WK Allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 28 feb 2006.

  1. Krijn

    Krijn Member

    dan is helen van goozen nu eerste reserve, toch of zit ik er naast?...kijken wat de WK comedie zich nu gaat brengen...wie is er geeindigd achter van Goozen op het NK!! die kan zich dan misschien ook alvast wel gaan voorbereiden
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Voorhuis was derde
    van Goozen vierde
  3. Cyclad

    Cyclad New Member

    Volgens mij is Jorien Voorhuis 1e reserve nu, zij eindigde in Utrecht voor Helen van Goozen! :wink:
  4. Krijn

    Krijn Member

    thnx :wink:
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Onverwachts dat Groenewold zich heeft teruggetrokken! Ik zal blij zijn als het toernooi eindelijk is begonnen en we weten wie er aan de start staan :p wel heel erg leuk voor Tessa van Dijk! Kan ze ervaring opdoen :)
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Groenewold zag er in Heerenveen al helemaal opgebrand uit, blijkbaar is dat er niet beter op geworden. Jammer, maar wel erg leuk voor Tessa van Dijk. Ik hoop niet dat er nou nog meer mensen ziek worden, nu is het wel genoeg geweest.
  7. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Chad Hedrick mag wel ziek worden :twisted: nouja maar dan is het wel minder leuk en spannend en eerlijk :p

    Ik vond Groenewold de laatste tijd ook al moe overkomen, maar ze werd in Heerenveen toch nog 4e (toch? iig een goede klassering) op de 1500 meter!
  8. Lieke

    Lieke New Member

    nee, als hedrick ziek word is het niet spannend meer.. en degene die dan wint heeft niet écht gewonnen.. 't leukste zou zijn als hedrick gewoon verslagen werd.. maar ben bang van niet.. maarja.. er zijn wel meer rare dingen gebuerd ;)
  9. 3822

    3822 New Member

    Tessa van Dijk vervangt Groenewold

    Zieke Groenewold laat WK schieten
    (Teletekst) Renate Groenewold start het komend weekeinde niet op de wereldtitelstrijd allround in Calgary. De schaatsster van TVM heeft zich ziek teruggetrokken Ze wordt in de Olympic Oval vervangen door Tessa van Dijk,uit de opleidingsploeg van de KNSB.
    Groenewold, die bij de Spelen in Turijn zilver op de 3.000 meter veroverde, werd in 2004 wereldkampioene allround in het Noorse Hamar. Op de afgelopen EK werd ze tweede achter Cluadia Pechstein.

    (ANP) Van Dijk dankt haar uitverkiezing aan haar goede optreden bij de NK allround, in januari te Utrecht. De 20-jarige Utrechtse werd daar tweede, achter Wieteke Cramer. Groenewold en Ireen Wüst ontbraken op die wedstrijd. Een jaar eerder eindigde Van Dijk op de nationale titelstrijd nog als twaalfde. Ze nam niet eerder aan internationale (senioren) kampioenschappen deel.
    Formeel is Jorien Voorhuis, de nummer drie van het NK, nu eerste reserve. Helen van Goozen is de tweede stand-in. Integenstelling tot Voorhuis is Van Goozen al aanwezig in Calgary. Naast Van Dijk starten voor Oranje verder Ireen Wüst en Wieteke Cramer.
  10. 3822

    3822 New Member

    Oval twee dagen uitverkocht...

    Teletekst: De kaarten voor de WK zijn overigens uitverkocht. Op beide dagen zitten zo'n 4.500 toeschouwers in de Olympic Oval. Het is voor het eerst sinds de Spelen van 1988 dat de overdekte hal vol zit.
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Re: Oval twee dagen uitverkocht...

    Mooi :D is ook leuk voor de rijders!
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik lees net dat ook Ireen Wüst en Mark Tuitert wat met hun gezondheid sukkelden, maar met hen gaat het gelukkig weer wat beter en ze kunnen gewoon starten. Volgens mij is iedereen hard aan vakantie en zon toe!
  13. Anna

    Anna New Member

    Eventjes een mededeling voor de voorspellingen....

    Clara Hughes is reserve en rijdt dus NIET mee!
    (Of er moet nog iemand ziek worden bij de Canadese dames.)
  14. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Re: Oval twee dagen uitverkocht...

    Ja, het schaatsen leeft volgens mij nu wel in Canada, vooral na de successen op de OS!
  15. sharky

    sharky New Member

    Renate dus ook ziek, de soap was dus toch nog niet voorbij. Leuk natuurlijk voor Tessa, maar voor de Nederlandse (dames) kansen op medailles hebben we nu nog maar 1 kanshebster, voor Tessa en Wieteke zal het al een hele toer worden om aan de 5 mee te mogen doen.

