Worldcup Kolomna 24-25 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 19 nov 2012.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Het is altijd wat. Toen Nesbitt alles won, was het niet goed..de nederlandse dames waren te zwak. Nu de NL mannen als vanouds de lange afstanden domineren is het ook niet goed.
    Gewoon genieten van de tijden. Die beginnen weer erop te lijken. Sven begint de '07-'08 vorm te bereiken en da's SCARY. Dan maakt het niet uit van welke land je bent, het is gewoon een kansloze missie.
  2. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Lotingen voor morgen staan online: http://live.isuresults.eu/2012-2013/kolomna/

    Op 1500 meter comeback Davis ten koste van Babenko.

    En op 3000 meter Van der Weijden in A en Hozumi niet. Kennelijk krijg je dus ook een wildcard op de 3000 meter als je op de 5000 meter op de WK Afstanden de top 10 hebt gehaald. Zal wel zijn omdat het wereldbekerklassement gezamenlijk is van de 3000 en 5000 meter. Weer wat geleerd en goed nieuws voor de juf :)
  3. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member


    Op zichzelf niet verkeerd mits de media (lees o.a. Smeets). er zich niet mee gaan bemoeien. Als Nederland ergens in gaat domineren kan het nooit wat zijn. Kijk maar waar de 10k en allround nu staan: in het verdomhoekje en die kant gaat het dus ook op met de 5k.

    In België doen ze daar bij het veldrijden totaal niet moeilijk over. Begin dit jaar 7 bij de eerste 7 op het WK.
  4. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dat is nu ook een minpunt van kwartetstarts. Relatief meer en vooral onbenullige diskwalificaties.
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Geweldig leuke race. De dames weten het goed te verkopen.
  6. Danou

    Danou Active Member

    Hoe zit dat nou eigenlijk met Lotte van Beek, moet zij volgende week in de B-groep starten door haar val?
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    is er nou uiteindelijk nog een B-groep mass start geweest?

    als die Bgroep er is: zijn daar uitslagen van bekend? op schaatsen.nl staan ze niet

    als die Bgroep er niet is: wat is het dan voor belachelijks dat VdWeijden niet mag starten?
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    vroeg ik me ook af. Ik denk het niet, omdat het me redelijk lijkt dat er naar het WB-klassement gekeken wordt ipv alleen de laatste race (anders zul je een keer zien dat de leider in het klassement valt, die hoeft dan echt niet meteen naar de B-groep). Maar hoe dat dan werkt weet ik niet.
  9. fnc

    fnc New Member

    De B groep is komen te vervallen omdat met het afzeggen van Van der Weijden en Linda de Vries het aantal deelnemers weer onder de 24 was gekomen.

    Dat is nog wel iets wat aandacht verdient met die mass start, dat er nu maximaal maar 24 deelnemers mogen zijn. Zijn het er meer dan komt er een B groep.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    Het bestaan van een B groep vind ik niet zo gek. De grens van 24 vind ik wel een beetje laag en heeft inderdaad wel aandacht nodig... Als er 25 deelnemers zijn, krijg je nu dus een groep van 12 en een groep van 13? Dat zijn wel kleine massa's dan :S


    Maar waarom reden VdWeijden en De Vries uiteindelijk niet? Omdat ze dan toch in de B-groep zouden zitten? tsja, dat is volgende keer weer zo. Door dan maar af te zeggen kom je nooit in de A-groep... :S
  11. fnc

    fnc New Member

    Dit stond in een ander topic (die van de Worldcup Heerenveen) in welk geval er een B groep is bij de mass start:
    For Mass start races:
    • If not more than 24 Skaters have been entered, all compete in Division A.
    • If the number of entered Skaters is between 25 and 28, Division A shall consist of 16 competitors.
    • If more than 28 Skaters have been entered, Division A shall consist of 20 competitors.

    In het geval er dus 27 deelnemers zijn, dan bestaat de A groep nog maar uit 16 schaatsers. Dat houdt dan niet echt over.

