Haugli dient klacht in tegen coach Mueller

Discussie in 'Lange baan' gestart door freddy11, 20 nov 2009.

  1. Flurie

    Flurie New Member

    Hij heeft wel eens meer onprofessionele relaties gehad met pupillen. Was Marianne Timmer er ook niet een van in Nagano?
  2. Zenschaatser

    Zenschaatser New Member

    Jan Bos zal ook wel glimlachen denk ik. Die is ooit met ruzie bij Mueller weggegaan nadat hij ontdekte dat Mueller (spaarselect) achter zijn rug om met Dirk Scheringa zijn eventuele transfer bespoken had en had laten mislukken om Mueller Bos erbij wilde houden terwijl het Mueller effect bij Bos al lang was uitgewerkt. Hierdoor moest Bos zijn eigen afkoopsom van 3,5 ton bij spaarselect uit eigen zak betalen.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Goede zaak dat Mueller weg is bij de Noorse ploeg, het wordt tijd dat die man eens leert om normaal en respectvol met mensen om te gaan. Om nog iets te noemen wat ik echt walgelijk van hem vond: dat Noorse meisje (ben haar naam kwijt) die hij niet wilde coachen. Bij een wedstrijd (sorry, ben ook al kwijt om welke wedstrijd het ging) lag hij heel demonstratief op de boarding haar te negeren. Zo zeldzaam kinderachtig en respectloos, bah. Voor Bokko hoop ik dat er een goede oplossing komt, maar als Bokko nu nog zo idolaat is van Mueller dan begin ik ook wel aan Bokko te twijfelen. Dat lijkt me namelijk niet iemand die het normaal vindt om zo met mensen om te gaan als Mueller doet.
  4. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Kleine samenvatting van persconferentie.

    Na Berlijn kreeg de bond een rapport van Maren over hetgene wat was voorgevallen. Dit vonden ze zo ernstig dat ze begonnen zijn met een onderzoek.

    En nu is er vastgesteld dat er sprake was van ernstige contractbreuk en daarom is hij op staande voet ontslagen. De schaatsbond wil zich niet identificeren met dit gedrag. Het is totaal onverenigbaar met de schaatssport en een rolmodel hoort zich niet zo te gedragen. Het past niet bij de waarden van ons. Geen enkele sporter mag dit meemaken.

    Alles is goed onderzocht omdat het voorgevallene als zeer ernstig werd beschouwd. Er is gesproken met meerdere personen die aanwezig waren en die bevestigden allemaal het verhaal en vonden het ook zeer ongepast. Dit zouden ook andere Noorse schaatsers zijn.

    Mueller heeft al eerdere waarschuwingen gehad (Mari Hemmer) en toen is zijn contract ook aangepast begreep ik.

    Er is nog geen opvolger bekend. Er word wel aan gewerkt en ze proberen de best mogelijke opvolger voor iedereen te vinden en hopen voor donderdag met iemand te komen zodat die gelijk mee kan naar Calgary. Verder wilden ze daar nog niks over kwijt.

    Verder zullen ze met Håvard gaan praten om de best mogelijke voorbereiding voor OS mogelijk te maken. Daar willen ze hem graag bij helpen en zoveel mogelijk aan zijn wensen voldoen. Verder daarover nog geen commentaar.


    Håvard heeft ook een eerste reactie gegeven aan de pers. Hij heeft nog niet besloten wat hij nu wil gaan doen. Sportief gezien zou het het beste zijn om verder te werken met Mueller maar praktisch gezien zal dat misschien lastig worden met rest van de ploeg en de bond. Er word ook gevraagd of dit zijn medaillekansen verkleind en dit ontkent hij niet. Het hangt er vanaf wie er nu trainer gaat worden. Over wie dan het beste zou zijn heeft hij nog niet veel gedacht maar hij is er wel heel duidelijk in dat hij Hans Trygve Kristiansen (trainer van de Haugli's op dit moment) absoluut niet wil. Daar heeft hij totaal geen vertrouwen in. Verder wil hij de intimidatie niet goed praten maar hij vind dat het zo te grote consequenties heeft gekregen. Het was niet eerste X dat er wat problemen tussen Mueller en Maren waren zegt hij maar dat had meteen intern opgelost moeten worden.


