Transfer topic 2014/2015 en nieuwe schaatsploegen

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 5 mrt 2014.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    crazy. Een WOH en een Douwe hebben al een ploeg, maar Koentje ( WK allround) moet nog vrezen dat ie het seizoen zonder nieuwe ploeg begint. Je bent nergens zonder een Godfather, blijkt weer.
    Heeft Svennie mooi geregeld.
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Koen zal duidelijk andere salaris-eisen hebben dat Wouter olde Heuvel en Douwe de Vries. En als Orie zijnde lijkt mij een team met én Kramer én Nuis én Verweij (drie alfa-aapjes) plus dan nog wereldtoppers Groothuis en Smeekens ook wel erg veel van het goede.

    Ik denk ook dat Koen zo naar Correndon zou kunnen, als ie zou willen en als ie terug wil in salaris. (Of is de combi Blokkie/Koen geen goede. Dat gevoel heb ik soms.) En Anema zal hem er ook zo bij willen hebben, verwacht ik. Swings/Veldkamp ook.

    Toch vind ik het vanuit sponsoren gezien raar dat niemand toehapt. Koen Verweij is, na Kramer en Wust, commercieel gezien de meest aantrekkelijke schaatser van dit moment. Juist doordat hij meedoet aan Sterren Springen enzo. Ik weet zeker dat hij in een drukke Kalverstraat vaker herkend zal worden dan Stefan Groothuis.
  3. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Ik vind het onbegrijpelijk dat die wouter en die dabbe wel naar Orie kunnen en Koen die 10x zoveel heeft gepresteerd als hen, níet.
    als het Koen zijn eigen keuze was, omdat die vond dat hij niet genoeg zou verdienen dan heb ik geen medelijden met Koen maar nu krijg ik het idee dat de beste vriendjes van Sven mee mochten komen maar de echte toppers zoals Koen (en ook Ireen die altijd heeft gezegd dat zij liever met de mannen mee traint dan met de dames) in de kou laat staan.

    Sowieso vind ik Team Orie wel erg vol nu, met sprinters , allrounders en nog wat dames allemaal door elkaar lopen.

    Wie wordt er met al die Alpha mannetjes de nieuwe kopman van team Orie?

    Voor Groothuis lijkt het me ook niet leuk dat hij er financieel niet op vooruit is gegaan maar dat zijn werkgever wél diep in de geldbuidel tast om die Kramer binnen te halen, zoiets doet de verhoudingen binnen een team geen goed

    Ga je er als olympisch kampioen nog in salaris op vooruit?Stefan Groothuis: 'Nee, het wordt er financieel niet beter op. Dat heb je soms, hè. Ik wilde graag verder bij dit team, omdat ik wil blijven samenwerken met Jac (Orie, red.). Ik ben blij dat ik door kan gaan en dat ik alle ruimte krijg om naast het schaatsen nieuwe dingen te doen.'


  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Stefan Groothuis heeft natuurlijk al aangekondigd dat hij niet meer tot en met Korea 2018 doorschaatst maar slechts nog één of twee jaartjes en dat hij er bovendien andere dingen bij wil gaan doen. Dat maakt je positie in de salarisonderhandelingen ook niet sterker, dan kan je als team je geld toch beter investeren in iemand die nog minstens vier jaar toekomst heeft, iemand als Otterspeer of Kramer.

    En voor Koen Verweij zal wel iets soortgelijks gelden, hij is dit jaar olympisch kampioen met de ploeg geworden, op een haar na olympisch kampioen individueel en als klap op de vuurpijl wereldkampioen allround! Dan wil je er in salaris wel op vooruit (wat G1ant zegt dus), maar dat zit er momenteel niet in. Als Verweij zijn diensten had aangeboden voor de prijs van een Douwe de Vries had hij al lang vijf aanbiedingen op zak gehad.
  5. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik denk dat Koen, net als Ireen, de boot bij andere ploegen gewoon nog even afhoudt.
    Of dat verstandig is, denk het niet, maar ze hopen denk ik nog steeds op team Kemkers.
  6. Elina

    Elina Well-Known Member

    Koen kan toch met Bob gaan trainen?
    Bob wilde verbonden blijven aan BAM, waar hij ook werkt?
    Koen heeft in Bjorn Borg een privé sponsor. (zag ik op twitter)

    Misschien kunnen ze aankloppen in Inzell?
  7. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ik heb sowieso geen medelijden met welke schaatser dan ook. Als ze nog niks hebben gevonden, dan zal het toch voornamelijk wel aan hun zelf liggen. Bewuste keuze om nog even te wachten of te hoge eisen.

    Dat WOH en Douwe wel een ploeg hebben gevonden wil natuurlijk ook weer niet heel veel zeggen. Die hebben (terecht) geen hoge eisen gesteld waardoor ze makkelijk binnen gehaald konden worden. Dat ligt voor een Ireen en Koen toch wel heel anders.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Heeft natuurlijk niks met zo bezig zijn te maken, maar met uitstraling. Hij straalt uit dat hij het allemaal niet zo serieus neemt. Die uitstraling hoeft echt niks te zeggen over hoe serieus hij werkt, ik denk ook dat hij er wel serieus mee bezig is. Maar als sponsor is uitstraling belangrijker dan hoe het werkelijk is.
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja, daarom is het ook zo stom om aan Sterren Springen mee te doen. Hij leek volwassener geworden het afgelopen jaar, maar doet dat dan in 1 keer weer teniet.
    Het contrast met Kramer, die blijkbaar al een jaar bezig is om dit voor te bereiden en nu een optimale situatie voor zichzelf heeft gecreeerd, kan niet groter zijn.
  10. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Bij de broertjes Mulder heb ik nou ook niet altijd het gevoel dat ze altijd serieus zijn, toch zijn ze dat wel. En Koen.... ja Koen is nu eenmaal Koen, een lefgozertje, wel eentje die er altijd voor gaat, hij is nooit bang om af te zien want hij heeft wel karakter, dat is ook een belangrijk aspect die voor sponsoren interessant is. Hij geeft wedstrijden vaak wel wat meer pit.
    Tsuki vindt dit leuk.
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik moet doorgaans niet veel van SBS6 programma's hebben en heb slechts korte stukjes van sterren springen gezien, alleen omdat ik Koen en Jeffrey wilde zien, maar ik kan me toch niet voorstellen dat Koen geen sponsor heeft gevonden omdat hij mee deed met dit programma. Het is nou ook weet niet zo dat hij daarmee zichzelf compleet voor lul heeft gezet. Ik denk dat Koen en Ireen idd hopen op een ploeg met Kemkers.
  12. Danou

    Danou Active Member

    Misschien is sterren springen niet het beste voor je imago, maar koen lijkt me iemand van het goede leven, harley's, grote auto's, Ibiza etc. hij wist ook dondersgoed dat die sponsor niet aan zou komen waaien en heeft de zak geld gegrepen toen het er was. Als je dan weer een seizoen vooruit kunt, waarom niet? Volgend jaar is de hoeft van de mensen het weer vergeten.

    Wüst en continue vind ik nog steeds wat vreemd, ik hoop eigenlijk dat ze er niet heen gaat. Afgelopen seizoen trainde ze steeds met Freddy en als je dan nu afhankelijk van vrouwen wordt... Vooral als je eigenlijk beter bent dan de rest.

    Doe dan maar Clafis, dan heb je Richardson voor het kortere werk, kleibeuker die een hele goede 5km kan rijden en qua snelheid op de kortere afstanden kan ze perfect achter de marathon mannen aan.
    Tsuki vindt dit leuk.
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Als Kramer al bij Orie zit, dan was Koen erbij teveel van het goeie. Dat klopt...misschien heeft Koen gewoon te hoge eisen op dit moment.

    Koen naar Corendon is crazy. Dat zou dus de 2e keer dat hij teruggaat alleen omdat TVM hem niet langer wou/ is gestopt. Alsof van Veen een 2e keus/ troostprijs is.
  14. frederica

    frederica Active Member

  15. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Hoe was de combi Ireen - Bart Veldkamp? Is dat niet wat: Koen, Ireen, Bart Swings, aangevuld met handige trainingspartners zoals Freddy Wennemars bij Bart Veldkamp? Oh, ja, maar dan nog een sponsor...

    Straks moeten we nog gaan oppassen dat de Russen (o.l.v. Kosta Poltavets) niet onze toppers gaan adopteren, à la Ahn Hyun-soo... (Zie daar de reden voor Yuskov om niet naar Clafis te gaan.) :)
  16. fnc

    fnc New Member

  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Die had ik inderdaad niet aan zien komen, zeer verrassende ontwikkeling. Haar hart leek toch bij shorttrack te liggen...
  18. frederica

    frederica Active Member

    Oh jee, ik zie weer een ploegenachtervolging-soap ontstaan...
  19. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Inderdaad een verrassende keuze, maar ik denk wel een goede. Hoe leuk ze het shorttrack misschien ook vind, ik zie in haar gewoon meer een langebaan schaatsster. Ben benieuwd hoe moeilijk ze het (vooral) Ireen kan maken de komende tijd. Dat het een topper en talentje is weten we al.
  20. frederica

    frederica Active Member

    Ireen naar Continu, aldus sportjournaal. Meer nieuws later op de avond.

Deel Deze Pagina