Hoe zou het dit jaar met de kaartverkoop gaan?

Discussie in 'Lange baan' gestart door simpleskate, 13 aug 2007.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Als je alleen maar kaarten zou kunnen krijgen via een schaatsvereniging, weet ik al precies wat er gebeurt: heel veel mensen worden lid van een vereniging (kunnen zelf geen meter schaatsen, maar soi), en betalen dus eigenlijk veel te veel voor een kaartje omdat ze ineens ook contributie kwijt zijn. Dus ik ga mee met Ina: er moeten in ieder geval kaarten voor de vrije verkoop blijven. Anders wordt het wel een enorme incestkliek daar in Thialf: alleen maar schaatsers onderling.
  2. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik vind het onzin over de verenigingen. Weet jij ergens een ijsvereniging hier in de omgeving Limburg? Bovendien zou ik ook graag willen gaan schaatsen, maar heb ik wintervingers dus is dat bijna onmogelijk. En ja er zitten nou eenmaal feestvierders tussen, maar ook heeeel veel 'goede' fans en kenners. Bovendien denk ik dat die het schaatsen nog meer kunnen volgen omdat ze het weekend niet op de ijsbaan hoeven te staan ;)
  3. Tjark

    Tjark Active Member

    Ik weet dat ik geen populaire uitspraken doe, maar 't punt blijft dat er soms een te grote vraag is naar kaarten, waarvoor een oplossing/regeling misschien moet komen. En als je dan kijkt naar wie ik die kaarten 't meeste gun, zijn dat mensen die de moeite nemen om bij een vereniging te zitten. De KNSB bestaat/leeft daar van! Het zou toch te erg voor woorden zijn als een bond haar eigen leden voorbijgaat!

    En als mensen dan maar lid worden voor de kaarten: prima! Ik denk dat geen een vereniging moeite heeft met wat meer leden te krijgen. Ok, 't zijn misschien geen schaatsleden, maar dan is iig bekend wie er wel echt bij 't schaatsen betrokken zijn.

    Verder heeft de vrije verkoop niet helemaal terecht klagen gehad: bij het WK allround kregen de verenigingen niet alle aangevraagde kaarten toegewezen.

    door schaatsers, voor schaatsers.... mooi toch ;)


    AvdD
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    wie ik de kaarten in Thialf het meeste gun, zijn de mensen die dicht bij Thialf wonen :wink:
  5. Tjark

    Tjark Active Member

    maar die zijn ook allemaal lid van verenigingen, want anders: foei! ;)
  6. Jessie

    Jessie Member

    Wie het meeste recht op kaarten voor een EK/WK hebben, zijn de mensen die ook naar de NK's gaan en de World Cups!
  7. Ina

    Ina New Member

    Van mij mogen leden van verenigingen best een voordeeltje krijgen, bijvoorbeeld korting of een groter aantal kaarten die tegelijk besteld kunnen worden, maar ik vind, zeker de internationale, wedstrijden los staan van wel of niet lid zijn van de KNSB. Leden van de KNVB krijgen toch ook geen voorrang bij wedstrijden van het Nederlands Elftal, hooguit bij wedstrijden van hun eigen club. Trouwens, óók bij de leden van schaatsclub zitten de zogenaamde feestgangers. Zo hadden wij dit jaar bij het WK Allround een groep voor ons zitten, die ook via hun club aan kaarten waren gekomen, en ze bemoeiden zich met alles en iedereen... behalve met wat er op de baan gebeurde. De erwtensoep was blijkbaar interessanter :wink:.
  8. sharky

    sharky New Member

    Dus mensen met voldoende geld en/of die kunnen schaatsen krijgen voorrang, tja je mag het vinden van mij hoor. Ik vind alleen dat ik als supertrouwe fan die al zo'n kleine 40 jaar bijna elke wedstrijd volgt maar niet kan schaatsen net zo veel rechten heb. Schaatsen kijken is nou eenmaal iets anders dan zelf schaatsen, het kan samen, maar hoeft helemaal niet. Er zullen talloze schaatsers zijn, die echt niet naar Thialf hoeven, die zelfs niet geintresseerd zijn om wedstrijden op tv te kijken en en zijn talloze niet schaatsers die de sport om te kijken prachtig vinden. Dus waarom niet iedereen gelijk behandelen, is wel zo eerlijk niet waar?


    (en ja ik heb twee jaar les gehad, maar het zit niet in me, dat zal me dan wel een minder mens maken ten opzichte van een aantal bevoorrechte mensen hier maar ik zit er niet mee :shock: :p )
  9. Tjark

    Tjark Active Member

    Het maakt je, gelukkig, zeker geen minder mens!

    Maar 't blijft dat de vraag groter is dan aanbod. Dan zullen er hoe dan ook altijd mensen teleurgesteld zijn. Dat is een feit.

    Dus hoe moet je ze dan verdelen?
  10. sharky

    sharky New Member

    tja als ik het voor het zeggen had, ging alles in de vrije verkoop, niks geen privileges voor wie dan ook. Dat zal natuurlijk nooit gebeuren. Maar naast de sponsorkaarten, zou ik zeggen de rest in de vrije verkoop, iedereen gelijke kans. Helft van de kaarten via internet (met een goede server en site) andere helft via kassa/telefonische verkoop desnoods via de vvv's of zoiets.
    Ruim van te voren aankondigen, op zaterdag beginnen. Zo gaat het bij andere grote evenementen ook dus waarom niet bij het schaatsen?
    Met zijn allen lekker in de rij met de slaapzak of voor de computer in de virtuele rij :D
  11. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    gewoon 1/3 naar sponsoren 1/3 naar verenigingen en 1/3 vrije verkoop dat vind ik de beste verdeling, maar ja we zullen zien wat de KNSB besluit te doen!

    en de gewesten krijgen ook kaarten die onder de vrijwilligers worden verdeel en ik denk dat dat ook moet blijven, want er zijn mensen die bijna op de ijsbaan wonen door al het werk wat ze doen!
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Zijn er al schaatsclubs die iets hebben gehoord van de kaartverkoop?

    Vorig jaar kregen we rond deze tijd een brief van het Gewest. Tot nu toe nog geen brief gezien..
  13. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Ik zal thuis eens vragen vanavond of morgen... Anderen al wat gehoord dan?
  14. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Kaartverkoop wedstrijden in Thialf
    publicatie: 31-8-2007

    Hoogland (KNSB) - Ook in seizoen 2007-2008 zal de kaartverkoop van de langebaanwedstrijden in Thialf – Essent ISU World Cup (2x), ISU WK sprint, AEGON NK afstanden en AEGON NK sprint – in samenwerking met Thialf geschieden.

    Parallel daaraan zal de KNSB voor een drietal andere evenementen – AEGON NK allround, World Cup Shorttrack en de Challenge Cup kunstrijden – de kaartverkoop uitvoeren in samenwerking met TelegraafTickets, onderdeel van De Telegraaf, mediapartner van de KNSB.

    Op grond van de ervaring uit beide kanalen ontwikkelt de KNSB in 2008 haar nieuwe ticketingstrategie.

    Alle berichtgeving inzake kaartverkoop is te vinden op www.KNSB.nl.

    Schaatsliefhebbers kunnen voor de evenementen in Thialf vanaf 1 oktober hun bestellingen plaatsen. Het betreft de volgende evenementen:

    Data
    - AEGON NK afstanden (26, 27 en 28 oktober 2007)
    - Essent ISU World Cup (7, 8 en 9 december 2007)
    - AEGON NK sprint (5 en 6 januari 2008)
    - ISU WK sprint (19 en 20 januari 2008)
    - Essent ISU World Cup finale (22, 23 en 24 februari 2008)

    Voor de internationale wedstrijden geldt dat in samenspraak met de Internationale Schaats Unie vastgesteld is dat in vergelijking met vorig jaar minimaal het zelfde aantal kaarten voor publiek in de verkoop komt. Verder detailinformatie volgt voor 1 oktober.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    ... minimaal hetzelfde aantal in de verkoop .... dus met een beetje pech net zo weinig. :cry:
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ga toch proberen met het WK Sprint kaarten te krijgen, mocht het via schaatsclub niet lukken, want vorig jaar is het uiteindelijk ook gelukt.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik denk dat ik het WK sprint gewoon voor de buis ga kijken, het plan is al om naar Berlijn te gaan (als dat tenminste lukt met kaarten), en ik ben toch meer van het allrounden dan het sprinten. Maar voor iedereen die wel naar het Thialf wil hoop ik zeker dat het beter gaat met de kaarten dan vorig jaar.
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik heb inderdaad ook over WK Allround nagedacht maar helaas heb ik de maandag erna een college waar ik verplicht heen moet en als ik er niet heen ga, haal ik het vak niet. En de terugreis was nou niet optimaal :roll: dus ik gok het er niet op.
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Als zulke verplichtingen roepen gaat dat idd voor. Wat goed dat je nu al weet welke college's je hebt. Ik zal maandag trouwens direct die maandag vrij boeken op mijn werk, nu ben ik nog ruim op tijd.
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik heb alleen een romprooster. Dat betekent dat op 3 augustus alle hoorcolleges gepland zijn. De werkcolleges komen pas later, maar ik heb die gelukkig bijna niet. En dit vak was elk jaar aan het einde van het semester maar het is vrij intensief en omdat je dan ook met je bachelorthesis zit,hebben ze het dit jaar voor het eerst naar voren gehaald. Voor mij en het schaatsen is dat vervelend, maar voor mij en mijn scriptie niet ;) Maar ben blij dat ik het nu al weet!

    Ik heb van de zomer ook al vrijgevraagd van mijn bijbaantje voor het NK Afstanden. Ik wil er gewoon alle dagen zijn en laat Utrecht dan toevallig vakantie hebben. Vorig jaar was het precies zo. Lisan vraagt vrij en meteen wil de hele kassaafdeling vrij,maar ik was lekker eerder ;)

    Trouwens je kan bestellingen plaatsen. Betekent dit dat je het niet direct kan kopen maar een systeem dat ze eerst hadden met die brieven die je op moet sturen?

Deel Deze Pagina