EK Allround 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 23 jul 2011.

  1. Cyclad

    Cyclad New Member

    Eens. Valkenburg viel mij op de 500 meter ietwat tegen, maar reed een prima 3 kilometer. Linda de Vries doet het behoorlijk. Annouk valt mij op de 3 kilometer dan ook weer tegen, maar ze reed wel een erg goede 500 meter.
    Toch heeft zo'n buitentoernooi welk een bepaalde charme, maar alsjeblieft niet te dikwijls!
    Goede rijdsters als Hemmer, Njatun en Lobysheva worden ook wel enorm weggeblazen vandaag.
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Dit is echt een van de mooiste schaatsdagen uit mijn leven!!!!

    Heel erg jammer dat er door enkelen zo negatief wordt gereageerd en dat het toernooi niet deugt omdat het op een buitenbaan is. Iedereen moet knokken op een buitenbaan, ook Natalia. Ze heeft in Zakopane al laten zien wat ze kan op buitenijs(2.01!!, wat totaal niet opviel hier, behalve door leenstrafan) maar dan moet je het ook maar even doen op het moment dat de druk ontzettend hoog is. En die is hoog voor de Poolse ploeg. Je wil niet weten hoe hard zij moeten werken om sponsoren te kunnen behouden.

    Ik ben in ieder geval blij! Ik ben echt supertrots op Natalia :D
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Eerlijk gezegd hoop ik dat Sablikova flink huis gaat houden op de 5 km en daarmee het toernooi wint. Tuurlijk zou ik veel liever zien dat Wüst kampioen wordt, maar daar geloof ik niet meer in omdat ze veel te veel gaat verliezen op de 5 km. En ik zie Sablikova toch 100 keer liever winnen dan Pechstein. Voor Cyclad: ik vertrouw Pechstein gewoon voor geen meter, ze heeft nog steeds schommelende bloedwaardes. Ik was al nooit fan van haar, maar dat was gewoon puur smaak en dat kon Pechstein ook niet helpen, maar nu vertrouw ik haar niet meer en wint ze wat mij betreft nooit meer wat.
  4. naomie70

    naomie70 Active Member

    Sven twittert net:

    500m Rit 3 Kramer - Verweij
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Sven twittert net:
    500m Rit 3 Kramer - Verweij

    Hij moet dus direct aan de bak, maar wel een mooie tegenstander in Verweij.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Haha, twee zielen, één gedachte. :wink:
  7. Cyclad

    Cyclad New Member


    Tja, over smaak valt niet te twisten. Ik heb liever Pechstein dan Sablikova (alhoewel ik niets tegen Sablikova heb, prima sportvrouw), maar dat zal wel met m'n leeftijd te maken hebben. :D
  8. naomie70

    naomie70 Active Member

    haha.. ik merk het idd :lol:
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Gelukkig maar dat er over smaak niet te twisten valt, anders werd het ook zo saai. En wat is leeftijd .... ik heb het rustig over oma Pechstein maar kan verklappen dat ik zelf nog een paar jaartjes ouder ben. :wink: Dat de beste maar moge winnen zondag, en als het een spannend toernooi wordt is dat alleen maar goed.
  10. Tjeerd

    Tjeerd New Member

    Ik heb ook even de behoefte om te reageren, aangezien ik het niveau van het damesschaatsen bij het EK niet bijster hoog vindt. Als het een bijna 40-jarige lukt om na de 1e dag boven aan te staan en een Poolse die haar worldcupwedstrijden in de B-groep rijdt nu in de top van het klassement staat (tevens had zij het geluk om het minst last te hebben van de wind, ook haar tegenstandster Ost reed top 8, doet ze ook nooit) dan klopt er iets niet.
    Maar goed dat is mijn mening en daar mogen anderen op schieten (hoeft niet).

