World cup finale Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marlous, 11 nov 2007.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik snap niet dat Wouter de 1500 niet mag rijden, hij heeft zich destijds in de skate-off voor Beorn geplaatst voor die afstand. Of is het zo dat hij niet uit zou mogen komen in de a-groep en dus niet mee mag doen?

    Verder vraag ik me af of alle Nederlandse mannen dan mee mogen doen op de 500, want ze staan niet allemaal in de top 23.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dat Nijenhuis wel mee mag doen op de 1500 en WOH niet, snap ik ook niet helemaal. Op basis waarvan zou Nijenhuis zich dan hebben geplaatst? :?

    Verder ben ik ook verbaasd dat ze Tuitert hebben aangewezen op de 1000 meter, ik had zelf Elgersma daar gedacht.
  3. Palko

    Palko Active Member

    Deze vreemde aanwijzingen hebben grotendeels te maken met de ISU-regels voor wie er geplaatst is voor de WC-finale.
    Bij 500m en 1000m is dat de top 24 van het WB-klassement. Op de andere afstanden de top 20. Echter de winnaar van de B-groep in de laatste WB-wedstrijd heeft ook een plekje in de finale.

    Hierdoor mogen Bruintjes en Olde Heuvel (op de 1500m) niet starten, maar Kroon en Nijenhuis wel.
    Ik vrees ook voor het plekje van Elgersma op de 500m. Shimuzu zal mogen starten doordat hij 2 keer de 500m in de B-groep won in Inzell.
    Ik snap echter niet waarom Elgersma ook niet op de 1000m mag starten en Tuitert wel. Echter ook Tuitert hoort bij de wereldsubtop op deze afstand net als Elgersma.
  4. lau

    lau New Member

    Ik hoop in ieder geval dat Carl Verheijen zich voor de 5km in Nagano plaatst.
    Ik gun het hem!
    Hij heeft dit seizoen veel pech op de 10km.
  5. Joanne

    Joanne Member

    Ja dat hoop ik ook! Ben wel benieuwd wie er naast Sven gaan. Ik hoop Wouter en Carl.
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat lijkt me wel :)
  7. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Maar Wouter heeft wel de b-groep gewonnen toen hij meedeed. Maarja de wedstrijd daarna deed hij niet mee. He jammer ik had hem graag zien rijden.
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Over de 1000 meter heren: Kuipers, Bos en Wennemars mochten sowieso en de KNSB kon nog twee mensen kiezen uit Elgersma, Tuitert en Olde Heuvel. Tuitert en Olde Heuvel waren in Inzell allebei een keer de snelste van deze drie en Elgersma was twee keer de middelste. Waarom ze dan uiteindelijk Elgersma niet gekozen hebben, dat kan gebeuren... Remco, Lars en Mark waren namelijk ongeveer even goed.

    De meeste andere afstanden leverden niet echt verrassing op behalve de 500 meter dames.
    De 500 meter bij de dames is namelijk veel vreemder. Natasja Bruintjes is na de blessures van Margot Boer en Sanne vd Star de derde 500 meter rijdster van Nederland. Dat Ingeborg Kroon dan wel start en Natasja niet kan een paar oorzaken hebben:
    * De KNSB heeft de pik op Natasja Bruintjes (was wel eerder het geval, maar lijkt me nu erg onwaarschijnlijk).
    * De ISU regels spreken in het voordeel van Ingeborg (lijkt me waarschijnlijker, maar dan sporen de regels gewoon niet!)
    * Natasja Bruintjes heeft echt iets anders te doen. Ze zou misschien het NK Sprint Neo-Senioren kunnen rijden (en winnen), maar om daar nou de World Cup Finale voor af te zeggen!!

    In het meest waarschijnlijke geval zijn de regels van de ISU dus gewoon complete dikke onzin. Als je in de allerlaatste reguliere World Cup je debuut maakt in de A-groep, dan kan je die winnen, maar kom je misschien toch net punten te kort om te starten op de WCF. Start je in de B-groep (makkelijkere winst) dan ben je wel welkom.... Dit lijkt me tijd voor kamervragen want Natasja Bruintjes verdient het gewoon meer dan Ingeborg Kroon... Niets tegen Ingeborg, maar ze is gewoon niet zo'n hele goede 500 meter specialiste zoals Natasja wel is!
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    NK Sprint Neo's is een week later dus voldoende hersteltijd lijkt me en dan zie je de worldcup finale gewoon als trainingswedstrijd....
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nee, maar er wordt hier dus een heel vreemd spelletje gespeeld met onze lieve Natasja Bruintjes. Het wordt tijd hier voor een "Bruintjesfan" die haar tegen elke prijs in bescherming neemt. Ze werd al eerder door de KNSB genaaid op de 1000 meter WC in Calgary en nu weer. Door de KNSB of de ISU maar in ieder geval in samenspraak met de media die er een onzinverhaal omheen breien met WK Junioren-onzin. Nou wil ik niet verdacht worden van complotdenken enzo, maar dit klopt gewoon totaal niet en ik hoop dat de KNSB dan ook snel met een goede verklaring komt.
  12. em1205

    em1205 New Member

    Ik denk dat er vreemd gehandeld wordt bij de selectie procedure door de keuzeheren bij de 500 meter dames ( waarom Bruintjes niet). Bij de heren op de 1000 meter wilden de heren de opjectieve cijfers niet zien ( de 2 1000 meters van Inzell bij elkaar opgeteld ) en bedachten een constructie met de snelste per rit. De reactie van Elgersma getuigd van grote klasse ( zie AD ). Zo te lezen kunnen we volgend seizoen en daarna nog wel iets verwachten van hem. Ik ga zaterdag maar eens naar Thialf om te kijken en sfeer te proeven. Wie weet lukt het Elgersma ( en ook alle anderen ) opnieuw om een PR op de 500 meter te rijden. Dus niet klagen maar presteren.
  13. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik heb het artikel net gelezen. Hij vat het idd heel sportief op. Dat vind ik wel heel goed van hem. Maar ik kan me voorstellen dat hij wel zwaar teleurgesteld is.. Ja, wie weet..dat hoop ik dan maar, dat hij de 500 aankomend weekend uitzonderlijk goed doet. We shall see..
  14. Simonfan

    Simonfan New Member

    Dat wordt dus een Nederlands feestje;)
    Wie gaat er ook zondag?
  15. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Maar alle gekheid op een stokje. Waar blijft de lijst van alle deelnemers. Komen alle toppers naar Heerenveen. Ik denk dan aan B. Wang, alle Lee's , Simionato die al twee keer niet heeft meegedaan, Jun Moon, etc..etc... En wat doet Friesinger. Schaatst zij ook mee met de ploegenachtervolging?

    Hopelijk komt de lijst snel.
  16. Babe

    Babe New Member

    Yep, neem ook nog wat familie mee. Een overzicht van de deelnemers zou idd leuk zijn.
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Volgens mij is het zo dat de eerste zoveel in het klassement zich plaatsten plus de winnaar van de B-groep. Kroon won de B-groep en is dus geplaatst. Natasja hoor niet bij de eerste zoveel in het klassement en is dus niet geplaatst. Een enorm belachelijke regel natuurlijk, want Natasja reedt in Inzell een stuk harder dan Kroon in de B-groep, zoals ze het hele seizoen al sneller is. Maar zo is het nu eenmaal. De KNSB had haar daar dus beter bewust in de B-groep kunnen laten rijden?

    Maar gaat Kroon hiermee ook naar het WK Afstanden op de 500? Want dat gaat om drie plekken en behalve TImmer en Gerritsen komt er dus blijkbaar niemand voor in aanmerking?
  18. Loes

    Loes Member

    Maar het is geheel aan de KNSB wie ze laten rijden want het aantal plekken mag door een land zelf ingevuld worden.
    Kroon mag naar de wk afstanden als ze dit weekend aan de limiet van 39:15 voldoet
  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik ben alle drie de dagen van partij en heb er echtmega veel zin in!!!!
  20. villaweb

    villaweb New Member

    ik gun het Tuitert hoor die start op de 1000m, maar toch................Elgersma had het moeten zijn, maar goed............KNSB blijft regelmatig rare beslissingen nemen.
    Heb even iets gemist denk ik, maar mist Elgersma hierdoor ook de start op de 1000m WK-afstanden (en kans op medaille wat mij betreft) of staan die 3 plaatsen al vast?

    Zondag is VillaWeBje er weer..............lekker dringen en boze gezichten ontwijken als deze jongen weer even naar boven die tribune op moet voor het e.e.a........ben benieuwd.

Deel Deze Pagina