Stoppen na Sotsji?

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 9 feb 2014.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Bij veel olympische sporten, en zeker die sporten waarin de Olympische Spelen ook duidelijk het hoogtepunt zijn, is er na de Spelen een golf van stoppers. Atleten zoals schaatsers die nog één keer hun best doen en dan hun schaatsen aan de wilgen hangen en met pensioen gaan. Niet altijd lukt het om zich nog één keer te plaatsen en soms stoppen schaatsers vrij onverwachts tussendoor, al dan niet na een blessure of een wereldkampioenschap in eigen land.

    Na Turijn en Vancouver waren er telkens wel enkele namen, maar niet per se een grote exodus. Weten we al wie er stoppen na Sotsji?
    • Gestopt: Jeremy Wotherspoon ('76), Lee Kyu-hyuk ('78), Jenny Wolf ('79), Mark Tuitert ('80), Jacques de Koning ('81), Yuya Oikawa ('81), Jevgeni Lalenkov ('81), Roger Schneider ('83), Rhian Ket ('83), Robert Lehmann ('84), Matteo Anesi ('84), Tucker Fredricks ('84), Brittany Schussler ('85), Mathieu Giroux ('86), Masako Hozumi ('86), Lucas Makowsky ('87), Natasja Bruintjes ('88), Jonathan Kuck ('90).
    • Onzeker: Martin Hänggi ('68), Dmitri Lobkov ('81), Pekka Koskela ('82), Keiichiro Nagashima ('82), Jekaterina Lobysjeva ('85).
    • Sabbatical: Cindy Klassen ('79), Ivan Skobrev ('83), Wang Beixing ('85), Anastasia Bucsis ('89).
    • Gaat waarschijnlijk door: Annette Gerritsen ('85), Christine Nesbitt ('85), Lee Sang-hwa ('89), Olga Fatkoelina ('90).
    • Gaat door: Claudia Pechstein ('72), Bob de Jong ('76), Katarzyna Bachleda-Curus ('80), Stefan Groothuis ('81), Shani Davis ('82), Lee Kang-seok ('85), Sven Kramer ('86), Ireen Wüst ('86).
    Laatst bewerkt: 24 sep 2014
    strawbale vindt dit leuk.
  2. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Een aantal grote namen waarbij ik het me voor zou kunnen stellen:

    Klassen? - Wolf?
    Koskela? - Bachleda?
    Lobkov? - Nagashima?
    Groothuis? - Oikawa?
    Kang-Seok Lee? - Nesbitt?
  3. Danou

    Danou Active Member

    Tuitert?

    Ik meen me ergens te herinneren gelezen te hebben dat hij ermee zou stoppen...
  4. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Vreemde loting...
    Payday, Svenfan1, HaagscheBluf en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Herbert Dijkstra
    vergeer, Duif en Sotsji fanatic vinden dit leuk.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik hoop vooral dat Pechstein stopt. Als ze op de 5 nou ook het podium niet haalt dan zie ik een kansje dat ze idd met pensioen gaat.
  7. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Sorry, maar ik denk dat Herbert ons nog ongeveer 3 of 4 winterspelen van zeer vakkundig, scherp en totaal niet clichématig commentaar zal mogen voorzien. Tegen die tijd is Juf Annouk ook allang gestopt.
  8. Kirs

