WK Afstanden 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 16 nov 2015.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Marrit Leenstra dit weekend 7e, 6e en 1e. Op de individuele afstanden komt het er weer niet echt uit, maar ze eindigt wel achter absolute wereldtoppers. En ja, toch een gouden medaille gewonnen.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  2. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ben ik niet met je eens. Marrit Leenstra staat gewoon waar ze hoort te staan. Op de 1000m en 1500m staan toch eigenlijk alleen maar schaatssters voor haar waarvan we al jaren weten dat die beter zijn dan haar. De enige kritiek die je kunt hebben, is dat ze op kampioenschappen niet boven haar zelf uitstijgt.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  3. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Wat een dwaas is Herbie toch !
    Iedereen die wist dat Jorien had gewonnen ,toen de 2 Amerikaanse na haar eindigen en dan begint hij te roepen dat Sablikova hier kan gaan winnen en het dus heel spannend is pffff
    Eergisteren tijdens de 5 km, toen iedereen wist dat Sablikova en niemand anders dan zij zou gaan winnen , toen schreef hij haar nog af en toen had Kleibeuker in zijn ogen gewonnen
    Die man is zo ondeskundig en onprofessioneel , om gek van te worden
    Bastiaan83 en De Keizer vinden dit leuk.
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    Nou en ? De 500 zal ze nooit winnen. Op de 3km kan ze in goede doen Sablikova en Wüst wel verslaan voor goud op OS en/of WK. Heeft ze bovendien meer aan met het oog op de 5km bij een allround tournooi als ze dat een keer zou willen.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ter Mors, Wüst, Richardson, Wüst en Sábliková zijn ook gewoon vijf ongelooflijke megatalenten. Die versla je niet zomaar hè.
    ZeeKoei, Elina en De Keizer vinden dit leuk.
  6. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Sorry realiseer ik me nu. Was iemand anders.
    OK geen allroundster. Maar ik durf wel te beweren dat als ze dit jaar mee zou doen dat ze dan met gemak in top drie eindigt en dan ben ik voorzichtig.
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    In potentie is Ter Mors gewoon de beste van de hele wereld van de 1.000 t/m 3.000 m. De 5.000 m is en zal domein van Sablikova blijven.
    Schaatswereld mag blij zijn dat ze niet altijd meedoet, want dan zou alleen Lee en Sablikova nog WK kunnen worden.
    Bastiaan83 en kritischkijker24 vinden dit leuk.
  8. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Van 28,9 naar 30,3 is toch van mindere kwaliteit.
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Inderdaad..ik had hier een 29'er van haar verwacht, maar die slotronde was wel sterk. Maar goed...ver ver in de schaduw van Ter Mors.
  10. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Wat ik eigenlijk nog het meest bijzonder vind, is dat een vrouw die makkelijk onder de 38,00 rijdt op de 500m ook duidelijk de snelste slotronde heeft op de 1500m. Dat ben je echt ongekend getalenteerd. Dit moet voor Brittany Bowe en Heater Bergsma wel de motivatie zijn om zich zelf weer te verbeteren. De vraag is wel, of dat al over twee weken in Seoul gaat lukken.

    Hoe zou Ireen Wüst naar Jorien ter Mors kijken? Ireen Wüst heeft een fantastische erelijst, maar als Jorien ter Mors opduikt in dezelfde wedstrijd als zij, maakt ze geen schijn van kans. Dit haalt toch wat glans af van de status van Ireen Wüst. Dan ben je namelijk geen superkampioene.

    Verder vond ik Olga Graf, Vanessa Bittner en Natalia Czerwonka voor hun doen goed presteren. Yekaterina Shikhova mist een sterke basis en Hege Bøkko is een sprintster geworden. En ik wil Josie Spence nomineren voor de titel van slechtste deelneemster aan dit kampioenschap. Wat kom je hier doen met 2.03,33 en 7.29,17??
    Bastiaan83, EenBrabander en alexander79 vinden dit leuk.
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Klopt, Leenstra zit een beetje tegen haar plafond. Dat niveau van die andere vrouwen die allemaal al 1:53 of 1:54 hebben gereden, is denk ik te hoog voor haar. Ook op de 1000 komt ze structureel tekort wanneer de wereldtop haar niveau haalt.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ze heeft gewoon een basisvorm en that's it. Ze kan niks extra's brengen.

    Bowe krijgt wel een lesje deze WK. Wat Richardson overkwam vorig seizoen, mag Bowe dit keer meemaken. Er niet staan op de moment dat het moet.
  13. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Goed...
    De tweede 500 meter voor mannen komt er aan.

    Wat zou het mooiste podium zijn?

    Moeilijk ...

