Wereldbeker 4, Heerenveen, 12–14 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 9 dec 2014.

  1. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ben blij met de 3e plek voor de Noorse mannen! Ze hebben pas deze week voor het eerst samen kunnen trainen en dan toch gelijk een mooie 3e plaats! Blijf de team pursuit ook een mooi onderdeel vinden! Zo'n race van Korea is gewoon genieten! En teams die helemaal uit elkaar vallen blijft op één of andere manier ook wel grappig om te zien.

    @Jan Blokland ik vind jou nu wel heel negatief over Hvammen... die eerste valse start gebeurd bij elke sprinter wel een keer als die niet lekker staat. En hij kan er echt niks aan doen dat de starter Ihle er daarna uit schiet.. Zoals ik het op de TV bekeek en wat Hvammen zelf ook dacht zou hij gediskwalificeerd moeten worden. Dat de starter het anders ziet is niet de schuld van Hvammen..
    leenstrafan vindt dit leuk.
  2. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ik vond de eerste valse start een bewuste actie. De tweede hadden ze eigenlijk allebei eruit gemoeten. Maar ik vond deze scheids wel heel erg puntje precies. Bij Yesin was er toch ook haast niets aan de hand. Ik heb heel wat starts gezien van andere scheidsrechters waarvan ik dacht "is dat geen vals", en wat gewoon door mocht. Hvammen doet het overigens goed hoor . Hij moet alleen niet zo'n punt maken van die Rus. Geef hem een kans tot het tegendeel bewezen is.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik heb het hele programma live gevolgd. Over het geheel vond ik de tijden flink tegenvallen, de lage luchtdruk beloofde veel maar waarschijnlijk hebben ze niet supersnel ijs gelegd. Tijden ongeveer vergelijkbaar met die in Berlijn. In de B groep o.a. een ongeinspireerde Davis. Pim Schipper won met een sterke rit waarin hij Oikawa versloeg, oudgediende Kang-Seok Lee werd flink aangemoedigd door zijn teamgenoten. Bij de 3 km zat ik bij de kruising en m.n. de Duitse coach was erg fanatiek voor zijn rijders. Er was geen rit waarin rijdsters elkaar inhaalden en van voordeel van de kwartetstart leek geen sprake.
    Na de B groep was er 1.5 uur pauze tot de A groep. Daarin reden een aantal ploegen in voor de TP: m.n. Zuid-Korea benutte de volle tijd en reden steeds een aantal ronden op aardig tempo. Ook Japan, Canada en Noorwegen reden in, de Nederlandse ploeg niet. Blondin pikte een aantal keren aan bij de Japanners. O.a. Michel Mulder, Smeekens en Mo lieten zich ook even zien. Bij de dames reden m.n. Bowe en Richardson een paar keer een ronde op volle snelheid.
    Bij de A groepen kwam er meer publiek maar bleven veel uitgangen gesloten. Spannende ritten met Wüst-Sablikova als hoogtepunt. Ook de TP races vond ik mooi om te zien, jammer dat het trio de Vries/Stroetinga/Vreugdenhil het net niet kon afmaken, Vreugdenhil zat er in de laatste ronde echt doorheen.
    Over die Noorse scheidrechter bij de 500m mannen: tijdens de B groepen viel hij me al op met zijn rare staartje achter op zijn kale hoofd, echt geen gezicht! Ik hoorde om mij heb ook veel gemok over de vele valse starts en de DQ's leken overdreven.
    Tsuki, Sidekick, leenstrafan en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Wüst vindt sfeer in akelig leeg Thialf 'troosteloos'
    De Nederlandse schaatsbond (KNSB) ziet vooralsnog weinig in het idee om het publiek bij wereldbekerwedstrijden vrij toegang te geven tot de staantribunes in Thialf. ,,Gratis is waardeloos en ik zou onze sport zeker niet als waardeloos willen betitelen'', liet eventmanager Dennis Schomaker van de KNSB vanavond in Heerenveen weten.
    12 december 2014, 20:16 Bron: ANP

    Schomaker reageerde desgevraagd op een spontane oproep van schaatskoningin Ireen Wüst, die na de eerste dag bij de NOS 'iedereen' opriep om in het weekeinde toch vooral naar Thialf te komen. ,,Volgens mij zijn de kaartjes voor de staantribunes zaterdag en zondag gratis.'' Die goedbedoelde uitspraak kon de KNSB later niet bevestigend beantwoorden.

    In het akelig lege Thialf (amper 1200 toeschouwers) vond Wüst de sfeer 'troosteloos'. Ze had er duidelijk meer van verwacht. ,,Ik vond het bijzonder.''

    Voor zaterdag en zondag worden ongeveer 4000 bezoekers per dag in de Friese schaatstempel verwacht.




    Leuk voor de fans. Gratis entree?!
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ha! Morgen rijdt de nieuwe 'Brodka' op 1000 meter. Ben erg benieuwd. Vanmorgen zou hij nog voor niets zijn afgereisd maar zijn voorbeeld heeft afgemeld. Rust nodig na de team pursuit.
  6. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    De starter was inderdaad wel heel pietje precies. Dat verpest de sport een beetje vind ik.. En die eerste valse start van Hvammen, dat gebeurt iedereen wel eens. Starten als je niet lekker staat is ook niet fijn.. al was het bij deze starter niet handig. Die uitspraken over de Rus vind ik ook een beetje overdreven ja..
  7. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Net op een groot scherm opnieuw gekeken en........edit, HaagscheBluf moet geen peop praten........:(
    Ik haalde de brilletjes van Vreugd en Vries door elkaar.
    Blijft staan dat Vries tempo kan maken, Stroet het vandaag aardig deed en Vreugd beter Bedroefdenhil kan gaan heten.

    Als extra punt wil ik toch zeggen dat ik het schandalig vind dat:

    1. er kennelijk maar 3 TP's worden verreden en dan ook allemaal in het begin van het seizoen.
    2. dat Nederland het kennelijk te onbelangrijk vindt om een goede en geoliede machine op het ijs te zetten.
    Sidekick en leenstrafan vinden dit leuk.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Nu zat de TP ploeg na 2 rondes wel goed op snelheid dankzij de snelste ronde van Stroetinga in 26.66 (niet verder vertellen aan G1ant ;)) De Vries ook weer een goede race. Vreugdenhil deed wel zijn kopwerk terwijl bv Ko bij Zuid Korea volgens mij helemaal geen kopwerk deed. Hij heeft gewoon het nadeel dat hij uit een veel minder sterke marathonploeg komt dan Stroetinga. Desondanks konden de Koreanen met hun sterke motor Lee maar net winnen en werd ook de goede Noorse ploeg (met Bokko en Pedersen) verslagen terwijl de Polen tegenvielen na hun winst vorige week.
  9. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik had geen schaatsen gezien, was net te laat thuis voor die uitzending op NPO 3. In Nieuwsuur lieten ze niks van zien, dus uitslagen gecheckt en hier (bijna) alles gelezen. Bijna net zo leuk als midden in de nacht naar de livestream kijken.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    je weet dat je op de site van de ISU alles terug kunt zien?
  11. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ja, maar daar heb ik geen tijd voor.
  12. schaatsfan79

    schaatsfan79 Member

    Rit van Wüst helaas gemist. Bij de 500 heren viel me vooral die fantastische Rus en de alweer verrassende Was op naast een erg tegenvallende Smeekens. Heeft hij bij het NK en de eerste race in Obihiro zijn kruit meteen verschoten? Zag inderdaad die Poutala toch weer behoorlijk meedoen.

    Is Koskela trouwens nu inderdaad toch gestopt?

    TP race van Korea inderdaad mooi om te zien. Nederland echt met een B team, zeker door Vreugdenhil. Tja als ze dan ook nog niet eens fatsoenlijk inrijden ...


    Verzonden vanaf mijn iPad met behulp van Tapatalk
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    SprintMaster heeft weer zn eigen TP gezien. Ik zie Stroetinga (de man die niet kon lossen) lossen achter een beresterke Douwe de Vries de laatste ronde. Van wachten op Vreugdenhil is geen sprake. Stroet harkt terwijl Vreugdenhil goed kan volgen. De tol van het rondje 26,6 zullen we maar zeggen.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Als team een prima prestatie, hoor. Stroet ook wel weer beter dan Vreugdenhil, maar duidelijk een stuk zwakker dan Douwe dit keer.
  15. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    B groep 1000m vrouwen wordt Japans feestje, met wederom de bevestiging dat Bokko beter is dan de afgelopen jaren.

    1. Ayaka Kikuchi 1.18.15
    2. Nana Takagi 1.18.36
    3. Hege Bokko 1.18.71
    6. Sanneke de Neeling 1.19.12

    Zometeen de 1000m mannen, met maar liefst 15 ritten! Ben benieuwd of er verassingen zullen zijn. Mo, Silovs en Nenzi lijken favoriet voor de podiumplaatsen.

    EDIT: en Schipper natuurlijk, had em niet gezien.
    Laatst bewerkt: 13 dec 2014
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Stroetinga moest al in de voorlaatste ronde weer op kop omdat ze Vreugdenhil een beurt lieten overslaan. Hij had dus maar 1 rondje rust.

    Voor de volledigheid:
    de Vries 13.39
    Stroetinga (dV) 13.27 - 13.39
    Vreugdenhil (St) 13.60 - 13.71
    de Vries (Vr) 13.77 - 13.56
    Stroetinga (dV) 13.85- 13.89
    de Vries (St) 14.01 - 13.80
    Stroetinga (dV) 14.05 - 14.19
    de Vries (St) 14.37 - 14.13
    Laatst bewerkt: 13 dec 2014
    sanghwa _o_ vindt dit leuk.
  17. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Mo doet zichzelf de das om in de slotronde, Schipper wint.

    1. Pim Schipper 1.10.04
    2 Tae Bum Mo 1.10.19
    3. Dennis Dressel 1.10.87
    6. Haralds Silovs 1.10.93
    10. Mirko Nenzi 1.11.15
    11. Bailin Li 1.11.31 PR (enige in het veld)

    Na Dressel zat het dus heel dicht bij elkaar.
    Beste slotrondjes (altijd interessant voor de 1500m) waren trouwens van Mace (27.3), Silovs en Li (27.4).
    leenstrafan vindt dit leuk.
  18. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    6.26 van Bokko! Dat is amper langzamer dan voordat hij eruit lag, prima dus!
  19. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dit bevestigt inderdaad mijn idee dat de Vries de sterkste man was, hij is de enige die de rondetijd steeds weer terug kan brengen.
  20. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Gadverdamme, Babenko legt weer eens een ouderwets laffe rit neer:
    200m 20.18 20.1
    600m 51.86 31.6
    1000m 1:23.80 31.9
    1400m 1:55.42 31.6
    1800m 2:26.82 31.4
    2200m 2:58.25 31.4
    2600m 3:29.58 31.3
    3000m 4:00.85 31.2
    3400m 4:32.18 31.3
    3800m 5:03.37 31.1
    4200m 5:34.76 31.3
    4600m 6:06.39 31.6
    5000m 6:37.01 30.6

    De jonge Deen Thorup laat zien hoe je wel een 5k rijdt. Deze dappere rit levert hem een PR van 3 seconden op!
    200m 20.43 20.4
    600m 51.02 30.5
    1000m 1:21.22 30.2
    1400m 1:51.53 30.3
    1800m 2:21.83 30.3
    2200m 2:52.22 30.3
    2600m 3:22.79 30.5
    3000m 3:53.39 30.6
    3400m 4:24.28 30.8
    3800m 4:55.57 31.2
    4200m 5:27.31 31.7
    4600m 5:59.41 32.1
    5000m 6:31.43 32.0
    Laatst bewerkt: 13 dec 2014
    HaagscheBluf, Tsuki en leenstrafan vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina