WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Loting voor de vrouwen morgen is interessant, Bowe in de laatste rit tegen Lalenkova die een PR heeft staan van 1,56, denk niet dat Bowe veel aan haar zal hebben. Takagi tegen Lollo ook een groot verschil in PR's, maar Takagi wel de laatste binnenbocht. Wust tegen Shikhova, eindigt binnen, lijkt een prima loting voor Wust ervan uitgaande dat ze goed is. ADJ tegen Wiklund gaat ze denk ik ook niet veel aan hebben.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Exact wat ik zeg: hij kon niet lekker de rondes rijden die hij wilde.

    Dat hij dat laatste niet zegt is logisch (wie zou dat ooit zeggen?). En denk zelfs niet dat hij dat voelt. Maar het is een feit dat hij steeds pas kan versnellen als hij in geslagen positie is. Hij denkt hier dat het door Semerikov komt, maar dat vind ik net als Wennemars een onlogische uitleg. De uitleg dat de druk van het favoriet zijn er af is, is veel logischer.

    Ik hoop dat het niet zo is of dat hij snel leert want ik vind Roest echt een leuke schaatser, maar op het moment vrees ik dat hij de druk van moeten winnen niet aan kan.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Interessante loting.. NL'se dames allemaal laatste binnenbocht, Takagi ook... en Bowe moet die laatste buitenbocht overleven. Kan leuk worden.

    Yuskov vs Krol voor de wereldtitel met Yuskov de laatste binnenbocht. Kjeld die laatste buitenbocht..
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Waar zegt-ie dat?
    Feit? Onzin - zie o.a. #1446
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Of hij kan gewoon beroerd pieken. Beter?
  6. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Robbert de Rijk
    Kulizhnikov zou gedacht hebben dat hij de adem van Kjeld Nuis hoorde. Dus dat hij in zijn baan zat en verkeerd was gewisseld. Daarom keek hij of hij aan de kant moest.

    :)
  7. snips

    snips New Member

    Wellicht even gedacht dat hij in de verkeerde baan zat? Iets anders kan ik niet bedenken. Hij is mentaal toch wel broos.
  8. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    In eerste instantie was dat ook mijn gedachte. Alle Nederlanders eindigen ook buiten.

    Maar als je kijkt naar de tussentijden na 700 meter, dan lag in Obihiro Krol 0,7 seconde voor op Yuskov.
    En in Heerenveen na 700 meter een verschil van 1,3 seconde in Krol's voordeel.
    Zou dit wel eens een lastige 2e kruising op kunnen leveren, waar Yuskov zal moeten inhouden om voorrang te verlenen aan Krol?
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Uitzonderlijke klasse. Na de blessures en toch beetje teleurstellende OS... en dan een Visser die elke weekend maar harder bleef gaan.Om dan zo'n rit neerzetten: beginnen met 31,2 en eindigen met 32,2.. langzaamste ronde was 32,3. 2e tijd ooit.. klasse.

    Carien rijdt 6:56 en is 6 seconden verwijderd van het podium. Da's crazy... 10 seconde achter Visser ( is echt de beste nederlandse 5 km vrouw) en 12 sec achter Sablikova. Da's pijnlijk.

    Uiteindelijk hetzelfde podium als in Gangneung, alleen wisselen Visser en Sablikova van plek.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    6:44 en 6:46 dan zijn nou eens tijden. Sablikova en Visser hebben een bijzondere prestatie geleverd.
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Hier Pedersen na afloop van de 10 kilometer van het WK in 2015:

