Haugli dient klacht in tegen coach Mueller

Discussie in 'Lange baan' gestart door freddy11, 20 nov 2009.

  1. freddy11

    freddy11 Member

    HAMAR - Schaatsster Maren Haugli heeft bij de Noorse bond een klacht ingediend tegen Peter Mueller. De Amerikaan, bondscoach van de Noorse ploeg, zou eind oktober bij een trainingskamp in Berlijn seksueel getinte opmerkingen richting Haugli hebben gemaakt. De Noorse bond gaat zich over de zaak buigen en komt vermoedelijk op korte termijn met een oordeel.

    De Noorse Maren Haugli met coach Peter Muller.
    Haugli traint al sinds april 2008 niet meer mee met de Noorse nationale ploeg. Ze was het, net als haar boer Sverre, niet eens met het trainingsprogramma van Mueller. Mueller wilde donderdag, bij trainingen voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijd van komend weekeinde in Hamar, geen commentaar geven op de zaak.

    http://www.telegraaf.nl/telesport/schaa ... tml?p=13,1
  2. ®onnie

    ®onnie New Member

    Als dit waar is direct ontslaan en op een zwarte lijst van de ISU zetten. Ik ben van mening dat een trainer ten alle tijden zich bewust moet zijn van de positie die hij bekleed en dit echt niet kan.
  3. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Het zou niet de eerste keer zijn dat hij iets met een van zijn pupillen aanpapt. Maar er geldt hier natuurlijk dat hij niet schuldig is totdat het tegendeel bewezen is.
  4. Zenschaatser

    Zenschaatser New Member

    Daar kon je op wachten dat zoiets een keer met Mueller zou gebeuren.
  5. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Het verbaasd mij, helaas, ook eigenlijk helemaal niet dat dit nu gebeurd is.. maar heel vervelend voor Maren.. :( zij en Sverre hebben het al lastig genoeg sinds ze besloten hebben om bij Mueller weg te gaan.. en nu komt dit er ook nog bij.. vind het ook totaal onacceptabel gedrag van Mueller en hoop echt dat hij er op 1 of andere manier voor gestraft word

    het is verder vooral veel ''geen commentaar'' nu vanuit alle partijen. En als ze al wat zeggen is het dat ze er klaar mee zijn nu en het bij de bond ligt die het verder oplost. Mueller zou zijn excuses wel hebben aangeboden en Maren zegt er nu ook klaar mee te zijn. Een andere krant meld dan weer dat ze het dan wel goed gemaakt zouden hebben maar dat Maren er nog wel erg mee zit en geen enkel vertrouwen heeft in Mueller en ze ook niet met elkaar praten verder..

    Håvard Bøkko werd ook om een reactie gevraagd en die zei dat Mueller zeker de gewoonte heeft om zich in de problemen te werken maar dat hij wel goed is in wat hij moet doen (trainen/coachen).

    De bond is nog druk bezig met de zaak en heeft ook hulp/advies ingeroepen van juristen van de nationale sportfederatie. Ze nemen het dus wel heel serieus en terecht. Er is verder nog geen besluit genomen over wat de (eventuele) gevolgen voor Mueller zijn. Vandaag word er weer over vergaderd.
  6. sharky

    sharky New Member

    Klinkt mij als nogal overdreven in de oren. Wanneer leren vrouwen dat ze veel weerbaarder zijn dan dat ze zelf denken. Maren had er voor kunnen kiezen om Mueller zelf terecht te wijzen. Een goed geplaatste opmerking terug en klaar. Je kunt natuurlijk overal een probleem van maken, we hebben het hier over opmerkingen niet over handtastelijkheden of erger. Zou dit geen poging zijn van de Haugli's om Mueller (verder) in diskrediet te brengen?
    Mueller zou er verstandig aan doen om ergens anders te coachen, zijn chemie in Noorwegen is al lang uitgewerkt, de sfeer is daar behoorlijk verziekt en daar zijn altijd twee partijen voor verantwoordelijk.
  7. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ik denk echt niet dat Maren zomaar een klacht gaat indienen en er wel heel vervelende dingen gezegd zijn door Mueller.. ik vind het juist wel goed dat ze het niet zomaar accepteert. Daarnaast heeft Mueller ook een machtspositie t.o.v. haar waardoor het niet zo makkelijk is om er zelf tegen in te gaan.
    En een poging om Mueller verder in diskrediet te brengen? Daar geloof ik helemaal niks van. Maren en Sverre doen er alles aan om relatie met Mueller zo goed mogelijk te houden en daarnaast zijn ze wel heel goed bevriend met de schaatsers van Mueller en ze zouden echt niet willen dat hun problemen krijgen in zo'n olympisch seizoen door veel gedoe.
  8. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Er komt zo om 13.00 een persconferentie waarbij zowel Mueller als Maren Haugli aanwezig zullen zijn.

    Hier live te volgen (als ze het ook beschikbaar maken voor mensen buiten Noorwegen) http://www1.nrk.no/nett-tv/sport/spill/verdi/116037
    en aangezien Mueller alleen maar Engels kan zou dat iig goed te volgen moeten zijn
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Van de twitter van Jaap Stalenburg:

    Overigens gaf Mueller wel toe dat zijn vragen aan Haugli over haar bedhobby's te ver gingen. Dat is al wat. Doet Mueller nooit. about 1 hour ago from TweetDeck
  10. ®onnie

    ®onnie New Member

    Bron: De Telegraaf
  11. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    heb persconferentie gevolgd en dit werd er inderdaad ongeveer gezegd.. was ondanks wat ze zeggen wel duidelijk te zien dat het echt nog niet goed zit tussen die 2 .. vanavond heeft de schaatsbond vergadering en zal er waarschijnlijk over gesproken worden wat gevolgen voor Mueller zullen zijn.
  12. sharky

    sharky New Member

    Storm in een glas water dus. Voor mij heel duidelijk voortkomend uit een verstoorde relatie tussen twee mensen. Als beide nou eens volwassen werden, was er weer een probleem opgelost. Wat kunnen mensen toch oneindig zei.... , zeu..., moeilijk doen en problemen maken. Mueller had wijzer moeten wezen, Haugli had haar tong uit moeten steken naar Mueller.
  13. Cyclad

    Cyclad New Member


    Storm in een glas water? Op zich wel, maar Mueller heeft in relatie tot Mari Hemmer ook al stevige steken laten vallen. Peter Mueller komt bij mij over als een groot, verongelijkt kind dat er niet tegen kan als iemand niet helemaal voor hem gaat. Een groot kind dat maar niet volwassen wil worden. Mueller verandert nooit vrees ik. Ik ben benieuwd wanneer we het volgende incident rond Mueller hier kunne bespreken.
  14. Flurie

    Flurie New Member

    Nu NOS sportjournaal, straks ook het excuus
  15. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    De Noorse bond heeft vanavond 4 uur vergaderd maar is nog niet tot een besluit gekomen. Om de zaak volledig en grondig te kunnen bekijken willen ze nog meer informatie en verklaringen verkrijgen van betrokkenen en getuigen dit weekend. Verder willen ze de juridische kant nog beter onderzoeken. Maandag gaan ze weer vergaderen.

    @ Sharky, ik vind niet dat je zo maar kunt zeggen dat het een storm in een glas water is zonder alle feiten en de gehele situatie te kennen. Zoals Cyclad ook al zegt is dit niet de eerste keer dat Mueller in opspraak is. Het klopt wel dat er al langer problemen zijn tussen de Haugli's en Mueller maar daardoor heeft ze ook al veel moeten incasseren. En waarom zou ze dan zoiets zomaar moeten accepteren? Mueller is de bondscoach daar en dan is dit gedrag tegenover 1 van zijn schaatsers gewoon totaal onacceptabel naar mijn mening
  16. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    @ sharky, in principe heb je gelijk, vrouwen zijn mondig genoeg om dit met een spitsvondige tegenuitspraak de kop in te drukken, ik denk dat vooral het punt erom gaat, dat iemand als Peter Mueller, die dit soort acties en uitspraken regelmatig doet/maakt, gedoogd wordt en dat dit 'geaccepteerd' wordt.

    uiteindelijk wint Maren Haugli er niets van, maar ik vind het zeer dapper en zeer terecht dat zij hier niet op gereageerd heeft maar rechtstreeks naar de hogere bobo's is gestapt. Ik geloof er niets van dat zij als een bang vogeltje weggevlucht zou zijn, zij is een zeer dappere vrouw, maar het gaat erom, dat Mueller dit niet zomaar kan maken en dat er opgetreden moet worden en dit gedrag niet oogluikend gedoogd moet worden.
    Zij heeft wel vaker vormen van intimidatie door P. Mueller over zich heen gehad, wat afgedaan werd als een 'pesterijtje', maar als je er geen 'officieel' punt van maakt, zal er nooit iets veranderen.

    Ik vind persoonlijk, dat je jouw mening allicht wat genuanceerder moet neerzetten. Op deze manier komt het over alsof je miss Haugli een aanstelster vindt die niet moet janken omdat dit nu eenmaal gebeurd.

    Punt is juist dat het niet zou mogen gebeuren, dat vrouwen niet weerbaar zouden hoeven zijn of iemand terecht zouden moeten wijzen. Overigens..het begint bij een opmerking, de volgende keer een tip op de billen of... Waar trek je dan de grens?? Iedereen heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening, maar zoals jij de jouwe geformuleerd hebt, is een typisch voorbeeld van het probleem van 'onze maatschappij'
  17. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Wel netjes dat hij het toegeeft en zijn excuses aanbiedt, maar toch blijf ik het erg onprofessioneel/onbeschoft vinden dat een coach zoiets doet bij een pupil :? Die aanklacht van Maren vind ik dan ook niet meer dan terecht! Bah wat een vieze vent!! :?
  18. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Het punt is dat hier sprake is van een n iet-gelijkwaardige relatie. Want Mueller is altijd nog de belangrijkste keuzeheer en heeft dus een machtspositie. Als je die tegen je hebt dan wordt het je heel moeilijk gemaakt om je te handhaven. Zie ook zijn onbeschofte ten opzichte van Mari Hemmer.

    Gerrit Stevens
  19. nino

    nino Member

    Het zou zomaar kunnen dat dit het einde van Müller in Noorwegen is. Ze hebben daar keiharde wetten die vrouwen op de werkplek en in de sport beschermen tegen sexual harrassment. Ook als de Noorse Schaatsbond hem graag wil houden, is het de vraag of dat kan.
    Ik ben ineens wel erg benieuwd naar de interne verhoudingen binnen de Noorse schaatsploeg. Hoe zit het tussen Bokko en Haugli? Bokko die vlak voor de OS zijn trainer verliest...oei, daar wordt ie vast niet blij van.
    Tuttifrutti en Hamar-bezoekers, willen jullie ons op de hoogte houden?
  20. Cyclad

    Cyclad New Member


    Exact, Gerrit. Een coach die in dit opzicht toch recidief gedrag vertoont ( al zijn de cases van Mari Hemmer en Maren Haugli niet vergelijkbaar, in beide gevallen maakt Mueller misbruik van zijn positie) mag dit nooit overkomen. Het is een Olmypisch jaar en de impact van het eventueel wegsturen van de coach is meer dan waarschijnlijk erg groot, maar de Noorse bond mag dit nooit met de mantel der liefde bedekken. Ik zou zeggen: exit Mueller.

Deel Deze Pagina