Hedrick alleen op 1500 meter Vancouver 2010?

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 5 feb 2009.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Wat ik nog interessanter vind is dat Hedrick heeft aangegeven dat hij Vancouver alleen mee wil doen op de 1500 meter.
  2. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Hebben we het nu over 2010?
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dit is vrij bizar. Op de Spelen van Turijn deed hij aan maar liefst vijf onderdelen mee en niet onverdienstelijk. 6e op de 1000, 3e op de 1500, 1e op de 5000, 2e op de 10000 en 6e op de 3100-met-vriendjes. Natuurlijk was dat een hele andere (betere) Chad Hedrick, maar als hij terug in vorm komt heeft hij ook best goede kansen op de lange afstanden lijkt me en wie weet gebeurt er iets met Sven Kramer. Bovendien zoals gezegd met Davis en Marsicano heb je een team waar de rest U tegen zegt.

    Misschien moeten we deze discussie afsplitsen want met het WK van overmorgen heeft het weinig te maken en het is wel leuk om er over door te praten.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja ik vind het ook steeds verwarrend als mensen het over Vancouver hebben. Nou heb ik zelf misschien ook wel gedaan. :oops: maar goed, over een paar weken zijn we ervanaf. :)
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik heb de discussie afgesplist maar een quote heeft hij niet meegepakt :oops: Dus hierbij deze alsnog:


    Mocht het trouwens gaan om Vancouver WK Afstanden dan verander ik de titel. Ik ga er nu vanuit dat het om De Spelen gaat.
  6. Koen

    Koen Well-Known Member

    ik zou het erg raar vinden als Heddrick zich alleen op 1500m (olympische spelen) zou richten. Op deze afstand zijn zoveel kanshebbers en ik verwacht niet dat Heddrick door zich hier op te richten het goud zou gaan winnen.
    Het is ook erg jammer als hij niet mee zou doen aan de ploegenachtervolging. Al vind ik dit voor Nederland weer wel gunstig. Want ik zie (zag) Amerika met Davis en Marsicano als grootste concurrenten.
  7. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dit is het artikel:
    Vijf ringen, één doel
    door Luuk Blijboom

    HAMAR - 6-7-8. Nee, Chad Hedrick is te veel Amerikaan (lees: sportman) om schertsend te erkennen dat de cijfers die aan de binnenkant van zijn linkerarm staan getatoeëerd, wel eens kunnen staan voor een van de drie mogelijke eindklasseringen voor de WK allround, komend weekeinde in Hamar. Maar aan de andere kant zou het de schaatsende Texaan ook weer niet verbazen als dat wel het geval zou zijn. "Ik heb nog nooit zoveel moeite gehad om me te motiveren voor een WK."

    De drie getallen, zo verduidelijkt hij, verwijzen naar 7 juni 2008, de dag waarop hij in het huwelijk trad met Lynsey Adams. "Of eigenlijk: de dag waarop ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven begon." Zijn kersverse echtgenote is acht maanden zwanger en dat gegeven houdt Hedrick momenteel naar eigen zeggen aanzienlijk meer bezig dan de wereldtitelstrijd op de klassieke vierkamp. Dus, zo klinkt het waarschuwend: breken in huize Hedrick vandaag of morgen eerder dan gepland de vliezen, dan zit hij meteen in het vliegtuig terug naar Salt Lake City. "Ik kan het me nooit vergeven als ik vanwege iets als schaatsen niet bij de geboorte van mijn dochter ben."

    Het zou er nog wel bij kunnen in wat hij typisch een pre-olympisch seizoen noemt. Hij is een jaar voor de Winterspelen van Vancouver niet de enige met tanende belangstelling voor het allroundschaatsen, zo bespeurt hij dezer dagen ook in het winterse Hamar, de plek waar hij vijf jaar geleden wereldkampioen werd. Amerikanen, Canadezen, Italianen - allemaal zijn ze maar met één ding bezig. "In Nederland of Noorwegen heeft een wereldtitel allround misschien evenveel waarde als olympisch goud. Maar daarmee houdt het ook op. Voor ons heeft een olympische titel honderd keer meer waarde. Het gaat maar om één race. En die wordt volgend jaar pas verreden."

    In zijn geval is dat de olympische 1500 meter. Het wordt in Vancouver zijn enige individuele afstand, klinkt het stellig. Dat hij zijn olympische titel op de vijf kilometer niet verdedigt, laat hem koud. "Iets anders dan de 1500 meter interesseert me niet. Het is de moeilijkste, de mooiste en dus de meest prestigieuze afstand. Je moet een alleskunner zijn om daarop goud te winnen.

    The King Of The Ice. Win je dat, dan heb je enorm veel status in het schaatsen. Goud pakken op de mijl en meteen stoppen met schaatsen, dat zou het mooiste zijn."


    Hij zegt trouwens zijn enige individuele afstand, ik neem aan dat hij wel de ploegenachtervolging gaat rijden.
  8. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ik geloof hier dus helemaal niets van. Neem nou maar van mij aan dat hij minimaal 3 afstanden gaat rijden. Stel dat er iets op doet bij Kramer, kan hij zich wel voor zijn kop slaan als hij zich niet meer heeft toegelegd op de lange afstanden. En 1 afstand is veel te riskant in mijn ogen (zeker ook nog eens als het om de 1500 meter gaat. Dan pak je toch minmaal de 1000 meter erbij. Dat doen Davis, Tuitert, kuiper, Groothuis, etc.. toch ook.
  9. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik geloof er geen moer van. Hedrick zal zijn kansen, die klein zijn, niet op één afstand zetten. En dan ook nog een afstand waarop de concurrentie het grootst is, de winnaars op de 1500m zijn erg verschillend geweest dit jaar. Het zou me niks verbazen als hij ook gewoon op de 5000m gaat starten en misschien ook de 10 000m.

    Toch kan ik dit ook wel een beetje begrijpen. Op de 1500m heeft hij nog enigzins kans om weer bij de top te komen, omdat de winnaar vaak niet mijlenver boven de rest uitsteekt en het podium aardig dicht bijelkaar zit. Op de 5 en 10km is Kramer gewoon ongrijpbaar voor wie dan ook, dus ook voor Hedrick.
    Maar als hij bij de 1500m weer bij de top kan komen, dan kan hij dat in mijn ogen ook bij de 5000m. Sven Kramer heeft misschien een slechte dag in Vancouver, je weet 't maar nooit.

    We lijken het al bijna vergeten te zijn, maar ooit dachten we (ik in elk geval) dat Hedrick onverslaanbaar leek, net zo onverslaanbaar als Kramer nu is. In 2004 hadden we nooit gedacht dat Hedrick in 2009 in de middenmoot mee zou doen...
  10. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Ik heb het idee dat hij hiermee een beetje de druk van de ketel wil halen nu Kramer onverslaaanbaar lijkt op de 5 en 10k.
    Mocht hij volgend jaar in vorm komen dan lijkt het me stug dat hij alleen de 1500 gaat rijden. Het is wel een teken dat het niet goed zit met z'n zelfvertrouwen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat hij op deze weg verder gaat. Misschien wel zonder Veldkamp.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dat betwijfel ik zeer. Hedrick is maar één keer wereldkampioen allround (2004) geworden en wie won toen de afstanden? Lalenkov de 500, Davis de 1500 en Verheijen de beide lange afstanden. Wel heeft hij drie keer de belangrijkste 5000 meter gewonnen (2x WKafst 1x OS) en won die soms ruim, maar hij pakte nooit zes seconden op iedereen. Bovendien won Hedrick ook nooit het WK afstanden op de 10 km.

    Sven Kramer is veel dominanter dan Chad Hedrick ooit geweest is.
  12. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    erg aparte keuze van Hedrick.. zo zet je ook wel heeeel veel druk op jezelf door je volledig op de 1500 te richten... lijkt mij dat hij ook zekers kansen heeft op de 5km voor goud, het is niet totaal onmogelijk in ieder geval..

    en ik denk dat hij ook wel gewoon de ploegenachtervolging gaat rijden! Hij is net dit jaar daar weer fanatiek mee bezig gegaan door ook te proberen Davis in het team te krijgen en de eerste keer dat ze samen reden ging dat al erg goed..
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Vreemde uitspraak van Hedrick, maar wie weet meent hij het bloedserieus en gaat hij idd alleen voor de 1500, zoals Armstrong alleen voor de Tour ging. En dat hij met zijn dochtertje op komst weinig belangstelling heeft voor het WK snap ik wel, ik denk dat ik helemaal niet meer van huis zou durven gaan. Voordat je vanuit Hamer in SLC bent, is dat kind misschien allang geboren. :wink:
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Klinkt een beetje als Leo Visser die zoiets in 1992 deed. En bijna slaagde die missie als er niet die verrekte Noren geweest waren. :p
    Het is denk ik niet eens zo onlogisch dat hij mogelijk zijn pijlen op de 1500 richt. De omstandigheden zullen vrij zwaar zijn en dat maakt dat de middenafstand rijders (Davis/Wennemars/Kuipers/Tuitert/Morrison) het moeilijk zullen krijgen. Bovendien zal hij het op de lange afstanden toch moeilijk krijgen omdat hij er een tijdje uit geweest is en omdat hij ook wel weet dat Kramer bijna onklopbaar is. Ik denk trouwens dat hij iig de 5 km gaat rijden als opwarmertje. :wink: Misschien laat hij dan de 10 km schieten voor de ploegenachtervolging.
  15. nino

    nino Member

    In de NRC van vandaag een paginagroot interview met Chad Hedrick, met daarin o.a:

    "...In Hamar maakt hij zich boos op de Telegraaf, die hem deze week kritiek op zijn coach in de mond legde. "Dat was bullshit, ik heb nooit kritiek op Bart gehad...""

    en

    "...In Vancouver richt ik me op de 1.500 en 5.000 meter. Ik kijk hoe de nieuwe trainingsvormen aanslaan en pak de 1.000 meter óf de tien kilometer erbij..."
  16. Koen

    Koen Well-Known Member

    klinkt ook al stuk logischer. Maargoed als de Telegraaf ook al de richtlijn voor een discussie wordt :wink:
    Moet nog wel wat gebeuren trouwens met Chad zijn 5km, want dat was niet best vandaag
  17. klapschaats

    klapschaats New Member

    Verstandige keuze. Kramer gaat verder de grenzen verleggen (onder de 6 minuten op de 5 km en 12:30 op de 10 km), dus daar valt voor Hedrick geen eer te behalen. Hij zal moeten specialiseren.
  18. klapschaats

    klapschaats New Member

    Een waarheid als een koe. Het wordt inderdaad lastig om mijlen afstand te nemen op de 1500 meter.

Deel Deze Pagina