Winterspelen 2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 3 jul 2007.

  1. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Het zal ook vast nooit meer gebeuren, ik zat maar te dagdromen. En dat je zegt dat het voor ongelijke omstandigheden zorgt kan ik wel begrijpen (al kun je dat zelfs binnen nog hebben, maar in mindere mate). Alleen waarom horen snelle tijden bij een groot kampioenschap? Legendarische races horen erbij! Dat de Olympische spelen in 2006 op een laaglandbaan werden gehouden zorgde ervoor dat Fabris zijn meesterlijke truc uit kon halen op de 1500 meter. En denk eens terug aan het WK afstanden in Inzell 2005, wat een toernooi was dat!
  2. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Buiten schaatsen is gewoon het echte! Al dat gedoe met hallen, overdekt, verwarmd, onderdruk, ventilatoren...

    Het échte schaatsen is buiten, wind tegen, sneeuw en baanvegers die in de weg lopen. Juist een olympisch toernooi geeft dat dan nog wat extra's.

    Budapest, Inzell... leveren toch de mooie plaatjes op!
  3. sharky

    sharky New Member

    Maar ja, het gaat niet om de plaatjes.... hoe mooi ook (en het liefst schiet ik de mooiste plaatjes :D)... maar om topprestaties.

    Plaatjes vullen geen gaatjes.......eh :? :D
  4. Bartje2507

    Bartje2507 New Member

    Bij de OS gaat het volgens mij om titels en cker niet om snelle tijden!!!
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Nou ik persoonlijk vind snelle tijden toch wel zeker iets wat het leuker maakt.
  6. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Precies. En bij de laatste olympische Spelen die buiten waren hebben we kunnen zien waarom we binnen rijden. Omdat de titels die je noemt gewoon oneerlijk verdeeld zijn. Karlstad had daar nooit de 5km gewonen als Veldkamp, Koss en Visser ook onder zijn omstandigheden hadden gereden.

    In de huidige sport kun je het gewoon niet meer verkopen dat mensen vier jaar trainen voor zo'n kans, die ze in een carriere misschien maar twee of drie keer krijgen, en dat zon kans wordt afgenomen door de botte pech van slechte omstandigheden.

    Nee, gelukkig werken bij UCI en ISU mensen die in dit geval rationeel kunnen denken zonder door een romantische roze bril te kijken.

    Niet alles was vroeger beter: binnen schaatsen is een grote vooruitgang.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zie een OS ook liever binnen, ofschoon ik zelf ook nogal gecharmeerd ben van buiten rijden. Het EK bijvoorbeeld vorig seizoen was prachtig wat mij betreft, maar daar was wel de mazzel dat de omstandigheden redelijk gelijk waren voor de rijders. Albertville was idd een aanfluiting, ik kan me er nog boos om maken. En omdat de OS nu eenmaal het allerbelangrijkste toernooi is dat er bestaat, moeten ze het spul daar maar overdekken. Hoogland hoeft van mij dan weer niet, een wereldrecord is leuk, maar Turijn vond ik bijvoorbeeld ook geweldig, en daar waren de tijden niet supersnel. In Vancouver hoeven we dat ook niet te verwachten. Als het maar mooie en spannende wedstrijden zijn. 8)
  8. Tinuz

    Tinuz New Member

    Dat zou de KNSB wel willen ;) De Spelen in hun achtertuin.
  9. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

  10. svenabe

    svenabe New Member

    volgens mij licht er in rusland genoeg natuurijs, ist niet mooi om de OS op natuurijs te houden... het echte schaatsen... wat lijkt me dat super. en skieen doen ze ook niet in een hal, doen ze ook buiten in zeer verschillende weersomstandigheden. dat maakt de OS zo mooi toch. de ene schansspringer die door de wind opgetilt wordt en de volgende wordt van de piste afgeblazen. dat zijn echte winterspelen. ja natuurijs, zal mij benieuwen of kramer dan nog winnen kan.
  11. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

  12. Babe

    Babe New Member

    Onderschat niet de Russische bureaucratie, tegen de tijd dat ze onze suggesties in behandeling hebben genomen, zijn de hallen al wel gebouwd;) Sympathiek plan, ik ben ok voor OS op natuurijs, maar ik acht de kans erg klein.
  13. svenabe

    svenabe New Member

    dromen mag toch??? :lol:
  14. Mark

    Mark Active Member

    Ja, lekker natuurijs tussen de palmbomen. Gaat echt lukken...

    Maar goed het is dus Sochi geworden, Salzburg had van mij ook gemogen. Dat de wedstrijden laag zijn maakt voor de strijd niet uit. De wedstrijden op hoogte voor OS 2014 (Almaty) waren vorig jaar al afgevallen in de strijd. Wel jammer dat het nu op een lokatie wordt gehouden waar het straks misschien geen winter, maar lente is.
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Vanochtend hebben een heleboel schaatsers een sms gekregen van de chef de mission: "Sterker, Hoger, Sneller. Weet waar je voor traint. Nog 1000 dagen tot Sochi. Zet hem op!! "

    Leuke actie van Maurits Hendriks. Ik vraag me wel af wie hij allemaal die sms heeft gestuurd. Volgens twitter hebben in ieder geval Ireen Wust, Rhian Ket en Lisette van der Geest er een gekregen.

Deel Deze Pagina