Schaatsweek 2012/2013

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 29 dec 2012.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    1.49 voor Blokhuisen?! Wow...da's 3 seconden langzamer dan zondag. Zondag was dus de uitschieter, ook Kramer langzamer.
    Valkenburg redt eer voor team orie. Wat rijdt Nuis slecht de laatste tijd.
  2. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ben het niet met je eens. De 1500 meters zijn altijd verrassend te noemen. Ireen Wust laat meestal sterke 1500 meters zien. Omdat Ter Mors nu toevallig op het NK één keer sneller was dan Wust geeft dat voor mij nog geen garantie voor een selectie. Ter Mors rijdt nu niet en Wust is "ziek". Hoewel ik wel - ook gezien de uitlatingen van Wust - mijn vraagtekens heb hoe ziek. Het is sowieso belachelijk dat deze twee schaatsters een skate-off moeten doen terwijl ze er ruim bovenuit steken. Ook het Verschil met Joling is nu weer duidelijk. In het buitenland lachen ze zich rot met het kapot selecteren van onze toppers. Ook bij de heren is het dubieus. Blokhuijsen en Kramer reden een geweldige 1500 meter afgelopen weekend. Alleen bij bij hen kan ik me het nog wel enigzinds voorstellen met Groothuis en Tuitert als concurentie. Maar waarom konden Tuitert en Groothuis en mogelijk nog wat anderen van het weekend niet een skate-off rijden. Nu moeten Kramer en Blokhuijsen 2x vlammen op een zware afstand en voor Groothuis en Tuitert had het ook beter geweest om van het weekend te rijden i.v.m. de tijdsruimte naar het NK sprint toe.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    @alexander79, ben jij vroeger als kind een keertje bij een potje voetbal als laatste gekozen door Jantje Blokhuijsen ofzo? Waarom zou je er anders zo ontzettend veel gefrustreerde berichten over schrijven? Dat Jan Blokhuijsen een toptalent is op met name de 5000 meter blijkbaar wel uit het feit dat hij dit jaar al twee keer onder de 6.13 heeft gereden op een laaglandbaan, dat is in verder alleen Sven Kramer een paar keer gelukt en dus Bøkko, Bergsma, Skobrev, De Jong, Fabris en Hedrick nog nooit.

    De 1500 meter is inderdaad niet Jans beste afstand, er niet zoveel progressie meer in te zitten, vooral niet afgezet tegen de lange afstanden waar hij nog steeds sterk op groeit (bewijs: 6.11 en 6.12 dit jaar). In de tien EK's en WK's allround die Kramer won werd Bøkko 4e, 4e, 2e, 2e, 2e, 2e, val, 3e, 3e, 4e. In het Svenloze jaar werd hij 5e en 2e. Met name dat hij niet zijn slag kon slaan in het seizoen 2011 en dat hij voor eigen publiek viel op het EK 2010 zijn de redenen waarom mensen hem als mentaal zwak beschouwen, hoewel ik er mijn twijfels bij heb of dat ook echt klopt. Blokhuijsen wordt nog elke keer beter en we zullen zien of hij dit jaar in staat is om een grote prijs (EK allround, WK allround, WK 5000 meter) te winnen. Bøkko werd immers ook voor het eerst wereldkampioen in zijn jaar vijfde jaar als senior.
  4. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Inmiddels weet ik ook waarom de selectiewedstrijd naar de ochtend was verplaatst: ijskwaliteit. In Thialf wordt altijd 's nachts het ijs opgeknapt, want na de publieksuren, vooral in de drukke vakanties, zitten er nogal wat gaten in het ijs. Als de selectiewedstrijd aan het einde van de dag zou worden gehouden, zou het ijs niet van goede kwaliteit zijn. Voor de mass start schijnt dit minder belangrijk te zijn.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wüst werd vlak voor de eerste World Cup ziek, ze reed alsnog de 3km. Nu is ze ziek (van het NK? ) en komt haar dat wel goed uit. Het kan natuurlijk zijn dat ter Mors geen belangstelling heeft voor de 1500 m, in dat geval ben ik benieuwd hoe zeker men van Wüst is. Want dit is het selectiemoment. Ik vermoed dat men het EK gaat afwachten om dan de plek alsnog aan Wüst te geven. Zo rek je de regels toch weer iets op.
  6. Joanne

    Joanne Member

    Verwachten jullie nog heel veel van Wust dit seizoen? Ik heb toch altijd wel het idee dat ze die wedstrijden echt nodig heeft om beter te worden en
    denk dat ze het enorm moeilijk gaat krijgen tegen een Sablikova op de allroundtoernooien en tegen Nesbitt op het wk afstanden. Gelukkig is het dit jaar
    en niet volgend jaar...
  7. Danou

    Danou Active Member

    Ik heb daar ook over nagedacht. Maar misschien is rust wel de beste training met oog op volgend jaar. Dan staat ze helemaal fris en fruitig aan de start van een seizoen wat er echt toe doet.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    maarja, dan zou ik met oog op toeschouwers zeggen dat ook de mass start naar voren wordt geschoven.
  9. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Waarom zou het niet goed komen?.

    Dat ze het moeilijk krijgt tegen Sablikova en Nesbitt is gelukkig maar goed ook. Dat was andere jaren ook niet anders, dus daar zie ik niet zo'n verschil in.

    Wust is ziek geweest maar reed wel 1.56 afgelopen weekend. Stel dat Ter Mors er niet was geweest was iedereen lirisch geweest over die tijd. Nu zou het ineens niet goed genoeg zijn geweest. Onzin natuurlijk. 1.56 is gewoon een toptijd. Ter Mors is gewoon een supertalent. Het wil toch niet zeggen dat Wust dan ineens niet meer goed is.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nee hoor, niks met frustratie te maken. Just keeping it real zoals ze in het engels zouden zeggen. Blokhuisen werd zelfs vorig jaar al als een grotere talent dan Bokko bestempeld en Bokko werd als een zwakkeling afgedankt ..(Terwijl Bokko toch een best aardig palmares heeft opgebouwd en dit deed tegen superSven.) Terwijl Blokhuisen eigenlijk nog niks heeft gepresteerd dat Bokko niet al zo'n 4x had gedaan, zoals jij zelf aangeeft.

    Dus beetje meer respect mag wel, is alles wat ik wil zeggen.
  11. naomie70

    naomie70 Active Member

    Eerst horen we Wust kritiek hebben op het feit dat zij op een doordeweekse dag in een Thialf waar de lichten half aan staan en geen kip op de tribune zit een 1500 meter moet rijden, ze vind het maar belachelijk, en vervolgens blijkt ze ziek te zijn en niet te rijden?

    http://www.nusport.nl/schaatsen/2993499 ... ewild.html

    Ik mag het waarschijnlijk niet zeggen en denken, maar ik vind het allemaal toch een beetje toevallig...
    Maar goed, dat is mijn mening ;)

    Verder fijn voor Tuitert en Groothuis dat ze zich geplaatst hebben!
  12. andre77

    andre77 Active Member

    Wat onzin zeg. Wie is er ook al weer Olympisch kampioen op de 1500 meter? Wie eindigde de afgelopen 2 jaar op de WK afstanden bij de eerste 2? Wie was het afgelopen weekend nog samen met Ter Mors duidelijk voor de rest? Wie eindigt zo'n beetje elke 1500 meter dat ze meedoet op het podium?
    Het lijkt me duidelijk dat je iets tegen Wüst hebt, maar dat mag geen argument zijn. De KNSB moet zich schamen dat ze niet allang een aanwijsplek toegewezen heeft.
  13. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    En als Wust zich gaat afmelden voor het NK Sprint dan was ze echt ziek?
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Wust is een 'beetje' ziek, maar eigenlijk is het ook een soort protest. Kennelijk is ze van mening dat zij zichzelf helemaal niet meer hoeft te bewijzen en zeker niet op de 1500m ( in tegenstelling tot Kramer, die geen zekerheidje is op de 1500m).

