Lekker gezellig bij Team Liga

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 20 dec 2010.

  1. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Een enigszins chaotische maar wel erg vermakelijke sfeerimpressie van de liga ladies in Collalbo:

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=--F5OnCq68Q[/youtube]

    (en ze verdienen een eigen 'lekker gezellig bij'-topic natuurlijk :D )
  2. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ik vind het marketingtechnisch eigenlijk een veel betere keuze dan een gemengd en groter team. Dat zeg ik wel even zonder inzicht in de budgetten, en in de trainingstechnische aspecten om ook heren in je team te hebben (zeker bij sprint), maar zo'n team straalt wel wat uit.
  3. MartijnBlaas

    MartijnBlaas Member

    hahaha, grappig om je zelf te zien zeg!
  4. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  5. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Balen voor Floor, zeg! :( Dat kan nog wel effe duren voordat ze daarvan hersteld is..
  6. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    het filmpje zie ik nu pas, vind hem leuk ;)

    Balen zeg dat Floor pfeiffer heeft.. even goed uitrusten en uitzieken dan kan ze in het voorjaar hopelijk weer mee met de opbouw voor volgend seizoen!
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Boer wil bij Liga blijven: http://schaatsen.nl/topsport-langebaan/ ... n-de-steek

    Uit dit artikel blijkt ook dat Gerritsen actief op zoek is naar een andere ploeg (dat vermoeden was geloof ik nog niet bevestigd). De begeleiding in de ploeg lijkt me niet heel erg goed. Linda de Vries at aan een andere tafel om Timmer te mijden, Gerritsen wil weg, de interne communicatie was slecht, en Boer denkt dat ze wel een redelijk seizoen draaide omdat ze meer haar eigen weg volgt en soms zelf besloot haar techniek aan te passen.
  8. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Dat team Liga bestaat is denk ik ook meer de loyaliteit van Timmer aan haar vriendinnen Boer/Gerritsen dan dat Timmer ook echt de ambitie had om een eigen team op te richten. Zonder Timmer geen team voor die meiden, dus dan maar trainer worden. Blijkt toch niet zo goed uit te pakken.
    Ik hoop zowel de Vries als Gerritsen een goede nieuwe plek gaan vinden, want zij kunnen beide meedoen om de prijzen als ze goed op hun plek zitten (en de Vries blijkbaar al als ze niet helemaal goed op haar plek zit). Voor de Vries ligt TVM voor de hand, maar ik zie haar ook wel in Hart, hoewel Ireen dan wel een probleem heeft, maar dat terzijde. En Gerritsen dan... terug naar Control? Naar Corendon samen met Thijsje? Een vrouwentak bij APPM?
  9. Danou

    Danou Active Member

    Corendon lijkt me een goede ploeg voor haar. Vorig jaar werd Gerritsen getraind door Kolder en dat verliep goed. Kolder zit nu bij Corendon. Verder denk ik dat Oenema ook daar zou willen blijven en die twee zullen veel aan elkaar hebben.

    Als de Vries dan naar TVM vertrekt heeft Liga wel een klein probleem. De Vries heeft een goed seizoen gedraait en het team nog enig gezicht gegeven. Als Boer die bronzen plak niet gehaald had was het een heel troosteloos seizoen geworden. En hoewel Gerritsen dit seizoen onder de maat heeft gereden is het wel een vrouw die je ploeg een gezicht geeft. Corendon kan dat denk ik toch nog wel gebruiken.
  10. sharky

    sharky New Member

    Het zou goed zijn als team Liga zich zelf op heft. Naamsbekendheid (Timmer) is toch echt iets anders als een goede coach zijn, dat is weer eens bewezen. Het niveau van Gerritsen en Boer is achteruit gegaan sinds ze bij Orie weg zijn en dit jaar is dat pijnlijk duidelijk geworden. De Vries geeft min of meer aan dat ze ondanks Timmer en niet dankzij Timmer op de (zeer) goede weg is.

    De combi van Oenema en Gerritsen lijkt me een aardige optie, of bij Corendon, maar een dames sprint ploegje bij van Velde lijkt me ook geen slecht idee.
  11. Danou

    Danou Active Member

    Opheffen lijkt me niet nodig, Liga is een mooie sponsor en die mag je best koesteren. Misschien moet de samenwerking met Timmer wel worden stopgezet. Team Hofmeier en Team Control zouden opties kunnen zijn om over te nemen.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Hmmm...zo zie je maar toch dat een goede paard niet meteen een goede ruiter maakt.
    Boer zit goed en heeft op zich toch een prijsje meegepikt.

    de Vries zal meer op haar plek zitten bij TVM en Annette denk ik dat komt goed..ze heeft natuurlijk nog steeds heel veel potentie en ook nog uitstraling, dus moet wel goed komen.
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    ]
    Vrouwentak is er al bij APPM. [=urlhttp://www.iskate.nl/team-anker/team-anker] Team Anker [/url]. Je zou miss hier Gerritsen aan kunnen toevoegen maar de vraag is of dat mogelijk is en Gerritsen dat wil. Er zijn weinig middelen beschikbaar.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ga voor Annette bij de ploeg van Renate. Ik denk dat Thijsje graag bij Renate blijft en Annette en Thijsje kunnen perfect met elkaar trainen.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat de nieuwe rol van Timmer het lastig maakt. De band met Boer en m.n. Gerritsen was erg hecht, dit jaar moest Timmer ineens boven de groep staan. Wellicht dat Gerritsen er niet zo goed tegen kon dat ze ineens alles moest doen wat haar voormalige collega haar opdroeg.
  16. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik denk eerder dat het eraan ligt dat het niet lekker liep bij Gerritsen (zonder schuldvraag - het gebeurd soms gewoon) en dat ze die frustratie en onzekerheid niet meer kwijt kon bij haar vriendin, want die was immers ineens haar coach en dan is het nooit leuk om dat soort dingen te horen, het een versterkt het ander weer, vicieuze circel, media erop, scheurtje hier, scheurtje daar...

    ik denk dat het voor Timmer moeilijk is om voor iemand een gouden pad te bepalen en dit uit te leggen en uit te stippelen. denk maar aan de talloze interviews waarin gevraagd werd hoe ze het deed, ze kon het nooit duidelijker maken dan "dat is een gevoel" misschien wilde ze ook niet te veel zeggen maar ze kon nooit concreet bepaalde stappen benoemen, en dat is toch wel essensieel als je voor een groep staat. daarbij komen de dames natuurlijk uit het analytische nest van Orie, die natuurlijk voor elk punt en komma een heel boekwerk aan verklaringen en alternatieve trainingsmethodes heeft.
  17. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Team Orie wordt het dus voor Gerritsen. En met de Vries voor 99% zeker naar TVM wordt het wel moeilijk. Liga blijft alleen sponsor als er genoeg publiciteit gegenereerd wordt. Gerritsen (in enigzins negatieve zin) en De Vries (in positieve zin) waren de grote publiciteittrekkers. Tel daarbij op dat er aan Timmer's kwaliteiten als trainster openlijk getwijfeld wordt, dan zal het moeilijker worden om een 'grote' naam in je team te krijgen. Leenstra wellicht?
  18. Danou

    Danou Active Member

    Als Liga graag in het schaatsen wil blijven zou ik zeggen, neem Jan van Veen, Koen Verweij en Marit Leenstra, en nog wat ander mensen uit dat team. Dan geef je je ploeg weer smoel.

    Als ze graag bij Timmer willen blijven wordt het een lastiger verhaal. Een zekerheidje is Boer, wellicht van Beek en Das. Maar het wordt wel een beetje mager.
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Is een optie..alleen hoe leg je het uit aan Timmertje dat ze geen coach meer kan zijn?
  20. Danou

    Danou Active Member

    Timmer heeft toch ook een aflopend contract? Dat hoeven ze niet te verlengen. Misschien dat Timmer zelf ook wel begrijpt dat als twee van je boegbeelden van het seizoen, positief en negatief, de ploeg verlaten dat de sponsor een andere weg wilt inslaan door twee nieuwe boegbeelden, Verweij en Leenstra, binnen te halen.

Deel Deze Pagina