IJsselcup terug!

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 18 mei 2006.

  1. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    SCHAATSFAN.NL - De traditionele opening van het schaatsseizoen, de IJsselcup in Deventer, staat vanaf volgend jaar weer op de kalender.

    De organisatie heeft nu gekozen voor een andere opzet. In het verleden werden individuele afstanden gereden over 500 en 1500 meter. Nu is er gekozen voor een ploegenachtervolging, zo meldt De Stentor.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Leuk dat ie weer terug is, en zeker met een ploegenachtervolging, altijd spectaculair. :D
  3. Krijn

    Krijn Member

    alleen een ploegenachtervolging? of toch ook nog 500 / 1500?
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    krijg de indruk dat het alleen ploegenachtervolging wordt zoals het er staat. Soort NK Ploegenachtervolging alleen dan een andere naam.

    Ik heb helaas niks erover gelezen verder.
  5. KNSB

    KNSB New Member


    IJsselcup terug van weggeweest

    Deventer/Hoogland, 19 mei 2006

    De KNSB juicht de terugkeer van de IJsselcup op de nationale kalender toe. Deze wedstrijd wordt het komend schaatsseizoen in ere hersteld en wel op 14 oktober op IJsbaan De Scheg in Deventer. Het is een initiatief van de Deventer IJsclub.

    De schaatsbond was direct bereid de IJsselcup weer in het programma op te nemen. De schaatsklassieker was vele tientallen jaren de eerste officiële langebaanwedstrijd van het seizoen.

    Het is al weer zes jaar geleden dat de laatste wedstrijd om de IJsselcup werd gereden. In november 2000 won Barbara de Loor de 39ste editie bij de vrouwen en bij de mannen zegevierde Gerard van Velde.

    Nadien sneuvelde de IJsselcup door de overvolle schaatskalender.

    De Deventer IJsclub heeft het initiatief genomen de IJsselcup in ere te herstellen. De veertigste jubileumeditie wordt echter geen langebaanwedstrijd over 500 en 1500 meter, maar een ploegenachtervolging. Een wedstrijd voor de toppers uit de gewesten van de KNSB en de merkenteams. Het belooft een aantrekkelijk, spannend en flitsend evenement te worden.

    De Deventer IJsclub organiseert de wedstrijd met medewerking van IJsbaan De Scheg en vele vrijwilligers de Deventer IJsclub, het gewest en de KNSB. De wedstrijd staat op de officiële schaatskalender van de KNSB en zal onder auspiciën van de nationale schaatsbond plaatsvinden.

    De IJsselcup nieuwe stijl wordt in de avonduren verreden van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur. De toegang voor het publiek is gratis.
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Misschien ook handig om de datum te vermelden of mag dat nog niet ;)
  7. Starter

    Starter New Member

    Er staat in de eerste zin 'op 14 oktober' dus dan zal het dan wel zijn :wink:
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Sorry ik las er over heen. *beetje blonT*

    Komt doordat ik tentamens aan het voorbereiden en en dat doe ik meestal 'scannend' omdat het intensieve leeswerk allang is gebeurd ;)
  9. Italiia_Marjolein

    Italiia_Marjolein New Member

  10. Rick

    Rick Ex-moderator Medewerker

    Leuk dat de IJsselcup in ere wordt hersteld, al is het dan in een andere vorm (inderdaad een verkapt NK Ploegenachtervolging). Daarmee slaat de KNSB dus twee vliegen in één klap, aangezien de eerste editie van het ploegen-NK in het seizoen 2004-2005 afgelopen seizoen geen vervolg kreeg. Misschien zelfs de moeite waard om te bezoeken... :D

    Als ik het goed begrijp blijft de Dutch Classic in Nijmegen de nationale seizoensopener (twee weken vóór de IJsselcup). :roll:
  11. pad

    pad New Member

    ik vond het helemaal geweldig toen ik hoorde dat de IJsselcup terug kwam, bij ons in het gewest NB/L (en inmiddels ook Zeeland geloof ik) zou ik me namelijk wel moeten kunnen plaatsen op 500-1500 meter, maar met een ploegenachtervolging ben ik erg benieuwd hoe de selectieprocedure gaat verlopen..

    ze zullen bij ons wel weer alleen uit de gewestelijke ploeg selecteren (er is immers niet al te veel tijd voor een selectiewedstrijd).. dus dan val ik buiten de boot.. :(

    maar ja... ga volgend jaar toch marathons rijden :lol: en als ze bijvoorbeeld selecteren op snelste 1500 meters van het seizoen, maak ik altijd nog kans haha! al met al dus toch heel leuk dat deze wedstrijd weer terug is.
  12. sharky

    sharky New Member

    Las net in Schaatsmagazine (heet dat nog zo, ben te lui om naar benenden te lopen en het te checken) dat de IJsselcup 's avonds wordt gehouden. Da's balen, dan zit ik in het theater.
    Wel een beetje raar een schaatswedstrijd op zaterdagavond, lijkt me niet dat daar nou veel publiek op af komt. Nou ja misschien helpt het dat de entree gratis is.
  13. ducatif1

    ducatif1 Member

    Uit de Stentor van gisteren:

    Topteams rijden op IJsselcup
    door HARRY HEKKERT


    8 SEPTEMBER 2006 - DEVENTER - Het ziet er naar uit dat half oktober de top van het langebaanschaatsen gewoon naar Deventer komt. De IJsselcup nieuwe stijl met ploegenachtervolging krijgt de steun van de rijders en trainers van twee van de drie grote merkenteams. Alleen DSB geeft de voorkeur aan een trainingskamp in Duitsland, om drie weken later goed voor de dag te kunnen komen op de belangrijke NK Afstanden in Assen.
    Johan Grobbee, voorzitter van de organiserende Deventer IJsclub (DIJC), heeft inmiddels contact gehad met alle ploegen. Alleen de DSB-ploeg van trainer Jac Orie, olympisch kampioene Marianne Timmer en lokale schaatsheld Mark Tuitert heeft laten weten de op zaterdag 14 oktober niet te kunnen komen. Assistent-trainer Floor van Leeuwen gaf Grobbee aan dat enkele rijders zich nog dienen te kwalificeren voor het NK Afstanden. Dat toernooi is beslissend voor deelname aan World Cups. DSB is 14 oktober in Erfurt.

    Ook de TVM-ploeg van trainer Gerard Kemkers en de rijders Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis, Sven Kramer, Jan Smeekens, Ireen Wüst en Renate Groenewold is half oktober in Erfurt. Kemkers laat echter weten graag een dagje eerder terug te keren voor de wedstrijd in Deventer. ‘We komen graag’, zegt hij. ‘Onze rijders moeten echter wel fit zijn. Dat is het voorbehoud dat ik maak.’

    De fitheid van de rijders is ook het probleem van Team Telfort, de ploeg van trainster Ingrid Paul en de rijders Jan Bos, Jochem Uytdehaage en Stefan Groothuis. ‘Op dit moment kunnen we niet meedoen, omdat er twee rijders geblesseerd zijn’, zegt Paul. Tom Prinsen (lies) en Remco Olde Heuvel (hart) trainen niet. ‘Maar dat kan begin oktober anders zijn.’

    De IJsselcup ‘oude stijl’, waarbij twee individuele afstanden werden gereden, werd in 2002 afgeblazen. Door de overvolle schaatskalender weigerden de rijders van de commerciële teams nog naar Deventer te komen
  14. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik wist helemaal niet dat Remco Olde Heuvel iets aan zijn hart had! Weten jullie of het ernstig is?
  15. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ik wist ook niet van remco,, ik hoop heel erg voor hem dat het meevalt!
  16. Nick

    Nick New Member

    Ik lees net op teletekst dat het niet door gaat omdat er te weinig animo is. Jammer, maar er zullen wel veel mensen op trainingskamp zijn of de marathon in alkmaar rijden.

    Mij hebben ze ook gevraagt om mee te doen, geeft wel aan hoe het bij ons in het gewest gesteld is met het aantal rijders dat mee wilde/kon doen.
  17. Ray

    Ray New Member

    DEVENTER (ANP) - De schaatswedstrijd om de IJsselcup, gepland voor 14 oktober, gaat voorlopig niet door. Te weinig teams hebben zich ingeschreven voor het enige onderdeel, de ploegachtervolging.

    Wegens de relatief hoge temperaturen in Nederland zijn veel schaatsers tijdens de voorbereiding uitgeweken naar het buitenland.

    Daardoor past de IJsselcup niet meer in de planning. Volgens een woordvoerder van de KNSB is het de bedoeling dat de wedstrijd later in het jaar nog plaatsvindt.

    De IJsselcup, ooit de traditionele opening van het Nederlandse schaatsseizoen, staat voor het eerst sinds jaren weer op het programma.
  18. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Jammer, ik was benieuwd naar de ploegenachtervolging van TVM..
  19. Ray

    Ray New Member

    ja dat was ik ook, want die waren echt gemotiveerd voor die wedstrijd als we Sven moeten geloven, maar ja volgende keer dan maar
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Heel jammer dat het niet doorgaat, ze hebben er zo hoog van opgegeven dat ie eindelijk weer terug was, traditie, enz, en nu blijkt er niemand op af te komen. Daar ga je dan met je leuke tradities .... :cry:

Deel Deze Pagina