    Ze verdient het wel om aangewezen te worden, maar ja..wat doen we met de 1.56 van ter Mors? Eigenlijk moet het gewoon Wust, Ter Mors en Valkenburg zijn.
  15. naomie70

    naomie70 Active Member

    Of Ireen echt ziek is weet niemand, maar ik vind het allemaal gewoon te toevallig. En aangezien dat mijn mening is, mag ik dat hier gewoon posten.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    Verschil met Ter Mors is dat die sowieso niet zou rijden vandaag en daarmee al heeft aangegeven geen interesse te hebben in dat ticket. Dan hoef je haar dus ook niet aan te wijzen.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Verschil met Ter Mors is dat die sowieso niet zou rijden vandaag en daarmee al heeft aangegeven geen interesse te hebben in dat ticket. Dan hoef je haar dus ook niet aan te wijzen.[/quote]

    Inderdaad..ter Mors maakt het makkelijker zo.
  18. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Over Blokhuijsen vs Bokko. Bokko wordt niet als mentaal zwakke schaatser neergezet omdat ie van Sven verloor. Maar juist omdat ie zijn topniveau niet haalde op de momenten dat hij kansen had op de winst. In het Svenloze jaar, en op toernooien waar Sven niet op zijn best was. Op de 500 meter heeft hij op grote toernooien nooit het niveau kunnen halen wat hij in kleinere wedstrijden haalde. Dat geldt allemaal niet voor Blokhuijsen. Daarnaast heeft Bokko een 'lomere' en meer kwetsbare uitstraling dan de veel agressievere Blokhuijsen. Dat kan heel gemakkelijk schijn zijn die bedriegt, ik geef alleen maar aan hoe het komt dat mensen ze anders beoordelen. Dat Bokko een unieke schaatser is, staat denk ik wel buiten kijf. Juist daardoor is iedereen misschien streng voor hem, omdat het gevoel heerst dat hij niet alles uit zijn talent haalt.
  19. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Bokko is wel iemand die - door de druk? - ook redelijk makkelijk ziekjes wordt... waardoor ie niet altijd topfit was.
    Verder zijn er weinig mensen met zo'n PR's op 500m en 10000m, die dan nog eens absolute toptop op de 1500m zijn... maar de achillespees van Bokko is raar genoeg zijn 5k, waar die bij Blokhuijsen de 1500 lijkt te zijn, en dat kan je je niet permitteren als je Kramer wil verslaan.

    Bokko op de WK's vier keer op rij podium, daarom mag dat beetje respect wel beetje groter zijn. In het Svenloze jaar was Bokko al bezig met specialisatie op de 1500 (zijn beste kans op Olympische medailles)

    Een Bokko in vorm valt trouwens wel aan, ik herinner me nog een weergaloze afsluitende 10k tegen een top Kramer met 2 aanvallen van Bokko op Svens terrein, zijn fout niet dat die aanvallen briljant gecounterd werden. Ik snap niet waar dat gevoel vandaan komt dat ie 'lomer' zou zijn. Ik vermoed ingepraat door een paar dwaze NOS verslaggevers...
  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Zit voor een deel in zijn fluwelen techniek. Bij Bos of Wotherspoon was dat gevoel er natuurlijk ook altijd. Daarnaast heb ik Bokko nog nooit superblij of superkwaad gezien. Het is allemaal wat vlakker. Er is niets mis mee, Bokko lijkt me een veel leuker persoon dan Kramer. Maar een echte winnaar moet soms een klootzak zijn en door muren kunnen gaan, alfa-mannetje willen zijn. Dat lijkt hij gewoon niet te hebben in zijn karakter.

Deel Deze Pagina