WK afstanden, Heerenveen, 2-5 maart 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 13 nov 2022.

  1. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ik weet niet of het al is benoemd, maar in het interview met Maalderink gaf Wiklund aan dat ze zowel de 1500 als de 5 gaat schaatsen op zondag, omdat ze niet kon kiezen en het idee heeft dat ze, als ze in topvorm is (wat ze zo te zien is), het aan zou moeten kunnen om beide afstanden top te rijden . Lijkt me voor haar ook een logischere keuze dan voor Roest, aangezien zij bij beide echt een van de ongeveer 3 topfavorieten is, terwijl Roest op de 1500 hoogstens een outsider is. Er zit ook meer tijd tussen de 2 afstanden bij de vrouwen dan bij de mannen.

    Verder valt te lezen in een interview met de Canadese teamsprintsters op de ISU-site dat zij nooit samen trainen, omdat ze alle 3 in andere ploegen zitten. Ze oefenen hem hoogstens de dag voor de wedstrijd een paar keer. Dit geeft enerzijds aan dat ook dat soort landen dit onderdeel nog altijd helemaal niet serieus nemen en anderzijds dat de klassieke kreet "ja, maar wij zitten in verschillende ploegen en trainen daarom minder, dus verliezen we terwijl we eigenlijk beter zijn" ook echt niet altijd opgaat.

    Bij de loting voor de 500 valt me op dat voor Polen Wojtasik en Baran meedoen. Wojcik was in Polen ook al afwezig (geblesseerd?), maar waar is Bosiek?
    alexander79 en Marcel Vos vinden dit leuk.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    De vraag is natuurlijk: hoe is het afzeggen door Antoinette destijds gegaan? Moest Ritsma het ook met een appje doen? En bovendien: kan me niet aan de indruk onttrekken dat Antoinette nu op een mogelijke goedkope gouden plak had gehoopt na de flop op de 3 km. Ik denk dat als ze de 3 km gewoon goed had gereden/ gewonnen dat ze helemaal niet rouwig zou zijn om de TP niet te hoeven rijden.
  3. CasperW

    CasperW Well-Known Member

    Nooit samen trainen, ja. Maar wel elke wereldbeker dit seizoen in deze opstelling van drie gereden. Een beetje trainen oke, maar pas na een wedstrijd kun je zien wat beter had gekund, schuiven in de opstelling, etc. Echte analyses maken. Ze reden de eerste twee keer Hiller - McDougall - Blondin en in Polen McDougall - Hiller - Blondin, net als op dit WK.
    chicagodude en mi vinden dit leuk.
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Wiklund kan weleens de koningin van dit WK worden. Benieuwd hoe ze het gaat doen. Ik dacht haar betere kansen op de 1.500 m dan op de 5 km( denk dat Schouten de 5 km gewoon gaat winnen).

    Samen trainen is geen ramp, helemaal geen wedstrijden in een gewenste samenstelling is funester. En dat is het probleem van team Oranje.
  5. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ook 2 x brons op het WK allround. 2013 en 2021. In 2013 versloeg hij bijna Kramer op de 10.
  6. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Moet dit herhaaldelijk doen alsof Roest - een erkend niet-winnaar - veel wint grappig zijn? Niet de eerste keer dat je zo'n soort claim maakt; niet echt leuk of respectvol als iemand voor het eerst individueel goud op een afstand haalt.

    Hij staat nu qua goud op gelijke hoogte met Bokko en Pedersen. Dat waren zeker ook al van die vervelende slokops.
    Laatst bewerkt: 3 mrt 2023
    SprintMaster vindt dit leuk.
  7. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    In 2021 doubleerde ze ook en reed ze uit mn hoofd 6.56 - voor haar op dat moment een hele prima tijd. Aangezien ze sindsdien vooral conditioneel enorm gegroeid is zal ze toch zeker wel naar de 6.50 kunnen volgend op een 1.54.0 - met een eventuele correctie voor de omstandigheden.
  8. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Ah, ja ik zie dat ik bij Swings inderdaad niet WK ‘afstanden’ zei, wat dus ruimte overlaat. Die ruimte heb je mooi gepakt! ;) En dat klopt inderdaad!
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ik vind de reactie(s) van Schouten ook wel vervelend hoor. Voor iemand die tot twee jaar terug vrijwel nooit won en dit seizoen ook lang niet altijd won, doet ze wel heel erg alsof ze het heeft laten liggen.

    Bel mij op voor een onverwachte 3km en ik kan dit rijden en ook al in de training reed ik veel beter.
    Hoe geloofwaardig is dat nou als je op het NK en in Calgary nota bene al deze tijden niet kon rijden? Wel even net balen zeg, dat elke keer als Schouten een wedstrijd moet rijden ze veel trager schaatst dan op willekeurige andere momenten. Wat een pech moet ze dan hebben.
    Daar komt dan nog bij dat de omstandigheden zwaar waren en de tijd van Wiklund en Schouten nog steeds ook in absolute waarde gewoon snel. Maar ergens heeft die laatste dus nog een extra versnelling die ze gewoon nog nooit heeft laten zien?
  10. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Eigenlijk zijn alle Nederlandse veelwinaars slechte verliezers. Jutta baalt zelfs als ze de concurrentie op meer dan een seconde zet, want: ‘ja het liep voor geen meter hahaha’. Ook Nuis is niet zo’n beste verliezer. En de rest is eigenlijk geen veelwinnaar..
  11. Wolfman

    Wolfman Active Member

    Ach tegenwoordig hebben ze hele sollicitatieprocedures per app. Moet er zelf niet aandenken overigens.
  12. Wolfman

    Wolfman Active Member

    Ah, ja ik herken het. Zat vorig jaar zlef bij een duitse klant in een projectgroep BDSM
    chicagodude vindt dit leuk.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member


    Dat ben ik niet met je eens.

    - Sven Kramer kon erg mooi verliezen, al gebeurde dat niet heel vaak. Toen Bergsma hem in Sochi versloeg, respecteerde Kramer hem wel echt als winnaar. En ook in 2010 was hij na de 10km in staat om een netjes interview te geven na de DQ. Soms leverde een verlies zelfs een week later een wereldrecord op.
    - Ireen Wüst kon ook erg mooi verliezen, denk aan Collalbo 2007! Maar ook op allerlei andere toernooien. In vorm of niet, ze ging er altijd vol voor.
    - Patrick Roest en Jorrit Bergsma zijn ook geen slechte verliezers, ze zijn allebei meer dan eens helemaal op een hoop gegaan - met als verschil dat Roest dan vaak nog een rondje 28,6 in de tank had en Bergsma niet. En ook Schouten is geen slechte verliezer: ze had hier graag willen winnen, dat had gekund als ze in topvorm was, maar dat is ze niet.
    G1ant vindt dit leuk.
  14. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Er is een verschil tussen het zijn van een slechte verliezer en het overschatten van je eigen niveau. Je mag best balen van je verlies maar dat is iets anders dan je eigen basisniveau omhoog schrijven. En in het geval van Leerdam, bij sprintafstanden draait het sowieso meer om technisch zuiver rijden dus kun je altijd balen van een misslagje hier of een wankel moment daar, omdat je weet dat dat hetgene is dat je eindtijd significant beïnvloedt (waar het vaak om tienden gaat).
  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    We weten überhaupt niet waarom Ritsma De Jong niet opstelt. Misschien heeft het niets met Calgary te maken. Dat is jouw (logische) invulling, maar er zijn meer verklaringen mogelijk. Misschien vindt ie Beune gewoon simpelweg beter en toont de data dat ook aan.

    Maar één ding weten we wel en dat is dat De Jong niet aan zag komen dat ze gepasseerd zou worden. Dus heeft Ritsma ergens niet duidelijk genoeg gecommuniceerd. Aan het begin van het seizoen had hij al heel duidelijk moeten zijn over dat afzeggen voor Wereldbekers niet zonder consequenties zou blijven. Ik heb nu mijn twijfels of dat ook gebeurd is.

    Als iemand bij een bedrijf ontslagen wordt en daar compleet verrast over is, dan kan iemand nog zo slecht gefunctioneerd hebben, maar dan zijn de beoordelingsgesprekken niet duidelijk genoeg geweest en dan moet je als leidinggevende toch ook in de spiegel kijken.

    Geloof me: als iemand onder Louis van Gaal een training mist en de volgende wedstrijd op de bank zit, dan zal hij het daar misschien niet mee eens zijn, maar dan zal ie nooit zeggen dat hij daar op de wedstrijddag compleet door werd overvallen.

    Hoe je het ook wendt of keert: De Jong heeft er altijd bijgezeten. Reed de meeste TP's van alle actieve Nederlandse vrouwen. Als je haar passeert, dan bel je haar en leg je het goed uit. Zeker omdat je haar in de toekomst echt nog wel nodig gaat hebben.
    Nickel en Marcel Vos vinden dit leuk.
  16. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Jasper Cillessen is het hier niet mee eens.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Belangrijkste factor is Blondin: zij duwde nadrukkelijk Hiller op het eind van de tweede ronde waardoor de snelheid er niet uit ging. Groenewoud zou dat ook wel kunnen.
    Nederland zette de 4e halve ronde met 14.19 weg, alleen Duitsland was slechter. Dan ben je dus kansloos.
  18. NinaNN

    NinaNN New Member

    Wat denken jullie over de dames team persuit vanavond? Heeft Nederland kans op goud of is dat toch echt weggelegd voor favoriet (in mijn ogen) Canada?
  19. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Als we ervan uit gaan dat Beune, Groenewoud, en Schouten samen een aantal keer getraind hebben (en dat denk ik wel) dan zijn ze zeker een kanshebber voor goud.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ze heeft zeker haar bijdrages geleverd. De laatste keer dat ze met haar wonnen was vorig jaar op het EK. Daarna kwam de Zaanlander documentaire en inmiddels weten we ook dat m.n. Orie behoorlijk invloed had op ARDJ. Op een of andere manier lijkt het niet goed opgepakt te zijn door haar/Orie want dit jaar lijkt een herhaling van zetten. Het afzeggen van de eerste World Cup in Polen helpt ook niet want daarmee wekken Orie en ARDJ weer de indruk dat ze de team pursuit wilden mijden.

Deel Deze Pagina