    De reden dat Van der Weijden niet in de B groep wilde starten is omdat het plan was dat ze dan Huisman zou kunnen helpen tijdens de race. Omdat ze niet in de A groep mocht starten ging dat niet door en heeft ze ervoor gekozen om die energie te besparen voor de 3KM van morgen.
  12. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    met andere woorden: bij 25 deelnemers een B-groep van 9 schaatsers

    massastart :lol:
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    Lachwekkend inderdaad. Ik heb niet echt het idee dat er goed over die regels is nagedacht...
  14. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  15. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik denk van wel, hoor. Juist het feit dat er een B-groep is, en je dus kunt degraderen, betekent dat je niet schaamteloos kunt gaan knechten. Alle 3 deelnemers moeten immers voldoende punten scoren om in de Agroep te blijven. Het afzeggen voor de B-groep is niet alleen dom (hoe makkelijk zou het in dat groepje zijn veel punten te scoren), maar ook onsportief (eerst inschrijven en als je het niet bevalt er maar weer uitstappen). Toch een teken dat de massastart nog steeds niet serieus wordt genomen door de Nederlanders.
  17. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Bedankt! Ik had op speedskatingresults gekeken op de pagina van van Beek, maar out-of-competition resultaten worden daar schijnbaar niet toegevoegd. Het is niet een heel bijzondere tijd, maar je weet natuurlijk niet hoe de omstandigheden waren.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Een zeer vlakke rit van Bergsma: 29.41-29.52-29.41-29.51-29.34-29.58-29.47-29.51-29.42-29.50-29.42-29.57 en daarmee een PR met ruim 2 sec. Het was dat Kramer na 3 km even versnelde naar 29.07, anders had Bergsma nog gevaarlijk kunnen worden. De Jong vond ik wat moeizaam rijden maar is wel sneller dan tijdens zijn WK race in Inzell. Blokhuijsen startte erg snel om de Jong er meteen af te rijden maar komt daarna nauwelijks nog onder de 29.5 en laat daarmee wel een mogelijke wereldbekerzege liggen. Swings met 6.20 komt er hard aanzetten en hijgt nu Contin en Skobrev in de nek.
    Leenstra wint nu wel van Nesbitt. Die race van vorige week was net dat zetje wat ze even nodig had. Meteen er vol inknallen en dan gewoon meegaan. Bij Nesbitt kreeg ik het gevoel dat ze sneller wilde dan ze kon. Shikhova is terug met haar mooie stijl, wat had ze nu eigenlijk? Sablikova rijd weer een goede race.
    De mass start was een wat tamme koers met alleen wat actie bij de tussensprints. Grappig hoe die Russische die al na 100 m viel na een paar rondjes weer kon aansluiten. Verder zag ik een paar rijdsters wel erg duidelijk in de inrijbaan rijden. En dan die Italiaanse horzel in de rug van Huisman, echt niet normaal meer. Één keer versnelt ze zelf en in de eindsprint is ze haar al snel kwijt maar kan ze de Koreaanse niet meer achterhalen. De Nederlanders mogen zich trouwens diep schamen dat er verder niemand wilde rijden. Dan had de KNSB beter Van der Wal of Schouten kunnen aanwijzen voor de eerste wedstrijd, dan had je nu een veel leukere strijd gehad.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Net even een vergelijking gemaakt van de omstandigheden in Kolomna t.o.v. Heerenveen. Kolomna ligt op 120 m boven zeenivo, de luchtdruk was 1028. Dat komt neer op 1014 op zeenivo (=Heerenveen).
    Vorige zaterdag was de luchtdruk in Heerenveen 1008, qua tijd scheelt dat ca. 0.25 op de 1500m, dus Leenstra is nu 1.6 sec sneller dan je zou verwachten. Vorige week vrijdag was de luchtdruk in Heerenveen 1016, qua tijd scheelt dat ca. 0.25 sec. op de 5 km. Daarmee is Kramer dus ruim 5 sec. sneller dan je zou verwachten. Aangezien hun vorm niet veel veranderd is mag je dus concluderen dat dit door betere ijsomstandigheden komt.

    EDIT: 1000 moet zijn 1014, waardoor de berekening wat anders uitpakt. :oops: De omstandigheden in Kolomna zijn dus echt heel goed.
  20. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    He, wat leuk precies mijn mening hier terug te lezen. Op de kruising op 900 meter zag ik dat, ze kwam onderdoor bij Marit maar niet vol knallend haar op meters zettend.
    het leek wel of ze daar een beetje op de punten reed, iets te ver vooroverhangend.
    Daar verloor ze snelheid. Ze kwam vervolgens met voorsprong die bocht uit, maar ze kwamen gelijk over de 1100 meter, duidelijk te zien.
    Toen wist ik al dat het een gewonnen race was.

Deel Deze Pagina