World cup finale Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marlous, 11 nov 2007.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik baal best wel dat ik vandaag niet voor de tv/pc kan gaan hangen, maar ik moet zelf de hele middag sporten (geen schaatsen). Dus dat wordt of met een schuin oog af en toe de kantine binnenlopen of de boel opnemen.
  2. Koen

    Koen Well-Known Member

    sta op het punt om richting Thialf te vertrekken. ha nog een voordeel van wonen in het noorden :wink:
    heb er zin in. 500m als op warmer voor 1500m en 5km. Ik hoop natuurlijk op schitterende Nederlandse successen met zeer kleine verschillen richting de concurrentie. Daarna het feestgedruis in de tent even mee maken en dan richting it Houtsje om even bij te komen van de spanning en dan is het alweer tijd voor het verslag hier op het forum en al die paginas bij lezen van iedereen die de wedstrijden volgt samen met teevee en peecee
  3. Irma

    Irma New Member

    Zo, gisteravond fijn bijgekletst met een stel vriendinnen die ik veel te weinig zie en daarna de schaatsopnamen bekeken. De videorecorder deed het weer, joepie! Een roerige schaatsdag was het gisteren trouwens zeg. Groenewold weer op de weg terug, ik was danig onder de indruk van Wüst (positief) en de Finse scheidrechter (negatief). Ik snap het dat na een aantal waarschuwingen Valkenburg gediskwalificeerd werd maar de opmerkingen over Wüst zijn nogal onbegrijpelijk. Die man moest vast ongesteld worden ofzo... Gerritsen en Timmer weer op het podium bij de 500m is wel weer keurig!

    En bij de mannen: Nijenhuis nog net niet goed genoeg om zijn seizoen nog enigszins kleur te geven, Smeekens zet eindelijk weer een acceptabele 500 m neer, Kramer is de beste Nederlander op de 1500 m (!) ondanks een mindere tussenronde, Tuitert verloor teveel op het einde en Wennemars en Kuipers stelden ronduit teleur... Om op zo'n manier je klassement uit handen te geven had ik niet van Kuipers verwacht, er straalde niet echt vechtlust van uit. En dan is daar natuurlijk Davis die direct zijn kans grijpt. En Fabris is eindelijk ook weer op de weg terug, gelukkig.

    Vanmiddag werken, dus maar weer video instellen. Ik weet nu weer hoe het moet... Veel plezier iedereen!
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het zal vooral goed zijn voor zijn zelfvertrouwen. Hij weet nu dat hij gewoon bij de top van Nederland hoort als hij goed in vorm is.

    Maar mijn (schaats)weekend is al geslaagd, daar kunnen de senioren vanmiddag niets meer aan veranderen!
  5. Steffanie

    Steffanie New Member

    Na heel lang wachten heb ik dan eindenlijk iemand gevonden die mee wil naar schaatsen, en kan ik dus na lang wachten eindelijk eens de wedstrijden in het echt meemaken: morgen naar de WC-finale in thialf.

    Kan iemand mij vertellen hoe het bij Thialf met parkeren gaat want ik vond al een topic over parkeren en iets met pendelbussen uit Wolvega maar dat bleek een topic uit 2004 te zijn... :?

    Alvast bedankt! :oops: :)
  6. Whieee

    Whieee New Member

    Pfffff wat een kansloos gedoe weer zeg. Timmer eraf voor een valse start (discutabel), Gerritsen uit haar concentratie, rijdt ook bagger... Ik weet niet wat voor scheidsrechters hier staan hoor..
  7. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Ik vond het echt onterecht, maar als de starter iid eerlijk was dan had ie Gerritsen er dan ook uit moeten schieten maar goed, er jammer..
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Belachelijk dat Timmer eruit geschoten is, ze bewoog misschien net haar linkerpink ofzo. Blijkbaar moet deze startster ook ongesteld worden, net als de Finse scheidsrechter. :evil: Ook jammer voor Gerritsen natuurlijk, die na drie keer starten nou niet echt supervlot was.

    Wel een leuke reportage over Jenny Wolf trouwens. :D Ik vind het zo'n leuk mens!
  9. Tinuz

    Tinuz New Member

    Met een andere camerapositie van de NOS kon je inderdaad zien dat Timmer niet vals was, maar gewoon heel snel. Maar ja, ze heeft haar naam niet mee he.. Dat maakt het niet makkelijker.