    Kirs Member

    Kang Seok Lee heeft de ambitie om door te gaan tot de Spelen in Korea en daarna te stoppen.
    Echter houd ik er rekening mee dat hij er wegens zeer tegenvallende prestaties na de Spelen mee ophoudt....aan de andere kant het is en blijft een Koreaan...onvoorspelbaar :p
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Beetje het gevoel dat Skobrev al gestopt is, maar wie weet verrast-ie me nog
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Van Lee Kyu-hyuk, viervoudig wereldkampioen sprint en voor een Oost-Aziaat zeker een kleurrijk figuur, hoop ik echt dat hij actief blijft in het schaatsen. Als trainer, bondscoach, bobo of in welke hoedanigheid dan ook. Of hij echt een goed voorbeeld is kan je je vraagtekens bij hebben maar toch hoop ik het!
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  11. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    100% mee eens. Niemand heeft meer ervaring dan hij. Opgegroeid onder het oude, zeer strakke regime en pas echt goed geworden toen men de teugels wat liet vieren. Als er iemand is die weet hoe belangrijk ontspanning kan zijn, is hij het wel. Ik hoop dan ook dat ie het vak van Kevin Crockett wil gaan leren.
  12. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Iedere keer als ik Kang-Seok zie, zie ik een jongen die ooit de beste was, maar nu al een paar jaar eigenlijk gewoon niet meer kan. Ik snap dat ie met het oog op 2018 door wil, maar ik heb het gevoel dat het hem alleen maar een hoop ellende en een berg teleurstellingen op zal leveren. Maar O, wat was Kang-Seok Lee op zijn best een fenomenale 500 meter man. Ik hoop dat die vuurbal ooit nog terug over de baan zal razen, maar ik geloof er eerlijk gezegd niet meer in.
  13. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Schokkend nieuws: Het schijnt dat Sang Hwa Lee (pas 24!) er serieus over nadenkt te stoppen na Sochi. Ze gaat gebukt onder de enorme populariteit in Zuid-Korea en is natuurlijk bang dat dit nog erger gaat worden richting 2018.
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Zou verschrikkelijk zijn... Is in het buitenland gaan wonen geen optie? Ook als ze stopt blijft ze natuurlijk populair in Zuid-Korea.
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik denk dat ze het meest gebaat zou zijn bij een trainingsplek in het buitenland. In de aanloop naar de Spelen heeft ze ook al veel in Heerenveen getraind. Bij deze dus mijn oproep aan Marianne Timmer/Jac Orie en de managers bij Liga/Activia: neem alsjeblieft Lee op in jullie team; ze zal niet veel kosten (want allang blij dat ze kan blijven schaatsen zonder in Korea te blijven). Dit unieke talent mag niet verloren gaan.
    LeeMoZovski, SprintMaster en leenstrafan vinden dit leuk.
  16. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ze stond ook echt straks van de spanning.
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dit zou echt echt echt zo zo zo zo zonde zijn als dit serieus is. Lee is een van de allergrootste namen in het huidige langebaanschaatsen en een van de beste 500-meter-rijdsters uit de geschiedenis. Een van de weinigen die alle prijzen die er te winnen zijn (olympisch kampioen, wereldkampioen afstand, wereldkampioen vierkamp, wereldbeker en wereldrecord) gewonnen heeft. En ze kan nog even door. Misschien dat het idee van @dedeut wel goed is, om uit de Koreaanse kernploeg te stappen en in Nederland te gaan wonen. Dat moet toch lekker zijn om te trainen met deze absolute topper?! En dan in Gangneung voor de derde keer op rij olympisch goud winnen, daar zit een film in.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  18. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Mijn Heer!!!!!

    Hier schrik ik van.
    En niet zo'n beetje.
    Zomaar ineens een steen in mijn maag...

    Verder hoef ik hier denk ik niet uit te leggen hoe KAPOT ik er van zou zijn als die unieke, kleine, stille, fantastische 500 meter grootheid er daadwerkelijk mee zou stoppen.

    Ik was gisteren zo ontzettend blij met dat Goud. Maar nu voel ik me echt even een heel stuk minder.

    Bezorgd.
    Leeg.
  19. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Er schiet van alles door mijn hoofd. Misschien is een (dubbele) sabbatical een idee. Om weer tot rust te komen. Om dan ergens in de lente van 2016 weer te beginnen en op te bouwen richting 2018. O, wat kan ik me goed voorstellen hoe enorm Sang-Hwa op moet zien tegen die Spelen in eigen land. Daar zal de media aandacht werkelijk ondraaglijk zijn. Ik was altijd zo dom om te geloven dat die Spelen in Korea juist goed zouden zijn voor het Koreaanse schaatsen. Het lijkt erop dat het tegendeel dichter bij de waarheid ligt. In ieder geval voor Sang-Hwa....

    Vanavond hoop ik haar met Margot op het podium te zien. En hopelijk niet voor het laatst ...

    Stilte.
  20. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Heb je een link?
    Want zo is het een beetje van het Televaagniveau.
    Want dit zou ronduit shocking zijn, indien waar.

Deel Deze Pagina