    Op een Noors forum en in het gastenboek van Maren zijn nu aantal reacties verschenen dat zij nu de Noorse schaatssport vernietigd heeft en de medaillekansen...en dat ze hopen dat ze niks meer presteert en meer van dat soort zeer negatieve dingen. Hoop dat ze daarmee kan omgaan nu en het niet teveel invloed heeft op haar verder..


    en wat Mueller nog meer allemaal verkeerd heeft gedaan? daar kan ik heel verhaal over typen.. hij heeft o.a. heel wat talenten overtraind, is totaal niet objectief en trekt mensen voor en werkt mensen heel erg tegen waardoor die geen kans krijgen om goede schaatscarriere te krijgen omdat ze gewoon niet geselecteerd worden voor internationale wedstrijden.. enz. enz.
  5. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Wel heel veel anti-mueller hier. De meeste opmerkingen zijn meningen over dat het een yank is of dat hij mensen overtraind en respectloos is. Vergeten wordt dan alle successen! Pas na zijn komst was nederland een sprintland en romme en consorten hebben ook niet echt slecht gereden in deze periodes. Dat zijn werkwijze misschien een houdbaarheidsdatum heeft voor sporters kan wel kloppen.

    Vind het heel moeilijk om een oordeel te vellen over de situatie met Haugli. Het is ook een lastig punt maar als het alleen bij woorden is gebleven dan vind ik het een zware sanctie....
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Mari Hemmer, die bedoelde ik.
  7. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik ben echt geen fan van Mueller. Die vent geeft me echt de kriebels, maar hij heeft zeker een korte termijn effect op schaatsers.
    Ik denk dat het wel iets zou zijn voor de Russen of de Duitse mannen, die hebben echt een schop onder hun kont nodig (ookal doet Bart Schouten echt goed werk daar, maar hij gaf al aan misschien niet verder te willen in duitsland)

    Mueller had beter moeten weten. Hij wist dat de relatie tussen hem en de Haugli's op scherp stond. Alle geintjes die hij tot nu toe heeft geflikt waren nooit zo duidelijk (en met getuigen) als dit. Ik vind het dapper van Maren dat ze deze stappen heeft durven zetten en ik hoop dat ze alle kritiek te boven komt en sportief gezien alle mensen laat zien wat ze waard is.

    Mbt Bokko, dit had ik niet verwacht. Ik snap dat hij als jonge pupil van Mueller alle vertrouwen in zijn coach heeft, maar kom op zeg! beetje meer eigenwaarde en zelfvertrouwen! de basis is gelegd, als Bokko alle poeha van zich af laat glijden en gewoon doet wat hijzelf al jaren doet, dan komen die medailles echt niet in het geding hoor! Bokko is gewoon een super schaatser, met of zonder Mueller.
  8. Vinnie

    Vinnie Member

    Mueller said in a statement he was "extremely disappointed."

    "This whole affair was portrayed in the media as if I had sexually harassed Maren Haugli. I did not do anything of the sort," he said.

    "I made an inappropriate comment at a dinner in Berlin on October 31. The comment was made in public and was meant to be funny. I don't think it was perceived otherwise by the persons present."

    What Mueller had said has not been reported.

    Another athlete, Rikke Jeppson, had also complained of inappropriate language by her coach, media reports said.

    Zoals wel vaker komen er nu ook andere naar buiten. Wat betreft Bokko, hij moet niet vergeten dat hij nog altijd zelf het talent heeft, zelf heeft geschaatst en niet Mueller. Dus dat komt ook wel goed met een andere goede coach denk ik.

    Beetje jammer trouwens die kortzichtige reacties t.o.v. Haugli. Zij heeft niet om dergelijke opmerkingen gevraagd en heeft gewoon het juiste gedaan door dit te melden.
  9. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Maren reed afgelopen weekend een hele goede 5km, zelfs met Mueller als 'coach' dus ik heb er vertrouwen in dat ze het positief kan gebruiken in haar races.
    Ik snap dat Bokko alle ophef liever niet had gezien & dat hij zijn coach normaal zou kunnen behouden maar ik hoor ook bij de groep die geen Mueller-fan is. Hij had zeker al diverse onenigheden gehad met verschillende schaatsers (zoals hierboven al beschreven) en heeft veel mensen bewust in de weg gezeten omdat hij zijn zin door wou drukken.
    Het Mueller-effect is toch echt na een jaar of 3 wel uitgewerkt, als je tenminste bij zijn favorieten behoorde...

