Wereldbeker 6, Heerenveen, 7–8 februari (WK-sprint-kwalificatie)

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 2 feb 2015.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Net een beeld van bovenaf gezien en duidelijk dat Nuis als eerste over de streep ging. Camerapositie was dus echt verneukeratief.
  2. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Kunnen ze die camera daar net zo goed meteen maar verwijderen, wat heb je aan zo een ding als het er toch niet duidelijker op wordt. Ik was er toch echt van overtuigd dat Kuli won en niet Nuis.
  3. monsieurpinot

    monsieurpinot New Member

  4. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Wat mij wel opvalt is dat de fotofinish een hele dunne finishstreep heeft terwijl die in het ijs een stuk dikker is, dus waar ligt dan het echte meetpunt? Dat is op de foto hierboven niet duidelijk, je ziet de rode streep in het ijs niet eens.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    misschien je meetkunde even opnieuw bestuderen? Zo'n hoek heeft altijd invloed.

    Als ondanks die hoek de achterste schaatser als eerste de lijn raakt weet je zeker dat dat zonder die hoek ook zo is. Andersom heb je er niets aan.


    edit: en ja, die camera die ze op tv lieten zien moeten ze weggooien. Of op de juiste plek zetten.
  6. monsieurpinot

    monsieurpinot New Member

    er zal wel besloten zijn dat de finishlijn ergens op de rode geverfde lijn ligt, of dat nu aan het begin, in het midden of aan het einde is maakt niet zo veel uit, als je maar bij beide schaatsers dezelfde methode hanteert :)
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    en in alle ritten hetzelfde, en in alle wedstrijden hetzelfde. Zéker als je op duizendsten gaat kijken kan het wel uitmaken. En we weten inmiddels dat dat olympisch goud kan opleveren/kosten.

    voor de transparantie zou het echter wel fijn zijn als we weten wáár men die lijn dan besloten heeft.
  8. Mey

    Mey Well-Known Member

    In feite is dit niet één foto, maar honderden. achter elkaar gezet. Iedere foto neemt in feite één streepje die je ziet, precies op het punt van de finish. De rode lijn is het hulpmiddel van de computer om de tijd te bepalen wanneer een bepaald deel de finish passeert. Je kunt hem ook op de neus zetten en dan bovenin de tijd aflezen.
    G1ant vindt dit leuk.
  9. monsieurpinot

    monsieurpinot New Member

    eens, inderdaad wel handig als je overal dezelfde methode hanteert, anders zouden wereld records op honderdsten/duizendsten afgerond er inderdaad ook niet toe doen
  10. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Inderdaad vreemd dat men de filmcamera dan niet op gelijke positie plaatst als de fotocamera voor de fotofinish. Bij het schaatsen is de tijdwaarneming essentieel, en om het voor toeschouwers ook zo nauwkeurig mogelijk weer te kunnen geven zou je dan ook die camera in de juiste hoek moeten plaatsen, nu creëer je al snel het idee dat het niet altijd eerlijk gemeten wordt, verleden heeft dat al wel eens uitgewezen.
  11. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Wat te denken van baanrecords, dit kan soms ook om duizendsten gaan.
  12. ArjenK

    ArjenK Active Member

    Ze moeten gewoon zo snel mogelijk die finishfoto op tv tonen. Die moet gewoon direct oproepbaar zijn voor de regisseur, net als bij atletiek!
  13. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Een aantal inzichten van dit weekend:
    - Een world cup één weekend voor het WK Afstanden is gezien het grote aantal afzeggingen (weer) geen succes voor publiek, tv en een wereldbekerklassement dat recht dient te doen aan de verhoudingen over het seizoen heen. Ik heb dit seizoen me al zo vaak afgevraagd dat wanneer schaatsers en bonden hun eigen wedstrijden niet serieus nemen, waarom publiek, media en sponsoren dat wel zouden doen;
    - Pavel Kulizhnikov is te verslaan op de 1000m. Zelfs als dat gebeurt met de kleinste 0,01 seconde ooit....
    - Kosta Poltavets moeten ze vaker interviewen. Interviews zijn vaak nietszeggend, maar als je over een 33'er op laaglandbanen begint, schiet ik wakker;
    - Nico Ihle is topfavoriet voor zilver op het WK sprint. Met Judith Hesse was het zeker een goed weekend voor de Duitsers;
    - Goede comeback van Roman Krech. Raar dat hij zich niet meer kon plaatsen voor het WK 500m;
    - Tae-Bum Mo lijkt net op tijd vorm te vinden;
    - 36.19 is niets bijzonders bij een World Cup sprint. Als ik zie dat de tijd gereden is door Denis Yuskov word ik er wel vrolijk van;
    - Japanse mannen kunnen niet langer dan een meter of 400 schaatsen. Ik begin Joji Kato ook te missen;
    - Michel Mulder, Margot Boer, Olga Fatkulina, Shani Davis, Pekka Koskela, Yuya Oikawa, Keiichiro Nagashima lijken na een matig voorseizoen, ook in 2015 de grote vorm niet te vinden. Bij de laatste vier vrees ik dat dit voor altijd zo zal blijven;
    - China is sterk in de breedte en verovert makkelijk 6 startplekken. Hoewel het me een raadsel is waarom Hong Zhang en Jing Yu ontbraken, ben ik enthousiast over Huawei Li en Yang Fan;
    - Heather Richardson is de absolute topfavoriet voor 500m en 1000m en WK Sprint;
    - Ik maak me zorgen om Sang-Hwa Lee;
    - Karolina Erbanova reed goed en lijkt vooral op de kortste afstand progressie te boeken. Het is duidelijk zichtbaar dat ze volledig afscheid heeft genomen van het allrounden. Voor haar een verstandige keuze;
    - Ik vind het leuk om Hege Bøkko een keer niet tegenvallend te zien presteren;
    - Ik vind Vanessa Bittner geweldig.
    ZeeKoei, LeeMoZovski, Tsuki en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Eindstand bij de dames:

    Eindstand_wksprint_dames.jpg
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De eindstand bij de heren:

    Eindstand_wksprint_heren.jpg

    Japan haalt de 2 vaste plekken niet op eigen kracht, zelfde geld voor Australië met 1 vaste plek.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Tot slot nog een klassementje van degene die alle 4 de afstanden reden.

    vierkamp_dames_heren.jpg
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat ik me me na dit weekend toch weer eens realiseer is het volgende. De spectaculaire verhalen zitten vaak bij de jonge talenten die als een doldrieste stormram doorbreken naar de wereldtop, denk aan Pavel Koelizjnikov. Maar juist het gegeven dat er ook schaatsers zijn die al (met alle respect) enigszins op leeftijd zijn en dan alsnog doorbreken naar de wereldtop, denk aan Artur Waś (28), Nico Ihle (29) en Judith Hesse (32), dat is natuurlijk de houvast voor de Pulli's, Oberbichlers en Sadovskaja's van deze wereld. Je ziet vaak schaatsers stoppen als ze rond hun 25e de top nog niet gehaald hebben, maar je kan ook na je 25e nog blijven dromen van een doorbraak richting medailles op wereldniveau.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  18. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Ik wilde niet zo zuur zijn om daarover te klagen, terwijl ik er vandaag live bij aanwezig mocht zijn. Maar toch: van mijn startlijsten, die ik 's middags pas had uitgeprint, klopte niets meer, op de laatste drie-vier ritten na dan, vanwege allerlei afzeggingen. Het programma werd er in totaal helaas nog geen minuut korter om, alleen de dweilpauzes duurden behoorlijk wat langer. Een lang programma vind ik geen probleem, maar een programma met in verhouding weinig schaatsen wel. Verder had ik ook een beetje het idee dat ik naar een trainingswedstrijd zat te kijken in plaats van een wereldbeker.

    Maar toch, er waren ook weer mooie dingen te zien. Zoals bijvoorbeeld een überblije Judith Hesse! Leuk voor haar dat ze vandaag haar kans gegrepen heeft. Het eerste deel van de race van Thijsje Oenema vond ik indrukwekkend. Mooi dat het werd beloond met brons, maar met zo'n begin had ze er nog meer uit kunnen halen, zo leek het. Erbanová is goed bezig! Mooie progressie op de korte afstanden. Verder vind ik ook de 5e plaats van Aydova nog wel de moeite waard om te vermelden. Haar race zag er mooi verzorgd uit.

    Bij de heren was ik erg blij met Mo. Verder lekker veel verschillende nationaliteiten in de top 10 van de 500. Indrukwekkende winst van Kulizhnikov, maar gelukkig kwam mijn favoriete Thialf-BR niet in gevaar. Bij de 1000 werd het in de laatste rit zowaar nog echt spannend, met een zinderende laatste 200m. Door de hier gepubliceerde finishfoto geloofde ik pas echt dat Nuis gewonnen had.

    Een andere, hier nog niet eerder genoemde, bezienswaardigheid vond ik de blokjesjeugd. Zij maakten er echt een sport van om die blokjes zo snel mogelijk van de baan te halen door zo hard mogelijk op de blokken af te rijden en dan met een razend tempo de blokken op te pakken en hop-hop-hop-hop-hop in de emmer te gooien. Entertainment!
    De Keizer en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat zijn de tijden van dit weekend waard? Ik ben weer eens aan het corrigeren geslagen en wat ik al dacht is gebeurd: er is een nieuwe beste laaglandprestatie geleverd door Kulizhnikov! Hij passeert een heel contigent aan 500m kanonnen en maakt de sprong van 7 naar 1. Op de 1000m liggen de prestaties van het huidige seizoen heel dicht bij elkaar. Nuis staat nu 4x in de top 10 maar hij en Kulizhnikov hebben nog wel een gaatje met de top 3 van Groothuis.

    Laagland_heren_500_1000.jpg
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dan de dames: Richardsons opmars op de 500m is goed zichtbaar, al haalt ze de top 10 nog niet. Lee blijft ruim 0.3 achter bij haar mindere races van vorig jaar. Op de 1000m verbetert Richardson zichzelf t.o.v. vorig jaar heel nipt. Bowe boekt zo'n 0.3 sec progressie.

    Laagland_dames_500_1000.jpg
    ZeeKoei en LeeMoZovski vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina