WK allround en sprint, Inzell, 7-10 maart 2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 feb 2024.

  1. Ko Savabli

    Ko Savabli Well-Known Member

    Wat een schitterend geschenk was deze hele tweede dag van het WK Sprint. Het was weer een dollemansrit in een achtbaan propvol waanzinnige tijden, geweldige races, daverende verrassingen, enorme stijgers, dikke dalers, superstippen, jammerlijke leeglopers, een pijnlijke diskwalificatie, watervallen vol emoties, vulkanische vreugde uitbarstingen en twee prachtige winnaars.

    Sorry! Ik ben een softy, maar bij die beelden van Ripsrud en Samsonsen kropen de rillingen in al mijn poriën. Hoofd tegen hoofd, hart tegen hart. Schaatsen is zoveel meer dan alleen maar een sport waarin allerlei atleten heen en weer bewegen en voorgeprogrammeerde tijden produceren. Kijk toch eens naar Jutta Leerdam. Waar kwam die waanzinnige 1.12.86 nu toch ineens vandaan? Wat een rit was dat zeg! Het kan geen toeval zijn dat ze juist dit nu juist in de laatste rit van het seizoen kon. En ik kan me niet heugen dat ik ooit eerder een schaatser vlak voor zijn laatste race met tranen in zijn ogen bij de start zag staan. Totdat Lorentzen in beeld verscheen. Groots in zijn klein zijn. Havard Bedankt!

    Maar wat een schaatsdag en wat een tijden! Het was 1 grote ode aan het oude en nieuwe Inzell. Vier dames heel laag in de 37, een onophoudelijke stroom 34'ers met een geweldige 34.27 van de toekomstig kampioen De Boo, junioren die hele secondes van hun PR afrijden, die idioot harde 1.12.86 van de bevrijdde Leerdam, vervolgens weer een hele rits 1.07 tijden en dan ook nog een 1.07.11 van Zhongyan Ning. Het was geweldig.

    Dat Takagi ging winnen, stond bijna vast. Kok bracht haar nog bijna aan het wankelen, maar uiteindelijk was er niks aan te doen. Min-Sun Kim reed een sterke tweede dag en Erin Jackson parkeerde totaal op de laatste 1000 meter. Door de nogal onnodige kickfinish en diskwalificatie van Grevelt eindigt de Briste Smeding zowaar nog bij de eerste tien. En bij de heren gebeurde teveel om op te noemen. Nuis zette zijn tanden welgeteld twee slagen heel gretig in Ning, maar toen reed de Chinees weg en al zijn laatste ambities aan diggelen. 34.47!!! Dat De Boo daar in een direct duel tegen Dubreuil nog glorieus overheen knalde was niets minder dan fantastisch, maar na de 500 meter leek ook het heren toernooi wel beslist. En toch, toch, toch rolde er nog een serie werkelijk geweldige 1000 meter ritten uit de koker. Zo'n Moritz Klein rijdt 1.08.17, maar wordt daar slechts dertiende mee! Dertiende met 1.08.17! Zelden gezien. Zeker niet in Europa. En dan die Kyung-Min Koo! 19 jaar jong, voor het eerst actief op een grote wedstrijd bij de senioren en dan met zo veel rust de eerste 700 meter rijden om pas daarna "echt" aan te gaan zetten. Hoppakee, een seconde van zijn PR af! En een stokoud wereldrecordjunioren van de X-man Beorn Nijenhuis uit de boeken. Prachtig. Om nog maar weer te zwijgen over Mathias Vosté. Die reed echt een beresterke tweede dag. Twee keer net boven zijn SLC records. En gewoon weer tweede op de 1000. Dus nog een koebel erbij! Mathias kan heerlijk de zomer in en mag gerust gaan geloven in nog meer medailles. De Boo en Dubreuil gaven nog 1 keer alles, maar op de 600 meter was het wel duidelijk dat het niet meer om het Goud ging. Voor Laurent was het na 800 meter echt op en De Boo kon gewoon niet harder meer. Die geweldige 1.07.11 van Ning was gewoon te goed.

    Het was al met al weer een ouderwets geweldig toernooi. Het verticale vliegdekschip Kania zonk genadeloos de top 10 uit en ook Dombek zag zijn dromen uit de binnenbocht vliegen. Tegelijkertijd knalde Kojima met een veel betere tweede dag nog even flink omhoog. En die verschillen tussen de nummers 5 en 12 zijn weer zo geweldig klein. Tussen Kojima en Vosté zit zelfs het kleinst mogelijke verschil dat er bestaat. Maar de winnaar, die was uiteindelijk duidelijk de beste dit weekend. En dat die kampioen uit China komt en Zhongyan Ning heet, had ik twee dagen geleden absoluut niet gedacht. Zelfs Johan de Wit zag het niet aankomen. Die Ning toch, hij opende het toernooi nog ouderwets met een 10.03 op de eerste 100 meter. En zo hebben we toch weer een wereldkampioen sprint met een opening boven de tien seconden. Dat was vast een kleine knipoog van Ning naar zijn voorganger Thomas Krol.

    Op naar het WK Allround!
    Doen daar nog bijzondere schaatsers aan mee?
    Laatst bewerkt: 8 mrt 2024
    Mcat, HaagscheBluf, fransvanbakel en 4 anderen vinden dit leuk.
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Wat een dag weer vandaag! Prachtige tijden en het hele stadion ging uit zijn dak voor De Boo, Ning, Voste, Lorentzen, Kok, Leerdam, en Takagi. Lorentzen kreeg een staande ovatie die zelfs na de volgende rit nog doorging.

    We (eenbrabander en ik) hebben vandaag veel meer schaatsers gesproken en zijn ook met een aantal op de foto geweest. Vanmiddag kwamen we Wotherspoon tegen in een parkje, en bij de wedstrijd hebben we met Lorentzen, Ghiotto, Thorup, en Dubreuil gepraat, en zijn we op de foto geweest met de vijf voorgenoemde (behalve Thorup) en Friesinger & Takagi. Met Dubreuil hebben we wat langer gepraat en het is een heel erg leuke joviale vent. Hij kende ons al van Twitter en hij leest ook mee (met een vertaler) op dit forum! Kennelijk gaan er geruchten rond dat hij zou stoppen na dit jaar, maar hij gaat minstens nog door tot 2026 en daarna misschien ook nog, maar dat ziet ie dan wel.

    Ik heb zoveel zin in morgen, want dan begint het leukste toernooi van het jaar en is de luchtdruk nog lager dan vandaag (en zondag al helemaal!).
    Mcat, HaagscheBluf, fransvanbakel en 9 anderen vinden dit leuk.
  3. Ko Savabli

    Ko Savabli Well-Known Member

    Poe, hoorde ik Stolz nu vrij droogjes zeggen dat hij denkt/hoopt/verwacht dat ie 6.15 en 13.05 kan gaan rijden? Tja, als hij dat echt kan, is het heren allround toernooi dus nu al beslist. Tenzij Roest dan - zeg eens wat - 6.03 en 12.35 in de benen heeft. Klinkt allemaal uiterst onwaarschijnlijk, alhoewel ... Na al die wondertijden op dag 2 van het WK Sprint sluit ik voorlopig even niets uit. De vier kersverse baanrecords van Inzell op de 500 en 1000 lijken intussen verdacht veel op die van Thialf. En in Thialf reed Roest dus al 6.04 en 12.35. Overigens doet de precisie waarmee Stolz die tijden opnoemt, denken aan Nils van der Poel die op basis van zijn trainingsrondjes ook altijd vrij goed wist wat hij in de benen had.

    Maar stel je dat eens voor; een WK allround waar 34.2, 1.43, 6.03 en 12.35 wordt gereden ...
    Overigens wel zonde dat Stolz echt totaal geen tegenstander heeft geloot op de 5km. Al heeft het ook wel iets dat hij als eerste topper alleen een tijd moet gaan zetten. Wordt dat een verlammende tijd of eentje waar Roest en ook Eitrem juist harder van gaan rijden?

    Takagi wacht op de 3km eenzelfde lot. Maar laat ik eerst maar eens vurig hopen dat Takagi als ze wakker wordt, toch besluit om ook het WK Allround te gaan rijden.
    Laatst bewerkt: 9 mrt 2024
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    We hebben dit WK sprint wel eens een voorproefje voor het WK allround genoemd. Nou, als het dat is, dan was het een drie sterren Michelin voorproefje en dan loopt het water me al in de mond bij de gedachte aan het hoofdgerecht. Miho Takagi wint een uitzonderlijk sterk sprinttoernooi zonder slechte afstand. Indrukwekkend hoor. Kok doet eigenlijk alles goed, maar ze kon niet op tegen deze Takagi. En Leerdam wrijft 55 keer over haar enkel en heeft daarmee ook alle pijn eruit gehaald om nog een keer te VLAMMEN en Inzell een 1.12 te geven. Ik ben een Kok-fan, geen Leerdam-fan, maar dit was wel even een zeer knap staaltje 1000m schaatsen van Jutta. Tijdens de laatste twee ritten van de 1000m stonden we allemaal en waren weinig stoeltjes nog bezet. En het podium is zoals we al dachten gisteren: Takagi - Kok - Leerdam. Duidelijk de beste drie van het weekend en geen calamiteit die voor een van hen roet in het eten gooit.

    Dan de mannen. Ik was voor Laurent, maar ook zeker voor Jenning. En dan komt Ning om de hoek kijken. Ammehoela, 34.47, wat een stap. Maar Jenning heeft in het ijskoude water een helende kracht gevonden die hem nog verder brengt. Met alle pijn en wee uit zijn krijsende benen gezogen, schiet hij vooruit over het ijs en ramt hij naar een grandioze 34.27.
    Maar we zijn nog niet klaar, want er moeten nog even 20 mannen onder de 1.09 rijden. Gisteren was de 20e tijd nog 1.09 hoog. Wat een verschil ineens! Het wemelt van de 1.07s. (En nee, Inzell is geen laaglandbaan.) De rit van Havard Lorentzen was een speciale. Iedereen stond de hele rit lang en de vele Noren met koebellen en vlaggen en rendiergeweien bleven hem nog vele ereronden toejuichen. En dan komt de strijd in het klassement. Dubreuil wordt 17e op de afstand en verliest bijna nog zijn brons. De Boo rijdt knap en sterk, maar tegen Ning kan niemand op. 1.07,11, baanrecord, goud en een dubbel feest voor Johan de Wit. Alleen theemutsen gooien kan Ning niet goed. Hij wierp de theemuts niet ver genoeg om hem het publiek in te krijgen. Maar zal hem Chinese worst wezen, denk ik.

    Op de terugweg, lopend van de ijsbaan naar ons appartementje, zagen we een vallende ster boven Inzell. Als die betekent dat Takagi en Stolz twee grandioze historische allroundtitels gaan halen, wil ik hem graag geloven. Kom maar op met die 33er van Stolz !!!!!
    HaagscheBluf, fransvanbakel, Duif en 4 anderen vinden dit leuk.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    [Edit] Vlak nadat ik dit bericht plaatste bedacht mijn reisgenoot dat jij het waarschijnlijk over het WR sprintvierkamp had, maar ik kan berichten hier helaas niet verwijderen.

    ------

    Kyung-Min Koo was inderdaad sneller dan de geweldige 1:08.53 van Nijenhuis, maar dat is al een tijdje niet meer het wereldrecord junioren. Het is in 2017 door Jae-Woong Chung uit de boeken gereden, en vorig jaar heeft Stolz natuurlijk flink huis gehouden.

    Hier is een lijst met de ontwikkeling van het WR junioren 1000m sinds 97/98. De 1:06.47 telt officieel niet omdat er geen ISU-scheidsrechter was, en dan zou het 1:06.72 zijn van de wereldbeker later in het seizoen. Ik tel de tijd wel gewoon.

    upload_2024-3-9_0-0-17.png
    Duif, alexander79 en Ko Savabli vinden dit leuk.
  6. Ko Savabli