    Dat die Noorse schaats'fans' Maren Haugli aanwijzen als schuldige omdat Mueller op staande voet is ontslagen is ronduit belachelijk. Als ze zo'n trainer nodig hebben om wellicht een Olympische medaille te halen dan is het toch ook wel een beetje zielig aan het worden... De Noren zijn goede schaatsenrijders die met goede begeleiding ook wel zonder Mueller een medaille kunnen gaan pakken.
    Bokko moet goed opgevangen worden met een trainer waar hij een klik mee heeft want anders gaat het niet werken maar hij moet wel wat meer zelfvertrouwen en kennis tonen i.p.v. achter Mueller aan blijven lopen. Hij heeft zoveel talent!!
    Kijk naar Skobrev, die rijdt in een nieuwe omgeving en knalt aan alle kanten; misschien een ideetje voor Bokko??
    Nieuwe spijs doet eten :wink:
  10. Cyclad

    Cyclad New Member


    De reactie van Havard Bokko begrijp ik ergens wel, maar hij slaat natuurlijk de plank wel mis als hij beweert dat zoiets intern moet worden opgelost. Helemaal mis, maar dat wijt ik maar aan zijn jeugdige leeftijd en zijn Olympische missie die hij nu toch wel voor een deel beïnvloed ziet.

    De reacties van sommige Noren in het gastenboek van Maren Haugli zijn echt hemeltergend. Niet Maren Haugli verpest de medaillekansen voor de Noren (als dat al zo is), maar Mueller, laat dat heel duidelijk zijn.
    Maren Haugli heeft mijn sympathie, zij heeft iets heel moedigs gedaan door de zaak aanhanging te maken. Zij is al slachtoffer genoeg.
  11. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik kan Bokko wel begrijpen. Hij schaatst al jaren bij Müller en onder hem is hij internationaal komen kijken en de wereldtopper geworden die hij nu is. Die jongen heeft in de succesvolle jaren van zijn carrière geen andere trainer gekend, en ik kan me best voorstellen dat hij ergens bang is het niet te kunnen zonder Müller. Maar persoonlijk denk ik dat dat onzin is, hij heeft zoveel talent en zal ook met een andere trainer dezelfde Bokko zijn, want het schaatsen moet hij uiteindelijk toch echt zelf doen.

    Hopelijk komt er gauw een nieuwe trainer, met wie Bokko (en de rest) een klik heeft, dan is hij Müller gauw genoeg vergeten.

    Ik denk ook dat ze in Rusland of Duitsland wel een beetje Müllereffect kunnen gebruiken. Want hoewel ik 'm ook een vetzak met een dubieus selectiebeleid vindt, zijn aanpak heeft wel goede effecten op de korte termijn en in een Olympisch jaar is dat wel handig.
  12. sharky

    sharky New Member

    Toch wel grappig dat een aantal mensen hier Mueller een vetzak menen te moeten noemen, hetzelfde soort opmerkingen (de Hemmer opmerkingen) als waar hij zo van beschuldigd wordt. Pot verwijt de ketel........ Het is en blijft een in mijn ogen, te, zware straf, voor een sexueel getinte opmerking. Op zich is het prima dat Mueller uit Noorwegen weggaat het effect was daar uitgewerkt en de verhoudingen over en weer zijn al tijden slecht, dit was de laatste druppel. Mijns inziens gaat dit veel verder dan de bewuste opmerking en is er een groep schaatsers in Noorwegen die Mueller gewoon zondermeer weg willen hebben, deze opmerking was in dat licht niets anders dan een mooie aanleiding. Van enige nuance is helaas geen enkele sprake meer. Ik hoop dat Mueller ergens anders aan de bak komt, want zoals een aantal mensen terecht opmerkt, sommige schaatsers kunnen wel wat Mueller effect gebruiken. En ik hoop dat zowel Mueller (hij zou zich wat meer kunnen leren in houden hij is wat dat aangaat denk ik meer een mannen dan vrouwncoach) als in het Noorse schaatskamp (hoe ga je om met conflicten en met meerdere schaatseers met andere trainingsbehoeften) eens een beetje aan zelfreflectie gaan doen. Als dit de manier is waarop conflicten opgelost moeten worden dan ben je met zijn allen echt heel erg verkeerd bezig. Het kind van de rekening kan Bøkko wel eens zijn. De noorse bond houdt wel verdacht weinig rekening met hun (enige) schaatsende medaille kandidaat in Vancouver.

