Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

  1. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Ik zeg niet dat Wust een probleem was maar alleen dat het onderling niet allemaal even soepel liep bij JL. Daarnaast is er door collega's van Ireen achter haar rug om gelekt over het plan voor komend seizoen. Die ervaringen zouden wel eens een reden kunnen zijn om gewoon voor een ander stel collega's te gaan.
    Laatst bewerkt: 1 mei 2018
  2. Spruit

    Spruit Active Member

    EenBrabander vindt dit leuk.
  3. Mikay

    Mikay Active Member

    chicagodude vindt dit leuk.
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Wil meer conditie kweken lees ik in het AD. Interessante optie voor de TP (zeker gezien zijn toch al niet beroerde 3km).

    Voor Nuis wordt het zo wel penibel inderdaad. Lijkt geen andere keus te krijgen dan zijn oude contractaanbod te aanvaarden (voor zover deze niet reeds vervallen is). Mogelijk een kleine salarisverhoging zodat hij voor de buitenwereld niet al te veel gezichtsverlies lijdt. Toch zou ik zeggen; kom op Red Bull Schaatsteam!

    (buiten de ongezondheid van energiedrankjes en dergelijke lijkt het mij een fantastische sponsor. Doen in het voetbal en Formule 1 prachtige dingen die de rijkste olie-sheiks ter wereld de grootste moeite kost.)
    G1ant vindt dit leuk.
  5. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Aldus geschiedde.....

    Voor Krol wel logisch, hij had bij Plantina tenslotte echt alleen maar pure sprinters om zich heen.

    Ik denk eerlijk gezegd nu niet meer dat Nuis nog bij TLJ blijft....Ze hebben eigenlijk voor alle onderdelen nu troeven in huis. Otterspeer/Krol voor de 1000, Krol/Roest voor de 1500.
    Nuis er nog bij kan natuurlijk zeker nog wel, maar ik ben bang voor hem van niet.

    Nuis heeft misschien onderschat hoeveel andere schaatsers TLJ tegelijkertijd mee in gesprek is geweest.
    Laatst bewerkt: 1 mei 2018
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Als ik TLJ was zou ik nu nog inzetten op nog een sprinter. Enige toernooi waar ze misschien gaan ontbreken is het EK/WK sprint. Smeekens teveel 500m man en Otterspeer geen zekerheid. Nu hebben ze elke afstand op het NK (en WK?) afstanden een goede kanshebber, veel publiciteit op het NK, EK en WK Allround. Alleen voor het EK en WK sprint missen ze een man. Nuis is daarvoor natuurlijk prima, maar ook Verbij of Ntab zou een geweldige aanwinst zijn en wellicht een stukje goedkoper. Ze hebben ook geen vrouwelijke sprinter, maar die zijn natuurlijk kwalitatief minder en je zou er dan gelijk 2 moeten aantrekken.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  7. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Ik denk dat TLJ niet meer in Nuis geïnteresseerd is. De anderen zijn heel veel goedkoper en ook jonger dan Nuis die dit jaar 29 wordt.

    Overigens blijft het bij Platina ook oorverdovend stil wat nu de plannen zijn, het is allemaal erg vaag.
    Laatst bewerkt: 1 mei 2018
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mwoa, misschien niet geweldig maar ze rijden toch prima samen in de TP. Ze hoeven ook geen dikke maatjes te zijn binnen een team, en gewoon profesisoneel samen trainen zal toch wel gaan lijkt me.
    Wust en Ter Mors samen in een ploeg zie ik idd ook niet gebeuren, maar waarom weet ik niet eigenlijk. Misschien omdat de media/hier op het forum er vaak geschreven wordt alsof het aartsrivalen zijn, en dat Wust haar als 'bedreiging' zou zien, maar of ze er zelf ook zo instaan vraag ik me af.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als je iemand wil verslaan moet je niet bij diegene in de ploeg gaan zitten. Dat geeft alleen maar gedonder, zie de Jong bij JL, zie Blokhuijsen destijds bij TVM. Daarom gaat Bosker ook niet bij Kramer in de ploeg zitten.
  10. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Opvallende move, die had ik niet verwacht. Al denk ik wel dat Thomas bij TLJ past. Serieuze jongen, harde werker, teamplayer, goede fietser. En inderdaad een beetje de brug tussen de sprinters en de allroundersploeg. (M.a.w.: Kramer en Roest zullen hier ook bij mee zijn voor hun snelheidswerk richting 1500 meter). Ook Nuis (als ie blijft) heeft nu een maatje die zich op ongeveer dezelfde afstanden richt. Dat had ie niet. Toch had ik eerder Verbij verwacht en die geruchten waren er toch ook? Ik denk niet dat dat nog doorgaat.