    In hoeverre zijn er consequenties voor scheidsrechters indien ze een foute beslissing nemen? (in het algemeen)
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ze kunnen haar toch over laten rijden? Laat die scheidsrechters naar de beelden kijken, net als gisteren, en dan zullen ze zien dat Timmer niet vals was, en dan kan ze vrolijk na de 500 meter mannen de rit nog overdoen. Als je achteraf kan diskwalificeren, moet je ook achteraf een DQ terug kunnen nemen.

    Die starter mag van mij zelf een DQ krijgen.
  11. Whieee

    Whieee New Member

    Voor zover ik weet zijn er geen consequenties, helaas. Het is erg jammer, en ik vind ook dat het de sport verpest eigenlijk.
  12. rja

    rja New Member

    Mooie 1500 meter van de dames.

    Wust nog niet in topvorm, van Deutekom ook een kanditaat voor goud op 1500 meter.

    Voorhuis naar Nagano, beetje lullig voor Valkenburg, met die paar honderdste achter Voorhuis.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Super dat Paulien vandaag de 1500 meter heeft gewonnen, ze is nog steeds in topvorm. Wel een enorm vage opmerking van Frank Snoeks dat ze laat in het seizoen in vorm kwam, ze was op de NK afstanden al geweldig goed. :? Ook leuk dat Voorhuis naar Nagano mag, maar wat scheelde het weinig met Valkenburg!

    Verder blijf ik me verbazen over Wotherspoon, de manier waarop hij schaatst straalt zoveel macht uit, mooi. Ik was trouwens ook blij dat Smeekens vandaag wéér een goede 500 meter reed, en dat die van gisteren geen positieve uitschieter bleek te zijn.
  14. afca

    afca New Member

    Wat vinden de kenners nou van Bos.. Ik vind dat hij het zelf wel heel vaak verkloot,en dat voor iemand met zo veel talent. Bij het voetbal noemen zo iemand een Mooi weer voetballer.. iemand met veel talent maar wilt er verder niet al te veel voor doen,of is niet 100% met zijn sport bezig.. blijft toch zonde..
  15. moon

    moon New Member

    Dat vroeg ik me ook af. Is er geen jury die daar naar kijkt? Ze kunnen haar dan toch alsnog over laten rijden als blijkt dat het geen valse start was? Er is wat dat betreft wel ruimte voor in het programma.

    In het voetbal worden ook wel eens rode kaarten weer ingetrokken als blijkt dat de scheidsrechter het fout heeft beoordeeld. Waarom dan niet bij het schaatsen?
  16. moon

    moon New Member

    Wat goed dat Paulien de 1500 meter heeft gewonnen. Ik ben benieuwd naar de WK afstanden? Hopelijk kan ze daar weer vlammen.
    (maar dat hoop ik ook voor de andere Nederlandse schaatsers, hoor)
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Rode kaarten zijn papieren sancties die na de wedstrijd gaan leven (schorsingen e.d.). Bij een ingetrokken rode kaart wordt de wedstrijd echt niet overgespeeld. Daarvoor moet er wel meer gebeuren. Onterecht toegekende of afgekeurde doelpunten worden ook niet herroepen. Slechts één uitzondering is er geweest en dat kwam de desbetrefffende voetbalbond (DFB) nog op een forse reprimande van de FIFA te staan.
  18. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Er zijn wel meer schaatsers die het vaak verkloten, wat te denken van Erben dit jaar en vergeet Wotherspoon ook niet. Daarmee zijn het toch niet ineens luie donders. Bij sommigen valt het misschien niet zo veel op dat ze er veel voor doen terwijl dat wel degelijk het geval is. De 10k lijkt Sven ook zo gemakkelijk af te gaan zeker als de laatste ronde een 27-er is.
  19. Joanne

    Joanne Member

    Wust is niet fit staat op de site van de knsb. Ze wil morgen wel starten, maar is wat grieperig.
  20. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Hoorde dat de schoen van Bos gebroken of iets dergelijks is, heb het niet helemaal meegekregen.. Dat verklaart denk ik waarom hij een paar missers had en dus zo slecht reed..! Goeie 5km van Olde Heuvel..!

Deel Deze Pagina