    Echt eentje voor het leerboek: zo moet het niet, geblunder aan alle kanten.
  13. Gerrit

    Gerrit New Member

    is het voor Bart ver van Salt Lake naar Calgary?-:)
  14. Zenschaatser

    Zenschaatser New Member

    Helemaal geen pot verwijt ketel. Mari Hemmer is namelijk geen vetzakje terwijl vette yank Mueller dat heel duidelijk wel is. Hou toch eens een keer op een smerige vent te verdedigen die vrouwen die afhankelijk van hem zijn sexueel intimideert en beschimpt. Tussen coach en sporter hoort volledig vetrouwen te zijn. Dat vertrouwen heeft Mueller volledig kapot gemaakt door Haugli sexueel te intimideren, door Hemmer te kleineren en door Borgesen te overtrainen. Dit is een herhalend patroon overigens. Ook in Nederland wist hij het vetrouwens tussen hem en zijn schaatsers kapot te maken door achter hun rug een sneaky spelletje te spelen.
    Misschien dat het wikiartikel over hem je geheugen even opfrist: http://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Mueller
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Niet echt een 'zen' reactie, zenschaatser :wink:
  16. Cyclad

    Cyclad New Member


    Ik ben het maar met één aspect van je posting eens: Mueller moet inderdaad aan zelfreflectie doen. Ik respecteer je afwijkende mening en vind het zelfs verfrissend, maar het moet me toch van het hart dat Mueller de vertrouwensrelatie tussen hem en de rest van schaatsend Noorwegen zeer ernstig geschonden heeft, daar ga je toch aan voorbij. Zenschaatser verwoordt het hieronder wat erg ongenuanceerd, maar au fond heeft hij wel gelijk.

    Tenslotte je laatste regel: slechts Mueller heeft geblunderd en niet zo'n beetje ook.
    De schaatsbond heeft geen rekening gehouden met Bokko? Ik denk dat men vast dat aspect belicht heeft, maar dat mag natuurlijk nooit opwegen tegen de belangen van veel andere Noorse schaatsers en schaatsters.
  17. Zenschaatser

    Zenschaatser New Member

    Ik heb te lang niet geschaatst..... ik ben mijn zen kwijt en daardoor raak ik erg boos over dit soort figuren :( . Zeker als ik lees wat die man in het verleden al niet heeft uitgevreten.
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Dat is wel terecht hoor, daar hoef je je niet voor te schamen. Wel moet je je schamen dat je allang niet meer geschaatst hebt :wink:
  19. Lammert

    Lammert Member

    Maar ondertussen weten we nog steeds niet wat de man nou gezegd heeft. Zijn ze er in Noorwegen te preuts voor om dat gewoon recht voor z'n raap te herhalen?

    Uit de Volkskrant zou je kunnen opmaken dat hij iets geroepen heeft over het hebben van seksueel verkeer op z'n Grieks. Wat de Grieken trouwens 'op z'n Turks' schijnen te noemen, maar dit geheel ter zijde. Het blijft natuurlijk speculeren op een bericht dat speculatief is. De Volkskrant schrijft het volgende: "Naar verluidt heeft hij ten overstaan van andere sporters een grove opmerking gemaakt over een seksuele handeling die haar voorkeur zou hebben."
  20. ®onnie

    ®onnie New Member

    Het is toch helemaal niet interessant om te weten wat hij nu precies heeft gezegd dat is ook niet de issue. Het gaat erom dat die Yank dingen heeft gezegd als trainer tegen een van zijn pupillen die niet kunnen. En aangezien dit niet de eerste keer geweest is dat het mis gaat met deze man vind ik het een wijs besluit om hem de laan uit te sturen. Ook al is het voor sommige Noorse schaatsers enorm vervelend omdat zij veel beter zijn gaan schaatsen onder Mueller.

Deel Deze Pagina