1000m Heren, vrijdag 23 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door stijnsportgek, 19 feb 2018.

?

Wie is er achter Nuis en Lorentzen de grootste outsider voor goud?

 1. Kai Verbij

  25 stem(men)
  51,0%
 2. Koen Verweij

  0 stem(men)
  0,0%
 3. Mika Poutala

  8 stem(men)
  16,3%
 4. Vincent de Haitre

  2 stem(men)
  4,1%
 5. Nico Ihle

  9 stem(men)
  18,4%
 6. Tae Bum Mo

  0 stem(men)
  0,0%
 7. Joey Mantia

  2 stem(men)
  4,1%
 8. Shani Davis

  1 stem(men)
  2,0%
 9. Takuro Oda

  2 stem(men)
  4,1%
 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Otterspeer is zeker geen choker, maar is technisch (te) beperkt waardoor hij (te) vaak in de fout gaat. Als Verbij fit was geweest had hij zich zonder problemen geplaatst en met Nuis en Lorentzen om goud gevochten. Daar zijn we het allemaal wel over eens. Maar als je 8 weken geen wedstrijden kan rijden omdat je geblesseerd bent, kan je nooit op je eerste wedstrijd meteen weer in topvorm zijn. Dat heb ik tegen op de aanwijsplek voor Verbij.
  Zie ook Mulder, Blokhuijsen en Verweij die alle drie na het EK ziek werden en geen wedstrijden meer reden. Geen van hen heeft hier meteen weer topvorm. Maar goed, ik laat me graag verrassen door Kai.
 2. Mikay

  Mikay Active Member

  Niet echt een gunstige loting voor Nuis in de laatste rit. Ook geen al te beste loting voor Lorentzen tegen Verweij, of die laatste moet een konijn uit de hoed weten te toveren. Van de andere kans hebbers ook niet gunstig (dus) voor Poutala in de laatste rit. Ilhe laatste buitenbocht, mwah. Verbij... dat kan afhankelijk van zijn vorm natuurlijk van alles worden.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ai, dat is inderdaad niet de beste loting. Laatste rit, we zien toch dat de circulatie een beetje stilvalt. Of er is iets anders aan de hand.
  Speelt ook mee deze spelen dat er weinig échte topfavorieten in de slotrit aan de start kwamen.
  Mooi is wel dat alle (drie) favorieten eenzelfde bochtenschema hebben.
  Als Verweij inderdaad slecht is, gaat Lorentzen geen voordeel op de kruising meer krijgen. Met een goede Poutala zit dat er wel in voor Kjeld. Verder zou ik ook Oda in de gaten houden.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik blijf die circulatie maar een onzin-verhaal vinden. Als je in de eennalaatste rit zit zijn er nog 2 aan het inrijden. Die zorgen er echt niet met z'n tweetjes voor dat de lucht in die grote hal gaat rondcirculeren.

  "Laatste rit geen goud" lijkt deze OS wel een issue. Was dat eerder ook zo? Is er wat aan de hand of is het dit keer toeval? En als er wat aan de hand is, waarom gooien we dat dan op luchtcirculatie en niet op mentale invloeden?
  HaagscheBluf, chicagodude en Hakkie2 vinden dit leuk.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Omdat Martin Hersman dan zijn stokpaardje weer van stal kan halen. ;)
  HaagscheBluf en Hakkie2 vinden dit leuk.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik gooi het voor een heel deel op loting. In de laatste ritten reden bijna geen favorieten. En als er al een favoriet reed (Takagi op de 1500m, Sablikova op de 5000m), dan pakten die zilver en reden ze dus gewoon goed.
  Nogevendit en proeme vinden dit leuk.
 7. Forza

  Forza Active Member

  Noorwegen en Japan wonnen goud in de laatste rit :D
  HaagscheBluf, leenstrafan, mhp1988 en 2 anderen vinden dit leuk.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, dat is inderdaad ook nog een hele goede mogelijkheid.
 9. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Kunnen ze de aanwijzing van Verbij voor WK sprint nog intrekken. Als Verbij een medaille haalt hoeft dat wat mij betreft uiteraard. Maar bij een minder resultaat is zijn aanwijzing onterecht geweest.
  Duif vindt dit leuk.
 10. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ja en in MS zullen de winnaars ook uit de laatste rit komen.
 11. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Als hij geen medaille haalt is die aanwijzing onterecht geweest.
  Maar laten we eerst afwachten. Op basis van één 500m kun je niet oordelen.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Verbij werd aangewezen op basis van zijn 500m op het OKT + eerdere prestaties op de 1000m. Zijn toenmalige vorm. Dat staat toch los van het uiteindelijk eindresultaat?
  Of gaan we nu ook zeggen dat bv. Verweij onterecht de 1500m mocht rijden gezien zijn slechte eindresultaat?
 13. Forza

  Forza Active Member

  Ik denk niet dat je dat zo kan zeggen. Als hij beter dan 1.08.6 rijdt dan heeft hij het wat mij betreft bewezen, ook al wordt het geen medaille. Dat is beter (of ongeveer even goed) dan wat Krol en Otterspeer normaliter rijden.
  VorstM vindt dit leuk.
 14. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Verweij had zich geplaatst en is nu gewoon slecht in vorm. Op basis van zijn eerdere resultaten liet Verbij gelijke vorm zien als een Verweij. Maar het kritiekpunt op de aanwijzing is niet zozeer dat Verbij niet goed genoeg is, maar dat hij niet fit genoeg is. De (mogelijk) mindere prestaties van Verbij zouden kunnen worden verklaard door te weinig trainingstijd na zijn blessure en niet zozeer door vormverlies. En dan kun je stellen dat het een grote gok is geweest om Verbij aan te wijzen. Overigens was ik voor de aanwijzing en is het allemaal gissen naar hoe het precies zit met Verbij.
  Duif vindt dit leuk.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tuurlijk was aanwijzen Verbij een gok. Maar wel een gok die goud op kon/kan leveren. Krol was nooit kandidaat voor goud.
  Khlebnikov vindt dit leuk.
 16. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Mee eens, en als je weet dat een ploeggenoot in de laatste rit moet schaatsen waarom schaatsen die andere ploeggenoten dan niet wat langer uit.
 17. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Dat is wat Uytdehaage toen ook dacht :D
  SprintMaster, Duif, Koen en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Zulke circulatie helpt natuurlijk wel :D
  chicagodude vindt dit leuk.
 19. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ik denk eigenlijk dat Lorentzen dit gaat winnen. De correlatie tussen zijn 500m- en zijn 1000m-tijden is bijna griezelig, hij lijkt immuun voor druk (won ook al meerdere wereldbekers terwijl hij in de laatste rit startte), dat rondje op de 500m was beangstigend hard en hij heeft denk ik meer dan Nuis nog een positieve flow van zijn overwinning.
  Wat wel in Nuis z'n voordeel spreekt is dat zijn tegenstander (Poutala) beter lijkt dan die van Lorentzen (Verweij) en dat zijn eerste 1100m op de 1500 bij deze OS evengoed waren als op het OKT in Thialf.
 20. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Het zal ook vooral aankomen of Nuis de zenuwen in bedwang weet te houden. Die twee zullen er met kop en schouders bovenuit steken. Ik schat in dat Lorentzen ongeveer 1.07,4 gaat rijden, met een goede slotronde (bij Poutala op de bagagedrager) zou Nuis daar nipt onder kunnen: 16,4 - 24,8 - 26,1 = 1.07,3.
  EenBrabander vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina