Kaartverkoop WK Allround Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Schaatsfan86, 3 dec 2006.

  1. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Heb het inmiddels op m'n weblog geplaatst en zal het ook op m'n website zetten
  2. Ina

    Ina New Member

    Vind ik ook, echt geweldig al die acties! :D Hopelijk levert het wat goeds op. Ik heb helaas geen eigen website, anders had ik de link er ook opgezet. Heb wel vandaag een uitgebreide mail naar de KNSB gestuurd, en ze hebben hem in ieder geval geopend, aan de leesbevestiging te zien. :wink:
  3. Ina

    Ina New Member

    Nou, dat zou toch wel helemaal erg zijn als dat ook nog zo zou zijn. Dan zorgen ze maar dat er hoe dan ook extra kaarten komen! Maar de kaarten voor zaterdag waren wel na 5 minuten uitverkocht, dus het lijkt me dat de website daar in ieder geval wel op tijd stopte met verkopen.
  4. Peet

    Peet New Member

    Wat een belachelijke toestand is dit zeg!!!! Ik heb kaartjes kunnen krijgen voor de vrijdag, maar nu ik weet dat er te veel kaartjes zijn verkocht durf ik mijn mail helemaal niet meer te openen. Het zou toch helemaal balen zijn als ik vandaag of morgen een berichtje krijg waarin staat dat ik onterecht kaartjes toegewezen heb gekregen. Heb ik me voor niets blij gemaakt!! Laten we hopen dat het volgend jaar allemaal een beetje beter geregeld gaat worden. Misschien dat alle acties waar iedereen zo hard aan werkt hier een beetje aan bij kunnen dragen. In ieder geval wens ik iedereen heel succes!!!!
  5. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Toch ook nog even zeggen dat jullie met topacties bezig zijn! Als er ook nog spandoeken komen te hangen en dit tafereel aandacht krijgt van de NOS zal dit wanbeleid toch moeten veranderen. Helaas duurt het nog een tijdje voordat er weer een WK-allround zal zijn in Thialf.

    Mensen die wel een kaartje hebben weten te kopen: schreeuwen voor het heel het forum, en veel plezier!! :wink:
  6. schaatsgek

    schaatsgek New Member

    kaartverkoop

    Wij lazen dat jullie een bericht willen sturen naar de NOS.
    Als je op onze site kijkt kun je onder nieuws lezen dat wij dat vandaag ook al gedaan hebben.
    Ook hebben we andere media geinformeerd over het wanbeleid van de kaartverkoop.
    Je kunt ook de reactie van het NOC/NSF en van NOS studio sport lezen.
    We hebben tevens gisteren een mail gestuurd aan de Algemeen Directeur van de KNSB [email protected].
    En nav van het telefoontje dat ik had met een medewerkster van de KNSB aan de, volgens haar verantwoordelijke persoon over de kaartverkoop, [email protected]
    Ook heb ik een mail gestuurd naar de ISU.
    We vinden het erg goed dat zoveel echte schaatssupporters het wanbeleid van de KNSB niet pikken en actie ondernemen.
  7. simpleskate

    simpleskate Member

    Lisan,

    Heb jij al een persbericht, eventueel wil ik het vanvaond wel maken. Ik vier toch geen Sinterklaas vanavond, dus voor mij maakt het niet uit.
    Laat even hier weten, of per PB.

    Jan
  8. Thialfgirl

    Thialfgirl New Member

    Ik heb ook het actie banner op me weblog gezet. :D De actie vind ik helemaal top
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Mooie website Sabine, Jan en Lisan, heb er net mijn berichtje op gezet. Weet je wat ik mij net zat te bedenken: iemand die zich hieraan waarschijnlijk ook kapot aan ergert lijkt mij Bart Veldkamp. En omdat hij vaak op tv is als analyst kunnen we dit misschien onder zijn aandacht brengen. Misschien dat het nog een beetje indruk maakt als hij hier boos om wordt. Maar heeft hij nog een website of een e-mail adres dat bekend is?

    Vandaag heb ik het niet eens meer geprobeerd om kaarten te krijgen voor zondag, ik had allerlei vergaderingen op het werk en kan het daar ook niet goed maken om uren achter internet te zitten. En ik geloof dat ik daar goed aan heb gedaan, als ik dit allemaal zo lees.

    En wat een ongelofelijke blunder dat de site nog kaarten heeft verkocht die niet eens meer beschikbaar waren! Ik neem aan dat deze mensen wel alvast betaald hebben via Ideal, dus daar krijgen ze nog een kluif aan omdat geld weer terug te boeken en die mensen te berichten. Wat een soap is dit zeg!
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Re: kaartverkoop

    Zeker een goede actie, maar wij sturen ook nog een mail, hoe meer hoe beter.
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat van Bart Veldkamp is een goed idee! Ik zal morgen eens gaan speuren of ik iets kan vinden om met hem in contact te komen.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Re: kaartverkoop

    Deze twee fijne KNSB heren heb ik ook nog maar even een mailtje gestuurd. Je weet nooit of het helpt of niet.
  13. schaatsgek

    schaatsgek New Member

    Re: kaartverkoop

    Ja hoe meer mails hoe beter, laten ze bij de KNSB maar knettergek worden van al die mails
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb al gezocht op google maar kan vooralsnog niets vinden. Als ik wat vind dan laat ik het wel even weten. Als iemand weet waar ie woont kan ik ook een brief sturen natuurlijk.
  15. schaatsgek

    schaatsgek New Member

    bart heeft een eigen site www.bartveldkamp.nl
    zijn email is [email protected]
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Op www.bartveldkamp.nl kwam ik een e-mail adres tegen, daar heb ik een mail naartoe gestuurd met het verzoek of hij hier tijdens analyses iets over kan zeggen. Geen idee of deze mail vaak gelezen wordt en of het nog actueel is, maar ik heb in ieder geval iets geprobeerd, en dat lucht alweer een beetje op.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dit bericht las ik pas nadat ik mijn vorige bericht had geplaatst. Maar dit is inderdaad het adres waarheen ik het heb gestuurd. :D
  18. Lindekh

    Lindekh Member

    Ik was al een beetje begonnen met een persbericht. Ben nu druk met een opdracht voor school dus het is nog niet af. Ik kan het eventueel wel sturen naar een emailadres dat jij het afmaakt?
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik kreeg net een mail van F. Bieleman van de KNSB, er wordt dus wel gereageerd. Omdat ik het niet eens was heb ik weer een mail terug gestuurd. Ze zijn dus bij de KNSB zo langzamerhand wel op de hoogte dat we knap teleurgesteld zijn.
  20. simpleskate

    simpleskate Member

    Voor iedereen die aan een persbericht dacht: Ik heb een opzet gemaakt en die naar Linde gestuurd. Ik wil graag iedereen vragen om commentaar dan wel verbeteringen/wijzingen.

    Jan

    Persbericht - Uitgegeven door de actiegroep rondom de site www.volgendjaarwelkaartjes.tk

    Namens de schaatsfans die verwoede pogingen hebben gedaan om kaartjes te bemachtigen voor het WK Allround Schaatsen in Heerenveen op 9, 10 en 11 februari 2007, doen wij een persbericht uitgaan, aangezien wij het absoluut niet eens zijn met de gang van zaken rond de kaartverkoop van dit toernooi.

    Het is al jaren een bekend feit, dat bij elk groot toernooi, een deel van de plaatsbewijzen wordt verdeeld onder officials, sponsors, en bondsleden. Op zichzelf hebben wij daar ook geen bezwaar tegen. Een en ander dient echter wel in verhouding te staan tot het aantal plaatsen dat het stadion heeft. En naar ons idee is dit hier absoluut niet meer het geval.

    Tot vorig jaar was het zo, dat de kaarten verkocht werden aan diegenen die een bestelformulier hadden gedownload en opgestuurd naar de organisatie. Deze inzenders kregen al dan niet kaarten toegewezen. Tot nu toe is dat altijd vrij redelijk verlopen. de kaartverkoop startte ergens in september, en de meesten wisten dat ook.

    Dit jaar heeft de KNSB de verkoop uitbesteed aan het Thialf-stadion. Deze heeft de verkoop via Internet geregeld. Op zich is dat niet verkeerd, maar dit pakte toch wel heel anders uit. In de afgelopen maanden is het volgende gebeurd:

    = Augustus 2006 - Op de site van de KNSB staat vermeld dat de verkoop van kaarten voor het WK Allround zal starten na de zomer.

    = September 2006 - Op de site van de KNSB staat vermeld dat de verkoop zal starten medio September. Dit gebeurt niet, en eind September komt het bericht, dat de verkoop wordt overgeheveld naar de site van Thialf.

    = Oktober 2006 - Op de site van Thialf wordt een item aangemaakt, waar staat dat de verkoop voor het WK Allround zal starten medio oktober. Als men wil weten wanneer de verkoop precies start, moet men zich abonneren op de Nieuwsbrief van de KNSB. De fans checken de site van Thialf tientallen malen per dag, maar de verkoop start nog steeds niet.

    = November 2006 - Op de site van Thialf wordt het bericht veranderd in : De kaartverkoop voor het WK Allround zal binnenkort beginnen. Volkomen onduidelijk wanneer "binnenkort" is.