    https://twitter.com/SelvesteSkarli/status/565985985297936385

    Ik stel voor dat je morgenochtend gaat wielrennen/roeien/schaatsen tot je benen er ook zo uitzien. Praten we daarna verder over 'zooooo bang'. Als er iemand is die de afgelopen jaren bewezen niet bang te zijn om pijn te lijden, dan is het Pedersen wel. Verder is dit topsport en wil je medailles pakken en voor het naar de kl*ten rijden van je lichaam krijg je geen medaille.
    Rondje27 9, EenBrabander, strawbale en 2 anderen vinden dit leuk.
  12. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    5 seconden verschil tussen Bergsma (nr 1) en Roemjantsev (nr 5). Das een kwart punt. De enige andere afstand waar het verschil tussen plek 1 en 5 een kwart punt bedroeg, was de 500m voor mannen. En dat zonder Kramer, Bloemen, Pedersen, Tumolero om het veld in de breedte te doen groeien en met maar 12 deelnemers. Megacompetitief onderdeel.
    EenBrabander, alexander79 en Khlebnikov vinden dit leuk.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Das is waar, maar ik heb dan wel een beetje dat ik liever iemand zie winnen in een wereldtijd, dit voelt vergeleken met de andere afstanden toch een beetje als een zwak bezette afstand, omdat de tijden nou niet fantastisch zijn. Ruim 4 seconden boven het baanrecord uit 2011 is toch vrij veel, zeker gezien de andere resultaten dit weekend. Op elke afstand is er bij de mannen en vrouwen een baanrecord geschaatst (met uitzondering van de 1500 want die is nog niet geweest) en op sommige zijn zelfs meerdere onder het oude baanrecord gedoken, dan is 4 seconden boven het baanrecord en 9 seconden van het baanrecord in Thialf voor mij toch wel een teleurstelling.
  14. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Whatever, ik zei daar verder niets over. De 10km is sowieso de afstand waar de omstandigheden het meest van invloed zijn op de eindtijd volgens mij.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als dat zo is dan zou je toch juist betere tijden verwachten? De omstandigheden zijn goed, dat wijzen de andere resultaten wel uit dus dat is echt niet de reden voor de relatief langzame tijden.
  16. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Misschien komt het wel doordat de 10km niet meer zo vaak gereden wordt als jaren geleden.
    Khlebnikov vindt dit leuk.
  17. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Megacompetitief en tegenvallende winnende tijden sluiten elkaar niet uit. BRs worden gereden door topschaatsers in topvorm op hun afstand, dus was realistisch gezien alleen van Bergsma gisteren een sub 12.48 te verwachten - maar hij was niet top, dus werd het nog spannend voor goud.
    Laatst bewerkt: 10 feb 2019
    SprintMaster vindt dit leuk.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Die tijd van Bob de Jong uit 2011 was gewoon heel goed. Hij reed toen in Heerenveen op het NK zijn tweede beste race van dat seizoen net onder de 13 minuten, terwijl daar de omstandigheden net iets beter waren en Inzell ook relatief trager is. Bij gelijke vorm als in Heerenveen en rekening houdend met het relatief tragere Inzell, had ik Bergsma op 12:46 ingeschat. Roest zat er toen 7 sec. achter => 12:53. Roest was dus vergelijkbaar met Heerenveen.
    strawbale vindt dit leuk.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De seizoenslijsten voor de 1500m:

    Dames
    Dames_1500m_2019.jpg

    Heren:
    Heren_1500m_2019.jpg

    Het wordt heel spannend voor de winst. Geschatte niveau Pedersen op basis van zijn 5 km van donderdag en eerder gereden beste 1500m/5 km is 1:44.8
    strawbale vindt dit leuk.
  20. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    De enige prolongatie OS 2018 - Inzell 2019, was van de Japanse vrouwen op de TP.

    500(m): Lorentzen 2e
    1000(m); Nuis 3e
    5000(m): Kramer 3e
    10000(m): Bloemen DNQ

    500(v): Kodaira 2e
    1000(v): Ter Mors DNS
    3000(v): Achtereekte 4e
    5000(v): Visser 2e

    Kijken of dat op de 1500 nog gaat veranderen, anders zouden alle klassieke afstanden een andere winnaar hebben.

Deel Deze Pagina