    Wust viel inderdaad door de mand (slecht verliezer door snel in gebaar haar schaats de schuld te geven terwijl ze gewoon als een bezetene van start ging), Valkenburg en De Vries voldoen aan de verwachtingen en Van der Weijden viel wat tegen (maar die had ook de minste omstandigheden). Laatstgenoemde had trouwens niet 2-honderdste langzamer moeten rijden want dan was ze 13e geworden op de 3 km en dan was plaatsing voor de laatste afstand nog een hels karwei geworden, want dan red je het niet met alleen een 11e plaats in het klassement.

    Al met al wel een spannend tournooi en dat vergoed dan weer veel.
  11. naomie70

    naomie70 Active Member

    Dat wel ja. Maar ik had toch wel liever gezien dat Sven buiten mocht starten :)
  12. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Een van de mooiste, dat geloof ik graag.

    Mag ik gokken wat je allermooiste schaatsdag was?
    Ik denk .. eh ... 27 februari 2010.

    Morgen verwacht ik trouwens het nodige van Brodka. Die viel mij ook erg op bij de Poolse kampioenschappen. En Jan Szymanski is wat mij betreft een vd meest onvoorspelbare en dus leukste schaatsers in het veld.

    Ik ben benieuwd naar hun prestaties morgen. En naar die van alle 28 andere kerels trouwens. De loting komt er zo aan, begrijp ik. Mooi.
  13. SanderT

    SanderT Member

    Ost is anders een gerenommeerde stayer
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Soo....Pechstein doet gewoon haar ding. Nice! Wust gaat het niet redden...buitenbanen zijn toch niet haar ding.
  15. naomie70

    naomie70 Active Member

    Sven twitter weer:

    5km Rit 13 Verweij - Kramer in rit 12 Contin tegen Bokko, blok in 14 tegen Pedersen
  16. naomie70

    naomie70 Active Member

  17. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Is dat zo, dat de wind weg viel bij de rit van Czerwonka? Ben jij zelf in Budapest?
    Bij de Poolse kampioenschappen op de buitenbaan in Zakopane (850 meter hoogte) was er de 1e dag ook heel veel wind, op een gegeven moment zelfs 90 km per uur. Bij de Poolse kampioenschappen won Czerwonka alle afstanden onder slechte omstandigheden. De 2e dag sneeuwde het daar aan 1 stuk door. Czerwonka reed toen 2.01 op de 1500. Ben dus heel benieuwd naar haar tijd in Budapest op de 1500 meter.

    Geert Kuiper (TVM) tipt Czerwonka in zijn column als een mogelijke winares als het in Budapest gaat sneeuwen.
    Na Zakopane weet ik dat zij goede prestaties kan neerzetten onder slechte weersomstandigheden. Maar wat haar tijden waard zijn ten op zichte van de kanshebbers zullen we dit weekend gaan zien.

    Lisan is in ieder geval heel erg blij met de 3e plek van Czerwonka na 2 afstanden.

    Wat Luisa Zlotkowska betreft: haar tegenvallende tijden kunnen te maken hebben met een knie-operatie die zij in het voorjaar heeft ondergaan.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De windsnelheid kwam een aantal keren in beeld, vandaar. Die was tussen de 8 en 9 m/s.
    Morgen en zondag gelukkig maar een windkracht 3 i.p.v. 5. Morgen lijkt droog te worden, zondag een beetje regen.
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Beloven mooie ritten te worden. Koen en Sven zijn morgen een soort Siamese tweeling. Jammer dat Ted-Jan de 500 meter alleen moet rijden. Op de 5000 meter wordt het vanaf rit 11 echt mooi en spannend. Ik verheug me mateloos op morgen. :D
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Voor het eerst sinds twintig jaar geen enkele Zweed aan de start van het EK allroundschaatsen. Dat is wel een dieptepuntje te noemen. Alleen in 1991 ontbraken ze, daarvoor, in de jaren '80, was Zweden juist wel sterk.

Deel Deze Pagina