    Mark en Ireen ook aan het sukkelen, hopelijk hebben ze dan iedereen aangestoken, dan zijn de kansen weer gelijk! Wereldkampioenschappen schaatsen voor zieken, zwakken en misselijken :lol:
  16. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik vind het echt super voor Tessa van Dijk, over een paar jaartjes gaat zij ook meedoen met de wereldtop in het allrounden, let op mijn woorden!
  17. 3822

    3822 New Member

    Tessa van Dijk krijgt de kans zich te profileren
    CALGARY (ANP) - Tessa van Dijk weet nog niet hoe haar naaste toekomst er op de baan gaat uitzien. De 20-jarige schaatsster uit Utrecht is ondanks haar goede prestaties op de nationale titelstrijd niet door één van de commerciële teams benaderd. Wie weet komt daar het komend weekeinde verandering in.
    Door de ziekte van Renate Groenewold mag Van Dijk in Calgary starten op de WK allround. ,,We zullen zien wat het gaat opleveren. Het is een mooie kans me te profileren. Waar ik sta, weet ik niet. Tegen deze tegenstandsters heb ik nog nooit eerder gereden.''
    Van Dijk werd in januari tweede op het NK, achter Wieteke Cramer. Aanvankelijk niet voldoende voor een plaats in de equipe voor de wereldtitelstrijd. ,,Ik had de pech dat Nederland nog maar drie startplaatsen had. Nu heb ik geluk dat er iemand anders afvalt. Ik ga proberen te bewijzen dat ik er bij hoor.''
    Ze nam nooit eerder deel aan een internationaal (senioren) kampioenschap. ,,Dat is tot nu toe mijn probleem. Ik slaag er steeds net niet in me rechtstreeks te kwalificeren. Als reserve ben je natuurlijk altijd afhankelijk van anderen. Die stap moet ik daarom nog maken. Ik geloof dat het kan. Per seizoen word ik een stukje beter. Nee, het gaat niet zo hard als bij Ireen Wüst, maar het zit er wel aan te komen. Ik heb dit seizoen een redelijke progressie doorgemaakt.''
    In Calgary wist ze al enkele dagen dat de kans groot was dat ze zou moeten starten. ,,De trainers hadden me al gezegd dat ik 'scherp' moest blijven. Pas vanochtend kreeg ik zekerheid. Gerard (Kemkers) zei dat Renate het niet zou halen. Ze herstelt weliswaar redelijk, maar heeft te veel kracht verloren.''
    ,,Gaaf'', noemde ze de mogelijkheid op het ijs van de Olympic Oval te starten. ,,Ik heb er heel veel zin in. Op de trainingen gaat het momenteel goed, dus het vertrouwen is er ook. Afgelopen vrijdag ben ik al in Calgary gearriveerd, aan acht dagen heb ik genoeg om te acclimatiseren. Ik heb nog even met m'n trainer Jan van Veen gebeld. We hebben overlegd of hij nog moest komen overvliegen. Daar zien we vanaf. Ik ben hier goed opgevangen door Floor van Leeuwen (coach Postcode Loterij). Dat zit ook voor de komende dagen wel goed.''
  18. 3822

    3822 New Member

    Volgens teamarts Bas Veger is Groenewold wel herstellende. ,,Maar ze is flink ziek geweest en een kilo of drie afgevallen. Daardoor heeft ze te veel kracht verloren.'' Ook Ireen Wüst en Mark Tuitert sukkelden de laatste dagen wat met hun gezondheid. Dit tweetal is inmiddels fit genoeg om aan de start te verschijnen. Wel is duidelijk dat de meeste schaatsers na het loodzware olympisch seizoen door de vele inspanning hun weerstand grotendeels zijn verloren.
  19. joke

    joke New Member

    Wie dit allemaal van te voren had voorspeld, was voor gek verklaard.
    Maar goed schaatsers zijn dus ook maar gewone mensen, want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar de afgelopen weken heeft in onze familie iedereen ook lopen kwakkelen.
    Zou Sicco Janmaat niet stiekum geduimd hebben dat Bob ziek bleef?
    Nu maar hopen dat er verder echt niets meer gebeurd, want dat kunnen WIJ er niet meer bij hebben, toch?
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Sven en Wieteke Cramer zijn gewoon de enige die niet ziekjes zijn/waren van het Nederlandse team! Maar in Wüst heb ik wel vertrouwen, zij was ook na alle huldigingen enzo erg vermoeid maar ze won toch 2 keer in Heerenveen, dus ze kan volgens mij wel goed herstellen :)

Deel Deze Pagina