    Ko Savabli Well-Known Member

    Haha, cool!!! :cool: Hallo Laurent! ;) Bij deze wil ik je heel graag in het Nederlands meegeven dat ik je (a) een geweldige schaatser vind, (b) een bijzonder sympathieke vent, (c) je er met die baard en zonnebril altijd verschrikkelijk stoer uitziet, (d) je in zo'n schaatspak wel wat weg hebt van Iceman Val Kilmer uit Top Gun, (e) blij ben om te horen dat je ook in 2026 in Milaan nog een medaille wil halen en (f) dat je ondanks een niet perfecte voorbereiding weer een schitterend WK Sprint hebt gereden. Lang leve jouw vertaler!
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Verder nog grandioze prestaties gezien? Nou, Min-sun Kim heeft drie goede afstanden gereden en heeft een afstand vooral grandioos verpest. Wat ging er nou mis op die eerste 1000m? 1.17 is wel heel traag. Leerdam pakken zou lastig zijn geweest hoor, maar niet totaal onmogelijk. Laten we het erop houden dat ze drie ritten lang Min-sun Kim was en een rit lang Min-cloud Kim.

    Er was ook goed nieuws bij de Koreanen, want door Cho en Koo is er bij Korea weer wat johoo. Leuk om eindelijk weer nieuwe Koreaanse topsprinters te zien. Kojima rijdt heel onopvallend namens Japan naar plek 6. En Rio Yamada rijdt met haar 1m57 lengte een erg mooie 1000m.

    Europees gezien was Vosté geweldig. Bij de vrouwen verbeterde Smeding zich goed op de 500m. Ook Magnussen steeg boven zichzelf uit. Leuk om te zien dat veel schaatsers harder rijden dan verwacht. De Noor juichte alsof hij had gewonnen na zijn 1.08!

    De Duitse schaatsers werden luid toegejuicht door de Duitse kinderen schuin achter ons, maar helaas kan Dombek niet veel beter binnenbochten rijden dan Ihle. Al was die 1000m erg mooi van hem. Maar een Duitse medaille gaat er dit weekend niet komen, ook niet op een losse afstand.

    De slotwoorden van dit bericht gaan naar Shumekova. De jongste van de twee, Kristina, rijdt twee prachtige PRs en doet als als 17-jarige B2-juniore. Viking Race niveau dus. Knap hoor! En ze leek er heel veel plezier in te hebben!
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Tot slot nog wat inside info van de zeer sympathieke Håvard Holmefjord Lorentzen. Deze zomer wil men in zijn woonplaats Bergen beginnen met de overkapping van de ijsbaan daar. Dat moet een serieuze ijsbaan worden, niveautje Heerenveen zeg maar. Het moet zelfs het nieuwe centrum voor het Noorse schaatsen worden. Wat een mooi nieuws! Maar ook wel jammer dat Hamar dan meer uit beeld raakt …
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dubreuil vertelde ons dat hij heel lang ziek is geweest en dat hij pas net voor het toernooi weer fit was. Tijdens de laatste 1000m waren z’n krachten op en dacht hij dat hij het niet ging halen. Maar het is hem gelukt en gegund!
    HaagscheBluf, tostiees-31 en Ko Savabli vinden dit leuk.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ning is de eerste Chinese mannelijke wereldkampioen in het schaatsen!
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Geen model dit keer. Het allrounden is eten in een viersterrenrestaurant en daarmee oneindig veel smakelijker dan de snackbar van de afzonderlijke afstanden. Met veel meer variatie mogelijk. En door alle specialistatie rijden ze ook niet alles meer, dus ook weinig betrouwbare datapunten voor de 500 en de 10000 meter.

    Maar wel wat bespiegelingen vooraf. Dat het tussen Roest en Stolz gaat lijkt me duidelijk inclusief alle berekeningen over wie hoeveel op welke afstand moet winnen. En dat het vraagteken de lange afstanden van Stolz is (maar eigenlijk ook de 500 en 10000 van Roest).
    Wie rijden de 10 kilometer? Kandidaten voor top-8 in beide lijstjes (5000 meter & klassement na 3 afstanden) zijn Roest, de 3 Noren, Swings. Waarbij sommige in beide klassementjes op het randje zitten. Wat wil zeggen dat als ze ergens niet top-8 zijn, ze met hun positie het andere klassementje niet automatisch de 10000 halen.
    Toppers in 1 klassement zijn Stolz (3 afstanden) en Ghiotto (5000 meter).
    Dan zitten we dus al op 7. Laatste plek dan voor mensen met een goede 5000 meter en zwakkere korte afstanden Huizinga, Malfatti, Jansman, Yu Wu. Heeft Maly zich het hele jaar verstopt?
    Of komt er nog iemand door met een goed klassement en een wat zwakkere 5000 meter (Tsuchiya, Di Stefano, Jae Won Jeong). En wat kan die jonge Sasaki?

    Bij de dames lijkt het uit te draaien op een wedstrijd Takagi tegen de 3 Nederlandse. Dat gaat heel dicht bij elkaar liggen.
    Voor de top-8 staat naast deze 4 nog een heel rijtje te dringen. In allerlei wisselende combinaties (beide top-8, of hoog in van de klassementjes) hebben ze mogelijkheden. Ik denk aan Wiklund, Lollobrigida, Maltais, Blondin, Mei Han, Binyu Yang, Horikawa en Sato. Daar zullen er dus 4 van afvallen....
    fransvanbakel, Ole22, Duif en 3 anderen vinden dit leuk.
  12. Tsjeard

    Tsjeard Member

    Voordeel van Bergen is dat er bijna permanent een lage drukgebied ligt.
  13. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Je zou ze toch alle 12 mee willen nemen!
    Mjøsaman, EenBrabander en Ko Savabli vinden dit leuk.
  14. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Nostalgisch zonde maar kwalitatief ongetwijfeld een vooruitgang. En, ook niet onbelangrijk, Bergen is wel een heel slag groter dan Hamar qua plaats, dus er is misschien wat makkelijker aanloop vanuit de stad voor publiek (hoewel de baan technisch gezien in Fana ligt). Zou leuk zijn als beloning voor Pedersen.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  15. Ko Savabli

    Ko Savabli Well-Known Member

    Nou! Daar zijn we dan. Eindelijk aanbeland op de dag waarop wellicht een volstrekt uniek schaatsverhaal na maanden van voorbereiding definitief gelanceerd gaat worden. Ik tel alvast nog een laatste keer af. Zet The Final Countdown van Europe maar vast op. Dan doen er toch nog een paar Zweden mee aan dit WK.

    De kruitdampen van het WK Sprint zweven nog vederlicht door de straten van Inzell. Zhongyan Ning ligt nog in zijn hotelbedje helemaal verliefd naar zijn prachtige en totaal verdiende lauwerkrans te turen, maar vandaag stapt die andere beste sprinter ter wereld ook het ijs op. Alleen dan voor een ander WK. Dat van de allrounders, een toernooi wat al ruim 100 jaar bestaat en dus een geweldig lange historie kent. Nu gaat mijn parate kennis eigenlijk niet veel verder dan de tijden van Ard en Keessie. Maar ik geloof niet dat de beste sprinter van de wereld ooit een serieuze gooi heeft gedaan naar de WK titel. Ja, de legendarische Jevgeni Grisjin werd voordat hij Olympisch kampioen op de 500 meter werd ooit eens 3e op het WK Allround. Maar waren er buiten de Olympische Spelen toen wel wedstrijden voor sprinters. En er was natuurlijk nog Die Ene Bijzondere Man Wiens Naam We Hier Nu Maar Niet Noemen. U weet wel, die man die ergens aan een overkant van een oceaan ooit iets werkelijk unieks presteerde en waarvan altijd gezegd werd dat dat in het moderne schaatsen niet meer kan. Ik leefde toen al wel, maar was simpelweg te jong om alles wat die man destijds deed bewust mee te maken. En daarom, vooral ook daarom, ben ik razend en razend en razend benieuwd naar wat Jordan Stolz de komende twee dagen en vier races gaat laten zien.

    Maar er doen meer mensen mee. Bij de dames wacht ons wellicht een prachtig toernooi. Is al bekend hoe Miho Takagi wakker is geworden? Doet ze mee? Doet ze mee? Doet ze mee? Herhaal iets drie keer in een vragende vorm en het antwoord wordt vanzelf ja. Mojosaman heeft hier zojuist al perfect samengevat dat het een erg leuk toernooi kan gaan worden, met strijd om allerlei plekken. Hoever kan Miho nog komen met het WK in haar benen? En hoeveel moet ze daarvoor pakken op de 500? Rijpma-De Jong heeft een lage 38'er in huis en op dit ijs misschien zelfs de eerste 37'er uit haar carrière. Groenewoud zou richting een 38 half moeten kunnen en misschien nog wat sneller. Maar hoe goed is Groenewoud nog? Of weer? Komt zij net als De Boo weer als bijna herboren terug uit een mindere periode? De laatste trainings-500 van Beune was absoluut niet goed genoeg om hier mee te komen doen voor Goud. Maar ja, een paar dagen terug kwam Ning ook met een beste seizoentijd van 35.73 aan de start. Hoe zeg je "de rest is geschiedenis" op zijn Chinees?

    Met alles wat we dit WK van Takagi en Ning gezien hebben, mogen we misschien toch ook wel heel veel van Mei Han verwachten. Die heeft nog geen 500 gereden dit seizoen, maar als je op het WK Afstanden tweede op de 1000 meter kunt worden en in een ploeg zit waarin alles (vanzelf) in je eigen teamnaam veranderd, dan moet er veel mogelijk zijn. Ploeggenootje Sato zal ook twee prima korte afstanden gaan rijden, maar die zie ik op 3 en 5 niet meteen richting het eindpodium rijden. Van Lollobrigida verwacht ik eigenlijk best wel veel. Sinds zij zo enorm sterk terug is gekeerd na haar zwangerschap blijft Svetlana Zjurova maar door mijn hoofd spoken. Een geweldig mooie sprintster die in 1996 op vaste schaatsen Goud op de WK Afstanden op de 500 meter pakte, maar op de klapschaats voorbij werd gesneld door Catriona Lemay. Zjurova werd ietsje minder en beviel in 2003 van een zoon. Toen was ze al 31. Maar Zjurova keerde terug, won zowaar het WK Sprint en pakte in 2006 Goud op de 500 meter in Turijn. Toen was ze 34 jaar en sterker dan ooit. Gaat die fantastische Lollo ook die kant op? Aan haar ongelooflijke inzet zal het in ieder geval niet gaan liggen. En ze reed dit seizoen bijna meteen alweer goed en overal ook opmerkelijk sterke slotrondes.

    Ik zou Wiklund graag ook als concurrente voor de Nederlandse dames willen noemen, maar dan moet ze wel starten met een beresterke 500. En die zie ik helaas niet zomaar komen. Hetzelfde geldt voor de jonge Horikawa die eigenlijk na een vlammende start in eigen huis niet meer echt in topvorm rond heeft gereden. Maltais reed dan weer wel een top seizoen al was ze juist op het WK Afstanden niet meer op haar best. En ook zij heeft nog nooit een lage 39'er gereden. Blondin kan zeker wel de 38 in en als er iemand tot de laatste tel zal vechten is het ridder Ivanhoe wel. Die rijdt niet met het mes tussen de tanden, maar met een compleet zwaard. Kom ik met een brede glimlach uit bij Binyu Yang. Dat is zonder twijfel een van de schaatsters waar ik dit seizoen met het meeste plezier naar gekeken heb. Ze is pas 21, gaat prachtig over het ijs en lijkt nog niet te weten wat ze allemaal kan. Tot slot wil ik toch ook Kaitlyn McGregor noemen. Die werd in 2013 ooit 3e op het WK Junioren, reed in 2014 vervolgens 1 maal een EK, verdween na het missen van de Olympische Spelen gedesillusioneerd de sport, maar kwam toch terug en heeft echt een juweel van een seizoen gedraaid. Die gaat vast volop genieten op haar thuisbaan.
    HaagscheBluf, fransvanbakel, Duif en 4 anderen vinden dit leuk.
  16. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Ietwat off topic, maar:

    Nu alleen België nog. En als het nu niet gebeurt, dan gebeurt het nooit.. Man, wat zitten zij in de lift. Swings is Olympisch Kampioen en rijgt al jaren mooie resultaten en wereldtitels aaneen. Vosté is in de vorm van zijn leven, Tas is subtop geworden, Vanhoutte boekt serieuze progressie, Van Elst rijdt degelijk mee in de bovenste regionen en de mannen TP heeft zelfs het WK Afstanden gehaald!

    Ook in de breedte lijkt er iets te ontstaan: dit seizoen hebben 8 mannen onder de 1.54 gereden op de 5000m. Mulder en Bergé rijden als junioren 1.53.

    Een trein als deze rijdt niet vaak voorbij, en als die wel voorbij rijdt? Dan moet je erop springen!
    RodyTur10, VorstM, fransvanbakel en 4 anderen vinden dit leuk.
  17. Ko Savabli

    Ko Savabli Well-Known Member

    Bij de heren durf ik 1 voorspelling wel aan!

    Indra Medard gaat een PR rijden op de 500 meter!
    Fantastisch dat die man meedoet trouwens!!!

    Maar alle ogen zullen gericht zijn op Stolz. En op Roest. Eitrem werd in het interview door Stolz vergeten (?), maar Tuitert noemde hem gelukkig wel. Zoals eerder opgemerkt heeft Eitrem helemaal naar dit toernooi toegewerkt. En als hij net zo sterk voor de dag komt als vorig jaar op het EK kan hij met enig fortuin en hulp van boven heel misschien een Ningetje doen??? Ja, het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar ook van Ning had toch niemand verwacht dat hij Dubreuil, De Boo en Nuis ging kloppen?

    Eitrem mag op de 500 meter alvast starten tegen Ghiotto. Dat is nu typisch zo'n heerlijke allrounders 500 meter rit die je dus maar 1 keer in een seizoen mag bewonderen. Ik kijk er nu al naar uit. En ik heb al wat kruisjes geslagen dat ze alsjeblieft niet nog een keer ruzie maken op de kruising ... Want Ghiotto willen we natuurlijk gewoon 4 afstanden zien rijden en vooral zien vlammen op de 5 en 10. Ik ben sowieso al mijn vingers en beide duimen af aan het likken. Want waar komen Huizinga en Karsman terecht? Wat doet de geweldige Halfgare Hallgeir? Hoe beëindigt Pedersen zijn carriere? Hoe debuteert Shomu Sasaki? Wat kan de jonge Pool Sliwka bij zijn eerste optreden tussen de Grote Senioren? Doet Maly nog iets geks? Pakt Suomolainen een Finse afstandsmedaille op de 500 en hoe kapot gaat ie daarna op de 5? Kan Malfatti nog iets leuks? Hoe goed heeft Yu Wu naar Ning gekeken? Weet Di Stefano al waar zijn grenzen liggen? Ontsnapt Viktor Hald Thorup een keertje aan de strenge ogen van de scheidsrechters en jury? Glipt Riku Tsuchiya net als Rojita Kojima nog ongezien naar een mooie klassering? Pakt Jae-Won Chung de Jun-Ho Kim route of wil ie Kyung-Min Koo achterna? En klopt Swings nog ergens op een geheim achterdeurtje richting het podium? En wie wint dit toernooi? En met wat voor een marge?

    Het mooie aan al deze vragen is dat ze vanmiddag waarschijnlijk nog niet allemaal beantwoord zullen worden. En gelukkig maar. Ignorance is bliss!

    Veel plezier allemaal!
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    “Vrijdagavond kregen Zhongyan Ning en Miho Takagi de kransen omgehangen na het WK Sprint toernooi. Daarmee is de honger van de Japanse nog niet gestild, zij gaat dit weekend ook op jacht naar de wereldtitel allround.” - Schaatsen.nl

    JAAAA! Miho doet mee :):):)
  19. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Zo lees ik het niet..
    Het is een artikel met de titel: Loting WK Allround. En zoals we gisteravond ook al hadden gezien: Miho staat inderdaad in de loting. Maar de bevestiging die ze deze ochtend zou maken, haal ik hier niet per se uit.. Al hoop ik natuurlijk ook dat ze rijdt!
  20. Ole22

    Ole22 Member

    ik krijg ook een erg hoogland gevoel bij de naam ;)

Deel Deze Pagina