Belangrijke wijziging in de spelregels van het VSS

Discussie in 'Schaatsforum Voorspel Spel (VSS)' gestart door Sjoerd, 14 okt 2012.

  1. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Je zult m.i. dezelfde discussies houden over wel/niet in vorm, wel/niet starten en ook zal er meer naar de lotingen gekeken (en dus over gepraat) worden.
    Voorheen paste je je al ingestuurde voorspelling aan, nu zul je je concept aan gaan passen.
    Het zal zichzelf wel gaan uitwijzen, denk ik.
     
  2. Guido

    Guido New Member

    10x de dag prijs winnen is ook gewoon de beker binnen halen aan het eind van het seizoen :)
     
  3. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    De nieuwe regel at er nu NIET meer mag worden aangepast moet voor de volledigheid nog even gewijzigd worden in de, door G1ant opgestelde regels.
    Bijv nieuwkomers worden zo niet met twee versies geconfronteerd.
     
  4. Rick

    Rick Ex-moderator Medewerker

    Dit zal op korte termijn worden gedaan, Nogevendit.
     
  5. Wroeter

    Wroeter Member

    En wanneer veel mensen snel afhaken voor het klassement en dus afwijkende voorspellingen gaan doen, is de kans groot dat daar een aantal goede voorspellingen bij zitten, dus inlopen in het klassement en opeens weer weer voor het klassement gaan, terwijl degene die dachten voor het klassement te gaan nu op achterstand staan en daardoor...
     
  6. Boertje

    Boertje Active Member

    Prima al dat geschrijf over de wijziging van de spelregels, maar is het niet tijd dat er een overzicht komt van de wedstrijden, we worden wel lekker gemaakt met prijzen, maar waar blijven de wedstrijden.
     
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dat zal toch gewoon NK afstanden/allround/sprint, EK allround, WK sprint/allround/afstanden en de negen wereldbekers zijn neem ik aan? Zestien etappes dus (twee meer dan vorig jaar omdat de november/december wereldbekers opgesplitst zijn).
     
  8. Edwin

    Edwin Active Member

    Kan er ook niet bekend worden gemaakt op welke datum en tijdstip het topic wordt geopend? Nu is het in het wilde weg en zeker met de tactische spelregelwijziging is dat begin tijdstip voor sommigen nog belangrijker. Tevens weet je gewoon vanaf wanneer je kan posten.
    Bijvoorbeeld altijd 7 dagen voordat het toernooi begint.
    Dus voor het NK Afstanden op vrijdag om 14:00 uur. Dan heb je precies 7 dagen de tijd...
     
  9. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Ik zal proberen steeds een week van tevoren het topic te openen.
    Het eerste voorspeltopic is zojuist geopend.

    Het prijzenschema volgt zsm. Op dit moment is nog niet alles bekend.

    Voor de eerste week zijn er al 3 prijzen beschikbaar!
     
  10. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    NK afstanden gemist omdat ik foutief (eigen schuld) dacht dat VSS pas begon met de eerste WC

    en nu spierscheur Davis en Richardson rijdt mss geen 1500m
    balen dat je dan niets meer mag wijzigen...
     
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Niets houd je tegen om met vol overgave elke week voor de weekprijs te spelen. Je kan het ook als een voordeel zien dat je klassement naar de gallemiezen is.
     
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    En mochten de afstanden gewonnen worden door outsiders (bv. Otterspeer of Schipper de 1000 voor heren, Skikhova of Leenstra de 1500 voor dames), dan verlies je daar alsnog geen punten op.
     
  13. JeedeBee

    JeedeBee Member

    Ja, het voorspellen heeft een andere dimensie erbij gekregen nu je niet meer mag wijzigen (waarvoor overigens alle begrip). En dat kan goed of slecht uitpakken. Eigenlijk vind ik het best wel leuk op deze manier (al had ik ook Davis voorspeld).
     
  14. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Sw lee ook afgezegd, na davis en rich op 1500 ... vss wordt spannender door wie zegt er af dan door wie voorspelt goed :( volgende keer voorbereiden maar later indienen maw :)
     
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ze staat anders nog steeds op het deelnemersformulier. Bovendien rijdt ze volgens de loting in de op-een-na-laatste rit tegen Oenema.
     
  16. trabbie

    trabbie Active Member

    De versie is nu ook op http://www.isuresults.eu aangepast, vanochtend stond er iets van Sa Hwa Kim, maar het stond wel goed vermeld op de meeschrijflijsten op schaatsen.nl
     
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het feit dat ze samen met Oenema, Wolf en Yu in de laatste twee ritten geloot was, was voor mij het bewijs dat het gewoon Lee Sang-hwa was. Als de Koreaansen ineens een nieuwe schaatsster zouden hebben, zou die óf in de B-groep, óf in de eerste ritten van de A-groep moeten starten.
     
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Jan Blokland, toch wel een van de favorieten voor de VSS als je het mij vraagt, heeft zijn inzending voor Kolomna al gestuurd, waardoor mij te binnen schoot wat Jan Blokland waarschijnlijk al door had, er zit ook nog een verschil in tactiek tussen een grote VSS-ronde zoals afgelopen weekend (14 onderdelen) en een kleine zoals komende week (6 onderdelen).

    Bij een kleine wedstrijd kan vroeg posten veel meer lonen. Er is een hele gerede kans dat je alle wedstrijden goed hebt (zeker op de lange afstanden), terwijl het risico op verlies door blessures en afmeldingen veel kleiner is. Als je voor de weekprijs wil gaan, kies dan snel de juist combinatie van favorieten die nog niet gespeeld is en hoop dat het muntje zes keer op kop valt.
     
  19. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Slim: je concurrenten laten denken dat het geen kwaad kan om alvast in te zenden om vervolgens bij blessures en afmeldingen toch op ze in te lopen :wink:
     
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Op de loting hoef je in de wereldbeker ook niet te wachten, het gaat puur om de vraag of de favorieten (Nesbitt, Beckert/Sablikova, Huisman, Bøkko, Kramer, Bergsma/Stroetinga/Groeneveld) wel starten en niet zaterdagochtend ineens pijntjes en kwaaltjes hebben.
     

Deel Deze Pagina