Wereldkampioenschappen allround 2015, Calgary, 7–8 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 16 feb 2015.

  1. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Nu ik zo naar deze lijstjes kijk vind ik het heel jammer dat nog maar 8 schaatsers de laatste afstand mogen rijden.. Er vallen nu toch heel wat goede schaatsers af.

    Mijn voorspelling (met een beetje hoop)

    Wust (1), Sablikova (2), Joling (3) De Vries (4) Njåtun (5) Richardson (6) Blondin (7) Takagi (8). Een mooi internationaal veld op de laatste afstand. Pechstein gaat het als 9e net niet halen..Maar nu zie ik dat ik Graf ben vergeten. Moeilijk! Het gaat in ieder geval spannend worden!

    Kramer (1), Verweij (2) en Yuskov (3) Pedersen (4) Swings (5) De Vries (6), Niedzwiedski (7), Bøkko (8) Ok, dit is gewoon echt onmogelijk! Een laatste afstand zonder Bøkko moet ik gewoon niet aan denken.. helemaal niet na het rijtje wat LeeMoZovski net plaatst.. Maar hij moet dan wel heel veel goede schaatsers voor blijven. Hij mag mij (en iedereen) gaan verrassen en het gewoon doen!
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  2. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Combinatie van voorspeling en hoop ;-)

    Wust, Sablikova, Joling, De vries, Njatun, Richardson, Blondin en Pechstein

    Kramer, Verweij, Yuskov, Pedersen, Swings, Silovs, Contin, Bokko,Morrison
    Laatst bewerkt: 5 mrt 2015
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Met het risico weer een te grote zijsprong te maken, maar het paste toch het beste in dit topic:

    De Canadezen leggen in dit stukje op schaatsen.nl heel duidelijk het probleem van het huidige allrounden bloot: rijders krijgen geen geld voor prestaties op allround (of sprint) toernooien en trainen er dus niet voor. Maar misschien nog wel belangrijker: de jeugd traint ook niet meer allround.

    Dat laatste is wel heel belangrijk. Ik denk zelfs dat daardoor een aantal potentiële lange afstandsrijders en allrounders nooit boven komen drijven. In steeds meer landen lijkt er vooral getraind te worden op 500 t/m 1500 meter. Er breekt soms wel een lange afstandsrijder door, maar dat is dan een eenling die ook alleen moet trainen. Vroeger trainde bij de jeugd bijna iedereen met elkaar op alle afstanden, waardoor allrounders (en lange afstandspecialisten) bij de jeugd in elk geval trainingspartners hadden. Niet iedereen is een Sábliková die het in haar eentje kon redden.

    Eigenlijk zouden er in de jeugd dus al internationale kampen moeten worden belegd om samen te trainen, vooral voor de allrounders en de lange afstandsspecialisten. Anders ben ik bang dat het allroundtoernooi steeds minder internationaal zal worden.

    Weet iemand eigenlijk of er landen zijn waar je wel de uitkering/status van de bond kunt verdienen bij het WK Allround (of het WK sprint)? Of zijn alle uitkeringen tegenwoordig aan het WK Afstanden gekoppeld?
    strawbale vindt dit leuk.
  4. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    (grote) vierkamp olympisch maken en het zal wel weer populairder worden
    De Keizer en Koen vinden dit leuk.
  5. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Gaat niet gebeuren. Dat weet intussen toch iedereen wel?
    Laten we - voor we in DIT topic inderdaad weer afdwalen en 27 pagina's over de culturele en sportieve staat, toekomst en geschiedenis van het allrounden gaan ouwehoeren - ons nu eens op DIT WK richten. Over 2 dagen begint het al hoor. Er komt zo te zien gewoon een heel sterk én internationaal veld aan de start. Wie doe ermee? Wie zijn er favoriet? Wie kunnen het podium stiekem op? Wie halen de laatste afstand? Gaat Swings dat wel lukken? Bijvoorbeeld ...

    O ja, die idiote regel. Als je volgend jaar 16e staat op 3.8 punt van de nummer 8 mag je met een 4e plek op de 5 kilometer wel starten. Sta je dit jaar 17e op 0.7 punt van de nummer 8 dan mag je met dezelfde 4e plek op de 5 kilometer niet starten. Belachelijk!

    Maar goed; even kijken hoe reëel het een en ander is. Pechstein gaat na 3 afstanden denk ik zeker voor Zueva, Lollobrigida, Van Megen, Kim, Voronina, Behlau en de 3 Chinese dames staan. Dus Top 16 gaat normaal gesproken wel lukken. En het is nu niet zo dat ze op 500 en 1500 meter helemaal niets meer in huis heeft. Beckert zal er zeker zijn best voor moeten doen. Maar als hij top is (en dat verwacht ik eerlijk gezegd wel na zijn prima WK Afstanden) moet hij toch wel af kunnen rekenen met Williamson, Nagy, Kim, Smallenbroek, Gryazstsov, Synitsyn, Giovannini. En Nilsen ...

    Beckert is nu typisch zo'n onberekenbare groeibriljant. Hij reed sinds oktober geen 500 meter meer en ook op de 1500 heeft ie dit seizoen nog weinig serieuze dingen laten zien. Maar wilde hij dat wel? Ik neem aan dat hij op dit WK juist ook heel graag die 10 kilometer wil rijden. Dus zal ie uit zijn hok moeten komen. Op de 1500 meter zie ik wat dat betreft met een SB van 1.49.37 en een PR van 1.45.18 geen enkel probleem. Zijn probleem zit 'm vooral in die 500 meter. Want met een SB van 38.79 en een PR van 37.89 gaat hij het zeker niet redden. Aan de andere kant; soortgelijke types als Swings en De Vries reden bij de testwedstrijd ook slechts 37.1 en dat moet Beckert eigenlijk ook wel kunnen.

    Ik vermoed dat Simen Spieler Nilsen voor 1 van de stayers weleens een heel vervelende deelnemer kan worden. Die reed zaterdag een zeer sterke 35.72 en heeft bovendien hoogland PR's van 1.46.65 en 6.26.26. Als hij deze 3 tijden ongeveer aan mekaar gaat koppelen of nog wat aanscherpt, moeten Beckert, De Vries en Swings eigenlijk wel harder dan 37.1 rijden.

    Zo zie je maar; op allerlei fronten gaan al die schaatsers strijd moeten leveren om elkaar eraf te poetsen.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  6. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    absoluut gelijk, allrounden is het mooiste wat er is, en heb dan ook veel zin in DIT WK allround :p

    en nog meer on topic: Swings gaat niet langer uitgesproken voor een podium. Coach wil dat ie 4 PR's rijdt en dan zien ze wel...
    (en Tijssen zegt dat dat dan automatisch vier NR's zijn, maar Wim De Deyne heeft imho nog altijd het record op de 500 ;) )
    Laatst bewerkt: 5 mrt 2015
    Elina en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, absoluut gelijk. Veel zin in dit WK (al kan ik alleen dat van de zaterdag zien, zelfs opnemen en maandag terugkijken, wat ik normaal doe, gaat dit keer niet). Ik vroeg me alleen onder andere af of er voor bepaalde schaatsers ook geld voor komend jaar te verdienen is. Zulke info maakt het volgen van het klassement altijd nog leuker.
  8. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Ik heb mijn voorspelling voor de 10KM aangepast. Morrison moet met zijn 500 en 1500 wel de 10K kunnen halen. Of hij hier heel gelukkig van gaat worden is een tweede
  9. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Het wordt in Calgary ook al een beetje lente...

    [​IMG]

    Luchtdruk op dit moment: ca. 1020 hPs.
    Voor wie er mee wil rekenen. Dat doe ik niet, want volgens mij is er ook nog zoiets ongrijpbaars als 'de vorm van de dag' die alle statistieken om zeep helpt.
    Heb je lekker geslapen? Jetlag overleeft? Zit het goed tussen de oren? Fysiek en mentaal fit? Gestressed of vrij van zorgen?

    Hoe dan ook, ik kijk er naar uit.
    Helaas nog nergens een officiële deelnemerslijst, hoewel de inschrijving gisteren gesloten is.

    Ik moet het nog zien dat Sven & Ireen weer een titel halen.
    Sven moet Yuskov vrezen en Ireen is gewoon niet in vorm.
    Ik hoop wel dat Bokko en Pedersen de laatste 8 halen, evenals Ida Njatun. Heia Norge.
    LeeMoZovski, strawbale, Tuttifrutti en 3 anderen vinden dit leuk.
  10. WS-OCT

    WS-OCT Member

    De deelnemerslijsten zijn te vinden op http://www.schaatsen.nl/wedstrijden-teams/wedstrijden/2015/3/isu-wk-allround-07-03-2015/ <deelnemers>
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het gaat heel spannend worden wie de laatste 8 halen. Bij de heren zijn er maar 3 veilig: Kramer, Yuskov, Pedersen.
    - Contin zou net bij de beste 8 van het klassement kunnen komen ten koste van Swings en gaat dan door.
    - Verweij met een hoge plek in het klassement
    - De Vries met een hoge plek op de 5km
    - Morrsion zal moeten vechten om bij de beste 16 op de 5km te komen, hij moet zijn beste tijd gaan benaderen, dan gaat ie door.
    - Szymanski wordt de laatste die door gaat op klassement en tikt daarmee Bokko eruit.
    Het hele scenario wordt weer anders als Lee een sterke 5 km gaat rijden, dan is Szymanski het haasje.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Bij de dames kom ik op Wüst, Joling, de Vries, Sablikova en Graf.
    - Nana Takagi hangt rond plek 8 in beide lijsten en kan mogelijk net door gaan.
    - Richardson op basis klassement
    - Pechstein op basis 3 km
    Njatun moet op de 3km Nana Takagi en Zlotkowska verslaan, dan gaat ze door.
    Skokova lijkt dit jaar uit vorm.
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Hier mijn hocuspocus-simulatie voor de dames. Basis is:
    - alle resultaten van dit seizoen gecorrigeerd met 1 punt per 1000 hoogtemeters (500m 0,5 punt per 1000 hoogtemeters) en met 1 punt voor buitenbaan.
    - de slechtste helft gooi je weg
    - het gemiddelde van de overgebleven resultaten.
    - als er geen of maar 1 5km resultaat was, dan de 5000m benaderd via 5000m = 5/3 * 3000m-tijd + 15 seconden.

    Dat leidt tot de volgende simulatie, met een gruwelijk klein verschil tussen Wüst en Richardson. Waarbij Richardson in de laatste rit start tegen Joling. Wüst en Sablikova rijden in de voorlaatste rit.

    1 Ireen Wüst NED 156,553 38,84 (2) 3: 56,42 (1) 78,243 (2) 1: 52,22 (2) 115,650 (2) 6: 49,03 (2)
    2 Heather Richardson USA 156,609 37,14 (1) 4: 02,05 (7) 77,482 (1) 1: 51,86 (1) 114,768 (1) 6: 58,41 (6)
    3 Martina Sablikova CZE 158,244 40,04 (16) 3: 57,15 (2) 79,565 (4) 1: 54,01 (3) 117,568 (3) 6: 46,76 (1)
    4 Marije Joling NED 159,260 39,72 (10) 3: 59,82 (3) 79,690 (5) 1: 54,30 (4) 117,790 (4) 6: 54,70 (4)
    5 Linda de Vries NED 160,129 39,72 (10) 4: 01,73 (5) 80,008 (7) 1: 55,05 (6) 118,358 (6) 6: 57,71 (5)
    6 Ivanie Blondin CAN 160,291 39,11 (4) 4: 02,01 (6) 79,445 (3) 1: 56,23 (12) 118,188 (5) 7: 01,03 (7)
    7 Claudia Pechstein GER 160,705 40,37 (18) 4: 01,42 (4) 80,607 (13) 1: 56,87 (14) 119,563 (15) 6: 51,42 (3)
    8 Julija Skokova RUS 161,919 39,12 (5) 4: 05,69 (12) 80,068 (8) 1: 55,38 (8) 118,528 (7) 7: 13,91 (8)
    Nana Takagi JPN 160,896 38,98 (3) 4: 05,27 (10) 79,858 (6) 1: 56,09 (11) 118,555 (8) 7: 03,41
    Ida Njåtun NOR 161,934 39,40 (9) 4: 05,42 (11) 80,303 (9) 1: 55,00 (5) 118,637 (9) 7: 12,97
    Olga Graf RUS 160,806 40,13 (17) 4: 02,40 (8) 80,530 (11) 1: 55,36 (7) 118,983 (10) 6: 58,23
    Kali Christ CAN 162,223 39,37 (8) 4: 08,59 (18) 80,802 (15) 1: 55,47 (9) 119,292 (11) 7: 09,31
    Luiza Zlotkowska POL 161,703 39,91 (13) 4: 05,23 (9) 80,782 (14) 1: 55,65 (10) 119,332 (12) 7: 03,71
    Ayaka Kikuchi JPN 162,459 39,25 (6) 4: 07,51 (15) 80,502 (10) 1: 56,62 (13) 119,375 (13) 7: 10,84
    Miho Takagi JPN 163,096 39,34 (7) 4: 07,50 (14) 80,590 (12) 1: 56,90 (15) 119,557 (14) 7: 15,39
    Xin Zhao CHN 164,993 39,78 (12) 4: 09,20 (19) 81,313 (17) 1: 57,48 (16) 120,473 (16) 7: 25,20
    Natalja Voronina RUS 163,989 39,94 (14) 4: 07,10 (13) 81,123 (16) 1: 58,89 (17) 120,753 (17) 7: 12,36
    Jing Liu CHN 165,753 39,94 (14) 4: 10,35 (21) 81,665 (18) 1: 59,38 (19) 121,458 (18) 7: 22,95
    Bo Reum Kim KOR 166,140 41,10 (22) 4: 07,85 (16) 82,408 (20) 1: 59,16 (18) 122,128 (19) 7: 20,12
    Francesca Lollobrigida ITA 167,270 40,98 (21) 4: 08,13 (17) 82,335 (19) 1: 59,99 (20) 122,332 (20) 7: 29,38
    Marina Zujeva BLR 166,667 40,95 (20) 4: 09,70 (20) 82,567 (21) 2: 00,95 (23) 122,883 (21) 7: 17,84
    Jiachen Hao CHN 168,144 40,45 (19) 4: 17,14 (24) 83,307 (22) 2: 00,50 (21) 123,473 (22) 7: 26,71
    Leia Behlau GER 168,220 41,60 (23) 4: 14,45 (23) 84,008 (23) 2: 00,91 (22) 124,312 (23) 7: 19,08
    Frida van Megen NOR 171,145 42,07 (24) 4: 14,20 (22) 84,437 (24) 2: 02,38 (24) 125,230 (24) 7: 39,15
  14. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En dit is dan de simulatie van de mannen. Het lijkt toch een vrij gemakkelijke overwinning voor Kramer te worden. Maar goed, het blijft gebaseerd op gemiddelden van een aantal resultaten. We hebben gezien dat Jusjkov een steile prestatiecurve heeft. De resultaten die ik weggegooid heb van Juskov waren allemaal van het begin van het seizoen, terwijl die van Kramer meer verspreid waren. En Juskov heeft laten zien dat hij ook extreme tijden kan neerzetten....

    1 Sven Kramer NED 145,659 36,42 (14) 6: 02,56 (1) 72,676 (1) 1: 43,57 (5) 107,199 (1) 12: 49,20 (1)
    2 Denis Juskov RUS 146,532 35,73 (3) 6: 14,33 (6) 73,163 (2) 1: 42,59 (1) 107,360 (2) 13: 03,45 (6)
    3 Koen Verweij NED 146,810 35,72 (2) 6: 15,03 (8) 73,223 (3) 1: 43,13 (2) 107,600 (3) 13: 04,20 (7)
    4 Sverre Lunde Pedersen NOR 146,926 36,38 (12) 6: 12,28 (4) 73,608 (4) 1: 43,79 (7) 108,205 (4) 12: 54,43 (2)
    5 Håvard Bøkko NOR 147,699 36,07 (5) 6: 17,01 (11) 73,771 (5) 1: 43,43 (4) 108,248 (5) 13: 09,02 (8)
    6 Douwe de Vries NED 147,727 36,90 (16) 6: 10,42 (2) 73,942 (6) 1: 44,62 (13) 108,815 (7) 12: 58,24 (4)
    7 Alexis Contin FRA 148,089 37,28 (23) 6: 11,41 (3) 74,421 (10) 1: 44,33 (11) 109,198 (10) 12: 57,82 (3)
    8 Bart Swings BEL 148,101 37,03 (17) 6: 14,41 (7) 74,471 (11) 1: 43,58 (6) 108,998 (8) 13: 02,06 (5)
    Denny Morrison CAN 149,526 35,03 (1) 6: 31,53 (23) 74,183 (7) 1: 43,32 (3) 108,623 (6) 13: 38,06
    Jan Szymanski POL 148,910 36,12 (7) 6: 21,05 (15) 74,225 (8) 1: 44,49 (12) 109,055 (9) 13: 17,10
    Zbigniew Brodka POL 149,535 36,13 (8) 6: 25,14 (18) 74,644 (14) 1: 43,88 (8) 109,271 (11) 13: 25,28
    Daniil Sinitsin RUS 149,559 36,60 (15) 6: 19,13 (12) 74,513 (12) 1: 44,75 (14) 109,430 (12) 13: 22,58
    Haralds Silovs LAT 149,556 36,24 (9) 6: 22,83 (16) 74,523 (13) 1: 45,00 (15) 109,523 (13) 13: 20,66
    Konrad Niedzwiedzki POL 150,154 36,08 (6) 6: 28,37 (20) 74,917 (19) 1: 43,95 (9) 109,567 (14) 13: 31,74
    Sergej Grjaztsov RUS 150,710 36,41 (13) 6: 24,66 (17) 74,876 (18) 1: 44,11 (10) 109,579 (15) 13: 42,61
    Shane Williamson JPN 150,390 36,35 (10) 6: 19,32 (13) 74,282 (9) 1: 46,31 (18) 109,719 (16) 13: 33,43
    Sung Hun Lee KOR 149,634 37,13 (19) 6: 16,69 (10) 74,799 (17) 1: 45,51 (16) 109,969 (17) 13: 13,30
    Simen Spieler Nilsen NOR 150,366 36,05 (4) 6: 26,08 (19) 74,658 (15) 1: 46,05 (17) 110,008 (18) 13: 27,16
    Ted Jan Bloemen CAN 149,248 37,20 (20) 6: 15,38 (9) 74,738 (16) 1: 47,26 (22) 110,491 (19) 12: 55,14
    Andrea Giovannini ITA 150,773 37,04 (18) 6: 20,28 (14) 75,068 (20) 1: 47,78 (24) 110,995 (20) 13: 15,56
    Cheol Min Kim KOR 151,965 36,35 (11) 6: 30,36 (21) 75,386 (21) 1: 47,38 (23) 111,179 (21) 13: 35,72
    Patrick Beckert GER 149,909 38,35 (24) 6: 12,67 (5) 75,617 (22) 1: 46,84 (21) 111,230 (22) 12: 53,57
    Bram Smallenbroek AUT 152,626 37,22 (21) 6: 30,53 (22) 76,273 (23) 1: 46,65 (19) 111,823 (23) 13: 36,06
    Konrad Nagy HUN 153,993 37,26 (22) 6: 36,88 (24) 76,948 (24) 1: 46,82 (20) 112,555 (24) 13: 48,76
  15. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Mooie prognose voor een seizoensgemiddelde, maar het WK Allround is wel een piekmoment. Volgens mij kan je dan het beste rekenen met de beste (gecorrigeerde) tijden. Want Yuskov gaat echt wel sneller dan 1:42 en ik denk dat Sablikova ook makkelijk een 39'er op de 500m rijdt.
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Alleen de beste tijden nemen geeft ook een scheef beeld, daar kunnen enorme uitschieters tussen zitten. Ik denk dat hier het optimale redelijk wordt gehaald door de beste helft te nemen. Al kun je ook voor bijvoorbeeld de beste 3 tijden kiezen.
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    6 jaar geleden studeerde ik in Calgary. Heb uiteraard zelf de baan meerdere malen uitgeprobeerd.

    Als ik nu de beelden zie op tv, van de ijsbaan maar ook van buiten (ijsbaan ligt midden op de campus) krijg ik spontaan heimwee... :O
  18. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Wat gaaf dat je daar gestudeerd (en geschaatst) hebt Proeme! Lijkt mij een bijzondere ervaring op een prachtige locatie! Snap dat je heimwee krijgt!

    Ik hou van zulke lijstjes, helemaal als het over mijn favoriet gaat...Wil dan ook weten of het echt klopt dus heb het via twitter even nagevraagd bij http://www.schaatsstatistieken.nl/ en kreeg het volgende antwoord:

    13x: Bart Veldkamp en Ivar Ballangrud

    11x: Rintje Ritsma en Michael Staksrud (NOR)

    (Aanééngesloten reeks 10x Rintje Ritsma (in de moderne tijd))

    Dus Håvard kan het eerste record van Ritsma gaan evenaren dit weekend en een jaar later het andere record en als hij daarna nog even doorgaat die van Veldkamp.. :) Nu mogen er wel steeds minder schaatsers starten op de 10km dus het wordt steeds moeilijker..
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  19. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Andere Tijden Sport.
    Havard Bokko twitterde net een foto uit de oude doos.

    [​IMG]

    En deze tijden hoorden daarbij:

    [​IMG]

    Nummer 4 ook nog meegenomen van dit lijstje omdat die er dit weekend ook weer bij is.
    Andere, nog actieve schaatsers van dit kampioenschap uit 2005:
    18) Nico Ihle; 21) Tae-bum Mo; 32) Arthur Was.
    LeeMoZovski, Tuttifrutti en ZeeKoei vinden dit leuk.
  20. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Kramer ten val tijdens training in Calgary voor WK allround
    Gepubliceerd: 5 maart 2015 21:33 | Laatst gewijzigd: 5 maart 2015 21:34

    Sven Kramer heeft donderdag pijn aan zijn linkerheup overgehouden nadat hij onderuit was gegaan tijdens de training in Calgary in aanloop naar het WK allround.

    ''Ik haakte in de kussens. In de training is het toch vaak wat drukker op de baan en dan gebeurt dat. Maar ja, dit moet natuurlijk niet'', zei hij tegen de NOS.

    De 28-jarige schaatser jaagt vanaf zaterdag op de olympische ijsbaan van de Canadese stad op zijn zevende wereldtitel allround.

    ''Het is niet fijn en na zo'n val rijd je ook echt niet lekker. Ik voel mijn linkerheup. Morgen zal het wel minder zijn en dan hebben we nog een dag'', aldus de Fries.

    Kramer maakte vorige maand in de aanloop naar de WK afstanden in Heerenveen ook al een schuiver, maar die had geen gevolgen voor zijn prestaties. Hij greep het goud op de 5000 meter. ''Toen ging het ook goed, dus daar hopen we nu ook maar op."

    Bron: http://www.nusport.nl/schaatsen/4005154/kramer-val-tijdens-training-in-calgary-wk-allround.html

Deel Deze Pagina