er nog pijn van, maar dat zal er wel bij horen ;)

Deel Deze Pagina