    = December 2006 - Op zondagavond 3 december krijgen de leden van de KNSB-Nieuwsbrief een mail, hoewel niet iedereen die heeft ontvangen, waarin staat dat de verkoop de volgende ochtend, 4 december om 10.00 uur zal beginnen. Op de KNSB-site staat ook een nieuwsbericht, dat van de 10.750 kaarten er maar 750 in de losse verkoop naar de supporters gaan. Tevens verduidelijkt men de verdeling van de overige kaarten, waarbij men zich al verontschuldigt, dat er zo weinig kaarten naar supporters gaan.
    Op 4 december om 10.00 gaan de kaarten in de verkoop, maar er zijn alleen staanplaatsen te krijgen, en ook alleen maar voor vrijdag en zaterdag. Ook rolstoelplaatsen zijn niet te krijgen, waardoor mensen die slecht ter been zijn, al meteen zijn uitgesloten.
    Omdat iedereen tegelijk kaarten wil kopen, raakt de server overbelast, en kan de drukte niet aan. Vrijwel niemand slaagt erin kaarten te bestellen. Voor zondag heeft nog niemand kaarten kunnen bestellen.
    Later op de dag volgt een bericht, dat op 5 december kaarten voor zondag in de verkoop zullen gaan. De mensen die op de 4e kaarten hebben besteld, en een notificatie voor kaarten op zondag hebben, krijgen een mail met een link, om op de 5e kaarten voor zondag te bestellen. Deze link was echter foutief en werkte niet. Omdat dit bij iedereen zo was, slaagde vrijwel niemand erin om kaarten voor zondag te bestellen.

    Zoals uit het bovenstaande blijkt, kunnen wij niets anders concluderen dan dat deze gang van zaken is gebaseerd op WANBELEID. Daar komt nog bij dat de uitvoering dermate amateuristisch en krakkemikkig is, dat dit de KNSB en Thialf volstrekt onwaardig is.

    Dit alles samennemend komen wij tot de volgende actiepunten:

    1. De verkoop van kaarten voor een seizoen dient elk jaar op dezelfde datum te beginnen, en van te voren te worden aangekondigd. Dit geldt voor alle wedstrijden van een heel seizoen.

    2. Het aantal kaarten dat geclaimd wordt door sponsors, bonden en officals dienst sterk te worden gereduceerd. Het kan nooit zo zijn, dat slechts 7% van de stadioncapaciteit naar gewone supporters gaat. Dat verdienen de supporters niet, en dat verdienen de schaatsers ook niet.

    3. Het moet te allen tijde mogelijk zijn, om zitplaatsen en rolstoelplaatsen te bestellen, voor mensen die niet zo lang kunnen staan. Vooral voor ouderen is dit een groot probleem, en anders hebben zij nooit de kans bij een toernooi aanwezig te zijn.

    4. Het verdelen van kaarten aan gasten van sponsors is een vorm van stimuleren van de zwarte handel. Het blijkt iedere keer weer, dat vlak voor een toernooi vele kaarten opduiken op Marktplaats.nl, en wel voor 3 of 4 keer de normale prijs. Aangeboden door mensen die kaarten van een sponsor hebben gehad, hier niet in geinteresseerd zijn, en over de ruggen van fanatieke fans geld proberen te verdienen.

    5. De informatievoorziening omtrent de kaartverkoop moet veel en veel beter. Gedurende de maanden is er voortdurend onduidelijkheid, of worden toezeggingen die op websites staan niet nagekomen. Dit is absoluut onaanvaardbaar en moet hard worden aangepakt.

    6. De uitvoering van een en ander moet ook sterk worden verbeterd. Er worden vele organisatorische fouten gemaakt, die zeer amateuristisch overkomen. Ook hieraan moet hard worden gewerkt.

    Wij schrijven dit persbericht, omdat wij willen voorkomen, dat wij in de marge van het langbaanschaatsen terechtkomen. Terwijl het juist de fanatieke supporters zijn, die deze sport groot hebben gemaakt. Dankzij ons bestaat deze sport. En die laten wij ons niet afpakken.
    Sponsors en bondsbestuurders maken nog steeds de grote denkfout, dat ze denken dat enthousiasme en passie voor de sport, te koop is. En dat is niet zo. Die is niet te koop. Die is er, of die is er niet.
    Wij willen voorkomen, dat de speciale sfeer, die er tot nu toe altijd in Heerenveen is, dat die behouden blijft. Als deze gang van zaken zo doorgaat, zal het niet lang meer duren, voor deze sfeer verdwenen is. Terwijl juist de schaatsers zo graag in Heerenveen rijden, vanwege die sfeer. Niet alleen elke Nederlandse schaatser zal dat beamen, maar ook elke buitenlandse.

    Wij roepen de KNSB op, om deze actiepunten serieus te nemen, en hiermee echt iets te doen, omdat het anders binnenkort afgelopen is met de ons zo geliefde sport.




    Tot zover mijn idee. Volgens mij is er geen woord Frans bij. Mochten jullie nog andere ideeën, verbeteringen hebben, dan graag.

    Groetjes,
    Jan

Deel Deze Pagina