    Of gaat er idd een nieuwe ploeg komen met Nuis en Verbij (en Ter Mors of Wust) als kopstukken?
    Lisan vindt dit leuk.
  11. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Verbij zou natuurlijk nog de laatste bij TLJ kunnen worden, en zou ook wel in dat team passen denk ik, kan goed met Smeekens trainen.
    Oh en met Otterspeer ook natuurlijk...heb nooit gesnapt dat Otterspeer zich puur op de sprint heeft gericht, vond hem toch altijd meer Nuis-type...maar goed.
    G1ant vindt dit leuk.
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Kan zeker nog. En ik weet ook niet hoe rekbaar dat getal van Orie is. Maar het is wel opvallend dat ze nu eerst met Krol komen. Dan komen ze er met Verbij waarschijnlijk toch nog niet uit of speelt er iets anders.
  13. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Het merkwaardige is dat met name de gouden medaillewinnaars van Korea overblijven. Nuis, Wust, Ter Mors en Visser zijn samen goed voor vijf van de zeven gouden plakken. Of ze vragen te veel, of ze hebben meer onderhandelingsruimte dan de rest of er is nog een topploeg in de maak. Opvallend is dat de dames alle drie zwijgen als het graf.
    Laatst bewerkt: 1 mei 2018
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Visser en Ter Mors zwijgen toch helemaal niet? Visser is bij BNR op de radio op zoek geweest en heeft nog wel wat programma's afgelopen en van Ter Mors staat me vooral deze wanhopige oproep bij: https://sportnieuws.nl/schaatsen/mors-ongekend-succevol-seizoen-op-zoek-naar-sponsoren/. Dat is wel de meest wanhopige actie tot nu toe van alle schaatsers.
    G1ant vindt dit leuk.
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    De eigenschappen die jij hier benoemt, maakt ook dat Thomas minder opvallend is. Ik heb erg met hem te doen gehad afgelopen seizoen. Hij had steeds pech. Ik ben dan ook erg blij dat hij nu in ieder geval de zekerheid heeft van het hebben van een ploeg en ook niet de minste ploeg. Dit team heeft de rijders voor het uitkiezen. Dat ze de waarde van Thomas zien, vind ik ontzettend leuk.

    Persoonlijk denk ik dat Nuis hiermee nog verder weg is van TLJ. Bedoel Nuis is wel tweevoudig Olympisch Kampioen maar is ook een concurrent op de afstanden waar Thomas goed is en de concurrentie überhaupt hoog is.
  16. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Ik bedoelde te zeggen dat ze alle drie niets loslaten over de stand van zaken. De verhalen van Wust over een eventuele nieuwe ploeg zijn niet van haar zelf afkomstig, Ter Mors heeft na die oproep nooit meer iets van zich laten horen en Visser heeft een paar keer een interview gegeven zonder ook maar iets los te laten over de nabije toekomst .
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Als er niks bekend is kun je ook niets loslaten. Visser twitterde 7 april nog dat ze een voorlopig sponsorloze toekomst had, daarna heeft ze nog maar 1 tweet verstuurd. Ter Mors is nu op vakantie sinds 13 april, 28 maart retweete ze nog een oproep tot sponsoring van haar.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Geduld is een schone zaak. Ik vind het wel terecht dat ze alle mogelijkheden willen verkennen. Een Olympisch kampioen vertegenwoordigt een bepaalde waarde, ook al is de markt nu slecht. Het betekent echt niet dat ze dan maar met alles genoegen moeten nemen.
    m_90, chicagodude en Paul Lamote vinden dit leuk.
  19. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Dat is natuurlijk ook waar, en zeker deze toppers hebben sowieso natuurlijk wel wat inkomen via het NOC*NSF, en sommigen (misschien alle?) hebben nog wat extra inkomsten via prive-sponsors en/of endorsement deals.
    Ze kunnen het wellicht dan ook nog wel een tijdje afwachten wat er uit gesprekken voortkomt. Visser gaat trouwens toch 'gewoon' naar school tot de zomer?
  20. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Visser is nog tot juli bezig met haar laatste practica op de VU dus die heeft inderdaad wat minder haast te meer omdat ze nu goedkoop bij pappie en mammie kan wonen. Dat is natuurlijk anders voor schaatsers met een dikke hypotheek.
    Laatst bewerkt: 1 mei 2018

Deel Deze Pagina