Het grote Sven Kramer topic

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 27 okt 2011.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik lees net dat Sven na zijn zege van vandaag Nederlands kampioen worldcup zeges is. Hij is vandaag Rintje gepasseerd.
  2. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Mart Smeets betoogd dat Kramer sportman van het jaar moet worden:
    http://www.nusport.nl/column/3644856/kramer-moet-sportman-van-jaar-worden.html

    Kramer's prestaties worden als gewoon ervaren omdat hij al jaren zo dominant is, en wordt vergeten omdat het in het begin van het jaar plaatsvind. Smeets heeft een punt, hoewel de winst van Zonderland wel erg uniek is voor Nederland. En Kramer mistte de wereldtitel op de 10km.
  3. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Interessante column van Smeets maar ik ben het er niet mee eens.

    Bij de titel Sportman/vrouw moet je niet naar het aantal wereldtitels kijken maar vooral ook naar welke waarde heeft een titel op mondiaal sportgebied.
    Als je naar het aantal wk titels kijkt dan zou er altijd een schaatser of een zwemmer winnen en dat zou niet terecht zijn.

    De prestaties van Epke zijn uniek, de CL winnen en verder ook nog eens alle andere titels winnen is ook een unieke prestatie.
    Niet veel Nederlanders kunnen hetzelfde zeggen. Zoiets kun je niet vergelijken met het winnen van de zoveelste allround titel.

    Natuurlijk is dat voor ons Nederlanders allemaal heel leuk en mooi en fantastisch als wij weer eens wereldkampioen worden, maar het is geen unieke prestatie en buiten Nederland wordt er met geen woord over gerept. Want wint de ene Nederlander hem niet, dan wint de andere Nederlander hem wel.
  4. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Ik stem op kramer. Ik weet niet of hij verwend is, denk eerder dat wij een beetje verwend zijn doordat hij de concurentie op grote afstand zet, jaar na jaar. Voor t kijkplezier is dat natuurlijk niet zo leuk! Als ik dan iets kan bedenken, is het juist dat wat mogelijk tegen Sven werkt!
  5. Koen

    Koen Well-Known Member

    kritisch kijker moet je nou overal kritisch commentaar opleveren. laat mensen toch ook lekker beetje ergens van genieten zonder dat jij weer komt met je flauwe commentaar dat schaatsen niks voorstelt in de internationale schaats wereld. dit topic van Sven is juist opgezet voor Svenfans omdat er ook mensen zijn die niet steeds over Sven te hoeven lezen. dus hier vooral Svenfans die hopen dat Sven sportman van het jaar wordt en of het nou internationaal niks voorstelt en Epke het schijnbaar veel meer verdiend. who cares!!!! hou eens op met overal kritisch naar te kijken.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Hier sluit ik me helemaal bij aan.
  7. Koen

    Koen Well-Known Member

    ik bedoel trouwens internationale sportwereld, anders daar weer kritische opmerking over
  8. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Tsja, je hoeft zijn/haar berichten natuurlijk niet te lezen als je ze niet interessant vindt. Bij sommige leden sla ik ook wel eens post over als ze te lang zijn of na een paar regels vergelijkbaar lijken met eerdere berichten.
  9. Koen

    Koen Well-Known Member

    daar heb je helemaal gelijk in :)
  10. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Inderdaad en hij of zij mag natuurlijk zeggen wat hij of zij wil. Ben je het er niet mee eens, negeer het dan gewoon ;)
  11. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Haha kijk eens naar haar of zijn naam?! ;) En kritisch is niet per definitie slecht he!
  12. Koen

    Koen Well-Known Member

    daar gaat het niet om, dit is schaats café om lekker beetje te ouwehoeren. niet om net als hij op gewone forum al doet, overal met kritische blik na te kijken dat schaatsen alleen mondiale sport is. en ik weet dat zijn naam , maar kom hem liever niet in een (schaats) café tegen.
  13. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Zeg jongeman, wat is dit voor censuur?? Dat jij bepaalt wat ik wel of niet mag zeggen?
    Waarom mag ik niet ergens met een kritische blik tegen aan kijken?
    Kritisch is niet negatief he, maar blijkbaar zie jij dat verschil nog niet.

    Wil je het niet lezen dan negeer je het, maar door met zulke onzin aan te komen ga je niet krijgen dat ik minder kritisch ga posten, integendeel denk ik eerder. Dus we zullen elkaar ongetwijfeld hier nog vaak gaan tegen komen of jij dat nu leuk vindt of niet ;)
  14. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Zeg kritischkijker24 en Koen, houden we het een beetje gezellig? Het is bijna Kerst. Geef elkaar een hand, accepteer dat je van mening verschilt en voer leuke discussies op de inhoud :)
    Bedenk ook even wat je post en in welk topic je dat doet ;)
  15. Koen

    Koen Well-Known Member

    uhm Reitse, mijn laatste post hier was 6 december (toen was het nog sinterklaas) , dus waar hebben we het over. bovendien heb ik kritsch kijker gewoon op negeren staan, hoef niemand een hand te schudden, weet toch niet wat hij schrijft.
  16. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik heb vandaag weer van zijn 10 kilometer genoten! Erg sterk. Volgende 10 is in Sochi, spannend!

    Hij blijft maar hinten naar die 1500 meter en dat hij denkt dat hij daar goed gaat rijden.Vind ik erg opvallend. Ik ben ontzettend benieuwd wat hij daarop gaat laten zien!
  17. Koen

    Koen Well-Known Member

    ik heb ook genoten, maar maakte me wel beetje zorgen, hij lag op een gegeven moment toch 3 seconden achter en Jorrit reed ook best sterk. Maar gelukkig toch weer gewonnen. hoop zo op drie keer goud in Sochi.
    ben ook benieuwd maandag naar 1500m, ik zal hem goed aanmoedigen, dan moet het goed komen denk ik
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het gat werd idd iets groter dan we gewend zijn, maar ik heb er nooit aan getwijfeld dat Sven zou versnellen aan het eind. En dat gebeurde gelukkig ook. Over de 1500 meter ben ik helemaal niet optimistisch, maar ik kan niet uitleggen waarom. Ik hoop dan ook dat er niets klopt van mijn gevoel.
  19. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    De andere Sven, van onze Zuiderburen had ook zitten kijken naar de 10km, met interesse. En die wil ook winnen zoals onze Sven, eigen race rijden.
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik ben eigenlijk nog wel benieuwd naar een reactie van Sven over die vreemde wissel van hem. Wat was dat nou???
    leenstrafan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina