Wedstrijden januari 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 4 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    Die kan niet in zijn eentje 3 plekken binnenhalen. Daarvoor moeten er 3 Nederlanders bij de top-zoveel zitten. Moeten Kramer en Blokhuijsen daar zelf voor zorgen (samen met de 3e deelnemer die op het NK bepaald wordt) of moeten anderen dat opknappen?
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  3. seppe

    seppe Active Member

    Helaas wel degelijk een Nederlander. Geboren, wonend en schaatsend in Nederland, ook lid van een/mijn Belgische shorttrackclub, onbegrijpelijk dat dit kan. Heel sneu voor die niet nader genoemde 4de op de 1500m :)
    Nickel vindt dit leuk.
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Er hoeft nog maar 1 plek veilig gesteld te worden - Nederland heeft al toegewezen gekregen op basis van behaalde resultaten op de WKs Sprint en Allround 2016: 2 plekken ieder voor WK Sprint m/v en WK Allround m/v - see ISU Communication 2033: http://static.isu.org/media/378427/2033-entries-isu-championships-2017.pdf

    Tevens zijn volgens Nederlandse selectie regels Kramer en Blokhuijsen al zeker (want bij eerste 3 op EK Allround 2017), evenals Wüst en De Jong; en Ter Mors evenals Verbij en Nuis voor WK Sprint, lijkt me.

    Dus hoeven in Berlijn 'slechts' de resp. 3e startplekken behaald worden. En de kandidaten om die (eventuele) 3e plekken in te vullen worden tijdens het NK Allround/Sprint bepaald, vandaar dat bijvoorbeeld Wüst bij het NK Sprint meedoet en Ter Mors bij het NK Allround.

    Wie in Berlijn die resp. 3e plekken moet gaan behalen weet ik niet, maar voor de hand ligt dat dat degenen zijn die op het NK Sprint/Allround de winnaars worden (of de nrs 2 als de winnaars niet naar het WK Allround/Sprint willen). Dus Roest en Ter Mors/? voor WK Allround; Wüst en/of De Neeling / ? voor WK sprint; 3e sprinter bij de mannen ligt helemaal open, lijkt me.
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    zie http://schaatsforum.nl/index.php?threads/wedstrijden-januari-2017.9846/page-4#post-247789
  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    En de Amerikanen hebben op de Sprint al 2x twee startplekken (m/v), dus hoeven hun sprinttoppers niet per se naar Berlijn te sturen; voor het WK Allround hebben ze geen plekken, maar geven daar, i.i.g. voor de vrouwen, geen prioriteit aan en sturen niet hun beste allround(st)er naar Berlijn (los van het feit of die zich overigens wel zouden hebben kunnen kwalificeren voor het WK Allround aldaar)
  7. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Maar dat moet wel door drie personen geschieden. Met Krol en Nuis op de 1500 mag er dus niemand een stommiteit uithalen (zoals vorig jaar Stroetinga).
    Kramer zal de combinatie doen maar welke andere twee, Blokkie??, Roest, De Vries??
  8. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Uit de regels voor WK-plaatsen:
    "For ISU Members that have been pre-allocated quota places based on results from the preceding Championships, their best ranked Skaters from the SQRL corresponding to the number of these pre-allocated quota places, will be disregarded for the further allocation of quota places;..."
    De beste 2 Nederlanders in die rangschikking (over 500+1000/1500+3/5000) in Berlijn 'tellen niet mee' (voor de toewijzing van plaatsen). Nederland wint alleen een derde startplaats op de WK's als de derde Nederlander goed genoeg presteert. Het is dus zaak om dermate goede rijders op te stellen, dat er drie Nederlanders binnen de beschikbare plaatsen eindigen in Berlijn.
  9. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Volgens de selectienormen degenen die zich geplaatst hebben voor de WK's.
    In Berlijn rijden Kramer, Blokhuijsen en de derde WK-man (via NK komend weekend) de 1500 en de 5000 meter.
    Dat geldt ook voor de rijder die het net niet haalt (en normaal gesproken de reserve voor de WK's wordt)
    Verder zijn (door de World Cup stand) Nuis en Bergsma al geplaatst voor de 1500 resp. 5000 meter.
    Er rijden dus 4 rijders het SQRL-klassement als het goed is.

