uitslagen 20-22 oktober 2006

Discussie in 'Lange baan' gestart door Tuttifrutti, 20 okt 2006.

  1. SkateNowWorkLater

    SkateNowWorkLater New Member

    Jammer dat niet veel meer marathonrijders langebaan rijden, bij mijn weten is dit namelijk maar een klein groepje dat wel eens een 5km of een 10km rijdt. Niet dat ze meteen 'mee' zouden doen, maar bijvoorbeeld een Kurt Wubben rijdt toch een goede 5km.
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    De meesten die het zouden kunnen hebben het al wel eens geprobeerd. Angenent, Rozendaal, Landman, Jeroen de Vries, Joost Juffermans, Kurt Wubben, Jan van Oostrom. Ik zou alleen Heideman in vorm nog wel eens een 5km willen zien rijden. En Arjan Smit, die volgens mij ook behoorlijke 1500 zou kunnen rijden.

    Maar je hebt gelijk, veel marathonschaatsers hebben een prima 5km in de benen. En een 10 zou ik de meesten ook graag willen zien rijden.
  3. joke

    joke New Member

    Heeft Henk Angenent afgelopen seizoen niet geprobeerd zich te kwalificeren voor de Olympische 10 km of was dat alweer 4 jaar geleden?
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Hij was idd aanwezig op het OKT in dec 2005 en deed een poging tot zich te kwalificeren wat mislukte.
  5. Sluuman

    Sluuman New Member

    Ik vind het aan de ene kant behoorlijk klote dat die marathonrijders gaan langebaan schaatsen. Als zo'n beste man zich wel plaatst voor de worldcups en dan ten koste van een langebaan schaatser die er voor leeft (tuitert, kramer) dan vind ik dat bijzonder zuur. Die jongens trainen het hele jaar ervoor. Al helemaal als het om olympische kwalificatie gaat. Niet dat ik het hun niet gun maar je krijgt al snel zo'n idee van "een marathonschaatser die eventjes komt kijken en vervolgens de langebaanschaatsers naar huis rijdt".

    Dat wou ik ff kwijt :roll:
  6. Stivà

    Stivà Member

    Wat mij opvalt is dat dit seizoen eigenlijk van de marathonrijders alleen mannen uit de TNT ploeg wedstrijdjes langebaan rijden, allemaal rijders dus die bij henk angenent zitten. en ze doen het nog goed ook, joost juffermans rijdt ook geen beroerde tijden dacht ik
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Dat mag je kwijt willen, maar ik vind het een vreemde reactie. De marathonschaatsers trainen er net zo hard voor, en als ze dan in een kwalificatiewedstrijd sneller zijn dan verdienen ze het. Zo werkt het in de sport. Dan moet de rest maar harder rijden.
  8. joke

    joke New Member

    Helemaal mee eens. Zelfs als er iemand uit de de edele damsport zou komen en zich reglementair zou weten te kwalificeren, mag 'ie van mij. :) En oud hoeft ook geen plaats te maken voor jong. Als jong snel genoeg schaatst, plaatst jong zich vanzelf.

    Trouwens vanuit de marathon komen geluiden als : 'jammer dat jongens van de lange baan als voorbereiding even gaan marathonnen, als het NK afst. er is, zijn ze weer weg. (Ploeg Mijnten)
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ben het ook helemaal met G1ant en Joke eens, de snelsten verdienen het om wedstrijden te rijden, waar ze ook vandaan komen.
  10. sharky

    sharky New Member

    Zeker weten, waarom ook niet. Had Gretha Smit dan maar niet destijds een keer een lange baan wedstrijd moeten proberen? Als je hard kan heb je alle recht om mee te dingen voor de toernooien, per slot van rekening moet je zeker in Nederland van goede huize komen om een plaatsje voor een internationale wedstrijd.
  11. Nu we het toch over Gretha hebben. Iemand een idee of ze het NK allround gaat rijden enzo?
  12. Sluuman

    Sluuman New Member

    Ben ik het mee eens, ik kan ook absoluut in jullie mening komen. Ik kan mij ook goed voorstellen dat het andersom gebeurt.. Met een langebaanschaatser die even een paar marathonnetjes meepikt en die wint.
    Ik wou ff checken wat jullie ervan vinden :)
  13. Nick

    Nick New Member

    Ik dacht dat het inmiddels al wel duidelijk was dat dit niet meer voorkomt, als zelfs een groot kampioen als Ritsma moeite heeft om bij de eerste 40 te rijden.
  14. Sluuman

    Sluuman New Member

    mwah kijk naar foske tamar vd wal..

    maar we zitten wel lekker offtopic nu. ik hou me er vanaf nu over stil

    ajuus :lol:
  15. Nick

    Nick New Member

    ja daar heb je een punt. Ik dacht even niet verder dan de heren :oops:
  16. umpire

    umpire Member

    goh, wat een herentijden van Anni, en Grodum die maar es een 500m rijdt :D .

    Maar over Angenent, dit jaar geen langebaan meer zeker?

Deel Deze Pagina