    Ik Gun Poutala die medaille heel erg! Het zou een schitterende beloning zijn na een lange carrière. Maar ja, de ware Olympiër Junio verdient ook een plak en de Tae-Yun Kim waar ik al een paar jaar op zit te wachten, is eindelijk volledig ontwaakt. Een Russische 1, 2, 3 vind ik - voor de verandering - ook wel eens leuk. En Verbij kan Nederland (en Japan) ook nog blij maken.

    Moeilijk ...
    EenBrabander vindt dit leuk.
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Inderdaad..voor Wust moet het wel pijnlijk zijn hoe Ter Mors gewoon zo kan komen en haar echt DIK DIK verslaan op de afstanden die toch voor Wust zouden moeten zijn.

    Bowe en Richardson is back to school. Hoe gaan we deze supervrouw verslaan?! Ter Mors en Sablikova de vrouwen van de toernooi. Hahaha...Wennemars, kom nou. Ter Mors gaat Sablikova echt niet op de 5 km verslaan.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De uitslag is bekend voordat de schaatsers het ijs op zijn gekomen! Volgens kritischkijker24 is dat altijd al zo ("Kramer wint altijd"), maar dit lijkt toch niet te kloppen.
    Tingyu Gao (CHN) reed 0.21 van het WR-junioren in Ürümqi en 35.27 in Stavanger. Volgend jaar is hij ook junior.
    Yuma Murakami (JPN) is een jonge, explosieve Japanner. Heeft dit seizoen nog niet op hoogland gereden, beste tijd 35.32 Obihiro. Viel in Stavanger op door 9.5 te openen. Eindelijk weer een Explosieve Japanner!
    Yanzhe Li (CHN) is de komende 3 jaar nog junior en rijdt nu al 35.42. Rijdt ook in Hamar 2x onder de 36.0 en wordt daarmee héél ruim Jeugd Olympisch Kampioen.
    Stanislav Palkin (KAZ), een junior, reed 35.50 in Astana, er is maar een Kazach sneller geweest dit jaar. Ook op de 1000 en 1500 redelijke PR's.
    Artem Krikunov (KAZ) reed dit seizoen een nationaal juniorenrecord (35.7), maar bovenstaande Palkin verbrak dat weer.
    Kaibo Hou (CHN) is nog jonger dan Li en heeft ook al 35.7. Die is nog vier jaren junior!
    Leuk dat je Kania noemt. Ik vergeleek Ter Mors ook een beetje met Van Gennip, omdat ze de schier onklopbare Amerikaansen klopt zoals Van Gennip de Oost-Duitsen klopte. In 1988 zag je meermaals een podium met NED op 1 en GDR op 2 en 3, nu heb je NED op 1 en USA op 2 en 3.
  16. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik denk dat Yesin nog een keer gigantisch gaat uithalen zometeen. Bij de World Cups heeft ie al eens laten zien dat ie dat kan, dus ik denk zeker dat het erin zit. En met een Russische 1-2-3 wordt de tent helemaal afgebroken.
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Als Jorien haar 1000 iets verstandiger rijd dan wint ze op die afstand nog meer. Jorien is gewoon de favoriet in Seoul.

    Waarom geen twee superkampioen. We hadden toch ook Ard en Keessie, Atje en Stien, Rintje, Ids en Gianni, Gunda, Claudia, Anni en Cindy. Waren dat geen superkampioenen.
  18. Elina

    Elina Well-Known Member

    Leenstra rijdt een gewone Leenstra tijd. Helaas geen piek. Vorig jaar 7e en 5e, nu 7e en 6e. Een aantal jaren terug was ze met Van Veen bezig met winnen, dit jaar misschien iets te veel met techniek. Geen idee. Misschien is de druk in de laatste ritten te groot? Volgend jaar misschien WB wedstrijden overslaan. En echt kiezen voor sprint of allround aan het begin van het seizoen.
    Nogevendit vindt dit leuk.
  19. gm1618

    gm1618 New Member

    Ik wil in mijn eerste post op dit forum nog even terug naar de slotronde van ter Mors. Dat het de snelste slotronde ooit op een laaglandbaan is ben ik vrij zeker van.
    Voor de grap ben ik ook eens gaan kijken naar de slotrondes van de top 25 tijden op de 1500 meter. Blijkt daar ook geen enkele slotronde sneller dan 30.1 bij te zitten... Ook dit seizoen is de snelste slotronde op hoogland 30.1 van Sablikova. Hebben we nou serieus net de snelste slotronde ooit op de 1500 gezien?

    Ook grappig: vorig jaar was Richardson sneller dan Bowe op de 500 en langzamer op de 1000 en 1500. Dit jaar is het precies andersom...
  20. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Maar we kunnen niet zeggen dat ze uit vorm waren zoals bij de OS.
    Jorien is gewoon beter.

Deel Deze Pagina