WK afstanden 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 11 dec 2020.

  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Is het laatste cijfer van je winnende tijd significant? (en die ervoor?) ;)
    Ik zou eerder iets van 3.57 +/- 1.2 verwachten (of zo iets)
  2. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Op de 3000m morgen verwacht ik wel vuurwerk, maar ik denk dat het eerder tussen De Jong en Voronina zal gaan dan tussen Schouten en Voronina. Ik heb namelijk het gevoel dat Schouten te vroeg heeft gepiekt. Dat óf ze heeft te hard doorgetraind tijdens de World Cups en ze is weer fris op het WK. Wie zal het zeggen? Ja, Irene zelf morgen dus.

    Dan de 5000m. Easy prooi voor Roest. Toch? Ja, ik denk dat ie hem wel gaat winnen. Maar misschien maakt Vd Poel het wel spannender dan we nu denken. Er wordt knoeperd hard gereden en at the end of the day pakt Sven ook nog een medaille mee.
  3. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Mogen de Russische schaats(t)ers bij goud wel een Russische vlag zelf even uit hun tas halen en om hun schouder hangen? Gewoon collectief en volmondig met alle dames en heren, trainers en verzorgers dat prachtige volkslied meezingen. Schandalig dit soort praktijken, hoe die lui vernedert worden met deze psychologische oorlogsvoering en politieke spelletjes..
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Haha, nee. Die tijd is de gemiddelde winnende tijd van de 5000 gesimuleerde ritten.
    Het 95%-betrouwbaarheidsinterval van de winnende tijd is:
    3000 meter dames: 3.55.0 - 4.00.4
    5000 meter heren: 6.03.7 - 6.11.7
    strawbale vindt dit leuk.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    strawbale vindt dit leuk.
  6. Sasha_Krotov

    Sasha_Krotov Active Member

    No, flag not allowed
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Vanuit Nagano:
    500 dames
    1. Kodaira 37.67
    2. Go 37.88
    3. Inagawa 38.11

    500 heren
    1. Shinhama 34.62
    2. Murakami 34.68
    3. Matsui 34.73
    4. Morishige 34.82
    5. Yamanaka 34.98

    3000 dames is nog bezig. Daarna volgt nog de 5000 meter heren
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    3000 dames
    1. Miho Takagi 4.01.67
    2. Ayano Sato 4.03.36
    3. Nana Takagi 4.06.11
    4. Oshigiri 4.07.11
    5. Horikawa 4.10.88
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    De Wit had terecht meer verwacht van de 500m-mannen. Aan de andere kant hebben sprinters nou eenmaal starts nodig om scherp te worden. Gaan ze morgen nog een keer?
  10. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  11. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Nederland gaat nu waarschijnlijk ook 'duwen'. Als dit de altijd winnende tactiek is, dan is het onderdeel duidelijk niet langer geschikt - de afstand is te kort om echt moe op te raken als je voortdurend geduwd kan worden, er blijft geen tactiek over. Een oplossing die dan binnen handbereik ligt? Verbied het duwen van de voorste schaatser.
    strawbale vindt dit leuk.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Af en toe een duw vind ik niet zo'n punt. Wel zou het verboden moeten worden om een voorste schaatser bijvoorbeeld langer dan een hele ronde te duwen. Daarmee is de Noorwegen/VS tactiek ook wel om zeep.
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Alle Tour de France-renners gaan over op een fiets met versnellingen. Als wielrenners op deze manier met hun fiets manipuleren is het niet meer zwaar om een berg op te fietsen. Een oplossing die binnen handbereik ligt? Verbied fietsen met versnellingen in wielerkoersen.
    Jeronimo1, proeme en Marcel Vos vinden dit leuk.
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Gedeeltelijk mee eens. Ik denk met Schouten dat zij nu op een constante niveau van rond de 3.57, 3:58.. en het is aan de rest om te kijken of ze hieraan komen. Het is ook niet zo dat Voronina elke dag 3:56 rijdt/ heeft gereden.

    Op de 5 km: Roest gaat hem gewoon winnen. Als hij het dit niet jaar niet wint, dan gaat het wel een dingetje worden. v/ d Poel verwacht ik meer van op de 10 km. En Sven pakt een medaille verwacht ik ook.
  15. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Wat maakt de ploegenachtervolging nog van toegevoegde waarde als er een tactiek alle andere gaat domineren? Als dit eenvoudig blijkt in te passen en het beste is, is het gewoon medailles weggeven aan de grootste schaatslanden... Dat was het al in zekere zin, maar een ontwikkeling als deze maakt het nog erger.
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Er zijn altijd dominerende tactieken. Op de 500 meter is de dominerende tactiek volle bak schaatsen. Ik zie alleen maar het argument "ik vind duwen stom dus het moet verboden worden".
  17. Basje

    Basje Active Member

    Er moet nog altijd bepaald worden wie voorop gaat, hoe sterk de rijders zelf zijn, hoe de verhoudingen binnen het team zijn en hoe ze hun race indelen, zoals op elke afstand. Genoeg tactiek lijkt mij. Het toevoegen van duwen verandert daar niks aan.
  18. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik vind het niet stom, maar slim bedacht. Helaas vind ik het daardoor nog minder leuk om naar de te kijken= > mag van mij afgeschaft worden of samen met de MS elders gehouden.
    PS: in het wielrennen vind ik bergetappes ook veel leuker om naar te kijken dan massasprints of kermiskoersen
  19. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Schaatsen heeft 5 klassieke afstanden op de OS, een ploegenachtervolging en een MS. Tot nu toe was het idee dat die laatste twee een andere dynamiek vertegenwoordigden tov de klassieke afstanden en daarom een plek op de kalender hebben. Als dit duwen voor een verschraling van de tactiek gaat zorgen, dan is een toch al vrij karig onderdeel nog een heel pak kariger. Veel succes met het overtuigen van de IOC dat het echt een enorme toevoeging is om 8 landen een soort inrijrondje te zien schaatsen zonder zichtbare vermoeidheid en dan bijna de helft van de deelnemers te belonen met een olympische medaille.
    strawbale vindt dit leuk.
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    TP & MS ipv elk jaar een WK Allround, leve de voortgang van het mondiale schaatsen ;)

Deel Deze Pagina