    Krol is niet geplaatst voor de 1500 meter in Berlijn. En hij kan zich daar ook niet alsnog voor plaatsen, omdat hij de NK Allround niet rijdt. Hij kan wel als reserve worden aangewezen.
    Laatst bewerkt: 17 jan 2017
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    OK.
    Wie zijn er geplaats op de 1500: Nuis, Kramer
    en wie op de 5000: Kramer, Bergsma
    Nog meer.
  11. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Voor de 1500 in Berlijn op dit moment: Nuis, Kramer, Blokhuijsen.
    Voor de 5000 in Berlijn op dit moment: Bergsma, Kramer, Blokhuijsen.
    De overige 2 plaatsen gaan naar de 2 beste niet-voor het-WK-geplaatste rijders van het eindklassement van het NK Allround. (oftwel: de beste 2 van het NK Allround, waarbij Blokhuijsen niet meetelt. Kramer, Nuis en Bergsma doen niet mee aan het NK Allround).
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

  13. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Bij de vrouwen zijn geplaatst:
    Voor de 1500 in Berlijn op dit moment: Leenstra, Wüst, de Jong.
    Voor de 3000 in Berlijn op dit moment: de Jong, Wüst
    Indien Jorien ter Mors de 1500m in Berlijn wil rijden, zal ze dus in de top 2 moeten eindigen op het NK allround. Als dit haar lukt zal ze ook de 3000m moeten rijden om de 3e startplek voor Nederland veilig te stellen. Daarnaast zal ze ook de 500m en 1000m rijden om de 3e plek op het WK sprint veilig te stellen. Dat zou dan een druk weekend worden als Ter Mors top 2 op het NK allround haalt. En de 500m en 1000m staan zelfs twee keer op het programma. Voor het veiligstellen van de 3e startplek hoeft ze beide afstanden maar 1x te rijden, maar als ze ook op deze afstanden wil uitkomen bij de wereldbekerfinale zal ze veel punten moeten vergaren en deze dus wel moeten rijden.
    EenBrabander en SprintMaster vinden dit leuk.
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    In Sanok waren afgelopen weekend de Poolse sprintkampioenschappen. Op de baan lag bijna meter sneeuw. Welkom in Polen. Kampioenen uiteindelijk niet verrassend. Nogal en Czerwonka. Artur Was reed weer niet mee.

    Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  15. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Eigenlijk wel een beetje vreemd dat Sven Kramer en Jan Blokhuijsen er invloed op hebben of er een derde Nederlander mag starten. Ze kunnen er immers belang bij hebben dat deze derde Nederlandse concurrent zich niet plaatst. Dit geldt natuurlijk ook voor de sprint en vrouwentoernooien.

    Misschien beter om de Nederlander die zich tijdens het EK niet heeft weten te plaatsen voor een WK, samen met de nummer 1 en 2 van het NK, in Berlijn te laten strijden om een start- en reserveplek. Die zijn dan tenminste alle drie gemotiveerd.
  16. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Met een goed resultaat zal een top 12 bij de 1000m geen probleem zijn. Op de 500m is dat de vraag, maar heeft ze daar iets te zoeken. De 1500 mag ook geen probleem zijn maar dan moet ze daarop nog wel mogen starten. Het wegvallen van de WC in Heerenveen weegt zwaar.
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Zal Sven niet gemotiveerd om een goede 5000 af te leveren. En dan moet hij het wel heel slecht doen op de 1500.
    Blokkie zal ook een wanprestsatie moeten leveren of vallen. Stroetinga haalde het ondanks val en daarna matig vervolg net niet.
    Een wanprestitie is niet bepaald professioneel ik vraag me af hoe de sponsor van Blokhuijsen daarover denkt.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    wanprestatie*

    Dat is wel een erg hoog sneeuwrandje.
    chicagodude en leenstrafan vinden dit leuk.
  19. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat is wat we vorig jaar zagen en vind ik geen goed idee. De direct geplaatsten van het EK rijden vaak ook het WK Afstanden en dan is het goed om nog een keer een wedstrijd te kunnen rijden. Daarnaast zagen we vorig jaar dat Linda de Vries het WK Allround haalde omdat ze in de B-divisie startte. Het is dus ook geen representatieve manier van selecteren voor het WK Allround.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    hoe schaats je dan? :O
    EenBrabander vindt dit leuk.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina